• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-minister van Financiën George Jamaloodin zou officieel verdachte zijn in de Bientu-zaak. De zaak waarin loterijbaas Robbie dos Santos, tevens de halfbroer van Jamaloodin, hoofdverdachte is. Dit meldde TeleCuraçao gisteravond tijdens hun nieuwsbulletin.

 
Volgens de televisiezender is Jamaloodin verhoord als verdachte. Het Openbaar Ministerie (OM) wil hierover geen uitspraken doen en geeft aan niet te willen zeggen of het wel of niet waar is. “Het onderzoek is nog gaande en gedurende een onderzoek worden dit soort dingen niet bekendgemaakt, dat zou heel raar zijn”, zegt OM-woordvoerder Norman Serphos. Serphos gaf wel aan dat binnenkort wel het één en ander bekend wordt gemaakt door het OM over deze zaak.

39 reacties op “‘Jamaloodin officieel verdachte Bientu-zaak’”

 1. Nu we toch zo bezig zijn. Ik durf te beweren dat heel veel politici op Curacao niet integer zijn. Als ze het zijn is het een kwestie van tijd. En natuurlijk zijn ze niet allemaal veroordeelt, maar dat zegt meer over het systeem op Curacao dan over de integriteit.

  Demei, Liberia-Peters, Römer, Monte, Cova, Cooper, Godett, Dick, Asjes, Pierre, Rosalia, Wiels, Schotte, Monk, Hakim, Jamaloodin en geloof mij dit is een topje van de ijsberg. De intimici onder ons plakken er zo 20 namen bij.

  Wie kan er belangrijke Curacaose integere politici noemen sinds, laten we zeggen, 1990?

 2. @Nomen Nescio: Van Speyk =Asjes.
  Dat u het weet

  LOL

 3. @Rignald:

  DE BEWIJZEN VINDT JE BIJ DE OPENBAAR MINISTERIE.

  Stop met die struisvogel politiek dan kan je zien wat hier en op de Antillen onder de PAR gebeurt is. Als je het nog steeds niet kan zien vraag Jules de Corte om hulp want die heeft het wel gezien.

 4. Van Speyk =Asjes.
  Dat u het weet.

 5. @vanSpijk, als jij het tegendeel kan bewijzen doe dat aub! anders eeuwig zwijgen!

 6. @Rignald: PAR tijd! minder criminaliteit en schuldenvermindering. Een er werden kopstukken van de PNP en FOL opgepakt wegens corruptie!

  JE MEENT HET TOCH NIET???????????????

  DIT IS DE JOKE VAN DE 21E EEUW.

  PAR IS HEILIGER DAN ALLE HEILIGEN DIE GISTEREN WERDEN HERDACHT.

 7. @vanspijk, PAR tijd! minder criminaliteit en schuldenvermindering. Een er werden kopstukken van de PNP en FOL opgepakt wegens corruptie!

 8. Asjes is geen echte PS, Asjes is al bij alle partijen in het bed geweest.

  Als Asjes te lastig word dan vliegt hij er uit.

  Jammer dat Wiels, zijn ogen heeft gesloten de afgelopen 2 jaar, dat hij het wist wat er allemaal gebeurde staat vast omdat hij al eerder heeft gezegd als de MFK en de MAN niet doen wat hij wil , hij ze met bewijzen zal aangeven aan het OM.

 9. @Ticho helemaal mee eens.

  plots hoor ik mensen zeggen: Wiels is tenminste niet corrupt…
  dat durf ik nog te betwijfelen.
  2 jaar mee doen met deze grijpgrage jongens………..????
  ik zeg minimaal medeschuldig………

 10. helaas kunnen we niet de namen bekend maken van degenen die aan Jamaloodin hun voorkeurstem gaven. Zou het OM een hoop werk hebben gescheeld om te onderzoeken wie mogelijk eveneens corrupt zijn. ( PS heeft 2 jaar deelt uit gemaakt. van deze deze boevenbende en ze dus 2 jaar lang de gelegenheid gegeven om hun corrupte handelingen uit te voeren. Gelegenheid geven is ook strafbaar.Dit om te voorkomen dat Wiels nu al te veel eer krijgt…….en Asjes kan er overigens ook wat van…).

 11. Volgens Wiels in het AD zullen er volgende week nog meer politici aan de lijst worden toegevoegd. Nasser El hakim en Schotte als uitkomst van de tegen hen ingediende aanklachten?

 12. Duister /Licht gaan niet samen en twee tegenpolen,kaf af halen

 13. De strondput is geopend,er komen er nu nog meer,je eigen hagje redden noemen ze dat,ben benieuwd,word vervolgd.

 14. inderdaad hij is verdchte, kijk dat wist Kade Wilsoe al lang geleden, dus ook Wiels.
  erger nog nu blijkt dat een Minister een brief heeft geschreven aan mensen in America die een vermeende crimineel kan zijn
  hoe ver kunnen we als land zakken, houden we wel de girobank in de gaten, of zijn daar ook geheime bankrekeningen , je gaat nu ook vraagtekens zetten bij de gewapende overvallen van de geldtransportbedrijven . hebben ze een tip gekeregen, inside job?

 15. En Nederland doet zo koeltjes vindt U? Deze man heeft twee jaar met zijn grijpgrage klauwen in de staatskas kunnen graaien. Gesteund door de partij van de maffia. Laat Curacao de staatstekorten maar weghalen bij deze types en hun financiers. “Plukze” wetgeving is hier duidelijk op zijn plaats. Pak om te beginnen maar die 54 miljoen dollar maar uit de USA.

 16. @Curason Honesto
  Je zou wel eens gelijk kunnen krijgen. Als er een beerput opengetrokken wordt dan komen er veel kakkerlakken naar buiten.
  Kakkerlakken daar houden we niet van dus, ………het O.M. laat die beerput maar dicht!

 17. @John: Als ze nu alle figuren van de MFK en andere parties ”verhoren’ wordt dushi Korsou langzaam weer schoon.

  Beste John, kan je ook aangeven wanneer het WEL schoon was?????????????

 18. Bientu = wind . Komt meestal uit het noordoosten. Bij slecht weer uit het westen. Die waaien altijd over. In het papiaments wordt weleens gezegd: e a laga un bientu, en die stinkt meestal. De geur blijft vaak wel erg lang hangen.

 19. Walgelijk!!! allemaal, terwijl er capabelen rondlopen wie niet aan de slag mogen.
  Heuze om Nederland naar beneden halen, door eigen mensen (crimenelen) te bevoorrechten.

  We zijn nog niet klaar hoor!

  Wanneer start een projekt aarmoede bestrijding, mensen aan werk zetten.

  Er gebeurt niets, steds maar bezig houden met criminele politici

  Wanneer komt er een einde aan uitkeringpensioen tekort bij de
  svb. Clienten lijden onder dit regime. Daar hoor je ook niks meer.

 20. gerechtigheid, Eindelijk.

 21. M(affia)FK opdoeken en alle betrokkenen OPZOUTEN naar een celletje in Bon Futuro !!!
  Wat een afgang en dat gaat natuurlijk weer de hele wereld rond !!!
  DANKI ….SCOTTI…. BERGUENSA & HOPI TRISTU !!!! LOOSERS !!!!

 22. Ik durf te wedden dat er niemand van de MFK zal worden veroordeeld.
  Alle bewijzen ten spijte. Niemand zal 1 dag zitten. Mark my words.

 23. het begin van het einde
  eerlijkheid duur het langst
  wie de baal kaatst……
  hoogmoed komt voor de val

  ik voorspel dat de MFK en zijn partijleden geen lang poitiek leven meer is beschoren

 24. Ik wacht nog ff met mijn reaktie,maar het is zo klaar als een klontje zuiker,coprento,ff ,geduld diend de mens

 25. @ Peter,

  Ik weet niet hoeveel personeel het OM volgens jou welniet moet hebben, maar kan je meedelen dat het OM een stukje kleiner is dan bv het OM in Rotterdam.
  Wanneer we daar even het aantal aangiftes van de afgelopen tijd koppelen (van alle politici) dan weet je dat het OM overbelast is. Logisch dat de zaken dan ook niet zo snel gaan.
  Maar die rekensom schijnen velen niet te kunnen maken.

 26. Het is geen verrassing. Wiels heeft het een week geleden al aangekondigd zonder namen te noemen, maar een ieder die het hoorde weet precies wie hij bedoelde.

 27. Onze nationale trots op de goed functionerende en wat gedrag betreft onbesproken politici van de MFK, neemt met de dag toe……..

  Hoe krijg je zo een club met et misfits bij elkaar ….

 28. Verrassing!

 29. @Frans,

  onderschat de mondi bewoners niet.

  Het motto van de MFK:

  veel beloven en niets geven doet iedereen in vreugde leven.

 30. eindelijk! en nu maar hopen dat ze met de rest wat sneller zijn……pfffffffff

 31. Zal “Pistolen Paultje” nu eindelijk die arrogante grijns van zijn smoel laten !!!
  Enkeltje Bon Futuro en afbetalen alle gemaakte schulden !!!

 32. Je kunt er de de klok op gelijkstellen, dat deze man een cruciale verdachte zal blijken te zijn. Ik hoop dat er een enorme beerput opengaat, die de gehele MFK hopelijk in ernstig diskrediet brengt want de gehele partijtop stinkt als een otter. De MFK is opgericht om gangsters de macht op Curaçao hun invloed te laten vergroten en niet omdat Schotte Curaçao de helpende hand wilde toesteken. Om die reden heeft Curaçao, een uiterst tumultueuze tijd achter de rug, met schorsingen en ontslagen op cruciale posities en benoemingen van zetbazen, op plaatsen waar de samenleving het meest werd geraakt.

 33. Ik hoop dat het OM zijn werk goed doet en deze boef een flinke straf krijgt!

 34. De zaak duurt erg lang, erg verdacht van het OM om net zolang te wachten totdat Jamaloodin geen Minister meer is. Als Jamaloodin verdachte is dan had de OM dit moeten melden zodat hij geschorst kon worden. Wilsoe speelt een smerige spel.

 35. Dat is 1….

 36. Nederland heeft dus 5 miljard gegeven aan een volk dat massaal gestemd heeft op:

  (1) Schotte
  Veroordeeld voor een reeks fraudes, veroorzaker van een verkeersongeluk met dodelijke afloop door grove schuld, geregistreerd voor een reeks MOT meldingen welke hij weigert te verklaren en schandelijk misbruiker van belastinggelden voor een prive fotograaf, 20 body guards en een reeks dure dienstauto’s. Nooit verder gekomen dan MAVO1.

  (2) El Hakim
  Die met een lege staatskas dit jaar alleen al voor een half miljoen gulden aan reiskosten heeft gemaakt met reizen die meer prive dan zakelijk lijken

  (3) Constantia
  Veroordeeld voor meineed en (in Nederland) voor een reeks winkeldiefstallen. Herhaaldelijk zwaar onder invloed van alcohol aangetroffen in het stadscentrum en betrapt op het vervalsen van een HBO diploma.

  (4) Jamaoloodin
  Waarvan recent bekend is geworden dat hij op vele dienstreizen buitensporige diners en alcohol heeft gedeclareerd, ook op dienstreizen die nooit aangemeld zijn en waarvan het zakelijke karakter nooit is vastgsteld. En van diners die niet zakelijk maar prive waren. Verder aankoop van een reeks dure wapens betaald door de overheid. En nu dus verdachts in de witwaszaak van zijn broer. Als (ongeschoold) minister van financien volledig verantwoordelijk voor een tekort van 500 miljoen gulden waarover hij de Staten weigerde te informeren.

  Zelfs als je, zoals de meeste MFK stemmers, in de mondi woont stem je toch nog niet op dit soort clowns?

 37. Bientu? zijn ze daar nog steeds mee bezig?
  wat een slakkegangetje….

 38. Als ze nu alle figuren van de MFK en andere parties ”verhoren’ wordt dushi Korsou langzaam weer schoon.

 39. YES!! En nu doorpakken OM. . .