• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse FARC-strijder Tanja Nijmeijer zou al meer dan een jaar niet meer in Colombia zijn. Dat liet het Colombiaanse ministerie van Defensie gisteren weten. Het ministerie zegt daar zeer betrouwbare informatie over te hebben.

 
“Tanja Nijmeijer is al meer dan een jaar niet meer in Colombia”, verklaarde minister van Defensie Juan Carlos Pinzón op een bijeenkomst met de pers. “Die informatie hebben we al een hele tijd geleden gekregen.” Pinzón reageerde met zijn uitspraak op geruchten dat Nijmeijer gisteren naar Cuba zou zijn gebracht. Dat ontkende hij met klem. Waar de Nederlandse zich wel bevindt kon de minister niet zeggen.

FARC-kampen
Het is niet uitzonderlijk dat FARC-strijders de grens met de buurlanden Venezuela en Ecuador oversteken. Volgens de Colombiaanse regering zijn daar veel FARC-kampen. Het zou kunnen dat ook Nijmeijer in een van beide landen zit. De Nederlandse wordt in Cuba verwacht om deel uit te maken van de FARC-delegatie die met de regering gaat onderhandelen over vrede. Die onderhandelingen beginnen officieel op 15 januari, maar de eerste gesprekken zijn al op 5 november gepland volgens het Cubaanse persbureau Prensa Latina.

2 reacties op “‘Tanja Nijmeijer al jaar niet in Colombia’”

  1. Volgens de FARC is Tanja Nijmeijer met een klein vliegtuig van de VN naar Cuba vertrokken vanaf het vliegveld van de Colombiaanse stad Neiva.

  2. Dat Tanja al een jaar niet meer in Colombia is betekent gewoon dat het Colombiaanse ministerie van Defensie haar een jaar lang niet gezien heeft, en geen vragen wil oproepen over hoe zij eventueel naar Cuba is gereisd.