• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 21 parlementariërs zijn zojuist in het paleis van de gouverneur ingezworen. Eén voor één werden ze opgeroepen om voor waarnemend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede te staan en hun eed af te leggen. Hierna werd er geproost.

“Ik wens allen veel wijsheid toe en dat het land Curaçao vooropgesteld wordt, in het belang van het welzijn van het volk.’, aldus Van der Pluijm-Vrede. Van der Pluim-Vrede heeft alle parlementariërs persoonlijk gefeliciteerd en hierna volgde het demissionaire interim-kabinet met de felicitaties. Vanmiddag levert informateur Glenn Camelia zijn advies in bij de waarnemend gouverneur. Indien de gouverneur dan besluit dat Camelia de taak als formateur officieel krijgt toegewezen, kan ervan uitgegaan worden dat er in principe al een nieuw kabinet is.

Voorzitter
Ivar Asjes is geen kandidaat om voorzitter te worden van het parlement. Amerigo Thodé is naar voren geschoven als voorzitter en Jaime Cordoba als vice-voorzitter.

Controle en respect
Emily de Jongh- Elhage heeft tegenover TeleCuraçao verkaard het volk te willen dienen. “Door in het parlement te zitten kan de regering gecontroleerd worden.” Volgens MFK-lid Monique Koeyers-Felida was er geen harmonie en moet men elkaar respecteren en samenwerken. “De grootste uitdaging is het volk rust geven. Ik hoop dat de regering de uitdagingen kan dragen en zich realiseert dat het parlement er voor Curaçao is”, aldus Koeyers-Felida.

Trots
Hensley Koeiman van de MAN zegt trots te zijn, dat het volk ook de verantwoordelijkheid in zijn handen heeft gelegd. “Het is een serieuze gebeurtenis. Weet waar je voor zweert en gebruik de ervaring. Wees transparant voor het volk. Dit is in het voordeel van het gehele eiland.” Ook Alex Rosaria van de partij PAIS is trots op het feit dat hij voor het volk plaats mag nemen in het parlement. “We hebben een grote verantwoordelijkheid. We zullen veel contact hebben met het volk, we willen informeren en pijlen bij het volk.”

Parlementariërs op alfabetische volgorde:
Ivar O.O. Asjes, Melvin V.E. Cijntje, Eugene G. Cleopa, Charles F. Cooper, Jaime L. Córdoba, Humphrey A. Davelaar, Marcolino C.F. Franco, Zita A.M. Jesus-Leito, Emily S. De Jongh-Elhage, Hensley F. Koeiman, Monique H. Koeyers-Felida, Omayra V.E. Leeflang, Marilyn C. Moses, Gilmar S. Pisas, Alex D. Rosaria, Gerrit F. Schotte, Jacinta V.A. Scoop-Constancia, Glenn T. Sulvaran, Amerigo C. Thodé, Helmin M. Wiels en Elmer R. Wilsoe.

42 reacties op “Parlementariërs ingezworen”

 1. @Stuyvesant: En als Wiels de controle taak van het parliament oz belangrijk vind waarom leit hij Asjes dan het parliament monddood maken?

  Je moet met bewijzen komen wanneer dit gebeurt is.

 2. @ Geo. Zorro, waaaaaaaaaaar blijf je nou met jou kritiek op Schotte?

  Welke kritiek wil je horen en herhaald zien, want er is niets veranderd. Zoals ook Sander zegt zal de PAR nooit iets samen met Schotte willen doen. Je kan een wanhopige Schotte niet verhinderen om met de PAR contact te zoeken, maar tot een gesprek is het niet gekomen. Hij wil blijkbaar zeker weten, dat behalve MAN verder geen enkele partij met hem wil samenwerken en hij wordt op z’n wenken bediend. Geld opent niet alle deuren en die les kent hij nu ook. Trek dus je conclusies maar.

 3. @vanspijk, leuk hoor MFK en PAr in een regering maar de MFK mensen komen de screening niet door dus wie worden de ministers?

  En als Wiels de controle taak van het parliament oz belangrijk vind waarom leit hij Asjes dan het parliament monddood maken?

 4. @ van Speyk. Wat heeft Wiels in die 22 maanden gecontroleerd. Ook hij heeft blindelings alle verkwistingen goedgekeurd en heeft alleen onnozele zaken doorgedrukt: ridicule naamsverandering van PSC, 80/20 regeling maar is geen wet, gratis onderwijs maar is geen wet, maar heeft daarvoor wel 17 miljoen gejat van het RdK voor de rijke en zeer rijke ouders om schoollboeken voor hun kindertjes te betalen. Krankzinnig.

 5. beste heren tegen Kabinet Curacao, wat l****en jullie, kijk naar RUTTE no 2,
  en wat zeg je daarvan, of hun zijn wel goed bezig.???????

 6. @Sander: Wiels levert de minister president.
  ik hoop op Wiels dan zelf en niet op Asjes of nog erger Monk.

  Beste Sander, Wiels zal NOOIT in de huidige staatkundig structuur enig bestuurlijk functie aanvaarden.
  Hij vindt dat hij een controlerende taak heeft en dat kan hij alleen vanuit het parlement uitvoeren.
  Ik heb al eerder gezegd als lijsttrekkers een bestuurlijk functie aanvaren, wordt hun fractie in het parlement op hetzelfde moment een ‘rubber stamp’.
  Wij willen de controlerende taak van het parlement toch niet weggeven?????????????

 7. De duivel zullen ze halen?.

 8. @Van Ginderen: Speyk: ik zie dat u al van oudere datum bent. waarschijnlijk heeft u uw geschiedenislessen enige decennia geleden genoten maar in de tussentijd is Van Speyk wel van zijn voetstuk gevallen en wordt hij allang niet meer als Held geeëerd.

  Ik ben trots op het feit dat ik hier de oudste ben. LOL
  Maar een ding is zeker ik ben meer bij de tijd dan VELEN hier.

  http://www.defensie.nl/marine/operationeel/schepen/hr_ms_van_speijk/

  http://www.defensie.nl/marine/operationeel/schepen/hr_ms_van_speijk/naam__embleem

  WAKKER WORDEN.

  Bij de marine is dit: OVERAL = “overal, ochtendappèl, of kom je nest uit!”

 9. @henkie: begrijpelijk dat Helmin M Wiels niet op de foto wil staan, immers dan erken je het instituut van het Koninkrijk en dat is weer moeilijk te verklaren aan je achterban.

  Volkomen mis, henkie. Juist deze dagen heeft Wiels diverse malen aan eenieder die het horen wilt verteld dat wij de wetten die NU gelden MOETEN respecteren en naleven.

 10. Geruchten en nog meer geruchten……

 11. Ik hoop op PS, PAIS en MAN misschien aangevuld met PNP om het sterker te maken…
  PAR is de grote verliezer van de verkiezingen en dient een keer goede oppositie te gaan voeren.

  Als PS en PAIS samen kunnen werken betekend dit dat 2 grote groepen goed vertegenwoordigd zijn in het parlement en hopelijk een keer gaan samenwerken voor de toekomst van ons allemaal.

  I don’t trust MFK as far as I can throw them…

 12. ik geloof dit verhaal niet.
  PAR gaat nooit met MFK of MAN regeren.
  ze zouden alle geloofwaardigheid verliezen.
  er is nog maar een mogelijkheid: PS/PAR/PAIS.
  13 zetels een ruime meerderheid……….
  gewoon net als de VVD/PVDA (ook tegen polen) de zaken tegen elkaar wegstrepen.
  Wiels levert de minister president.
  ik hoop op Wiels dan zelf en niet op Asjes of nog erger Monk.

 13. En de MAN gaat ook als een lembelansa samenwerken met de PAR? Waar zijn jullie principes gebleven? De MAN had DUIDELIJK voor de verkiezingen gezegd niet met de PAR te zullen samenwerken. Dit hele zaakje stink als een riool.

 14. Ik geloof mijn oren ehh ogen niet.
  Gaat de PAR nu wel ineens met Schotte samenwerken? Nou dan heb ik liever de mensen nu NU aan de macht zijn !!!
  Wij zijn dat elitaire prestige kwestie nu wel spuug en spuugzat!
  Houdt dit gedoe dan nooit eens op

  Het volk wordt gewoon niet serieus genomen. Ze doen maar.
  Hoop dat de komende kabinet binnen een paar maanden valt. Als de PAR en Schotte gaan samenwerken dan.

  Zorro, waaaaaaaaaaar blijf je nou met jou kritiek op Schotte? Is alles nu ineen koek en ei omdat de PAR mee mag feesten (regeren is iets anders)?
  Lekker ”geloofwaardig”.

 15. vspeijk,
  ik gaf alleen maar aan dat er een paar mensen niet op de foto stonden.

  verder gaf ik een stukje staatsinrichting, wat er gebeurt als een gekozen lid niet kan of wil opdagen.

  begrijpelijk dat Helmin M Wiels niet op de foto wil staan, immers dan erken je het instituut van het Koninkrijk en dat is weer moeilijk te verklaren aan je achterban.
  tenslotte zweer je dat je

  . Ik zweer trouw aan de Koning en aan het Statuut voor het Koninkrijk, dat ik de Staatsregeling van Curaçao steeds zal helpen onderhouden en het welzijn van Curaçao naar mijn vermogen zal voorstaan. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig” (“Dat verklaar en beloof ik”)
  dit is natuurlijk vreemd voor Wiels, even kijken trouw zweren, aan het koninkrijk en de koning.
  Iets waar hij helemaal niet mee eens is, of erkent, maar goed hij oet het toch we zullen zien waar zijn zweren waard is.

  Een andere reden kan zijn dat Wiels niet op de foto staat omdat hij niet met deze statenleden (collega’s) gezien wil worden.

 16. @ Payaso. Alle vanmorgen in het AD genoemde combinaties zijn zonder de PAR en zeer instabiel met een gerede kans, dat de 4 jaar niet wordt volgemaakt. Een coalitie met MFK met een marionet als PM voor Schotte, die niet door de screening zal komen, lijkt me onmogelijk. Ik blijf een voorstander, dat PAIS en PAR niet zonder elkaar in een coalitie moeten gaan zitten en dat de MAN buitengesloten moet worden. Ik vraag me wel af hoe lang Wiels het door Rosaria verlangde respect zal kunnen volhouden.

 17. @ Van Speyk (1831), op 03-11-2012 om 00:20 schreef:
  @Pieter Zwart: Maak u niet zo druk. Iemand die Van Speyk als alias kiest , is sowieso iemand die je niet als buurman wilt hebben.

  Pietje toch, je hebt het over een Nederlandse held. Wil je echt niet naast een Nederlandse held wonen?

  Speyk: ik zie dat u al van oudere datum bent. waarschijnlijk heeft u uw geschiedenislessen enige decennia geleden genoten maar in de tussentijd is Van Speyk wel van zijn voetstuk gevallen en wordt hij allang niet meer als Held geeëerd.

 18. @Van Speyki, ik ben ook heel benieuwd naar de mening van alle vaste anti Schotte/MFK bashers. Twee jaar lang tot en met vandaag beschuldigen ze Schotte van maffia praktijken, ze willen hem in bon futuro zien boeten, banden met Corallo>300.000 dollar, van alles wat slecht is, maar wat zeggen die mensen nu????? Er komt met zekerheid van 99 percent een regering van MFK-PAR, MAN en PNP!!! De rest is formaliteit. Hahaha, dit is ongeloofwaardig tot en met. Wie gaan ze nu uitschelden? Is Schotte opeens geen maffión meer? LOL LOL hopi LOL. Want vinden al die Schotte haters hiervan?

 19. @Pieter Zwart: Maak u niet zo druk. Iemand die Van Speyk als alias kiest , is sowieso iemand die je niet als buurman wilt hebben.

  Pietje toch, je hebt het over een Nederlandse held. Wil je echt niet naast een Nederlandse held wonen?

 20. Het is inderdaad een intrigerende foto, daar op de trap. Vier statenleden staan er niet op:
  Asjes, Moses, Rosaria en Wiels. Maar er staan wel 18 mensen. De vraag is aldus: wie is de dame vooraan naast Wilsoe?

 21. @Lew fo’i kas: “I only have discussions with people that agree with me”

  Dus dit geld ook voor jou.

 22. Wiels had zijn MAO pakje weer aan.
  Schotte/Cooper stonden weer te liegen.
  Asjes was weer het heertje in zijn keurige jasje.
  niks verandert dus…..

 23. @Iedereen die PAR OP LEVEN EN DOOD verdedigen.

  MFK en PAR zijn oriënterende gesprekken aan het voeren met het vormen van een regering waarbij de lijsttrekker van de MFK de MIN-PERS wordt?

  PAR gaat nu een, volgens al datgene wat jullie hier allemaal verkondigen, MAFFIA-partij in het zadel helpen.

  LOL LOL LOL LOL

 24. @ Van Spejk, ideetje voor je:
  Begin lekker je eigen forum!
  Hoofd thema:
  “I only have discussions with people that agree with me”

 25. @J.U. Das: ik mis er een paar op de FOTO !
  Waarom begrijpt u nooit wat zo overduidelijk is.

  Als u weet wat zo overduidelijk is, vertel het dan!!

  quote
  waarom waren die niet op de foto?
  u zult dat weten want u doet altijd of u alle in en outs kent.
  unquote

  WIE WAREN DAN NIET OP DE FOTO??
  WAAROM WAREN ZE NIET OP DE FOTO??
  Wie kan een concreet antwoordt geven??

  Hou toch eens op met natte vinger werk!!!

 26. @ J.U. Das

  Hr Das
  Maak u niet zo druk. Iemand die Van Speyk als alias kiest , is sowieso iemand die je niet als buurman wilt hebben.

 27. Blijkbaar is de partijscreening bij de 3 partijen voor Statenleden zo beroerd, dat alleen het OM kan ingrijpen gevolgd door een vrijheidsstraf.

 28. @ Van Speyk (1831

  ik mis er een paar op de FOTO !
  Waarom begrijpt u nooit wat zo overduidelijk is.
  waarom waren die niet op de foto?
  u zult dat weten want u doet altijd of u alle in en outs kent.
  ik hoor graag van u.

  ( wel 60% corrupte statenleden zeg. Het gaat gewoon verder….).

 29. Los van hun achtergrond… ik denk dat alle mannen maar eens hun broeken moeten inkorten… wat een verschijning zeg!

 30. @Nardy: Dat is 6 van de 18 = 1/3.
  Kan alleen op Curacao!!

  Ben je de volgende personen vergeten?
  1. VDNA strafbare feit van familielid die dieselolie clandestien importeert in doofpot laten stoppen?
  2. Het gerechtshof een aanklacht niet opportuun laten verklaren?
  3. Het nog bij de OM in behandeling zijnde aanklacht wegens omkoperij?

 31. @R Mulder: Ik zie maar 18 parlementariërs . Wie is er niet bij en waarom ?

  De versgeperst.com heeft voldoen informatie gegeven, in dit onderwerp, dat je ZELF kan bepalen wie er niet op fotosessie aanwezig waren.

  EERST ZELF ONDERZOEKEN DAN KAKELEN!!!!!!!!!!!!!

 32. @henkie: ik mis er en paar van onze parlementsleden.

  Voordat je begint te kakelen, gaan eerst kijken hoeveel parlementsleden voor de wvn gouverneur hebben gestaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  quote
  volgens mij staat in de wet, bij afwezigheid, of niet beschikbaar zijn voor de eed of belofte komt de volgende op de lijst aan de beurt om de eed of belofte af te leggen en zijn plaats te nemen als statenlid.
  unquote

  HOEVEEL PARLEMENTSLEDEN HEBBEN VOOR DE WND GOUVERNEUR GESTAAN?????????????????

 33. @Positivo: Vijf personen zouden niet op deze foto mogen staan.

  Van Ivar O.O. Asjes, Charles F. Cooper, Gerrit F. Schotte, Jacinta V.A. Scoop-Constancia, Helmin M. Wiels en Elmer R. Wilsoe is bekend dat ze geen oneschreven blad hebben, danwel 1 of meerdere starfbare feiten hebben begaan.

  Dat is 6 van de 18 = 1/3.
  Kan alleen op Curacao!!

 34. Artikel 49 De leden van de Staten leggen voor de aanvaarding van hun ambt ten overstaan van de Gouverneur de volgende eed dan wel verklaring en belofte van zuivering af en zweren trouw aan het Statuut en aan de Staatsregeling

  “Ik zweer (verklaar) dat ik, middellijk noch onmiddellijk, onder welke naam of voorwendsel ook, in verband met mijn verkiezing als lid van de Staten, aan iemand, wie hij ook zij, iets heb gegeven of beloofd noch zal geven. Ik zweer (beloof) dat ik, om iets hoegenaamd in deze betrekking te doen of te laten, van niemand hoegenaamd enige beloften of geschenken aannemen zal, middellijk of onmiddellijk. Ik zweer trouw aan de Koning en aan het Statuut voor het Koninkrijk, dat ik de Staatsregeling van Curaçao steeds zal helpen onderhouden en het welzijn van Curaçao naar mijn vermogen zal voorstaan. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig” (“Dat verklaar en beloof ik”).

 35. Vijf personen zouden niet op deze foto mogen staan.
  Vier personen zouden zich ZOOOO moeten schamen, dat ze niet op deze foto durven te staan.
  Drie personen zouden elk hun eigen fotosessie moeten krijgen, gehuld in een genummerde en gesteepte outfit.
  En van die drie personen zou er een zijn straf moeten uitzitten van (tenminste) 10 jaar.

 36. Ik zie maar 18 parlementariërs . Wie is er niet bij en waarom ?

 37. Nu lachen ze nog…

 38. volgens mij staat in de wet, bij afwezigheid, of niet beschikbaar zijn voor de eed of belofte komt de volgende op de lijst aan de beurt om de eed of belofte af te leggen en zijn plaats te nemen als statenlid.

  trouwens brengt mij even op de eed en de belofte, daarbij zweren ze dat ze geen enkele verplichtingen , belofte;s enz hebben gedaan of zullen doen.

  ik mag hopen dat de eerste beste van onze statenleden die deze eed of belofte overtreed gelijk in gevang komt.

 39. ik mis er en paar van onze parlementsleden.

  hmmm, wilden zeker niet op de foto Klas 2012.

  kunnen we deze op een billboard plaatsen zodat het volk weet aan wie ze het te danken hebben als het weer fout gaat.

 40. Jammer dat er zoveel corrupte lieden er tussen zitten die Curacao meer kwaad doen dan goeds!

 41. “WAT” zweren ze eigenlijk EN wat zijn de sancties als de eed niet wordt gerespecteerd ???
  Zou best wat meer aandacht aan mogen worden gegeven want gezien werkwijze van laatste jaren lijkt het mij dat meerdere statenleden de “eed” meermalen grof hebben geschonden !!!

 42. Nou, de eerste mein-eed is dus al gepleegd, hoeveel gaan er nog volgen. . .