• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Interim-minister Jose Jardim heeft vanmiddag laten weten dat per vandaag de prijzen van water en stroom omhoog gaan en vanaf maandag de prijs van benzine en diesel. “Dit proces probeer je natuurlijk te beperken, maar deze verhogingen worden opgelegd door ontwikkeling van de internationale prijzen”, aldus Jardim.

Volgens Jardim is de vorige regering geadviseerd om de prijzen aan te passen, maar heeft deze besloten niet mee te gaan met de verhoging. Als dit wel het geval was geweest, was er nu een verlaging in de benzine- en dieselkosten geweest in plaats van een verhoging. Dit was de eerste en enige keer dat de prijs niet is aangepast zoals geadviseerd door de regulateur.

De nieuwe prijzen
Stroom 0,7319 naar 0.7585 per kilowatt uur
Water van 10,4499 naar 10,5859 per kubieke meter
Benzine van 2,326 naar 2,50 per liter
Diesel van 1,851 naar 2,040 per liter

32 reacties op “Water, Stroom, Benzine en Diesel worden duurder”

 1. Wiels bo mes mester bira minister president di corsow anto stop di pensa cu hulanda ta nos enemigoe .ta ken a trece nos pueblo awe den problema ta ken a traicionan economia di corsow pesei waak bon y traha bon pa corsow

 2. Sr.Wiels bondia habri bo wowonan i pone bo oreanan skerpi pa bo tende tur cos
  apesar di bo karakter agresief manera ta wordu bisa pero bo ta un ju di corsow mi ta kere cu bo stima corsow i su pueblo,bo no ta kere bo mes mester bira minister president di corsow anto no e landpiraten nan. hulanda no ta bo of nos enemigoe paombra nunca hulanda a pensa pa traiciona corsow semper nos a biba cu nan ,i nan no a kita nada for dibo of bo famianan esuan cu a hera di bende corsow i banko centraal di corsow ta pega
  serca bosonan einan ta ken a trece corsow su economia den problema cu awe pueblo di corsow mester paga pe . keda habri bo wowonan bon

 3. Wiels open je ogen heel wijd zodat je curacao niet meer geeft in de handen van de landpiraten je weet heel goed wie ik bedoel en als je curacao liefhebt en dat je alles wilt doen voor curacao beter dat jezelf minister president wordt want je hebt niks te verbergen
  vergeet niet ze hadden je onderschat als un bobo en agresief nou moet je bewijzen wie je bent ju di corsow cu amor pa corsow i su pueblo en vergeet niet de hollanders in nederland zijn jouw vijand niet,je vijand is dicht bij jezelf want niemand van hier wil minister president worden op curacao maar je weet heel goed wie wel
  habri bo wowonan .

 4. Ik heb in Nederland ruim 22 jaar in de energieproductie gewerkt en ook de privatisering meegemaakt. Geloof mij als ik zeg: NOOIT aan beginnen op Curaçao. Je mag dan gaan betalen aan de aandeelhouders die een bepaald rendement voor hun investeringen verwachten.
  Het is, en dat blijkt uit de praktijk, een grote fabel dat ná privatisering de prijzen zullen gaan zakken.

 5. Door een ontwikkeling van de internationale prijzen???? Dus dan moet het juist naar BENEDEN, want de olieprijzen zijn juist nog meer omlaag gegaan. Zeer apart dat dan hier juist alles nog meer omhoog gaat, met een totale onzin redenatie.

 6. @Ongerust, En dat is nou net waar Schotte en van der Dijs mee bezig waren. AQ kapot maken en dan zelf stroom leveren en dikke winsten pakken.

 7. Ter aanvulling: kijk naar wat er op Bonaire is gebeurd: een deal met een prive-bedrijf voor het leveren van alternatieve energie en meteen de kosten met 100% de lucht in! Niet aan beginnen, is mijn advies.

 8. @trabou: privatisering van ‘productiemiddelen’ (utiliteitsbedrijven) is in Europa volledig mislukt. Het zijn namelijk ingewikkelde bedrijven die mega-investeringen nodig hebben. Bovendie blijft het netwerk-ownership altijd een probleem, bij stroomleveranciers. Gevolg: kartel-vorming en monopolisme, prijzen reizen de pan uit en de overheid kan geen invloed meer uitoefenen, want is geen (groot) aandeelhouder meer. Veel meer “winst” valt te halen uit modernisatie van de infrastructuur (netwerk) en efficient management/bestuur.

 9. Heb absoluut geen medelijden met de 40% van deze bevolking die weer heeft gekozen voor PS, MFK en MAN. Laat ze maar bloeden, misschien dat ze er iets van leren! Voor de andere helft van de bevolking is het natuurlijk uitermate sneu!

 10. @Chopie, Jardim was advisuer van Pistolen Paultje Jamaloodin. helaas is het probleem dat Ambtenaren kunnen adviseren maar corrupte ministers hoeven zich hier niets van aan te trekken en doen lekker zelf wat Van der Dijs en dos Santos willen.

 11. De adviseur loopt blijkbaar een paar jaar achter…wake up, It’s 2012!

 12. @ Chopie. Word je zelf niet behoorlijk doodziek van PAR dit, PAR dat, PAR zus, PAR zo?

 13. De Schotte regering had wel degelijk een motief om het laatste advies de prijs te verhogen niet uit te voeren. De niet te controleren 5 cent per liter had nog niet genoeg opgebracht.

 14. Stroom is gewoon binnen 6 weken 25% gestegen. Tarief was nog 0.60, nu 0.75! Wat Jardim boven zegt is dat deze verhoging van benzine zal zorgen dat over 6 maanden de tarieven lager uitvallen dan afgelopen augustus? Nu weet ik weer waarom ik blanco stemde….

  Verder vraag ik mij af waarom de corrupte zelfverrijkende regering van Schotte een officieel advies om te verhogen zou negeren. En dat terwijl nog aangenomen werd dat ze er tot 2014 zouden zijn….

 15. Water duurder,bij ons om de hoek hebben ze een nieuwe af/door sluiter op de waterleiding geplaatst,weken aan het werk geweest,gat dicht,lekt al weken als een waterval. gebeld maar er word niks gedaan.

 16. Tja…. ben geen Schotte aanhanger maar hier zijn een aantal ik-geloof-maar-alles wat ze zeggen. Komt dit door twee jaar regeren of heeft dit een verleden dat kabinet gele parkieten heet. Er zijn maar weinig mensen die inzien dat er voor 2010 een economische crisis was op Curaçao. Dat in Nederland alles duurder wordt heeft zeker ook te maken omdat kabinet Rutte niet goed had geregeerd?

  En voor de mensen die in Jardim blijven geloven… vergeet niet dat hij de adviseur van Schotte was.

 17. @Arne

  Gemakshalve laat je de rotzooi van Casperson en c.s. achterwege

 18. Het klinkt misschien vreemd, maar ik vind het makkelijk om een benzineprijsverhoging van 20 cent van Jardim te accepteren dan een van 5 cent van Schotte.

  Heeft misschien iets te maken met een privefotograaf, 10 bodyguards en 3 peperdure mafia SUV’s.

  Of gewoon met het verschil tussen slagen voor een universitaire opleiding en niet verder komen dan MAVO3.

 19. Waarom diesel en benzine duurder moet is gewoon een corrupte actie om meergeld uit de bevolking te zuigen. Haal die stomme monopoly van curoil weg en laat andere bedrijven olie, benzine en diesel impoteren. Dan krijge je tenminste een eerlijke concurentie en een verlaging van de prijzen.

  Als de prijzen blijven stijgen zullen we binnenkort heel wat benzine overvallen krijgen, en op veschillende creatieve manieren ook nog.

  Succes iedereen, tijd voor mij om mijn home made bio-diesel project te starten.

 20. overal ter wereld wordt energie en water goedkoper of is goedkoper geworden door lagere olieprijzen, als wel benzine

  het is een vertakt excuus om de noodlijdende overheids nv’s te redden Aqualectra en Curoil. Telefoontarieven worden alsmaar lager omdat hier competitie is, dat doen ze UTS niet aan want dan worden ze hard aangepakt door de competitie, dus zsm Aqualectra privatiseren, nieuwe bedrijven er in, competitie bevorderen, efficientere bedrijven van maken en klanten krijgen keuze, of zoals in NL een netwerk bedrijf met service aanbieders

 21. Beter blijft de interim regering een tijdje aan om alle ‘moeilijk’ beslissingen door te drukken. Ik denk minimaal 1 jaar. Daarna mogen de politieke partijen het weer een keertje proberen. Beter voor de politieke partijen en beter voor Curacao.

 22. Dank je wel Schotte, Jamalodin en Hakim.

  Zie domme volk van Curacao, dit zijn nu de consequencies van te stemmen op corrupte politici.

  Het land is falliet, en niemand is verantwordelijk. Wanner is het de laatse keer dat er iemand is opgepakt voor corruptie, behalve Goddett dan?.

  En in plaats dat de nieuwe mogelijke regeerders zich zorgen gaan maken over deze situatie, nee, ze gaan zich bezig houden met het afschaffen van de screenings wet.

  Way to go landgenoten.
  YWN

 23. Gaat weer lekker.
  Maar klopt de dieselprijs wel ? Ik betaal nu 1,85 en niet 1,58 ? Mocht het naar 2.04 gaan dan praten we toch over een verhoging van ruim 10 %. Kan ik niet vrolijk van worden.

 24. De internationale prijzen zijn heel lang heel laag geweest en toen is de prijs ook niet verlaagd!

 25. Wauw

 26. De olieprijs op de wereld markt is juist gezakt en op Curacao worden de prijzen verhoogd?

 27. Met dank aan de vorige regering, ikke snap nie dat er de bevolking masaal weer op deze partijen hebben gestemd. Een koekje van eigen deeg, dit is nog maar het begin nu nog ongeveer 645 miljoen te gaan.

 28. We kunnen toch niet leven zonder water en elektriciteid en benzine is a must dus wat kunnen we doen?

 29. Wat kunnen wij doen we hebben allemaal water en licht nodig en benzine ook ons economie moet blijven draaien en zonder deze drie denk ik niet dat het kan

 30. Nog even en dit alles is alleen nog te betalen voor mensen met een hoog inkomen.
  Alles word en is steeds duurder geworden maar ons inkomen blijft het zelfde…. Straks moet ik ook maar een overval gaan plegen om mijn rekening te kunnen betalen.
  En dit allemaal dankzij 22 maanden schotte ZUCHT, misschien kom ik ook nog in aanmerking voor een voedselpakket van hem ondanks ik niet op hem heb gestemd!

 31. Tja, dat is typisch Schotte.

  Mooi weer spelen tijdens zijn regeerperiode, en na zijn vertrek vallen ineens allerlei lijken uit de kast. Zoals nooit doorgevoerde verhogingen van de prijzen van water en elektra.

  Wat heeft Schotte de afgelopen 2 jaar eigenlijk gedaan, behalve op de foto gaan met Sean Penn?

 32. En dat terwijl de werled energie prijzen dalen, ze denken zeker dat iedereen gek is?? De olieprijs staat op haar laagste punt sinds juli 2012 ! De verhogingen zijn om de verloren deviezen van Schotte te compenseren.