• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De afdeling oncologie van het Sehos voldoet niet en daar is geld voor nodig”, stelt oncoloog Franke Scheper. Voor optimale zorg aan kankerpatiënten is een reorganisatie nodig. De plannen voor een nieuw ziekenhuis weerhouden Scheper er niet van de huidige afdeling te upgraden.

“Patiënten zijn immers nu ziek en kunnen niet vijf jaar wachten”, vertelt Scheper. De oncologen Scheper en John-John Schnog en de Curaçaose kunstwereld zijn daarom in oktober, de maand die internationaal in het teken staat van de kankerbestrijding, een samenwerkingsverband aangegaan. De expositie ‘A Breast or Two’ werd vrijdag geopend en daarmee wordt geld ingezameld om de verbeteringen mogelijk te maken.

Expositie
De samenwerking met de Curaçaose kunstwereld bestaat uit de uitgave van de Art Desk Diary ‘A Breast or Two’ en een gelijknamige expositie in Mon Art Gallery. De expositie is bedoeld om meer mensen bewust te maken van de impact die borstkanker heeft in het leven van patiënten, partners, familieleden en vrienden, maar moet ook betrokkenen het gevoel geven dat niemand er in het leven alleen voor staat.

Scheper legt aan Rick Hart van Radio Hoyer uit waarom er geld nodig is voor de afdeling Hemato-oncologie van het Sehos

7 reacties op “‘Afdeling oncologie Sehos voldoet niet’”

 1. Laten we niet vergeten dat dit “zieke-huis” keer op keer door allerlei deskundigen en instanties wordt gewezen op haar gebreken, maar dat er helemaal nooit iets verandert.

 2. Eh, welke afdelingen voldoen wel dan????

 3. Prinses Wilhelmina Fonds wilde een oncologisch centrum bouwen bij het SEHOS op haar kosten, Dit was besproken met oncologen. Iedereen was akkoord en TOEN kwam Jacinta Constancia en die vond dat het allemaal niet nodig was.. en daarom hebben wij geen nieuw oncologisch centrum.

  Inderdaad Will. mensen vergeten dit snel en dan toch massaal stemmen op de partij van Constancia en op haar.

 4. De adviezen van Bob PINEDO zijn aan de kant gegooid omdat SCHOTTE c.s. iets anders van plan waren waarbij zij hun zakken konden vullen. En dat allemaal over de ruggen van alle patiënten van het SEHOS.

  Kunt u nog begrijpen waarom deze man stemmen heeft gekregen??
  Net als bij de bouw van een nieuw ziekenhuis……corrptie en bedrog.

 5. Bedankt Jacinta.

 6. De komst destijds van het oncologisch centrum werd vakkundig de nek omgedraaid door alle ruzies en belangen die zoals gewoonlijk hier meespeelden. Ook het wilhelminafonds trok zich terug vanwege deze toestanden, en wie was de gedeputeerde destijds?? Juist het was Constancia die blunder na blunder maakte. Vriendjespolitiek was het.
  Vooral weer stemmen voor dit soort onbenullen, dan komt er hier nooit wat van de grond.

 7. Het is daarom ook nog steeds een gemiste kans dat het oncologisch centrum er niet is gekomen. Patienten, familie, arten en verplegend personeel hadden daar recht op…Maar ik ben bang dat men dat vergeten is,,,