CURAÇAO – The Society Club in Saliña staat op dit moment in lichterlaaie. De club is achter het Pablo Frederik pompstation gevestigd. De brand brengt een enorme rookontwikkeling met zich mee die richting de Fokkerweg opwaait. De wegen rondom de club zijn afgesloten voor verkeer.

Daarnaast zijn bedrijven en scholen die in de buurt liggen van de uitgaansgelegenheid ontruimd. Ouders van kinderen op de scholen worden dringend verzocht de kinderen zo snel mogelijk op te halen.

Omleiding
Verkeer richting Saliña wordt inmiddels door de politie omgeleid. Op dit moment is de Schottegatweg tot aan Kentucky Fried Chicken afgesloten. De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Een politiemedewerker liet weten dat zolang de brand niet is geblust er geen informatie kan worden gegeven.

10 reacties op “Uitslaande brand in Saliña”

 1. @jansegers snap ik helemaal dat ze het van willemstad misschien niet wisten, alleen snap ik niet dat ze me niet konden zeggen dat het voetbalveld aan de overkant normaal gebruikt wordt als evacuatie terrein…
  Gelukkig hebben we Facebook en viavia kwamen we er achter waar onze kinderen dan wel waren.

 2. Volgens mijn informatie was het in beginsel maar een klein brandje, die door gebrek aan water snel tot een grote uitslaande brand leidde. Als je onafhankelijk wil worden is dit natuurlijk 1 van de vele te leren lessen.

 3. Een lachtertje zoals de politie optrad. Omstanders liepen de brandweer voor de voeten en de politie zat soms met vier man sterk in de auto. Te druk met de mobiele telefoon.

 4. Ene kind stond op het voetbalveld van Willemstad en de ander bij het sportveld van Albert Schweizer

 5. ja asbest daar zat ik ook al aan te denken, dat zit volgens mij nog steeds in de eternit dak (golf)platen die hier heel veel worden gebruikt…

 6. beste hienke
  als docent havo vwo op ASC was ik erbij deze morgen, ,normale evacuatie gebied voor de school is recht tegenover de school, waar de gymlessen plaatsvinden…maar de velden van willemstad werden aangeraden (door de politie) na een eerdere evacuatie om 10.30 omdat het risoco te groot was, dus kan het wel zijn dat VPCO hier niets over wist.;op dat moment…grtz tj

 7. De radio was eerder met de berichtgeving hierover.

 8. De kinderen zijn op het voetbalveld van Willemstad

  (grappig, ik belde VPCO om te vragen waarheen ze geevacueerd waren maar die wisten het niet…)

 9. Is er al duidelijkheid over wat er in de (vele) rook zit? Is er asbest vrij gekomen?

 10. Petje af voor de snelle verslaggeving door versgeperst.com!