• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels en MFK-leider Gerrit Schotte kunnen elkaars bloed wel drinken. Een mogelijkheid om een coalitie te vormen lijkt dan ook definitief van de baan. Wat gaat er nu gebeuren? PAIS-leider Alex Rosaria staat in ieder geval open om te praten met iedereen.

“Wij zijn niet aan zet”, vertelt de PAIS-leider. “Het is nu aan de informateur maar we sluiten niemand uit. We staan open voor iedereen, mits dit onder de juiste voorwaarden gaat. We staan achter de screening en er moet wederzijds respect zijn. Ook de prioriteiten die in ons partijprogramma worden genoemd zijn belangrijk.”

Antwoorden
PAIS heeft zaterdag een gesprek gehad met informateur Glenn Camelia waarin bepaalde vragen werden gesteld. “We hebben bijvoorbeeld vragen beantwoord over het onderwijs, de relatie met Nederland, het nieuwe ziekenhuis en een eventuele samenwerking met andere partijen. De informateur is nu aan zet”, aldus Rosaria.

25 reacties op “Rosaria: we staan open om te praten”

 1. PAIS, jullie zullen op je tenen moeten lopen met die ALLESWETENDE WIELS.
  Zolang wiels denkt dat hij boven GOD is, zal het nooit goed komen en met geen
  enkele PARTIJ. Ik vindt dat hij zich moet schamen dat hij met CLEOPA wil gaan
  werken. Wiels heeft de hele familie van CLEOPA vervloekt jongens, zijn kinderen
  moeder vrouw. Heel erg zelfs uitgescholden de slechtste wensen voor deze familie gewenst. CLEOPA, have a heart man. Niet spreken over PAR. Als jullie deze ver-
  schrikkelijke man niet van eisen om op te houden met deze asociale uitbarstingen,
  zijn alleen maar trieste uitbarstingen te verwachten. WAAR IS RESPECT, ONZE
  TROTS GEBLEVEN? Wil de PAR zo graag weer regeren?

 2. @William,

  goed nieuws?
  ik betwijfel het…
  MAN is net zo fout als MFK..
  beter was geweest als de PAR/PAIS/PS combi gekozen werd.
  in NL gaan ook 2 tegenpolen samen in een coalitie: PVDA/VVD…
  zou hier toch ook gewoon moeten kunnen:
  gewoon bepaalde partij punten tegen elkaar wegstrepen in het belang van het land en het volk.

 3. Goed nieuws. Volgens Ricardo Isebai, krant Nobo is er een overeenkomst voor een regering tussen partijen PS, PAIS, MAN.

 4. @Alvin, Pais was altijd een voorstander voor onafhankelijkheid. Dit is op zich niet verkeerd maar de voorwaarden dienen er wel te worden gecreeerd.

 5. En dan beweert Wiels in het AD van vanmorgen, dat bij zijn aanhangers grote reuring zal ontstaan, als er een regering zonder de PS wordt gevormd. Hij zal ze echter niet uitleggen, dat hij met Schotte en Cooper de PAR als grootste met 8 zetels buiten heeft gezet en dan gaan janken als hem hetzelfde overkomt. Word eens volwassen. Ook klagen over Cleopa en Rozier, terwijl Schotte hetzelfde deed bij de MAN. Wat u niet wilt dat u geschiedt………………………….

 6. sorry nu breekt me de bek open dit had ik van pais niet verwacht ze gaan ma lekker met wiels e ik hoop dat wiels met hu precies doet wat als met schotte schotte gelyk was niet eens om tafel met hem gaan zitten,het zelfde zooi als i nederland ik stem hier ook nooit weer,kun je zien wat macht doet

 7. UTOPIE:

  Als alle partijen over hun vooroordelen kunnen stappen.
  hun haantjes gedrag even niet mee nemen in de onderhandelingen.
  Alleen kijken naar het belang van Curacao…
  dan zou de combinatie: PAIS/PNP/PS/PAR een ideale combinatie kunnen zijn.
  in het belang van het land, samen de problemen aan pakken
  Goede en integere ministers, die verstand avan zaken hebben.
  Geen eigen belang na streven, maar voor het volk willen werken aan een gezonde samenleving.
  Onderwijs / Gezondheidszorg / misdaadbestrijding / financien/ armoede bestrijding/ opbouw van toerisme / schoner millieu/
  om maar een paar belangrijke punten te noemen die heel hard aangepakt moeten worden.
  geen dictators maar bestuurders die goed kunnen samenwerken.

  maar zoals gezegd het is een UTOPIE….

  onze politieke haantjes zijn daar nog lang niet aan toe.
  het puberale gedrag moet zegenvieren.
  Het eigenbelang is hoofdzaak.
  ZO JAMMERRRRRRRRRRR……………..

 8. @ Ongerust. Wedden dat PAR binnen een paar dagen met een vergelijkbaar commentaar komt. . .

  Denk je serieus, dat de PAR alzheimer heeft en zich zal herhalen?

 9. Kleine correctie/aanvulling: er is een soort uitzonderingsregel op het 1 paspoort principe voor NL-se expats, dus dat zet de deur op een kier voor Idina c.s.

 10. @pukkie: ja, het zou zo mooi kunnen zijn, ware het niet dat Idina met de brief aan vriend Van Raak een dubbele agenda heeft. Eigenlijk zegt hij tegen Van Raak “kom maar op met je onafhankelijkheidsplan, dat kan binnen 5 jaar”. Hij roept dat niet tegen Spies of Plasterk! Waarom niet? Van Raak heeft niet de behoefte en niet de bevoegdheid op Idina’s brief in te gaan, want Van Raak is kamerlid en geen bestuurder. In NL zou het nog via een kamer-commissie kunnen, maar dit gaat nergens over. Idina wil ook helemaal geen serieus overleg met Van Raak, hij wil een signaal afgeven. Gaat Van Raak er serieus op in, dan denkt Idina dat hij hem de wind uit de zeilen heeft genomen. Legt Van Raak de brief naast zich neer, dan zal Idina hem zeker “laf” noemen en zeggen “waar blijf je nou, met je onafhankelijkheid voor Curacao”. Van Raak zal iets gaan zeggen in de trant van “Ik heb uw brief doorgestuurd naar de minister, voor verdere behandeling”.

  Dubbel paspoort is in NL inmiddels afgeschaft, maar je weet nooit of deze coalitie bereid is een uitzondering te maken. Voor Suriname en Indonesie werd die uitzondering in ieder geval niet gemaakt, dus ik ben benieuwd. NL zal er zeker ‘geld’ voor over hebben en de nodige begeleiding om van Cur af te komen, maar na die 5 jaar moet Cur het dan toch echt zelf doen. Nou, ik zie de rijen al staan, bij de incheckbalies op Hato. . .

 11. rosaria is pro onafhankelijkheid. een land in zoveel problemen en pais die onervaren is. dit is smeken voor problemen.

 12. Mensen emotionel uitspraken zijn niet constuctief waar het nu om gaat is het vormen van een regering die de belangen van Curacao en haar inwoners gaan behartigen op een waardige manier en weer het opbouwen van de imago van Curacao en haar inwoners

 13. @Kwame Kilpatrick
  PAIS is helemaal niet voor onafhankelijkheid, maar zegt alleen als 66% of meer van de bevolking het wil, je wel naar ze moet luisteren. Maar zo ver is dat niet, want nog geen 20% wil onafhankelijkheid. Dus blah blah blah.

 14. @Pukkie

  Wiels “wil” met van Raak praten dat is een heel verschil overigens.
  En een dubbel paspoort kan hij vergeten en wel om reden dat dat wanneer een land onafhankelijk wordt je je staatsburgerschap opgeeft. Terecht zou ik zeggen.
  In Suriname ging het net zo.
  Wiels wil van 2 wallen eten maar dat zal hem niet lukken, kijk de Internationale gechiedenis er maar op na alle landen die onafhankelijk werden hebben niet meer het staatsburgerschap van het vroegere “moederland” als ik dat zo mag noemen.

  Wiels spoort niet helemaal ben ik bang.

 15. Er zal toch geregeerd moeten worden. En Helmientje is niet helemaal gek.
  Ik denk alleen dat het binnen de korste keren de tent uitvechten wordt. Wiels rammelt alles eruit en daar moet je tegen kunnen.

 16. Hoe haal je in hemelsnaam om met PS te gaan werken? Helmin Wiels respecteert niets en niemand! Als je elke dag uitgescholden wil worden door eigen partners, dan mag je gaan samenwerken met PS! Succes!

 17. Wiels praat met van Raak. Samenwerking met Nederland wordt niet uitgesloten. Slimmerik heeft het over “dubbele nationaliteit” en over “soevereiniteit” . Goed over nagedacht. Nu nog samenwerking met constructieve partijen (PAR, PAIS, PNP) Schotte en co naar Malpais.
  Rust in de tent, bekwame ministers, goed wil tonen en Plasterk voor Carnaval als Prins (Rei Momo ??) uitnodigen en alles komt weer goed. Bodybags kunnen dienen om zorgen in op te bergen.

 18. @ongerust dat stond gisteren al in de krant.

 19. Het zal PAR , PAIS en PNP sieren om niet met PS en MFK te gaan ,gewoon MAN erbij zonder Cooper die komt niet door de screening,dus PAIS PAR MAN PNP 11 zetels wel gewaagt maar proberen is de moeite waard, en je houd meteen het grootste Paranoïde Neurotische dictoriale zooitje buiten de deur.Wij als volk willen geen MP die alleen maar in vliegtuigen zit en met zwarte geblindeerde SUV’s volgestouwd met body buldings over ons mooie eiland raazen!

 20. PAIS wil ook onafhankelijk dus dat zou goed samen gaan met de PS die nu ineens ook op termijn onafhankelijk willen worden. PAIS is zowiezo een verbetering op de roversbende van de MFK.

 21. Open staan voor iedereen lijkt mij een goed begin. “Natuurlijk onder voorwaarden” maakt het open staan al een stuk minder en respect zou dat weer moeten compenseren.
  Ik hoop dat het werkt, sterkte!

 22. Succes en ik hoop dat Pais mee gaat regeren ook al zou het met dhr Wiels zijjn!

 23. YES! Someone with common sense! With PAIS, I can breath a sign of relief!

 24. Wedden dat PAR binnen een paar dagen met een vergelijkbaar commentaar komt. . .

 25. Kijk, de reeds voorspelde lijntjes worden voorzichtig uitgezet!