CURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra heeft maandag de eerste netkoppeling overeenkomsten met een groep klanten van Eco Energy ondertekend. Dit contract zorgt ervoor dat klanten stroom kunnen terugleveren aan Aqualectra en een vergoeding hiervoor krijgen.

 
Dit houdt in dat zowel particulieren als bedrijven met een zonnepaneelinstallatie stroom mogen opwekken voor eigen gebruik. De systemen hebben voor de ondertekening kon plaatsvinden, eerst een grondig keuringsproces doorlopen en voldoen aan alle eisen van Aqualectra en het Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten (BTP&U). De systemen worden bij de klanten geïnstalleerd en na een zorgvuldige keuring aan het net gekoppeld.

Kostenbesparend
Door het mogelijk maken van het terugleveren van stroom worden de energiekosten verlaagd. “Het milieu wordt ook minder belast door het gebruik van natuurlijke bronnen”, zegt Raymond Jamanika van Eco Energy.

8 reacties op “Klanten kunnen stroom leveren aan Aqualectra”

 1. Dit artikiel is niet correct.

  De eerste keuringen waren al eerder uitgevoerd en er waren al mensen die terugleverde aan aqualectra en nee dit zijn geen klanten van Eco Enegry.
  Slim stukje marketing van eco enegry maar niet correct.

  Wat zonnetje stelt is juist, geen stroom in een wijk houd in dat je ook geen stroom hebt als je zonnenpanelen hebt behalve als je een backup systeem hebt (accu’s) dan heb je nog wel electra.

  Op dit moment zijn er zo’n 10 bedrijven op Curacao die zonnepanelen leveren, het positieve hiervan is dat de prijzen nu zo laag liggen dat het met installatie dat het eigenlijk niet goedkoper kan voor de klant, en zou het nu het beste zijn op te gaan shoppen.

  Over het terugleveren, het is niet de bedoeling dat mensen energy leveranciers worden. Men mag per jaar zoveel energy opwekken als men per jaar verbruikt
  Het verbruik en terugleveren wordt over een jaar bekeken bekeken zodat je ook in het regenseizoen je “eigen stroom” kan verbruiken.

  Wat misschien wel leuk is voor de mensen die de investering niet willen doen maar wel graag goedkope stroom willen hebben met zonnepanelen, over niet al te lange tijd verwacht ik dat er voor particulieren een lease pakket wordt aangeboden op Curacao.

 2. Er dient een etnische zuivering plaats te vinden op dit eiland. Teveel mensen die een andere taal spreken.

  Korsou na prome luga

 3. Toevallig dat Schotte zn bedrijf de eerste is…… Ook de bezem door Aqualectra!

 4. @Zeepie
  Je loopt een beetje achter, er zijn al meer aanbieders, ik weet er zeker 2:
  naast ecoenergycuracao.net ook
  dutchdurables op zonne-energiecuracao.com en
  caribbeansolarpanels.com.

  Volgens mij is het sowieso niet Eco Energy dat contracten met Aqualectra tekent, maar de koper van de zonnepanelen; alle drie de bedrijven zorgen voor het papierwerk (vergunningen enz.) voor de klant, daar hoort dus ook het teruglevercontract met Aqualectra bij.
  Blijkbaar heeft Eco Energy het papierwerk voor de eerste groep klanten gedaan, is dat uiteindelijk gelukt en is daar een persberichtje over uitgestuurd.
  Prima werk!

  O ja, Zeepie, als de stroom uitvalt hebben ook de zonnepaneelbezitters geen stroom hoor. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als de stroomkabels van Aqualectra plat liggen en jouw paneeltjes lustig stroom blijven leveren…
  Gelukkig zit er een beveiliging, zodat dan ook de energie-opwekking meteen stopt.
  Wil je wel altijd en onafhankelijk van Aqualectra zonnestroom hebben, dan moet je een zelfvoorzienend systeem met batterijen hebben. Is wel ietsje duurder.

 5. @Bert Ernie… In ieder geval hebben de mensen met zonnepanelen dan stroom. De rest van het eiland kan er dan wel eens zonder komen te zitten.

  Overigens waarom alleen met Eco Energy (Lees Schotte)?
  Ik wil graag zonnepanelen, maar wacht uit principe totdat er ook andere aanbieders komen, dan mag de beste partij leveren.

 6. Schadeclaim indienen kan als je de juiste politieke kleur hebt en natuurlijk vrienden.!

 7. Dat het nu pas is ondertekend? iets invoeren in januari 2012 en nu pas de puntjes op i zetten met Aqualectra? Is het zo erg gesteld bij Aqualectra dat dit zolang heeft mogen duren? Je zal maar al sinds Februari zonnepanelen hebben, kan je dan een schadeclaim indienen?

 8. En wat gebeurt er als Aqualectra geen geld heeft om de particulieren straks te betalen/ failliet gaat (is) / opgeheven wordt (overname) ? Het Volkslied fluiten?