• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MFK-leider Gerrit Schotte maakte gisteren bekend dat zijn partij niet bereid is een coalitie te vormen met Pueblo Soberano en MAN. De houding van PS-leider Helmin Wiels is de belangrijkste reden hiervoor. “De aantijgingen begonnen enkele uren na de bereidwillig- heidsverklaring was getekend”, aldus Schotte.

Schotte begrijpt niet waarom Wiels zich zo vijandig opstelt. “De verkiezingen zijn voorbij, er bestaat geen strategie meer nu. Het is onbegrijpelijk dat de heer Wiels zich juist nu zo gedraagt. Hij moet de moeite nemen om bij elkaar te komen en een regering te vormen.”

Andere coalitie
Ondanks het grote aantal stemmen dat de partij van de ex-premier tijdens de verkiezingen behaalde, is Schotte niet van plan een coalitie te gaan vormen met andere partijen. “ We geven de ruimte aan Pueblo Soberano om de regering te vormen die zij willen.”

Schotte in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

22 reacties op “Schotte: MFK geeft PS de ruimte”

 1. @ Ongerust. We kunnen Van Raak straks hier helemaal horen gillen van de lach.

  Misschien heeft van Raak dat wel gedaan, maar hij heeft Wiels bericht, dat hij van harte welkom is voor een gesprek. Wiels waardeert van Raak om zijn eerlijkheid en van Raak vindt, dat Wiels eerlijk is waar het gaat om wat hij voor het volk wil. Jammer, dat het volk dat niet wil. Het gerucht gaat, dat Wiels de mol is in het spel “Wie is de mol” en dat de volle postbak van van Raak gevuld is met wat Wiels hem over Schotte verteld heeft.

 2. Wiels Roeptoeter en Gerrit de Raaf zijn Paranoïde Neuroische pathelogische leugenaars,de een is niet beter als de ander,en daar is niks verkeerd mee gezegt.Wees op hoede Volk van Curacao.

 3. @rudy, wiels is niets veranderd maar spreekt veel YDK aan. Schotte zou een normale screening ook niet doorkomen. En dan nu zijn plannen met een rompkabinet maakt het weer duidelijk dat hij alleen erop uit is om Curacao leeg te roven.Wiels en ook Asjes zijn beide dictators maar daar heeft Curacao voor gekozen!

 4. @Chaves,
  er bestaat geen MFK zonder Schotte.
  er is ook geen PS, zonder Wiels mogelijk.
  dat is het kwalijke van deze partijen
  zonder hun grote leiders zijn deze partijen dood.
  daarom zijn deze partijen gevaarlijk….
  De leiders gedragen zich als dictators.
  Dit eiland heeft een overvloed aan volgers….zonder goede opleidingen….
  dat maakt de democratie hier gevaarlijk.

 5. – Volgens Cooper (en die kan het weten, toch?) is er helemaal geen schuld, maar is er zelfs een overschot. . . (deze man krijgt de prijs voor “Clown van de Week” – CliniClown, wel te verstaan, want Cur is inmiddels terminaal).

  – VVD-PVDA: een stabiel regeer-akkoord en een nieuwe regering, binnen zes weken en ook nog een dame op Defensie (tja, daar krijg ik dan toch zo’n “good for you” gevoel bij 😉 ). Kijk, Idina, zo doe je dat!

  – Idina wil nu onafhankelijkheid binnen 5 jaar en dat wil hij in een ‘onderonsje’ met Van Raak gaan regelen. Hoezo, er is een Min. van BIZA en Koninkrijksrelaties? Nee, is geen geintje, de brief aan Van Raak is al verstuurd! We kunnen Van Raak straks hier helemaal horen gillen van de lach.

  – Idina voelt zich zeker God, dat is niets nieuws, hij is immers de leider van zijn uitverkoren volk, de redder des vaderlands, de Jahweh, de voodoo koning. Het is alsof hij het beroemde gedicht van Willem Kloos “Ik ben een God, in het diepst van mijn gedachten” heeft gelezen, maar die illusie heb ik niet.

  Nou, vooruit, omdat het zo mooi is en zoveel zegt over Idina:

  Ik ben een God in ‘t diepst van mijn gedachten,
  En zit in ‘t binnenst van mijn ziel ten troon
  Over mij zelf en ‘t al, naar rijksgeboôn
  Van eigen strijd en zege, uit eigen krachten.

  En als een heir van donkerwilde machten
  Joelt aan mij op en valt terug, gevloôn
  Voor ‘t heffen van mijn hand en heldere kroon:
  Ik ben een God in ‘t diepst van mijn gedachten.

  En tóch, zo eindloos smacht ik soms om rond
  Úw overdierb’re leên den arm te slaan,
  En, luid uitsnikkende, met al mijn gloed

  En trots en kalme glorie te vergaan
  Op úwe lippen in een wilden vloed
  Van kussen, waar ‘k niet langer woorden vond.

  Sorry Willem Kloos, dat ik dit schitterende gedicht even “misbruik”. . .

 6. Nieuwe verkiezingen zijn de oplossing niet. Feit is ook dat Wiels zich onmogelijk gemaakt heeft. PS en PAIS zouden iets kunnen betekenen met gedoogsteun, maar ja dan krijgen we weer een meerderheid met 11, en dat is in deze tijden te wankel denk ik. Of een regering met de MFK zonder schotte

 7. Met Plasterk als opvolger van Spies zal het er voor Wiels 1 niet gemakkelijker op worden. Het verschil in opleiding alleen al en dat verschilde met Spies al aanzienlijk.

 8. Met wie praat Wiels goed en gezond? Hij wordt met de dag enger. Nu komt hij met bijbelse teksten, vindt dat iedereen naar zijn geloof moet geloven en LUISTEREN, naar hem. Wordt hij nu ook GOD?
  Is en weet hij nu alles beter dan GOD? Zien jullie niet wat deze man aan het doen is WAT ENG ZEG?
  Omdat Schotte misschien niet door die harde eisen van de screening komt, doet wiels nu zo gemeen?
  Als deze wiels en asjes hier te zeggen hebbent, moet iedereen doen wat zij willen, of je krijgt niet je
  zin in niets . GEVAARLIJK SPEL MENSEN KIJKEN JULLIE UIT

 9. Was deze link de doorslaggevende beslissing voor Schotte?

 10. C G Jung,
  Helemaal mee eens. Nu roept Roeptoeter van alles over de vroegere coalitie genoot.
  Het had hem gesierd om gedurende de regeerperiode toen niet meer met Schotte en co mee te regeren, hij wist toen al wat voor vlees hij in de kuip had.
  Maar hij had zelf boter op het hoofd gezien de aanstelling van zijn broer bij Aqualectra, die kon op die manier mooi blijven zitten.

  Niet voor niets zijn Cleopa en Rozier teruggetreden, deze Gentlemen hadden dus wel het fatsoen om de spelletjes van de regerende partijen niet meer mee te spelen.
  Nu wil W overkomen als een Saint zogenaamd om het Eiland en het Volk te redden!
  Bai Flit

 11. Het blijft verbazen. dat dhr.dr. G. Schott zich meer stoort aan de aantijgingen van dhr. Wiels, dan dat hij zich iets heeft aangetrokken van de naam die hij van de opositie heeft meegekregen namelijk LEUGENAAR EN KINDERLIJK. Hij beseft niet dat hij dit zijn leven lang zal meedragen. Als er iets is dat je in politiek Nederland niet kan hebben is LIEGEN, BEDRIEGEN EN MET GLADDE TONG SPREKEN. Recentelijk hoorde ik hem ook badineerend doen over politiek den Haag en dit luidde het einde van zijn politieke carriere in. Voor de goede orde Nederland is ook niet geapporteerd van Wiels maar hij blijft hier hoog scoren omdat hij streeft naar een integere regeing zonder enig smet. Allen die van Korsou houden streven dit na, al kunnen ze zijn bloed wel drinken.

 12. Met dit electoraat lossen nieuwe verkiezingen niets op. Integendeel. Het wordt tijd dat de partijen die werkelijk voor een gezond Curacao staan , de handen ineen slaan en gaan samenwerken in een nieuwe regering. Hoe meer partijen hoe liever.

 13. @ Edgar. HIj wil dus graag nog een keer verkiezingen ?

  Het is dan te hopen, dat de MFK- en PS-kiezers naar Nederland kijken en dat het afgelopen moet zijn met polariseren, discrimineren, roeptoeteren, beledigen, etc. Kunnen we eindelijk met de verkiezingsuitslag een stabiele regering vormen.

 14. Voor de Wiels-fans :
  sinds 10-10-10 is een tekort (=schuld) opgebouwd van zo”n 500 MILJOEN gulden.
  Gedurende die periode maakte ook PS deel uit van de regering. PS=Wiels !
  PS =Wiels heeft de val van het kabinet niet willen veroorzaken. Dat hebben leden van de MFK gedaan.PS=Wiels was daarover des duivels! Zonder die MFK- personen had het criminele kabinet (met goedkeuring van Wiels ) dus nog steeds op het pluche gezeten en hadden ze hun criminele bewind ( met goedkeuring van Wiels) nu nog steeds voortgezet.
  Niet preekt Wiels zoetgevooisde worden als de enige echte rechtschapen leider die het goed voor heeft met het volk. Laat je niet foppen door Wiels. Hij heeft het criminele kabinet in staat gesteld hun crin=minele activiteiten uit te voeren,
  Wiels moge misschien geen sociopaat zijn, hij heeft wel dringend professionel hulp nodig.

 15. MFK en MAN gaan toch niet door de screeningen komen. Beter dat partijen gaan samenwerken die geen criminelen als ministers willen

 16. Ik denk inderdaad precies wat Edgar zegt… Schotte zal proberen het op nog een keer verkiezingen te gooien. Nog wat meer mensen betalen voor hun stem. Vele Wiels aanhangers zijn al afgehaakt en teleurgesteld omdat Wiels nog 10 jaar aan NL “vast” wil blijven zitten. En tja Cooper wil niet met Pais…. PS niet met PAR… welke combi’s zijn er dan eigenlijk nog mogelijk… wordt een spannende week…

 17. Met campagnegeld meer dan alle overige partijen bij elkaar is hij nog maar op de tweede plaasts gekomen en zonder geld was het gewoon een partij en een figuur van niks geweest. Kiezers hebben op geld gestemd en Thode, Koeiers, Pisas etc. zijn ook geldwolven. Tel daarbij op zijn constante leugens, zijn veroordelingen etc. etc. en er blijft helemaal niets goeds van hem over en maakt Wiels bijna een heilige.

 18. heeft hij weer een hoop vrije tijd: kan hij de bario”s in gaan om voedselpaketten uit te delen.
  Als sociaal bewogen ex MP, zou hem dat sieren.
  Gaat hij ook vast wel doen, hij voelt dat er nieuwe verkiezingen aan gaan komen.

  bij de volgende verkiezingen ga ik maar stategisch op Wiels Stemmen.
  Er moet echt alles aan gedaan worden om Schotte buiten spel te houden.
  criminelen niet in Forti, maar in bon Futuro.

 19. Jammer Schotte, nu is de tijd aangekomen dat je met je verleden moet afrekenen.
  Als jij aan de macht zat dan had je de screeningwet van de tafel geveegd, maar nu kun je het niet, iemand anders heeft de roer in handen. Je zoekt een of ander reden op zodat jij en je partij op een fijne manier zich terug kunt trekken en anderen de schuld geven dat ze jou niet op de juiste manier behandelt.

 20. HIj wil dus graag nog een keer verkiezingen ?

 21. Ja schotte dit bedoelde dean rozier. Nu mag je het zelf proeven!!

 22. Wij geven hun de ruimte…..hahahahaha. Schotte hoopt dat Wiels nu bij hem terugkomt, en de soap goes on……

  En wat is Schotte ineens netjes over derden……gewoon opvallend.