• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MFK en Pueblo Soberano werden de grootste partijen tijdens de afgelopen verkiezingen, maar willen niet meer samenwerken. Hadden Gerrit Schotte en Helmin Wiels beter hun best moeten doen om een coalitie te vormen naar de keus van het volk? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“De keuze van het volk zou ook betekenen dat PAR in de coalitie zou zitten. Die keuze is dus bij voorhand al niet gerespecteerd”, reageert de 28-jarige Danesh. “Ik vind het democratisch als gewoon de grootste drie partijen regeren ongeacht of ze vriendjes zijn of niet. Ik heb ook collega’s aan wie ik een hekel heb, maar ik moet ook gewoon met hen werken.”

Respect voor Wiels
De 23-jarige Yeda vindt Wiels maar kinderachtig. “Hij heeft Schotte gewoon weggepest en ik begrijp dat Schotte daar geen zin in heeft.  Wiels gedraagt zich als een kleuter met zijn uitspraken.” De 52-jarige Carlos denkt er anders over. “Voor het eerst sinds meneer Helmin Wiels is geboren heb ik respect voor die man. Hij wil met integere mensen samenwerken, zelfs als hij daardoor het risico loopt niet in de regering te komen. Hij kiest voor het land.”

Schreeuwlelijk
Ook de 19-jarige Sigfried staat achter Wiels. “Het is al een tijd bekend dat Schotte niet door de screening wil. Het is goed dat Wiels dit doet.” De 39-jarige Safarina vindt dat beide politieke leiders verkeerd zitten. “Schotte wil simpelweg zijn troon niet weggeven en Wiels is een schreeuwlelijk. Normale, volwassen mensen roepen niet dat iemand aan haar haren wordt weggetrokken en dergelijke. De uitspraken die hij jegens Schotte doet, kunnen ook niet. Als je niet met iemand wil werken, kun je dat gewoon zeggen.”

15 reacties op “‘Schotte is weggepest’”

 1. @ Cora Wiels. Het eiland heeft Zoveel mogelijkheden en bronnen .

  Heeft papa Wiels je ingefluisterd, dat er voor 30 jaar genoeg olie en gas in onze wateren zit? En jij gelooft dat?

 2. One down, two to go, zullen we maar zeggen. Nu heeft Idina een brief gestuurd naar Ronald van Raak (SP-NL) om onafhankelijkheid over 5 jaar te bespreken. Wat een mallot en zo doorzichtig ook: als Van Raak terecht zegt dat dan zijn rol als kamerlid niet is, maar dat hij Plasterk moet zijn, dan noemt Idina hem geheid “laf” en als hij er wel serieus op ingaat, dan denkt Idina dat hij hem (en de PVV) de wind uit de zeilen heeft genomen. Pfff, heeft die man nou echt geen hersens? In de grote mensen wereld zijn daar bepaalde procedures voor, beste Idina, ik zou zeggen, probeer je daar nou eens voor 1 keer aan te houden, want hier trapt dus echt niemand in!

 3. @Maria, als het OM haar werk goed doet dan kan Schotte een lievelingetje worden in Bon Futuro. Ze zullen hem daar ook wel ‘cute’ vinden onder de douche!

 4. Ach arm kin: Schotte is weggepest. Nee, Schotte is een hele grote gehaaide crimineel en de jeugd heeft hij gewoon omgekocht. Ja en de jeugd trapt daarin. Zielig voor ze, maarnze komen er nog wel achter!

 5. @ Pukkie. Een referendum heeft zelfs geen enkele zin. Je kan het volk niet gaan vragen of ze voor onafhankelijkheid over 10 jaar zijn.

 6. Curaçao moet zelfstandig worden. Het eiland heeft Zoveel mogelijkheden en bronnen .

 7. @ anti…….aan je reactie is een hoop af te leiden. Op de eerste plaats ben je jong en heb je ‘nog’ geen zieken huis nodig. Je bent heel jong want je hebt ook nog geen kinderen anders zou je je zorgen maken over de slechte scholing en de zorg. Je komt uit een goed gezin, dit is te concluderen uit je geschreven Nederlands. Jongelui uit achterstandswijken spreken laat staan schrijven allang geen Nederlands meer. Goede wijken betekend Peter Stuyvesant of ed school waar het nog redelijk geregeld is. Feestjes op het strand, the movies met je vrienden, Mc Donalds en KFC. Je kent geen armoede. Schat je rond de 16-17 gezien je naam keuze ‘anti’, typisch voor die leeftijd, bij voorbaat Anti. ………Of je woont in Nederland. Hoe dan ook in beide gevallen snap ik je naïeve uitspraak dat Curacao een Paradijs is. Het is je vergeven.

 8. @Anti,
  Wat verwacht jij van het referendum. Het volk zal nooit besluiten voor onafhankelijkheid hoor. Alsof dat de oplossing is van onze problemen.

 9. Jullie hebben allemaal gelijk hoor.
  Maar er is toch voor beide mannen gekozen?
  Ik neem aan ..niet door de forumlezers 😉

  Misschien dat er enkelen op het forum wel voor Wiels en Schotte hebben gekozen en nu opeens meepraten? Dan zouden nieuwe verkiezingen niet zo slecht uitkomen…dat zou een andere uitslag geven toch?
  (ik vraag mij dit gewoon af)

  En inderdaad, koekje van eigen deeg. Of slim alles verstoren?

 10. @ Anti. Alsof dat referendum wat oplost…

 11. Ach ja, die Schotte aanhangers……Als je op z’n facebookpage kijkt, zie je hoe de meisjes op hem reageren: ” so cute” en ” que bello”, nou dan weet je wat voor types op hem stemmen.

 12. Zo beginnen we aan een schoon eiland. Dit is een vorm van zelfzuivering……..

 13. Schotte is zelf ook heel goed in mensen wegpesten. Koekje van eigen deeg!

 14. hulde voor Helmin en wegwezen met dat Corallo trekpopje, in de bak moet ie, waar is het OM nu, bewijzen last ten overvloede, please neem eens aktie

 15. Kinderachtig gedoe dit weer… we zijn meer dan week verder na de verkiezingen en het is weer 1 pot nat die politiek. No lubida hendenan ku nos ta biba den un Paradijs!!! no laga korsou kai, huntu nos tin ku mantene….laat het referendum maar komen