• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De geruchtenmachine over de vorming van een coalitie draait op volle toeren. Ook de optie PNP wordt genoemd, maar volgens Chris Peterson, de nummer drie op de PNP-lijst, is de kans niet groot dat zij in de coalitie komen. “We hebben één zetel dus ze hebben ons niet nodig.”

Peterson weet dat zijn partij vrijdag op gesprek is geweest bij de informateur. “We hebben bereidheid getoond om te praten met andere partijen”, vertelt de nummer drie. “Maar we hebben slechts één zetel dus een coalitie heeft ons waarschijnlijk niet nodig. Ze kunnen ons er wel bij betrekken vanwege de kwaliteit die we kunnen bieden.”

Partijfinancierders
De kans dat MFK en Pueblo Soberano toch weer samen in zee gaan, sluit Peterson ook niet uit. “De grote partijfinancierders willen dat de partijen gaan samenwerken: ze willen hun privébelangen behartigd zien. De partijleiders hebben hier zelf niks over te zeggen.”

Campagne
Peterson benadrukt dat het reguleren van partijfinanciering essentieel is op Curaçao. “Corruptie begint tijdens de campagne: zodra er geld wordt geaccepteerd moet er naar de pijpen worden gedanst van de financierder. In Amerika en ook in Nederland wordt de partijfinanciering al lang gereguleerd en dat moet hier ook gebeuren.”

De delegatie van PNP bij informateur Glenn Camelia

13 reacties op “Peterson: PNP komt alleen in coalitie om kwaliteit”

 1. PS/MAN/PAIS roep ik al vanaf het begin. Probleem: Cooper kan zelf geen bestuurder worden (screening), dus hij moet gezellig met vriend Skot terug naar de Staten. . .

 2. Ik denk voor curacao belang alle p moeten samen werken zelf pnp mag uit de stof

 3. Rosaria heeft stellig ontkend, dat hij met PS of MFK heeft gesproken en dat hij bepaalde voorwaarden heeft zoals respect, capaciteit en integriteit dus zouden Wiels en Schotte toch afvallen.

 4. Zet die financiers in de etalage als corrupte bedriegers. Want dat zijn het. Schotte wordt gezien als Robin Hood, maar hij steelt van het volk en geeft aan zijn bazen. Wiels is niet corrupt. Hij ergerde zich aan Schotte,maar liet de coalitie bestaan. Nu Wiels op de bok zit is er geen plaats meer voor de rovende MFK ministers. Wiels ziet ook dat Betrian in een paar weken meer voor elkaar krijgt dan Schotte in een jaar. Als Wiels verstandig is, parkeert hij Schotte, inclusief zijn financiers, voorgoed op Malpais. Zand erover!!

 5. @Mulders,

  het OM gaat echt niets doen………

 6. Het nieuwste gerucht is PS/PAIS/MAN, want Wiels zegt, dat er niet zonder hem wordt geregeerd. Cooper ontkent het gerucht, maar PAIS en MAN hebben vanavond wel een vergadering extra ordinario.

 7. Inderdaad dan haal je meer kwaliteit en integriteit in huis. Dus PNP/PS/PAR/PAIS als MFK/MAN/PS niet lukt. Het gerucht van MFK/PAIS/MAN verwijs ik maar naar het rijk der fabelen tenzij Rosaria het bestaansrecht van zijn partij wil elimineren.

 8. Goed nieuws. Volgens Ricardo Isebai, krant Nobo is er een overeenkomst voor een regering tussen partijen PS, PAIS, MAN.

 9. @Nardy, en hopen dat het OM er wat aan gaat doen!

 10. is het niet iets voor dit interim kabinet om daar eens een wet voor te maken.
  dat de partij financiers geen zegenschap meer hebben.
  Maffia moeten weg wezen.

  ook garaag een wat duidelijker wet tegen het kopen van stemmen.
  en het maken van foto”s in het stemlokaal…

 11. de partij financiers moesten zich schamen.
  deze bedrijven/personen helpen iedere keer het land Curacao verder de armoede in.

 12. ” De kans dat MFK en Pueblo Soberano toch weer samen in zee gaan, sluit Peterson ook niet uit. “De grote partijfinancierders willen dat de partijen gaan samenwerken: ze willen hun privébelangen behartigd zien. De partijleiders hebben hier zelf niks over te zeggen.”

  Wat is het leven toch simpel eigenlijk op Curacao, en om die simpelheid komt er voor “het volk” nooit wat van de grond, behalve dan de beloftes, de verkiezings BBQ, 150 gulden of een blackberry.

 13. Kijk, dat soort sterke uitspraken, daar zitten we hier om verlegen!
  Hopi bon Peterson :)!