• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

De Nieuwe BrandweerwagensCURAÇAO – Het heeft bijna vier jaar geduurd, maar het is uiteindelijk toch gelukt! De twee nieuwe, laatst geleverde, brandweerwagens zijn vrijdagmiddag door pastoor Gabriel in bijzijn van gezaghebber Lisa Dindial gedoopt.

“We zijn in 2006 begonnen met het proces om nieuwe brandweerwagens aan te schaffen”, vertelt Dindial. “De brandweer stuurde specificaties voor de twee wagens, maar we kregen toen met enkele problemen te maken. De wagens waren betaald, maar ze waren niet volgens de specificaties gemaakt. Er werd toen opnieuw met de leverancier gesproken en in plaats van helemaal overnieuw te beginnen, hebben wij besloten om meer te betalen. Zo konden wij de wagens toch nog zo snel mogelijk krijgen”, legt Dindial uit. “Het is bijna vier jaar later, maar de nieuwe wagens zijn er.”

Operationeel
“Iedereen is heel erg blij met deze nieuwe wagens”, vertelt brandweercommandant Elvin Regina. “Onze technici hebben het gedurende de laatste jaren moeilijk gehad met het onderhoud van de oude wagens. De nieuwe wagens gaan ons heel veel helpen en het werk ook iets lichter maken. Ze zijn gemaakt volgens Europese standaarden en Arbo specificaties. We hopen de wagens zo snel mogelijk operationeel te krijgen”, aldus Regina.

Brionplein
De twee wagens worden zaterdag 20 maart tussen 15.00 en 17.00 uur aan het publiek gepresenteerd op het Brionplein in Otrobanda. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen en volgens de brandweer zullen er ook verschillende technici aanwezig zijn om uitleg te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

www.versgeperst.com