• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Associatie van Banken en de interim-minister van Financiën, José Jardim, hebben afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan Aqualectra. De directie van Aqualectra informeerde de Associatie en de minister over de technische en financiële situatie van het nutsbedrijf.

Aqualectra bevindt zich al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf moet snel een oplossing vinden voor de financiële situatie. Het eigen vermogen is namelijk niet genoeg om schulden aan andere overheids-nv’s als Curoil af te lossen, waardoor ook zij in de problemen dreigen te raken.

Verslag
Vijftien managers van verschillende banken, pensioenfondsen en andere lokale financiële instellingen en de Raad van Commissarissen van Aqualectra waren aanwezig. De bezoekers kregen een uitgebreid verslag van de huidige situatie van het overheidsbedrijf door Darick Jonis, waarnemend president-directeur, Eunice Anita-Offerman, financieel manager en Irving Hanst, technisch manager.

Concrete acties
De directie van Aqualectra bedankt de vertegenwoordigers van de Associatie van Banken en de minister voor hun aanwezigheid en de getoonde belangstelling. Bovendien is de directie van Aqualectra volgens woordvoerder Sharo Bikker erg tevreden over het verloop van het bezoek en hoopt dat de gesprekken de komende dagen tot concrete acties leiden.

6 reacties op “Aqualectra informeert Jardim”

 1. Om te beginnen die topsalarissen van de blijkbaar niet goed functionerende directie gigantisch (!) verlagen tot normaal / sociaal niveau! Ophoepelen mag zeker ook, graag!

 2. Dikke loonzakjes en wederom goede vraag
  Wat gebeurd er met al dat geld die de consumenten elke maand weer moeten dokken.

 3. Vroeger 4 directeuren, met dik betaalde loonzakjes, hoeveel mensen in de R V Commissarissen.
  De huidige R v Commissarissen met nog dikkere inkomsten, ja een goede vraag wie is verantwoordelijk hier.

 4. We betalen al jaren de hoogste prijzen in de regio voor elektra en water. Wat gebeurt er met al dat geld?

 5. Ik verwacht, dat de concrete belangstelling bij de institutionele beleggers zal moeten wachten, totdat bekend is welke regering er komt te zitten.

 6. belangrijk is hoe is het zover gekomen. wie is verantwoordelijk hier voor.