• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zeven van de 21 Statenleden hebben hun geloofsbrieven overhandigd aan Griffier van de Staten Frank Hanze. De brief is noodzakelijk om vrijdag beëdigd te kunnen worden. Dat veertien leden de brief nog niet hebben ingeleverd is volgens Hanze niet bijzonder en hij verwacht deze op tijd binnen te hebben.

De geloofsbrief is het eerste bericht dat een deelnemer aan de verkiezingen ontvangt van het Hoofdstembureau waarin staat dat hij of zij gekozen is verklaard en het laatste bericht waarin het Hoofdstembureau bevestigt dat hij bericht heeft ontvangen dat deze persoon zijn verkiezing aanneemt. Deze twee brieven vormen samen de geloofsbrief.

Beëdiging
Vervolgens vergadert de Griffier over de ontvangen geloofsbrieven en stuurt de goedgekeurde geloofsbrieven door naar de Gouverneur. Deze vergadering vindt morgen plaats. De Gouverneur kan vervolgens overgaan tot de beëdiging van de Statenleden. De beëdiging vindt komende vrijdag plaats, maar kan volgens Hanze alleen doorgang vinden als alle geloofsbrieven ontvangen zijn, maar dat bepaalt de Gouverneur.

Hanze legt aan Rick Hart van Radio Hoyer uit hoever van te voren de gekozen Statenleden normaal gesproken hun Geloofsbrieven overhandigen

9 reacties op “Slechts zeven geloofsbrieven bij Griffier”

 1. Volgens artikel 47 van de Staatsregeling van Curaçao onderzoeken de oude Staten de geloofsbrieven en niet de Gouverneur. Het zou zeer goed kunnen dat de andere gekozen leden hun geloofsbrieven bij griffier Cijntje hebben ingeleverd en dat de Staten die onder leiding van de heer Asjes zullen onderzoeken. In ieder geval heeft de heer Hanze er niets over te vergaderen. De gouverneur staat mogelijk in zijn hemd vrijdag.

 2. Destijds is Godett nota bene ‘in de gevagenis’ beedigd! Laten we het de “tegenkant” van de democratie noemen. . .

 3. Jongens, dit heeft geen betrekking op welke screening dan ook, ‘geloofsbrieven’ zijn een “bewijs van deelname”, de bevestiging dat je als Statenlid bent gekozen en dat je ook daadwerkelijk in de Staten zitting wilt nemen. In uitzonderlijke gevallen wil en kan een gekozen Statenlid zich terugtrekken, maar dat is uiteraard, op z’n zachts gezegd “niet netjes” en kan tot een hoop politieke consternatie leiden. Statenleden zijn democratisch gekozen, zijn geen bestuurders en worden daarom niet gescreend.

 4. Ik ben wel benieuwd welke kandidaten door de MFK naar voren worden geschoven na hun eigen partijscreening. Met Amerigo Thode voorlopig als tijdelijk Statenvoorzitter weten we al genoeg.

 5. Met ingang van 2 november 2012 mag de ‘stand-in’ griffier ander werk zoeken.

  GA DOOR NAAR AF EN ONTVANG GEEN PREMIE.

 6. De waarheid van de personen moeten boven water komen

 7. De screening door de partijen zal deze keer wat langer duren.

 8. Hoe zou de screening van Rudney Garmes, voormalig hulpkok van de Cactusclub, gaan?

  Wordt er nagegaan of hij het vlees tekort gesneden heeft of teveel meel in de gehaktballen heeft gedaan?

 9. LOL

  Hoe was het weer? De gouverneur heeft gezegd dat er procedures zijn overtreden maar dat de MEERDERHEID heeft het voor het zeggen.

  Hoever gaan we hiermee door???