CURAÇAO – Tegen de drie verdachten die in mei twee vrouwen, waaronder een medewerker van het Openbaar Ministetie, verkrachtten is vijftien en twaalf jaar cel en TBR geëist. Dit meldt Amigoe. De verdachten zijn 21, achttien en veertien jaar oud.

Het OM zelf houdt de zaak buiten de schermen, omdat één van de verdachten nog minderjarig is. Gisteren werd de strafeis bekendgemaakt tegen de drie jongens. De eis tegen de 21-jarige vrouw die aanwezig was bij de verkrachtingen is niet bekend.

Ontvoering
De twee dames werden 18 mei ontvoerd, waarna zij bij verschillende pinautomaten geld moesten opnemen. Vervolgens zijn zij meegenomen naar een verlaten terrein bij Boca Samí waar zij werden verkracht.

17 reacties op “Zware eis voor verkrachting OM-medewerker”

 1. @Rudy,
  Jouw reactie is voor mij een gegeven dat je geen Curaçaoënaar bent. Saka buricu for di mondi, ma no mondi for di su cabes.

  Verder heb ik het over moeders die hun tienerdochters verkopen, prostitueren aan mannen die hiervoor veel geld op tafel willen neertellen. Vele tienduizenden guldens. Dat sommige NL-ders viespeuken zijn weten we allang. Alleen die doen het in het geniep. Deze viezeriken openlijk en daar wordt op het eiland getolereerd. Schandalig

 2. @martijn, je reactie had iets beschaafder kunnen zijn.

 3. @ Rudy Zeg Rudy, wou jij beweren dan Nederlanders geen beschaving kennen? Denk na knul. Ik hoef toch geen lijst te maken van grote schilders, Civiel Technische Kunstwerken of de architectuur van bijvoorbeeld Willemstad, of wel? Domkop.

 4. Silvia, ligt je berichtgeving even verder toe.
  Wat bedoel je met: Ze zijn uit de “mondi” gehaald lang geleden door Hollanders, maar de mondi is in hun hoofd vast blijven zitten. Enige vorm van beschaving is niet doorgedrongen.?
  Voorzover ik weet is dat soort dingen aan de orde van de dag bij de hollanders in Nederland. Zelfs eigen kinderen moeten er vaak aan geloven. Dat zulke soort mensen hele zware straffen verdienen ben ik met je eens. Maar denk na voordat je wat schrijft.
  Wat voor beschaving hebben de Hollanders?

 5. Als er een rechter was verkracht dan zou de dader levenslang krijgen. Pas wanneer Justitie en Rechtelijke Macht het zelf aan de lijve ondervinden, worden er gepaste straffen gegeven.

 6. @ loko loko:
  De gebruikte naam zegt al genoeg. Het blijkt dat je de berichtgeving aangaande het aanbrengen van de zaak door het OM bij de rechtbank niet hebt gevolgd.

  Ga eerst eens je huiswerk doen en kom dan met je commentaar. Dan kom je tot de ontdekking dat je bericht loko loko is en dat je niet wordt gehinderd door enige kennis van zaken.

 7. hoge straffen is de juiste beslissing voor dit onkruid,met hun onmenselijke daad..laat dit een voorbeeld zijn voor het overige onkruid op het eiland,,de overvallers die je voor een appel en een ei beroven,met geweld..ze maken niet alleen slachtoffers die ze met een trauma achterlaten..maar ze tasten ook de samenleving aan voor de burgers..,potentieele investeerders schrikken ze af,,en ook toeristen..het onkruid maakt slachtoffers,maar tast ook de naam van curacao aan,,dus ook de economie

 8. Zo en nu ook aandacht besteden aan alle mannen met veel (zwart) geld die een “relatie” hebben met 13 jarigen. Met medeweten van de moeder die door de mannen flink wordt betaald om met hun dochter te rotzooien.
  Ze zijn uit de “mondi” gehaald lang geleden door Hollanders, maar de mondi is in hun hoofd vast blijven zitten. Enige vorm van beschaving is niet doorgedrongen.

 9. @ Jan ……………… Dat is om dat er enige correlatie bestaat tussen de gegroeide criminaliteit en de vorige regering.

 10. Ongelovelijk dat zelf bij dit bericht nog gezeurd wordt over MFK en de regering. Mensen dit gaat over een verkrachting, niet over MFK of de regering. Of wil men nu beweren dat Wiels en Gerrit er ook bij waren?

 11. Hallo Mossel,
  Naar het schijnt hebben jullie toch echt zelf gekozen,daar kan zelfs Rita niks aan veranderen.

 12. Voor verkrachters van hun eigen mensen eist OM hogere straffen dan wat ze normaliter eisen.

 13. Hoera , lieft levenslang

 14. Levenslang opsluiten ,zo’n tuig is en blijft een gevaar voor de samenleving.
  Heel veel sterkte voor de slachoffers,dat ze de kracht mogen vinden om met zo’n ervaring
  om te kunnen gaan.

 15. Castreren.

 16. Dat is goed natuurlijk,
  Maar waarom worden de verkrachters van Curacao niet aangepakt.
  De hele MFK bestaat uit maffia.
  die mogen gewoon doorgaan???

 17. wanneer komen de heren politici eens voor het schafot,aanklacht verkrachting van een volk twee jaar lang, 505 miljoen schuld .Rita waar zit je?