CURAÇAO – Demissionair interim-minister Dominique Adriaens (Verkeer) heeft vrijdag poolshoogte genomen van de situatie bij de weg die naar Fuik leidt. Vorige week ontving het kabinet van Adriaens meerdere klachten van boze inwoners over de wijze waarop het herstel aan de weg verloopt.

Om een beter beeld te krijgen van de situatie is de minister naar de locatie gegaan. Adriaens heeft tijdens haar bezoek gesproken met een aantal ambtenaren van het departement van Openbare Werken, werknemers van de aannemers, enkele bewoners, automobilisten en een aantal winkeleigenaren in de omgeving.

Klachten
Bewoners klaagden over het ontbreken van informatie over het project. Automobilisten ergerden zich over het ontbreken waarop de wijzigingen voor de weggebruikers zijn aangegeven. Daarnaast maken de bewoners en automobilisten zich zorgen over de bouwvakantie die op 15 december begint en vragen zich af hoe het dan verder met het project gaat.

Overleg
Medewerkers van Openbare Werken legden de minister uit dat het project enige achterstand heeft opgelopen doordat niet alle materialen aanwezig waren. Na het aanhoren van de klachten en een kijkje te hebben genomen van de situatie heeft Adriaens afgesproken met de aanwezigen dat zij gaat overleggen met de verantwoordelijken op haar ministerie. Tot slot heeft de minister een oproep gedaan om wat geduld te hebben omdat dit soort projecten altijd enige overlast met zich meebrengen maar wel in het voordeel van ons eiland zijn.

3 reacties op “Adriaens bespreekt situatie Fuik met bewoners”

  1. Niet te geloven, het is nooit goed. Willen jullie het werk gedaan hebben of niet. Ik ben blij dat ze uberhaupt begonnen zijn. Wees een beetje meewerkend en laat die mensen hun werk doen, is in het belang van ons allemaal. Snap echt niet dat mensen hierover klagen. Overal waar er aan de wegen gewerkt wordt ondervindt men overlast dus niet zeuren. Dat ze het niet duidelijk hebben aangekondigd is jammer dan. Ik rij elke dag over die weg en vind het belangrijker dat het gemaakt wordt… met of zonder aankondiging.

  2. Heerlijk micromanagen! Waar is de Secretaris generaal en de sector directeur? Aan het schuilen voor jullie verantwoordelijkheid??

  3. Het is vanuit een zijweg van de weg naar Fuik inderdaad bijna onmogelijk je bestemming te bereiken.