• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De blauwe partij MAN wil een commissie samenstellen die de vorige coalitie MAN/PS/MFK weer bij elkaar moet brengen. Terwijl MAN en MFK de commissie wel zien zitten, zoekt PS haar heil bij PAIS. “Denk eraan dat het niet PS was die de tafel heeft verlaten”, benadrukt PS-lid Ivar Asjes.

De commissie moet bestaan uit twee leden van elke partij. “Van de kant van de PS hebben wij het antwoord uit de publiciteit vernomen. Namelijk dat PS met PAIS om tafel zit en dat er een klik is met elkaar”, aldus MAN-leider Charles Cooper.

Respect
“Ook heeft MAN via de media vernomen dat nu de twee partijen elkaar hebben gevonden, het aan MAN is om te kiezen om bij hen aan te schuiven of aan te schuiven bij de MFK en PAR”, gaat Cooper verder. “Wij beschouwen deze benadering als respectloos, wat ook één van de grote problemen is in de vorming van deze regering. Wij eisen meer respect voor MAN, haar leden en kiezers.”

Oproep
Volgens Asjes heeft PS niet gesproken over ‘aanschuiven’ maar heeft zijn partij een openbare oproep gedaan met de vraag of MAN een bereidheid akkoord wil tekenen met PS/PAIS of met MFK/PAR. “PS is van mening dat, nu meer dan twee weken na de verkiezingen, het volk duidelijkheid verdient”, aldus Asjes.

Val
Het feit dat voormalig MAN-Statenlid Eugene Cleopa de partij heeft verlaten, is MAN een doorn in het oog. “Eén van onze leden is verantwoordelijk voor de val van het kabinet. De redenen die hij hiervoor gaf was onder andere het gebrek aan respect van de leider van PS, Helmin Wiels. In dezelfde partij die nu om tafel zit met PS zit Cleopa. We zijn verbijsterd dat deze twee partijen samen plannen maken en daarna MAN vragen om aan te schuiven”, meent de partijleider.

Brede coalitie
“Denk erom dat het niet PS was die de tafel had verlaten!”, reageert Asjes. “PS respecteert de beslissing van MFK en heeft PAIS uitgenodigd om te praten. Daarnaast heeft PS afgelopen donderdag te kennen gegeven dat haar voorkeur uitgaat naar een brede coalitie van zeventien zetels, dat is met PAIS, MAN, PNP en indien zij geïnteresseerd zijn om weer om tafel te gaan zitten, MFK.”

Ego’s
MAN zegt het volk tegemoet te willen komen, omdat het volk volgens de partij heeft gekozen voor een nieuw termijn van MFK/PS/MAN. “We moeten het volk voorop zetten, niet onze partijen en onze ego’s”, vindt Cooper.

35 reacties op “MAN wil bemiddelen, PS bedankt”

 1. Verrassend dat het samen regeren met een partij waarvan de heer Cleopa deel uitmaakt problemen geeft met de MAN.
  Twee jaar geleden werd met de MFK, met de verrader van de MAN, de heer Schotte een coalitie gesloten.
  Waarschijnlijk is nu (nog) geen bedrag geboden om de samenwerking te kopen.

 2. Wiels heeft gisterenavond verklaard, dat alleen een partij die gewonnen heeft bij PS/PAIS/PNP mag aansluiten en volgens hem voldoet de PAR niet aan die voorwaarde. Dan komt hij dus bij de duivel (MAN/MFK) terecht en is de intentieverklaring vandaag met PAIS en PNP een wassen neus en om MFK/MAN onder druk te zetten. Welke partij gaat er buigen om nieuwe verziezingen te voorkomen? Het stemvolk wordt weer bedankt.

 3. Politikonan nos grandinan lo bisa “negritanan loko pa oro”.
  Hopi simpel bisa ku pueblo a vota pa MFK, MAN i PS sigui goberna.
  Ta sin respet pa pueblo. Politikonan ta duda na inteligensia di un pueblo.
  Cooper splika mi anto e resulta di elekshon di 2 anya pasa?????????????????

  Politikonan; Pueblo ta hanya informashon di e desaster ku e kabinet Schotte a hinka Korsow aden. Dokumentunan publiko riba websitenan ofisial ku pueblo por download i informa nan mes. Mi ke tende reakshon di politikonan ku tabata den e kabinet Schotte su reakshon.

  Tur lokwal ku ta pasa awor aki ami lo bisa a base di lokwal a pasa durante e ultimo 2 anyanan riba tereno politiko di Korsow.” Koekje van je eigen deeg”. Ley di karma.
  Ora sera pakto ku diabel ta esaki ta e kuenta presenta.

  A husa PS pa forma un gobierno pa Schotte hunga sjeik. “Muchanan di skol “tur ku konose Schotte ketu bay ta puntra nan mes ki mishi Schotte den gobierno.

  PS bo a kay den trampa 2 anya pasa. E biaha aki si habri bo wowo hanchu. Zet je voelhoorns overal uit.
  No kay aden.

 4. @ Boterham,

  Dat klinkt allemaal heel erg leuk, maar PAIS en PAR willen niet met de MFK.
  PS wil niet met de PAR.
  MAN wil niet met PAIS en PAR
  PNP wil niet met MFK of PS
  PAR wil niet met PS, MFK of MAN

  Tja, wat blijft er dan nog over ?

  Inderdaad:

  Nieuwe verkiezingen !
  of
  gewoon een zakenkabinet en de partijen staan aan de zijlijn

 5. @Herman
  De PS moet een kabinet vormen waar zowel MFK als ook de MAN geen deel van uitmaken.
  Beide partijen zullen alleen maar uit zijn op de val van de “regering Wiels ” . Zowel de MFK als ook MAN ( = eigenlijk ook MFK) zullen dan inderdaad alleen maar uit zijn op de val van dat kabinet om te proberen nieuwe verkiezingen te krijgen waarbij Schotte dan weer hoopt MP te worden ( gesteund met heel veel geld afkomstig van duistere bronnen).
  Ik verwacht echter dat de PS dat spelletje ook door heeft.

 6. @VITO Bedankt voor de toelichting. Wiels heeft dan wel gewonnen, maar geen meerderheid…Begrijp dat je verwacht dat hij het nu anders wil gaan aanpakken. Ben benieuwd. We wachten het af.

 7. Cooper heeft een selectief geheugen (zoals wel meer politici). Tja met de MFK kan hij doorgaan met zijn eigen zaakjes en met PAIS en PS zal dat moeilijk gaan.
  Blijft de vraag dat er nog duizenden mensen op deze crimineel hebben gestemd.

 8. Goede raad aan de heer Wiels: als er geen klik is tussen de PS en MFK ga dan NOOIT in zee met een andere combinatie waar de MAN deel van uitmaakt. U haalt dan met de MAN het paard van Troje binnen. In dat geval kan MAN uw nieuwe kabinet maken of breken. Cooper zal U breken. Cooper is een vazal van Schotte en diens criminele achterban! Ook is Cooper uit hetzelfde wrakhout gesneden als Schotte! Heer Wiels : ik reken op U !

 9. Ik herhaal nog maar eens wat ik op 29 oktober schreef (toen MFK de bereidwillig heids verklaring introk):

  “Maar serieus, de tijd is rijp voor een gedegen regeerakkoord tussen alle P’s (PS, Pais, Par, PNP) uitgevoerd door een niet politieke ministersploeg, een soort van kabinet van nationale eenheid. In dat regeerakkoord mag het onafhankelijkheidsstreven van PS natuurlijk niet ontbreken, maar als dat pas over tien jaar is, dan geen onoverkomelijke zaak. Bovendien zijn alle noodzakelijke tussenstappen goed voor het land.”

 10. @Herman,

  ik weet dat Cooper daar toe in staat is.
  dus hopelijk trappen PAIS en PS daar niet in.
  Screening is gewoon top prioriteit…
  Cooper komt ook niet door de screening….

 11. @Peter Bon Ik kan me ook goed vinden met jouw stelling. PS,PAIS,PAR en PNP dat lijkt mij best een heel goede en zinvolle combinatie. Schotte kan in de oppositie gaan zitten wachten totdat hij zijn straf kan uitzitten in Bon Futuro doordat hij het belastinggeld van het volk heeft leeg geroofd. Dat die man nog zo’n lef heeft in de regering te willen zitten snap ik niet. Je hoef geen serie killer te zijn om tot psychopaat te worden verklaard, maar machtmisbruik en leugen is ook een vorm van psychopatie. Met andere woorden is deze man geestelijkziek en dient nagekeken te worden.

 12. Cooper en Schotte willen de screeningswet onderuit halen. Waarom willen jullie dat toch Cooper en Schotte? Leg in eenvoudige mensentaal een uit waarom jullie dit willen. Waarom zou je het beschermingsmiddel tegen tuig, niet willen accepteren.

 13. @Phillipe Maaskant. Ja Phillipe het is precies zoals het geschreven staat en niet anders. Geef Wiels een tweede kans om zich te herstellen en om te kijken of hij in staat is met macht om te gaan.Hij verzet zich niet tegen de screeningswet ten gunste van Schotte. T.z.t zal er toch dingen in de wet aangepast moeten worden. Maar voorlopig hoef dat nog niet. Laten wij wel eerlijk blijven.Het volk heeft hem toch een meerderheid gegunt en dat moet zeker gerespecteerd te worden. Het stem van het volk is heilig. Hij moet van mij de ruimte krijgen een regering samen te stellen met PAIS die ook de grootste nieuwkomer is.Mocht het niet lukken met de MAN die te arrogant is om samen te regeren met Schotte dan rest Wiels niks anders dan een meerderheid regering samen te stellen met PAR en PNP erbij. Dan weet hij zeker dat hij een regering vormt van mensen met kennis en ervaring die hem goed kunnen helpen zijn doel te bereiken en over ruime meerderheid beschik om dingen te laten lopen. PAR heeft al ervaring met de slotaccoord PAIS goed op financieen en zo kunnen ze zijn ideen beter analiseren en kanaliseren voor hem. Wat nog meer wil je. Over dat gedoe van onafhankelijkheidsstreven heb ik geen twijfels. Sedert 1954 was dit het streven van alle politieke partijen op Curacao. Het was begonnen bij COP CUracaose onafhankelijke partij van de Blanke Hollanders op Curacao zoals Pietje van der Hoeven en de voorzitter E.J. van Romondt. Later gingen ze uit elkaar met Ruzie en Dr. da costa Gomez heeft eigen partij opgericht NVP Nationalistisch Volks Partij die ook naar onafhankelijkheid streefde rond 1954 maar heeft de statuut na onderhandelen met Nederland weten bewerkstelligen voor Curacao. De meeste partijen die Curacao na 1954 kende streefden naar onafhankelijkheid en daarom ben ik niet bang voor het streven van Wiels en nimmer van PAIS. Het volk van Curacao heeft altijd duidelijk gemaakt wat het wil via een referundum. Wiels,Schotte en ook geen Rosaria is de baas van Curacao maar het volk is degene die beslist over zijn toekomst en daarom heeft de meerderheid ervoor gezord dat geen enkel partij de totale meerderheid kreeg en daarmee moeten ze het doen. Gewoon samen werken basta.

 14. En Cooper heeft niet door dat regeren met Schotte een zinloze zaak is. Wiels snapt dat wel , dus die slaat een andere weg in. Al dit domme egotrip gekrakeel, kan er wel eens voor zorgen dat de zo begeerde ( ???) onafhankelijkheid sneller op tafel ligt dan je lief is. Nederland kan niet langer verantwoordelijkheid dragen voor een Koninkrijksdeel wat niet wil meewerken en ronduit crimineel gedrag tot norm verheft.
  Het zou me niet verbazen, als het Koninkrijk, dus inclusief Aruba en St.Maarten instemmen met een actie van Nederland, om Curacao onder curatele van de VN te plaatsen. Op die plaats worden namelijk de koloniale zaken afgehandeld. Zelfs als dat tegen de regels is.

 15. Scenario : MAN treedt toe tot de combinatie PS en PAIS. Na enige tijd trekken zij hun steun terug. Kabinet valt. Nieuwe verkiezingen : Schotte aan het bewind? ( screeningswet tussendoor afgeschaft). ?????!!!!!!

 16. Vreemd dat Cooper zo’n grote mond heeft, terwijl zijn partij slechts 2 zetels behaald heeft.

  Er zijn heel veel combinaties zonder MAN mogelijk, dus Cooper ga eens een toontje lager zingen.

  Per slot van rekening maakte ook uw partij uit van de bende regerlingslieden die ons eiland de afgelopen 2 jaar naar de rand van de afgrond hebben gebracht. Onder andere door Eunice Eisden, die er in die 2 jaar in slaagde een astronomisch bedrag aan reis en verblijfkosten uit te geven.

  Naar verluid verdiende ze iedere maand meer aan daggeldvergoedingen dan aan salaris.

 17. Cooper zeurt dat Cleopa een verrader is. Als ik me niet vergist zit er ook bij de MFK een lid die in het verleden met een zetel van MAN ging feesten. Is deze persoon dan geen verrader voor Cooper?

 18. PAIS / PAR / PNP/ MAN en laat PS en MKF er buiten

 19. Het reeds voorspelde net sluit zich. Wedden dat PS/PAIS/PNP er binnen een week met elkaar uit zijn en dat MAN dan eieren voor haar geld kiest. . .

  Dat gezeur over respect begint mij inderdaad ook mijn keel uit te hangen.

 20. Dat wordt PS/PAR/PAIS!

  Lijkt mij een interessante samenstelling. PS zal vermoedelijk kosten wat het kost willen regeren en geen plaats nemen in de coalitie.

  Dit gaat een goede kant op.

 21. @VITO , je zegt “Wiels moet gewoon de ruimte krijgen de puinhoop van de vorige regering met MFK op te ruimen.“..

  Laat ik nu denken dat PS daar toch mede-verantwoordelijk voor was? Hoe zie je dat, kun je dat toelichten?

 22. Ha ha het is wel duidelijk. Cooper zal ook niet door de screening komen en hij weet met de PS en PAIS kan hij niet zo corrupt zijn terwijl met de MFK kan hij zijn corrupte wegen blijven bewandelen.. daar draait het om..

 23. Respect moet je verdienen meneer Cooper, niet kopen

 24. Cooper: ik leg het je nog 1 keer uit.
  Gezien de schamele 2 zetels die jouw partij MAN heeft , wil 95 procent van de bevolking dat de MAN niets te zeggen krijgt en heeft diezelfde 95 procent geen hoge dunk van je capaciteiten.
  Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?

 25. het is onzin om de conclusie te trekken dat wanneer ik op bijvoorbeeld de MFK stem ik wil dat de MKF met de PS gaat samenwerken. En andersom. Dat noemt men een drogredenering.
  Misschien hoopte ik op samenwerking van MFK met de PAR of PAIS.
  Dus Cooper (en anderen) : nonsens wat je zegt over die door het volk gewilde samenwerking.

 26. Dhr. Cooper van de MAN moet een beetje zijn kop houden en Wiels zijn gang laten gaan een regering te vormen met een ruime meerderheid. Wiels moet gewoon de ruimte krijgen de puinhoop van de vorige regering met MFK op te ruimen. Met de regering met PAIS, PAR en PNP heeft Wiels niks te duchten van MAN dan kunnen zij in de oppositiebank gaan zitten huwen met MFK. Hij heeft een ruime meerderheid zijn plannen beter te laten analiseren door deskundige en ervaren politici. Hij houdt zich dan bezig met de sturing van zijn kabinet. Alleen heeft hij een probleem dat hij niet meer hoef te gaan tornen aan de wet van screening. Hij kan dan rustig 4 jaar gaan regeren want PAR en of PAIS zullen zeker niet gaan tornen aan de wet voor screening de maffia´s blijven buiten regering punt.

 27. ja ja, het zal moeilijk worden en zo niet dan maar nieuwe verkiezingen.

  van mij mag de huidige MP nog wel even blijven zitten, kan deze gelijk alle misstanden aan het licht brengen.
  Cooper is al terug geroepen door de MP voor wat betreft de te korten.

 28. Uitgerekend Cooper! Deze man draait het langst mee van allemaal. Hij heeft nog NOOIT wat gepresteerd. Ik daag iedereen uit mij te vertellen WAT! Al 20 jaar?! Zorgt hij voor de rooien, wegen, straatlantaarns, etc.. Deze man heeft echt bewezen NIET geschikt te zijn voor een job als politici. En als splinterpartij doet hij er alles aan om zijn pastechi weer aan boord te trekken. Hij heeft al aan gegeven tegen de screeningswet te zijn. Hoe durf je? Overigens krijgt hij telkens op persoonlijke noot het minimale aan stemmen. Hij heeft geen recht van spreken. Eruit! Met die oude meuk die nooit wat gepresteerd hebben! Maakt niet uit van welke partij ze zijn. Cooper bai fleet! Hou de eer aan jezelf, bo no por!

 29. Uh nee cooper, volk heeft eerder voor PS/MFK/PAIS/PAR gekozen. Je hebt maar twee zetels gozer, ga wat toontjes lager zingen.

 30. Geweldig, Cooper zegt dus openlijk dat hij doordat de oude coalitie is gevallen, hij heeft moeten stoppen met stelen, nu wil hij zo snel mogelijk doorgaan met het bestelen van het volk!

  Als het geen stuk was uit het volkstheater had ik het lachwekkend gevonden, nu is het wederom een triest voorbeeld van de lage mentaliteit die er heerst bij bepaalde bevolkingsgroepen op dit eiland.

 31. MAN, be a man. Cleopa is just a small part of PAIS. What can unify you, might be stronger than what can divide you… Bai papia ruman!

 32. man (lees cooper) heeft ongetwijfeld een schuld openstaan bij schotte en wordt nu gedwongen dit te doen….en par gaat echt niet met mfk in zee, als ze dat wel doen halen ze volgende keer 0 stemmen want de par achterban die er nu nog is wil vooral niets met mfk

 33. PS, PAIS, PAR, PNP, zou met een ruime meerderheid de mogelijkheid moeten hebben om de puinhoop op te ruimen.
  MFK, MAN, in de oppositie lijkt een goede combinatie.
  Het idee van Cooper dat de verkiezingsuitslag een continuering van MFK, PS, MAN, als wens van de bevolking aangeeft raakt kant nog wal. Een combinatie van partijen die samen de meerderheid hebben is waarom de bevolking vraagt.
  Overigens lezen we iedere dag meer gevolgen van de afgelopen 2 jaren potverteren en het uithollen van de eigendommen van de bevolking door de vorige combinatie.
  Mensen, wees wijs, bouw bruggen en geef ons wat wij verdienen.

 34. Dit gaat lekker zo !

  Op deze manier komen we er nooit uit, zullen we nooit een regering zien. Kennelijk zijn ze niet in staat om over hun wederzijdse afkeer heen te stappen. Het eigen belang i.p.v. het algemeen belang blijft voorop staan bij deze ‘politici’.

  Vrees dat we zo weer op weg gaan naar nieuwe verkiezingen.

 35. Alleen al het woord Respect uit de monden van deze loosers maakt mij ?