CURAÇAO – Onder begeleiding van het actieteam van bureau Punda, hebben de politie Controle en Beveiliging (voorheen SKS), Douane en de agenten van de Leerplicht Brigade vanmorgen een preventieve controle gerealiseerd op een middelbare school in omgeving Saliña. De agenten troffen verboden middelen aan.

De agenten gingen tijdens de controle alle lokalen in waar les werd gegeven. De jongeren kregen een korte uitleg waarna er een controle in het lokaal werd gedaan en een controle in de tassen van de jongeren.

Gevonden voorwerpen
De volgende artikelen zijn gevonden: een schaar, een stanley mes, een speelgoedpistool, een schroevendraaier, een mes, twee zakmessen, zeven kleine zakjes wiet en een fles rum.
Rond 9.30 is een scholier van zeventien jaar aangehouden voor het bezit van de zeven kleine zakjes wiet. Deze moest voor de officier van Justitie verschijnen en kwam later weer op vrije voeten.

Preventief traject
Tijdens de controle waren er zowel van de directie van de school als van de oudercommissie een vertegenwoordiger aanwezig. De controle is onderdeel van een totaalplan waarbij politie met andere partners en de schoolleider afgesproken hebben door te gaan met een informatief en preventief traject voor zowel de scholieren als hun ouders.

 

 

 

 

 

5 reacties op “Preventieve controle op school”

  1. De ouders blijven buiten schot?

  2. Het moet niet nodig zijn, maar het is dus duidelijk wel nodig. Nu vooral doorgaan met deze acties : pakkans!

  3. goed dat ze het doen, alleen een schaar en stanleymes zijn vaak verplicht voor bepaalde vakken….

  4. Dan weten we hoe het staat met de jeugd van vandaag. Dat zijn dus niet de leergierige jongeren, die zo graag kansen willen hebben om later te studeren om een goede baan te kunnen vinden.
    Deze jeugd is meer bezig met hosselen, werken is voor de dommen, met hosselen kun je meer geld bij elkaar regelen (ik schrijf met opzet niet ‘verdienen’).

  5. Geweldig goede actie, gewoon nooit meer mee stoppen om zoiets regelmatig te doen!