• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bram Moszkowicz gaat in hoger beroep tegen uitspraak van de Raad van Discipline om hem uit de advocatuur te zetten. Dat zei zijn raadsman Gabriël Meijers vandaag direct na de uitspraak. De bekende Amsterdamse strafpleiter heeft 30 dagen om beroep aan te tekenen.

Een uitspraak in hoger beroep door het Hof van Discipline volgt waarschijnlijk pas maanden later. Volgens Meijers betekent het aantekenen van beroep dat Moszkowicz voorlopig aan de slag kan blijven als advocaat. Het beroep heeft namelijk een schorsende werking.

Teleurstellend
Meijers noemde de uitspraak en de uitkomst teleurstellend. Het is voor de beeldvorming vervelend dat Moszkowicz van het tableau is geschrapt en niet tijdelijk is geschorst, zoals de deken had voorgesteld, betoogde de raadsman. “Maar in aanloop naar het hoger beroep maakt dat geen verschil, omdat hij gewoon kan doorwerken”, legt Meijers uit. Hij en Moszkowicz hadden met alle scenario’s rekening gehouden. “Ook hiermee.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

11 reacties op “Moszkowicz in beroep tegen uitspraak”

 1. @onderust,Als jij een moord zou hebben gepleeg (kindermoordenaars en pedofielen verkrachters,atraka plegers die oude mensen in elkaar rammen en oorlogsmisdadigers verdedigt Bram niet )Bouterse is een meervoudig moordenaar) en jij vraagt hem voor jou verdediging en het neemt het dan is hij ervoor om te zorgen dat je de minste straf krijgt dat is zijn pligt,en weet jij dan een betere advocaat op dit monent in NL, ik hoop voor jou dat je nooit een advocaat nodig hebt ik bedoel in een delikt straf zaak komt.groet.

 2. @abraham mossel: klantje bij hem geweest, soms?? Heb je enig idee wat voor soort deals deze misfit heeft gemaakt met leden van de georganiseerde misdaad, ontvoerders, huurmoordenaars, noem maar op? Vind jij het zo geweldig dat hij zich (cash) laat betalen met crimineel geld? Witwassen heet dat en dat is strafbaar, ook als je als advocaat je eigen kantoor gebruikt voor het witwassen!! Jij slaapt blijkbaar rustig als je bedenkt dat hij het weer voor elkaar gekregen heeft om zo’n maffia-debiel vrij rond te laten lopen. Waarom maak je je dan in dit forum dan steeds zo druk om Idina, Schotte, El Hakim, Constancia, Cooper en Jamaloodin? Dat is namelijk het soort tuig waar deze “advocaat van kwaaie zaakjes” rijk van geworden is. Hij doet namelijk niet alleen strafzaken “after the fact”, hij laat zich ook ruim betalen (met crimineel geld) voor het geven van “adviezen” aan de georganiseerde misdaad, “before the fact”, dat weet iedereen.

  Advocaten in NL kiezen geen pro deo zaken, maar zijn verplicht om een bepaald aantal, door het OM aangewezen, zaken pro deo te behartigen, dat is in de wet vastgelegd. Overigens zijn dit zaken voor mensen die geen cent te makken hebben en daar kan ie zich met een Jantje van Leiden van afmaken, want die zaken komen niet in het nieuws.

 3. Kunnen ze dit ook niet doen met Terry Hernandez?

 4. Bram Moszkowicz is en heeft een zeer begaafdheidsprofiel in de advocatuur en zal zeker in hogerberoep een straf krijgen maar niet deze die nu opgelegt is,dat hij contant geld heeft aan genomen daar is niets mis mee alleen als je dat niet opgeeft aan de Belasting zit je fout maar daar heeft hij een regeling voor getroffen,en wat betrefd het niet terug betalen van een voorschot dat ligt niet aan hem maar aan de personen die hem in dienst nemen en niet goed weten wat deze Bram wel niet kost.Een voorbeeld, je word ergens van beschuldigt je bent gearesteerd en bent redelijk goed bij kas dan denk je al snel aan Bram, je mag contact met hem maken en dan hoor je als eerst of je een voorschot van 40.000,00 Euro moet overmaken contant of via bank.Wanneer dit bedrag bij hem in bezit is gaat hij direct voor jouw aan het werk,van de 100% staan er 80% de zelfde dag of binnen twee of drie dagen weer buiten de poort als wij dat zo mogen noemen, maar als je dan later het vervolg proces niet meer kan betalen jaaaa,dan heb je pech bij Bram.Je hoort vaak slechte dingen over Bram MAAR je hoort nooit over de procesen die hij prodeo doet en ook wint of verliest,iedereen denkt dat Bram alleen maar zaken aanneemt die veel geld opbrengen zo is het dus niet,zwart praters zijn het of moet ik zegen lulie zijn paters.Bram sterkte in deze moeilijke tijd en geef ze vanavond op tv bij Paul & Witteman een koek van eigendeeg.

 5. Het lijkt steeds meer alsof advocaten zich als top voetballers gedragen. Zoals bij het betaald voetbal wordt elke aankoop, transfer of wisseling van de wacht en wie de top scoorder is op een advocatenkantoor breed in de media gemeten. Kennelijk denkt de advocaat dat hij zo belangrijk is dat men dagelijks op de hoogte wilt blijven van het wel en wee binnen het advocatuur. Ze zijn te gast in elke radio en tv programma. Ze brengen hun mening uit op elk debat ook al gaat het over bloemschikken of kanovaren. We weten meer van de prive levens van de homoseksuele Gerards Spong, de autistische gebroeders Anker of de sigaren collectie van Theo Hiddema. Hun argument voor de torenhoge uurloon en status in de maatschappij is het feit dat ze academisch geschoold zijn, iets dat maar een handje vol mensen zijn. Een zeer zwak argument naar mijn inziens, gezien de marine bioloog die in dienst is bij carmabi, de orthopedagoog die directeur wordt bij Fundashion Guia, Eduka i Forma, of de docent scheikunde die 12.5 jarige jubileum viert ook academisch geschoold zijn maar in de catacombe van de maatschappij opereren.

  En nu maken wij ons druk over de heer Moszkowicz. Heel de wereld (Nederland, België en Curaçao) is in shock alsof er een staatshoofd is overleden. En tot overmaat van ramp zag mevrouw Eva Jinik het niet zitten om met een ex-advocaat om te gaan en nam meteen de benen. Laten we nou alsjeblieft geen aandacht schenken aan strafpleiter die geen enkele toegevoegde waarde in ons maatschappij hebben.

 6. Met zo’n historie denk ik dat hij wel snel op Curacao gaat wonen om Schotte bij te staan!

 7. De raad was van mening dat Moszko zijn werk niet goed deed en zichzelf niet bijschoolde.
  Ik heb destijds het proces van Wilders gevolgd en moet zeggen dat wat ik daar zag mij toch een andere mening geeft.
  Natuurlijk wordt hij geholpen door allerlei legal assistants, maar zijn optreden blijft nog altijd sterker dan wat we hier op het eiland als standaard ervaren.
  Wanneer Moszko onkunde wordt verweten dan mag ook wel even de bezem door de advocatuur op Curacao.

 8. @ Marie M. waarom belandt deze heer niet gewoon in de gevangenis

  Weet je wat dat per dag kost? Gewoon in zijn portemonnee pakken.

 9. @marie montreux: op zich heb je gelijk, maar uit je ambt worden gezet is in die wereld gelukkig net zo erg ;-).

 10. Tuchtraad bedankt! Namens de Belastingdienst en namens alle slachtoffers van de georganiseerde misdaad en huurmoordenaars wiens belangen deze “maffia-advocaat” altijd heeft “verdedigd”! Eindelijk gerechtigheid voor deze graaier zonder moraal of ethiek.

 11. -Uit de advocatuur gezet
  -Geschikt met de Belastingdienst..
  .. allemaal goed en wel, maar waarom belandt deze heer niet gewoon in de gevangenis voor fraude, oplichting, diefstal etc??????

  Klassejustitie heet dat!