CURAÇAO – De Amerikaanse plaatsen Moonachie, Little Ferry en Carlstadt zijn onder water gelopen nadat een dijk in New Jersey dinsdag is doorgebroken. De dijk kon niet tegen het water dat werd opgestuwd door monsterstorm Sandy. Volgens de autoriteiten zijn er voor zover bekend geen doden gevallen.

Het water staat op sommige plekken 1,2 tot 1,8 meter hoog in het gebied, zei de politiechef van Little Ferry. Volgens hem is de elektriciteit uitgevallen.

Water wegpompen
Het kan dagen duren tot het water is weggepompt. De reddingswerkers zijn onderweg om mensen te helpen, maar moeten onder moeilijke omstandigheden werken. Ze krijgen hulp uit de buurt, aldus de Amerikaanse nieuwszender CNN. Het water heeft grote schade aangericht.

Vluchten
Volgens CNN proberen mensen aan het water te ontkomen door het dak van hun huizen op te vluchten. Mogelijk zitten duizenden mensen door het stijgende water vast. De plaatsen Moonachie, Little Ferry en Carlstadt liggen allemaal in het district Bergen County. Er wonen volgens gegevens uit 2010 bijna 20.000 mensen in de plaatsen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com