CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag vertelt Henk Pasman hoe hij geliefden op afstand de begrafenis van zijn schoonmoeder heeft laten bijwonen.

Onlangs is mijn 92 jarige schoonmoeder overleden en gecremeerd. Zij heeft ook een dochter woonachtig in Australië en familie in Nederland. Via Skype heb ik een video en audio verbinding kunnen maken zodat de dochter en de andere familieleden de plechtigheden toch konden bijwonen. Hiertoe bij Digicel een kortlopend abonnement aangeschaft (UTS heeft dit niet!) voor een draadloze internet verbinding. Je moet dan een zender/ontvanger aanschaffen van 85 gulden in de vorm van een stick en die stop je in de USB ingang van de laptop. Bij Skype een 24 uurs groepsabonnement afgesloten voor 5 dollar, waardoor ik een groepsverbinding kon maken met Australië en Nederland. Mijn laptop op de kist geplaatst en het resultaat was dat de dochter op afstand de gehele ceremonie life heeft kunnen volgen en ook gecondoleerd kon worden door de bezoekers die haar kenden. Op deze manier kan je toch vandaag de dag op afstand de ceremonie bijwonen. Velen hebben familie vooral in Nederland en kunnen dus nu gebruik maken van deze mogelijkheid. Aan de begrafenis ondernemingen stel ik voor om deze keuze mogelijkheid op te nemen in hun pakket. Als eerste plaats een WiFi spot en als tweede verhuur een laptop of andere computer met Skype mogelijkheid.

8 reacties op “Ingezonden: Iets geheel anders”

 1. @Nardy
  Dat kan nog eens pikant worden 8)

 2. Nardy vergiste zich en T Montane slaat de bal mis met zo’n opmerking.

  Henk, mooi dat je dit meedeelde aan de steeds groter wordende groep Versgeperst-lezer! De achterliggende gedachte is niet alleen saamhorigheid, maar ook dat de hedendaagse techniek ons kan helpen. En vooral ook gewoon een positieve opsteker!

 3. @ T Montana
  Slechte humor en waarschijnlijk ook slecht opgevoed

 4. @ Nardy. Een openbaring John.

  Over welke John hebben we het hier? Travolta?

 5. Een openbaring John. Zeker weten dat ik hier nog meermalen van gebruik zal maken, ook voor andere gelegenheden. Masha danki voor de tip 🙂 !

 6. En de prijs van verse spruitjes is ook niet meer wat het geweest is.

 7. Henk; ondanks alles alsnog een condolatie. Tja en wat zouden we doen zonder het vrije internet. Klasse is dit. Dank aan digicell en Skype. Voor weing geld toch een samenhorigheid. Het kan dus.

  Wou dat de politiek dit eens goed door kreeg. Samen als 1 man onder de zware klus is beter dan 1 enkelenenkele die alle vracht moet(en) dragen, weg met het verleden OP NAAR HET HEDEN.

  Moest er even uit Henk.

 8. Hopi bon!!! Leve de technologie!