• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Politieke partij MFK heeft zich officieel teruggetrokken van de eerder deze week getekende bereidwilligheidsverklaring. Gerrit Schotte, leider van de politieke partij MFK heeft dit zojuist bekend gemaakt. De partij is het er niet mee eens hoe de zaken rondom de kabinetsvorming geregeld zijn. 

De MFK-leider geeft aan dat Wiels niet serieus onderhandelt, maar zijn gesprekspartners beledigt in zijn radioprogramma. MFK, MAN en PS tekenden afgelopen week samen om een coalitie te vormen, maar die trekt de MFK-leider nu in.

Screeningswet
Helmin Wiels, leider van de politieke partij Pueblo Soberano, vermoedt dat de MFK bang is voor de screening. ‘De afgelopen week hadden we het moeten hebben over kabinetsvorming en hoe de huidige situatie aangepakt gaat worden. In plaats daarvan ging het over de screeningswet en het elimineren van de gouverneur. Je gaat geen oorlog aan met de gouverneur, die win je toch niet. Ik kan geen discussie voeren met iemand die koorts heeft, die hallucineren.’, aldus Helmin Wiels.  Hij zegt dat de interesses van PS hoger gaan dan de ‘koorts’ van MFK.

Onafhankelijkheid
Gerrit Schotte heeft tijdens zijn verklaring naar voren gebracht dat Helmin Wiels het alleen maar over de onafhankelijkheid van Curaçao heeft gehad, maar dat hij het nu met tien jaar wilt uitstellen. Wiels zegt hierop Schotte weer niet goed heeft geluisterd en dat hij inderdaad altijd heeft aangegeven dat hij voor de onafhankelijkheid is, maar dat dit op een verantwoorde manier moet gaan. Schotte heeft Wiels publiekelijk uitgedaagd met andere partijen in zee te gaan om een coalitie te gaan vormen en zelf premier te worden.

Interessante week
Dat er iets gaande is met de screeningswet is duidelijk. Wiels verklaart dat hij het zich niet kan permitteren om in zee te gaan met een partij waarvan er leden zijn met een dubieus verleden. ‘I want a clean government’, zegt Helmin Wiels. Hij kan nog niet zeggen met wie hij anders de coalitie wil gaan vormen. Volgens hem zal dit het proces en het werk van de informateur, Glenn Camelia, verstoren. Verder geeft Wiels aan dat dit een interessante week gaat worden en dat het allemaal nog maar net is begonnen.

83 reacties op “MFK trekt bereidwilligheidsverklaring in”

 1. Ik vraag me nog steeds af wanneer het OM een keer zijn verantwoordelijkheid neemt.
  Er moet toch genoeg bewijs zijn om Schotte te arresteren…
  De motmeldingen en de bedragen op de rekening van zijn vriendin kunnen nooit door hem verantwoord worden.
  daarbij heeft hij openlijk verkiezingsfraude gepleegd.
  Een vals pasje uitgeven en geld bieden als je kan laten zien (met foto) dat je op hem gestemt hebt.
  Dat zijn allemaal ernstige delicten, dei hoge straffen verantwoorden.
  Deze boef moet niet nog een keer de kans krijgen……
  Ik hoop dat er geen enkele partij nog met de MFK wil of gaat samenwerken.
  idem voor de MAN.

 2. De partijraad van de MAN vindt, dat Cooper zoete broodjes met PS en MFK moet gaan bakken, terwijl Asjes in de pers weer zwaar naar de MFK en MAN heeft uitgehaald. Dus Cooper komt met bluswater en Asjes gooit met benzine. Het kan nooit meer wat worden.

 3. Gelukkig maar. Want wat wilde ze doen.. een rompkabinet die ervoor moest zorgen dat het interemkabinet niets meer kan doen, Tromp ontslaan, Screeningswet intrekken etc.

 4. @Vito

  Ik heb opmandere posts al gisteren gelinkt naar het article van Stanley Brown in de Knipselkrant.
  SB heeft nogal een tijd in de Capriles gezeten dus kan me voorstellen dat hij de 2 zusters van Helnientje is tegengekomen.
  Dus ben op de hoogte.
  Bedankt niettemin.

 5. @Inderdaad Zorro,
  je hebt absoluut gelijk, ik vind zelfs dat hij vervolgd moet worden door de kinderen van sommige Asjkenazische-Joodse families, door hun kleinkinderen of zo..
  Ik snap helemaal niet dat een man die ‘ze’ letterlijk en figuurlijk ziet vliegen, enig serieuze aandacht krijgt. Laten we eerlijk zijn, SB ziet ze al jaren vliegen. Behalve dat hij ze ziet vliegen is het ook nog eens een man die zonder blikken of blozen keihard beweerd heeft dat hij leviteert, dus zweeft, letterlijk van de grond dus… 😆
  En als dat al niet genoeg is hangt er om de man’s hoofd ook nog eens een lichtkrans!?!
  De man SB beweerd zelfs suikerziekte te hebben genezen van een Amerikaan die nog maar 3 maanden te leven had!? wow….Nou, ja, zo kan ik doorgaan.
  Ik bedoel maar, vrijheidvanmeningsuiting, dat geldt natuurlijk ook voor SB. Maar dat de man serieus genomen wordt door sommige so called journalisten, bla bla deskundigen en god weet wie meer, is eigenlijk een schande!!

 6. Wie had dit niet zien aankomen?

 7. @ Bert.@William. Aangeraden om de Roddelkrant Telegraaf van zaterdag 27-10-2012 het artikel van Wiels/ Brown te gaan lezen. Dan hoef het niet vertaald te worden wat Brown zegt. Daar heeft brown duidelijk zijn mening geponeerd. Wel een interessante artikel moet ik erbij zeggen.

 8. @William

  Interessant interview met Stanley Brown. To the point.
  Is er niemand die dit in het papiaments kan vertalen. Dat zou goed zijn voor die mensen die het Nederlands onvoldoende beheersen.

 9. @ Agnes. laten we hopen dat de PAIS, PAR en de PNP nog iets kunnen bereiken

  Dan hebben ze nog zeker 2 zetels nodig, maar de MAN wil je er toch niet bij hebben. Als je geen nieuwe verkiezingen wilt, blijft alleen de PS als minst slechte partner over, die tegenover 9 zetels niet eventjes de dienst zal uitmaken. Als Wiels voor het volk is, zal dat lukken, maar niet als hij voor zichzelf is zoals tot nu toe.

 10. @ Ongerust. ja, Stanley B. heeft zich enige tijd geleden ook al gedistantieerd van wat hij, samen met papa Godett, heeft aan laten richten in ’69.

  Leuk hoor Browns mening van vandaag, maar recent was hij nog apetrots over zijn aandeel, maar hij was wel de grootste lafaard van het stel door op grote afstand van het front de zwartjes op te ruien en mocht daarvoor korte tijd op water en brood zitten. Anderen moesten het met de dood bekopen zonder hen helden te willen noemen. Brown is mede verantwoordelijk voor Willemstad in brand, alle plunderingen en alle trauma’s en dat heeft hem geen cent gekost.

 11. @ Kwame Kilpatrick

  Helemaal juist. Men wil niet werken. Jonge vrouwen die 1x per 2 weken hun onderstand halen waarvan je je afvraagt waarom zij niet degenen zouden kunnen zijn die huizen schoonmaken. Dit wordt nu gedaan door de Haitiaanse dames, Jamaicans enz.
  Inpakken van boodschappen of schoolkinderen of anderen.
  Vakkenvullen idem ditto of Haitianen, Dominicanen of Jamaicanen.
  Dagelijks worden er banen aangeboden, er komen dus geen gekwalificeerde mensen op af.
  Kortom, drop-outs, en anderen en gewoon te lui om te werken. Dat is altijd het probleem op ons eiland geweest en daar zal Wiels met zijn partijetjes niets aan kunnen veranderen.
  Kortom mijn mensen als ik ze zo mag noemen zijn geboren lui.

 12. Een woord: “Zakenkabinet”!

 13. @william: ja, Stanley B. heeft zich enige tijd geleden ook al gedistantieerd van wat hij, samen met papa Godett, heeft aan laten richten in ’69. Hij realiseert zich dat dat niet de juiste methode was en is om je volk te emanciperen ;-).

 14. Vroeg of laat was dit verwachten, God is groot!! AMEN!!
  Het volk van curacao moet juichen, jullie kunnen toch niet zo blind zijn, laten we hopen dat de PAIS, PAR en de PNP nog iets kunnen bereiken, het eiland kan niet meer verder, veel schulden, armoede en niet te vergeten criminaliteit…..Ik zou op curacao voorlopig niet kunnen wonen, thanks god dat we n og naar Nedeland kunnen emigreren!!!!

 15. @John, ja verdeel en heers heet dat. Niemand wil Curacao kopen en Suriname is geen deel van het Koninkrijk, dus ver van ieders bed. Moraal is, dat Aruba het slimmer aanpakt. Wiels heeft vermoedelijk net zo veel gelijk als Fidel Castro. Cuba geniet er al jaren van. Als dat is wat Wiels voor Curacao wil.. Eman wil voor Aruba wat anders…

 16. @william,

  heel interessant………
  intervieuw met stanley brown
  zou in de papiamentstalige kranten moeten staan.

 17. Zullen we gewoon de interem regering laten zitten? Die hebben in een paar weken tijd al meer duidelijkheid laten zien in de puinhoop die in twee jaar tijd gecreeerd is, en daar ook de nodige positieve zaken op uit gezet. Van mij mag er ook een zakenkabinet komen.

 18. Ik weet niet of er mensen de knipselkrant lezen. Zo niet dan raad ik u allen deze link aan:

  http://www.knipselkrantcuracao.com/2012/10/stanley-brown-noemt-onafhankelijkheid-curacao-gekkenwerk/comment-page-1/#comment-1419

 19. @Jeroen, er is WERK genoeg op Curacao maar het volk wil niet werken. Onderwijs is voor mensen zonder geld ook beschikbaar door subsidies. Daarnaast wil gratis onderwijs niet zeggen kwalitatief onderwijs.
  Het VOLK heeft ook gezien dat MFK, PS en MAN niets doen voor het volk. Alles wordt maar duurder en MFK betalen niet eens belasting! Wel de hele wereld rondreizen op de belastingcenten van het volk! De regering Schotte heeft niets gedaan voor het volk maar wel alles voor de families Dos Santos en Van Der dijs en niet te vergeten consultants als Hernandez en Cijntje! zo zijn de feiten!

 20. Zomaar even een losse flodder, wie denkt dat Jasje door een screening komt ?

 21. @john

  Aruba is als eerste eiland onafhankelijk geworden van Curacao.
  Ik kan nu heel goed begrijpen dat Aruba geen onderdeel wilde zijn van de antillen, waar de domheid van Curacao de boventoon voerde….
  Ze hebben nu giga schulden, maar gelukkig hebben ze een slimme MP.
  Deze begrijpt dat je met ruzie en schelden niet ver komt in het leven.
  Ze zijn daar de puberale periode ontgroeit en kijken met een openblik naar de mogelijkheden voor hun Eiland.
  Daar kunnen ze de hulp van NL en de Europese unie heel goed voor gebruiken.
  Slim…., en heel volwassen.

 22. @Philippe Maaskant verdeel en heers heet dat. Curacao is niet te koop voor een appel en een ei. Probeer Suriname maar weer in beheer te krijgen.
  Aruba staat al met een been in de BES-A.
  Lekker goedkoop, net als Bonaire.

 23. @Jeroen,

  je hebt gelijk, de afgelopen 2 jaar is het volk zo goed voor uit gegaan.
  ongelooflijk gewoon wat deze mensen hebben gepresteerd in 2 jaar.
  500.000 miljoen schuld opbouwen is geen kattepis.
  Daar hebben ze echt heel hard aan moeten werken.
  je kan zelf natuurlijk ook even benoemen wat de kombinatie MFK/PS/MAN, de afglopen 2 jaar allemaal gepresteerd hebben voor het volk.
  Ik ben benieuwd wat je gaat zeggen….

 24. Watte? Wiels integer?? En die brief naar hillery dan?? Om zijn mafia maatje te helpen??? Oohh is dat jou versie van integer zijn???

 25. Een eerste observatie: Wiels is bij kennis gekomen en herkent de boeven die Schotte cs zijn. Nu graag nog een keer badend in het zweet wakker worden en beseffen dat Asjes niet slechts een nachtmerrie is, aub.
  Maar serieus, de tijd is rijp voor een gedegen regeerakkoord tussen alle P’s (PS, Pais, Par, PNP) uitgevoerd door een niet politieke ministersploeg, een soort van kabinet van nationale eenheid. In dat regeerakkoord mag het onafhankelijkheidsstreven van PS natuurlijk niet ontbreken, maar als dat pas over tien jaar is, dan geen onoverkomelijke zaak. Bovendien zijn alle noodzakelijke tussenstappen goed voor het land.
  Met een niet politieke ministersploeg haal je bovendien de angel er uit voor allerlei gevoelige zaken zoals Asjes en Wiels’ radio programma. Trouwens, Asjes mag dan best weer parlementsvoorzitter worden. Er zal weel verzoening nodig zijn om zover te komen, maar voor het land is dit de beste oplossing.
  Een tussenoplossing kan nog zijn om twee jaar door te gaan met deze interimregering op basis van een regeerakkoord van de P-partijen en na twee jaar te evalueren (dit ook onderdeel maken van het regeerprogramma).

 26. Dat respect waar de partijen het over hadden in de bereidwilligheidsverklaring duurde dus slechts een paar dagen.
  Toont wel aan met wat voor soort ‘politici’ we hier te maken hebben.

  Hopelijk zijn we nu voorgoed van Schotte en zijn clubje criminelen af.

 27. Leuk en aardig al de reacties. Maar men vergeet alweer het volk die gratis onderwijs en werk wil. Zolang gratis onderwijs en werk niet gegarandeerd kunnen worden door middel van wetten vrees ik voor het ergste. Het volk is niet geïnteresseerd in de PAR, maar in partijen die opkomen voor de WENS van het volk.
  De PAR had had bewezen alleen voor de elite en de rijke goedbetaalde consultants op te komen. Het volk wil een andere manier van omgaan met belastinggeld, van HET VOLK!

 28. Foxy, op 29-10-2012 om 09:09 schreef:
  Wiels mag de makamba’s dan wel liever zien gaan als komen maar hij blijft de screeningswet hanteren, een regering zonder corruptie is wat dit prachtige eiland kan redden.
  Foxy en alle anderen, Wiels is niet tegen alle Makamba’s maar tegen die Macamba’s die met hun arogante koppen neerkijken op de rest van de bevolking en zelfs op de andere macamba’s die zich wel normaal gedragen. Dus Wiels is niet tegen De Macamba’s maar tegen die macamba’s die als olifanten door de porselijn kast rennen en zich niets aantrekken van de opinie en of gevoelens van anderen. Die Macamba’s die alles beter denken te weten en die dat maar al te graag aan die ” domme Negertjes” laten weten dat zijn de nederlanders waar Wiels en vele anderen (zie Bonairianen) hetover heeft.
  Ik denk dat een coalitie van PS, PAIS, NVP, en PAR het beste voor ons geliefde Curacau is.

 29. @Titanic,

  NL heeft Curacao al opgegeven en werkt nu aan Bonaire en Aruba. Zonder Wiels was NL niet zo lief voor Aruba geweest..Hij verdient daar een ere-doctoraat. 🙂

  Uit de verslagen van de Tweede Kamer blijkt wat NL nu voor Aruba doet..

  “Aruba eind november meegaat op de handelsmissie naar Brazilië waaraan ook onze kroonprins en zijn echtgenote deelnemen……..en… Aruba wordt zwaar getroffen; kijk naar de raffinaderij Valero die moet sluiten. We hebben daar alle diplomatieke kanalen bewandeld en benut. Zelfs als …..de burgemeester van Rotterdam met de minister van Economische Zaken van China spreekt, wordt daarin het belang van Valero meegenomen …“

  Aldus minister Spies..

 30. Wellicht tijd voor een leuke “gedoogcontructie” met wisselende meerderheden.

 31. @ Ongerust. Bovendien kan het strafrechtelijk gesanctioneerd worden, als je je aan de screeningswet onttrekt. Dan moet het OM wil zin hebben om een vervolging in te stellen.

 32. Aan allen die denken dat de screening door Skot of wie dan ook te omzeilen is:

  Nee, dus! De screening is inmiddels aangenomen wet en kan alleen door een twee-derde meerderheid in de Staten worden teruggedraaid. Laten we ook vooral niet vergeten, dat de Tweede Kamer in NL inmiddels heeft aangegeven niet het geduld te hebben dat Spies met Cur had/heeft. Dat betekent, dat een poging van Skot of wie dan ook om de screeningwet te omzeilen gezien zal worden als een “bedreiging voor de democratie, binnen het Koninkrijk”. Dat geeft de RMR niet alleen het recht (eigenlijk zelfs de plicht) om,via een Maatregel van Bestuur in te grijpen, maar geeft NL ook nog eens het (door de Tweede Kamer zo gewilde) argument om, via een “eenzijdige rechtshandeling” in te breken op het Statuut.

  Dat risico gaat Idina zeker niet nemen en Skot gaat daar in de Staten geen twee-derde meerderheid voor krijgen.

  Wiels moet iets. Nieuwe verkiezingen zijn zinloos, want dat wordt meer van het zelfde. Combinatie PS-PAIS-MAN ligt niet voor de hand, want MAN wil niet en krijgt Cooper niet door de screening. Combinatie PS-PAIS-PAR is voor Idina niet echt gunstig, maar wellicht kan hij geen enkele andere kant op.

  PAIS kan alsnog besluiten om vriendjes te worden met PAR en samen de onderhandelingen ingaan, daarmee zetten ze Idina met zijn rug tegen de muur. Rosaria heeft 4 zetels bij PAR weggetrokken, kan hij dat op die manier weer een beetje goedmaken.

 33. @ Wimpiri. Als er al een alternatief buiten nieuwe verkiezingen is, is PAR/PAIS/PS/PNP de minst slechte voor het land. Het hangt ervan af wat ze elkaar gunnen, maar Wiels staat wel met 5 tegen 9 achter. Zullen ze PS Asjes met een paar voorkeurstemmen als MP gunnen of als herintredend Statenvoorzitter, maar dan zal hij wel aan de ketting moeten? Zoals ik al zei: dankzij het kiezersvolk is er nauwelijks of niet een stabiele regering te vormen zelfs niet MFK/PS/MAN. Het partijbestuur van de MAN zal bepalen of een andere coalitie voor de MAN acceptabel is c.q. de moeite waarde is.

 34. @coop,

  een beetje simpel is jouw reactie wel.
  Wie gaat er met de MFK nog samen willen werken?
  iedere partij die daar in trapt is ook corrupt.
  kijk naar de MAN…
  dus dan hebben PAR/PAIS/PNP samen 9 zetels en MFK/MAN 7 zetels.
  Ik hoop dat PS samen met de PAIS/PAR/PNP gaan regeren.
  Wiels kan in de onderhandelingen belangrijke punten van zijn programma eisen.
  Als Wiels idd. onafhankelijkheid wil, maar op een verantwoorde manier.
  dan denk ik dat er wel met PAIS/PNP wel gepraat kan worden.

 35. Wiels mag de makamba’s dan wel liever zien gaan als komen maar hij blijft de screeningswet hanteren, een regering zonder corruptie is wat dit prachtige eiland kan redden. Laten we dan wel hopen dat Wiels dit zelf ook kan waarmaken. Samenwerken met pais en par lijkt me een goed begin!

 36. @Totekki
  De MAN heeft aangegeven niet met de PAR te willen regeren. De MAN heeft best mensen die door de screening komen (oa Hensley Koeiman). Alleen Cooper Tire zal het lastig krijgen met de screening.

 37. cooper gaat het niet redden door de screening te komen, andere MAN-ers wellicht wel maar cooper gaat ze die ruimte echt niet geven want die heeft het zelfde soort belangen als schotte (just eigen belang). hoop echt dat mfk kan inpakken want wiels heeft de tang aangedraaid en laat hem niet meer los

 38. Heil Helmin Wiels is en blijft een rassist. We konden dit keer ook duidelijk op straat (hoeveelheid reklame materiaal) waarnemen dat de PS grote sponsors achter zich heeft gekregen. Hij heeft ook zijn ziel aan de duivel (maffia) verkocht. Heil Helmin Wiels wil een alleen heerschappij op ons eiland. Zoals ik al eerder heb geschreven zou hij met Schotte afrekenen, nadat hij de PAR aan de kant kon schuiven. Volgens mij begaat Wiels nu echter een grote fout (gelukkig voor ons). Hij doet het iets te vroeg. Heil Helmin Wiels kan nu namelijk geen kabinet meer vormen. Het gevolg is dat Stanley Betrian voorlopig zal aanblijven. En eigenlijk is dat maar goed ook. We staan voor grote problemen en alleen een kosten bewuste regering gaat ons hier uit helpen. Het is van groot belang dat de band met Nederland flink wordt aangehaald. Aruba heeft een veel groter begrotingstekort dan wij en Nederland is bereid Aruba te helpen. Dit omdat Eman een nauwe band met Nederland na streeft. De 25% domme mensen op dit eiland moeten dus goed weten dat het superdom is om tegen de makamba aan te gaan pissen. Wij hebben Nederland keihard nodig. Mooie praatjes (van Wiels) vullen geen gaatjes!

 39. @atleastnot, Kan je aub aangeven of zij veroordeeld zijn voor enige criminele activiteiten en of ze ook mensen hebben doodgereden?

 40. @Curacaocacaoboont
  “Anders bestaat de kans dat op 2 november het demissionaire interim-kabinet er nog steeds zit en dan het bijltje erbij neer kan gooien.
  Nederland zal dan onder het mom van een machtsvacuüm gebruik kunnen maken van een Algemene Maatregel van Rijksbestuur om hier in te kunnen grijpen.”
  zei Wiels dat?
  Whahaha, je kan hier zoveel drogreden en fouten uithalen. niet normaal dat gezwam

 41. Zeg de ene tegen de andere .
  curacao is als een klein kind dat het huis uit wil.
  zeg de andere , ja, mijn broertje is nu ook op kamers.
  en? zelden zo’n enorme puinhoop gezien!!!!!

 42. Het plan van Gerrit de Raaf (MFK) stond al vast direct na de verkiezinguitslag,hoe hou ik de macht in handen voor mijn maffia vrienden,”aangezien hij miljoenen campange geld moet terug betalen” .Het gaat dus alleen maar om macht het volk komt op de tweede plaats ,als die Uberhaupt een plaats krijgen.Het plan zit zo in elkaar,Gerrit zit de eerste dagen bij Wiels achter op de fiets mee te toeren met in zijn achterhoofd dat zo’n zwarte SUV met airco hem toch beter beviel.Nu trekt hij de stekker er uit,met in zijn achterhoofd dat die mee loper van een Cooper achter hem staat,Wiels krijgt het niet voor elkaar om een coalitie te vormen van PS/PAIS?MAN /PNP daar ligen de verschillen veel te groot voor in deze partijen ,mocht dit wel lukken dan zijn bij de volgende verkiezingen PAIS /MAN/PNP het zelfde lot beschoren wat de FOL heeft onder vonden.Het beste zou nog zijn een zaken kabinet voor vier jaar om de rotzooi op een rijtje te zetten,maar we zullen zien welke pathische leugenaar er nu weer wint,ik hou mijn hart vast.

 43. Heb net gehoord van Kenneth Gijsbertha van de MAN hij niks uitsluit om een kabinet te formeren met andere partijen. Dus ga ik ervan uit dat PAIS weer in zicht komt. Wie weet misschien ook PAR in de horizon.Het belang van Curacao in zijn geheel moet degelijk serieus worden genomen dan politiek persoonlijke belangen. Het algemeen belang is belangrijk.

 44. Ik zou bijna gaan lachen als het niet zo’n serieuze zaak aanging, het Land Curaçao redden.
  Deze 2 zijn elkaar nu voor alles aan het uitmaken, maar toen ze aan het regeren waren nam, zeker Wiels alles voor zoete koek en nu gaan zeggen dat hij ” een schone regering wil”‘?.
  Ik had nog enig respect voor deze man kunnen opbrengen als hij al gedurende de vorige regering zijn beweringen over ”corrupte ministers” had bewaarheid en afstand had genomen van Schotte en co.
  Nu achteraf van alles zeggen is 22 maanden te laat!

 45. Ja Gerrit, door je plotselinge hervonst van dat beetje inteligentie, dat je schijnbaar toch nog hebt, stort je Curaçao helemaal in de afgrond. De suggestie die gedaan wordt om Wiels samen met PAR en PAIS een regering te laten vormen is van zo’n “kinderachtig denken en onderschatting” van PAIS en PAR dat ik daar verder geen woorden aan vuil maak.
  En de “mean streak” in mij zegt dat het allemaal komt door die screenings wet die ervoor zorgt dat jij nunka mas minister gaat worden en dan valt MP al helemaal af.

 46. wiels spreekt vuile woorden maar erg paradoxaal heeft hij wel nog een zekere mate van integriteit…

 47. Eindelijk vrolijkstemmend ochtendnieuws! Duizend keer liever de onbehouwen principes van Wiels dan weer dat geboefte.

  Wiels, als je minister bent, dan ook graag de met de heren getroffen belastingregelingen op tafel, dank u!

 48. Jullie hebben het allemaal verkeerd…Dit is een meesterzet van dhr Schotte en zijn consortium. Wiels kan geen kant op, anders komt hij ongeloofwaardig over. Hij gaat zeker niet dezelfde fout maken als dhr. Godett door een coalitie aan te gaan met PAR en/of een PAR look a like. Als hij dit doet, dan is hij ten dode opgeschreven. Zie voor jullie zelf hoe het uiteindelijk terecht is gekomen met FOL. Je wordt ongenadelijk afgestraft door je achterban, en dit weet Wiels drommels goed. Mijn voorspelling: Wiels gaat naar de oppositie waar hij zich als een vis in het water voelt en MFK gaat het vormen van een nieuwe coalitie leiden. Gerrit komt als Minister President terug in de kabinet of hij schuift een van de zoveelste ja-knikkers die MFK heeft naar voren…zullen we wedden?

 49. ikke denkt dat schotte, cooper en wiels aansturen op nieuwe verkiezingen. wiels kan in principe alleen een coalitie vormen met mfk en man, overige coalities waren voor hem niet aan de orde. om zijn gewenste coalitie te vormen moet de screeningswet van tafel hij kan dat niet doen want dan verliest hij zijn gezicht tegenover zijn aanhang en is niet meer geloofwaardig. dus nieuwe verkiezingen 25% van de ps aanhang gaat op mfk stemmen. mfk dan als grootste partij, dan ps en de hekkensluiter is de man. mfk komt als grootste partij uit de bus. screeningswet wordt als illegalewet gezien en van tafel gepoetst en het plunderen van de staatskas kan verder gaan. 1 groot toneelspel en niet voor de eerste keer.

 50. Eindelijk weer goed nieuws, what’s next?

 51. De evolutionaire ontwikkeling is bij lange nog niet voorbij en bereikt langzamerhand een hoogte punt. Indien Wiels, MFK afwijst door illegale sceenings eisen te stellen, dan heeft het zeker andere keuzes, die kennelijk niet zo eenvoudig liggen. Dan maar terug naar verkiezingen voor een natuurlijke oplossing lijkt ook een beste optie te zijn dan blijven modderen tot en met onzinnige krachtmetingen.
  Het Eiland is ziek, mentale paranoïde met schizofrene variaties, waarbij iedereen hulpeloos ernaar staat te kijken, elk op zijn eigen “eilandje”, terwijl een beste oplossing, die niet zal komen, middenin staat te wachten. Mocht het toch komen, dan zal het kennelijk een pas geboren grijsaard worden!
  Schotte mag het niet doen, dat is duidelijk en Wiels, ja willen en niet kunnen: Een duidelijke nasleep uit de vroegere slaafse verhoudingen, waarbij Wiels het slaafse Volk vertegenwoordigt. Niets is zo erg, dat wanneer men denkt de vrijheid zelve te zijn, terwijl men rondkijkt en smeekt; help, wie wil en kan mij helpen……als het kan a.u.b…….maar ik heb het niet nodig….help please?? Pure onbewuste schizofrene paranoïde in alle grootheid.

 52. Wie zou nieuwe verkiezingen willen? Behalve PS staan alle politieke partijen volgens mij zwaar in het rood. Zouden de sponsors van MFK de knip weer met een paar miljoen willen opentrekken, nu al vele jaren de door Schotte beloofde return of investment niet is gekomen?

 53. Behalve dat de voor Curacao ongekend capabele interim-regering langer mag blijven zitten, is mijn enthousiasme over de Schottegate minimaal, want de vorming van een stabiele regering heeft het kiezersvolk onmogelijk gemaakt. Het verstandigste is dan nog PS/PAIS/PNP/PAR met 14 zetels. PAR en PAIS moeten afspreken alleen samen aan een coalitie mee te doen. Nieuwe verkiezingen zullen volgens mij geen soelaas bieden, want een hersenchirurg kan niets aan de MFK- en PS-kiezers veranderen. Natuurlijk halen we 3 november niet, maar Nederland zal geen AMvR van stal halen, omdat Nederland zeer tevreden is over Betrian & Co.

 54. Natuurlijk heeft het geen zin te onderhandelen met een partij die ministers wil voordragen waarvan bekend is dat ze de vorige screening al niet zouden zijn doorgekomen.
  Deze nieuwe, veel minder vrijblijvende wet dus zeker niet.
  Heer Schotte, u bent nooit aangevallen door Frente Civil of door wie dan ook.
  Er zijn waarheden over u gepubliceerd, iets waarvan u met uw drang naar openheid en transparantie hebt aangegeven voorstander te zijn.
  Het gedrag van een verwent jongetje is een regeerder onwaardig. Jammer dat 2 jaar geleden niemand de moed had u aan de kant te schuiven.

 55. Ligt nu de mogelijkheid open om een regering te vormen PAIS, PAR, NDP en MAN. Het probleem zit hem echter ook hier in de staart, de MAN heeft geen mensen die door de screening komen. Jammer, was dacht ik een leuk alternatief maar bij doordenken kwam ik op die screening.

 56. Hierbij een citaat van de heer Wiels:

  “De wet is er en wij zullen ons eraan houden.
  Iedereen weet dat ik voorstander ben van screening.
  Maar volgens mij dient op dit moment alle aandacht te gaan naar de vorming van een nieuwe regering.
  Voor 2 november (de dag waarop de nieuwe Staten zullen aantreden, red.) dient er duidelijkheid te zijn.
  Anders bestaat de kans dat op 2 november het demissionaire interim-kabinet er nog steeds zit en dan het bijltje erbij neer kan gooien.
  Nederland zal dan onder het mom van een machtsvacuüm gebruik kunnen maken van een Algemene Maatregel van Rijksbestuur om hier in te kunnen grijpen.
  Dat zullen wij niet toestaan.
  Daarom heeft de vorming van een nieuwe kabinet onze prioriteit.”

  VOOR 2 november dus, wat een geluk dat oktober 31 dagen heeft. 🙂

 57. Volgens de krant heeft Wiels gezegd dat hij geen discussie voeren met iemand die koorts heeft die hallucineerd, dan had Wiels hem moeten vetmesten met paddo’s totdat hij rustig werd. Daarna had Wiels een plaats voor hem kunnen regelen bij de FMA of Kaprileskliniek voor een behandeling.

 58. Gelukkig heeft Schotte zelf ingezien dat hij de screening niet haald.Dat heeft hij van te voren moeten zien aankomen. Zonde van zijn investering om stemmen te kopen en geen resultaat te behalen. Wiels heeft het spelletje heel goed gespeeld. Hij heeft nu de vrije hand een regering te vormen met zijn signature. DE erste keus van anderen is verledentijd. Nou komt mijn tweede keus naar voren. Een regering van PS, PAIS, MAN en PNP. wat de nodige 12 zetels zal vormen. Het enige probleem hier is de ruzie tussen Cooper en Cleopa. Zal Cooper eieren voor zijn geld kiezen of oppositie. Mocht hij kiezen voor oppositie dan komt mijn twee de combinatie PS, PAIS en PAR in zicht, voor een ruime meerderheid. Dan zal Wiels regeren met een team van kundige en ervaren mensen die de boel zeker kunnen handelen. Dit laatste lijkt mijn onwaarschijnlijk doordat Wiels zo gekeerd is tegen de PAR. Na doktor da Costa Gomez heeft PAR het meeste werk gedaan tot nu toe richting onafhankelijlkheid. Eerlijkheidshalve was er voor 10-10-10 geen enkele politieke partij in staat een accoord te tekenen met de slotaccoord. Het waren allemaal vecht kabinetten die geen besluiten namen. Met de kennis van toen verdient het kabinet PAR onder leiding van Mevr. Emilie Elhage wel een pluim voor haar kordate leiderschap. Zei heeft het schip toch in veilige haven geloodst.Het was haar toch gelukt kwijtschelding te krijgen voor meerendeels van het financieleschuld die als wapen van democles op de rug van Curacao hing. Schotte heeft de rest overgenomen van de PAR en heeft alles opgesoept binnen 2 jaar van het volk. Dat is in en in triest. Mocht het Wiels niet lukken een regering samen te stellen dan zie ik nieuwe verkiezingen in het verschiet. Daar zal Curacao op dit moment niet op zitten wachten gezien de economische crisis situatie op dit moment. Maar toch en mogelijkheid zolang er een interimkabinet zit die intussen verder regeerd totdat er een gekozen regering is.

 59. Het is niet alleen Schotte dat niet door de sreening komt, ook dhr. Wiels haalt het niet, daarom wil hij geen minister-president worden, alle mooie woorden ten spijt, hij heeft teveel haat gezaaid. (papia ku boca di awa dushi, pero e glas ta yen ku salpeter). Si Wiels bisa: Mi pueblo, esey ta e 22% cu a vota pé, pero e 78% ku NO a vota pa Pueblo Soberano, kiko nan ta, traidor??. stranhero??, subsersivo??, anto nan no ta yui di Corsow anto Mister Wiels??
  Jouw vernatwoording als grootste partij is om supersnel de belabberde financiële situatie op Curaçao, waarvan jij zelf medeverantwoordelijk bent, supersnel in orde te brengen, met alle pijn van dien, want niet de makamaba’s (Nederland), maar de internationale financiële wereld zal de munt van Curaçao laten devalueren en niet zo’n klein beetje ook. Het zal jaren, zelfs generaties duren eer Curaçao op een aanvaardbare niveau terug keert en dat wenst ik mijn Dushi Corsow niet toe. Neem je verantwoordelijkheid.

 60. Wiels is bang voor koud water, Schotte is bang voor zijn verleden. En die twee moeten het eiland opstuwen in de vaart der volkeren. Ben bang dat het op deze manier onder water verdwijnt.

 61. @Nardy, dan zal het voor het eerst zijn dat er geen crooks in de regering komen. Bijna alle voormalige Antilliaanse regeringen waren vergeven van crooks. Om maar niet praten over de laatste Antilliaanse reg. El Hage-de Jong van voor 10-10’10. Daar hadden we een David Dick e.a.. die beroeps-crooks waren. 😉

 62. Tjakkaa!
  Wiels for president

 63. Oke, Schotte heeft de positie van de hele partij MFK van de voorhoede naar de zijlijn verplaatst. Wiels wordt nu uitgedaagd om met PAIS een coaltie te gaan vormen. Stel dat dit niet lukt, dan is MFK degene die een poging moet gaan wagen en Wiels verdwijnt naar de oppositie. Maar Schottetje kan geen minister worden. Geen punt, hij stuurt zijn soldaatjes naar voren en is toch geinformeerd over alles wat er gebeurt.
  Het wordt een lange hete week deze week.

 64. Sicilië is ook mooi en zonnig! Arrivederci!

 65. wiels ga met PAIS praten en snel, ik vermoed dat ze wel willen

  en top dat je ballen toont, eruit met MFK

 66. Ay daar gaat hopelijk het monopolie van al die big shot landverraders. Vergeet niet dat Wiels tegenstander niet Gerrit Schotte is maar de diverse Internationale en lokale Maffia. Als blanke van Nederlandse komaf heb ik geen hoge pet op van Helmin Wiels, maar als hij dit doorzet en overleeft…..krijgt hij van mij wat respect, maar ik vrees dat hij op zijn knieën gaat. Wat betreft de invloed van de Maffia op het eiland kan nu het tij gekeerd worden, laatste kans.

 67. Wat een “SOAP ” !!! Hoe heet deze …. Skotter sin Koppie ???? En DIT is alleen MAAR HET BEGIN …… “ME ONLY WATCHING BOY !!!!!”

 68. Uitstekend voor Curacao dat is nu eens blij wakker worden. Weg met schotte en snel.

 69. https://www.versgeperst.com/nieuws/178261/ingezonden-dossier-wiels.html#more-178261

  Dossier Wiels gaat verder? De onderkoning heeft gesproken…

 70. Hoop dat het zakenkabinet zo lang mogelijk aan kan blijven en de normale partijen in het parlement gewoon hun werk kunnen doen (en niet zoals MFK parlementsleden tijdens vergaderingen alleen maar foto’s op de IPad bekijken).

 71. Leuk dat artikel.
  Echter zijn de redenen genoemd alleen nog maar suggesties.
  Afwachten dus.

 72. goh… moeten mensen nu hun blackberry weer inleveren? 🙂

 73. Als in NL VVD en PvdA samen kunnen regeren, zou een coalitie van PS, PAR en PAIS hier moeten kunnen om ons land te redden. Als PS/Wiels echt het beste met Curacao voor heeft, moet hij nu MFK en MAN ‘ dumpen’.

 74. Waarom heeft Wiels dit nu niet de afgelopen 2 jaar gedaan ?
  Dan had ons een hoop ellende bespaard gebleven.

  Maar goed, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

 75. Gaat Wiels vanavond een paardenhoofd in z’n bed vinden?

 76. Het probleem van Schotte is dat hij ow zo graag weer premier wil worden. Maar PS is de grootste partij geworden en heeft derhalve alle reden om de premier te leveren. Komt ook nog bij dat Wiels weigert om spelletjes te spelen over de screening. Wiels vindt dat de screeningswet die door de interim reg. aangenomen is helaas wet is. Hij eist van elke partij dat ze elke ministers moeten laten screenen. Schotte bewijst met zn handelen dat hij werkelijk iets te verbergen heeft. Als je niets te verbergen hebt en clean bent dan doe je de screening gewoon. Schotte kan niet langs de screening en dat weet Wiels.
  Wiels heeft duidelijk laten weten dat hij niet mee doet aan spelletjes in achterkamertjes. Schotte is onsportief.

 77. Joepiee 🙂
  No crooks in gov, part 1

 78. Hoppa! kan ik toch weer naar mn nudisten strand!

 79. vervelend he zo`n screening Gerrit.?

 80. Screening zeker?

 81. ” Het volk” weet alweer wat Schotte zijn belofte en handtekening waard is, Niets dus, zodra het wat tegenzit gooit onze nationale held de handdoek in de ring.
  Ben benieuwd hoe deze soap zich gaat ontwikkelen.

 82. YES!!!! There is a God!

 83. duurde even…maar was te verwachten. gefeliciteerd curacao!!!!