• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nieuwe screeningswet die door het interim-kabinet is ingevoerd, is helemaal legaal. Dit vertelde demissionair premier Stanley Betrian donderdag tijdens de ministerraad. MAN-leider Charles Cooper liet dezelfde dag weten de wet te willen aanpassen omdat deze illegaal tot stand zou zijn gekomen.

Volgens Betrian is de discussie over de screeningswet verleden tijd. “Het interim-kabinet is een feit en de screeningswet voldoet aan de regels die voldoet aan de regels die zijn opgenomen voor landsverordeningen in de Staatsregeling.” Het enige dat nog verschil zou kunnen maken is een Constitutioneel Hof. Dit orgaan geeft duidelijkheid over de rechtmatigheid van wetten en beslissingen van de overheid, maar dit orgaan is niet in de Staatsregeling opgenomen.

15 reacties op “Betrian: Screeningswet voldoet aan regels”

 1. @aarnout helb, jammer voor jhou maar wetten kunnen niet zomaar worden veranderd met een meerderheid, anders zou het een gekkenhuis worden!

 2. ik hou van Betrian en Jardim….

 3. Mm. Zelfs als je dat parlement Rozier aanvaard, zoals de gouverneur deed, kan een gewone meerderheid van de Staten die screeningwet wijzigen of intrekken. Volgens de Staatsregeling, zoals ook de Nederlandse grondwet, beslissen de Staten bij een gewone meerderheid en niet bij twee derde. Meneer Schotte sjoemelde kennelijk wat met de zijn creditcards en campagne. Meneer Betrian sjoemelt “willens en wetens” met de grondwet. Over dat laatste moet een democraat zich eigenlijk meer zorgen maken.

 4. Tja, Ivar, Gerritje,Hakim,Constancia en velen die ik vergeet NIET blij. Maar wat is de grootste lol hierachter. Dat onze pinokio zelf deze wet al had voor gelegd aan de Raad van Advies. Hoopte natuurlijk dat zijn voorstel het niet zou halen, tja beetje slijmen, roorgordijntje opwerpen, dat was zijn gedachte.
  Maar onze perfecte Betrian viste dit op, paste het aan en zorgde voor de finale.

  Goed gedaan Betrian.
  Een hemels geschenk in donker Curacao, waar je een waar licht bent geworden.
  Mijn lof straalt naar jou uit.

 5. Het is een wonder dat deze gitarist, in zijn korte periode als interim Premier, met zijn micro interimregering van 4 a 5 personen, meer voor elkaar heeft gekregen dan het Schotte zooitje in twee jaar. Talent genoeg op dit eiland

 6. oopertje, Hasta nunka. Een en een is nog steeds twee. Je minuutjes zijn geteld jongen. Hou de eer aan je zelf en vertrek van het politiek podium. JE hebt daar niets te zoeken.

 7. Beste Betrian jij hebt Curacao een dienst bewezen, maak je verder niet druk om die schurken die de wet willen veranderen of niet mee eens zijn. Voorlopig is Curacao gered van een stelletje boeven die de boel leeg willen roven. Gelukkig hebben wij integere mannen als Betrian en zijn team, Sjapoo.

 8. Leuk die wet, maar kan nog altijd omzeild worden of zijn we soms onze premier Mirna Godett vergeten ?

 9. Jammer Cooper en kornuiten ,helaas geen ministerspost deze ronde.Maar ja je kan altijd nog de olie naar boven halen.??

 10. Drie-eenheid.

  Wij loven Gerit de vader en zijn zoon Cooper en de geest Wiels.

  Met groot verlangen doen wij U ontvangen. Wij hebben allen feest gevierd.

  Jullie naam zijn geprezen,U wilde voor ons wezen.
  Voor altijd het vertrouwen dat W’ op uw goedheid kunnenbouwen.!

 11. Daar sta je dan met je “staatsgreep” Gerrit en Ivar.

 12. De wet voldoet aan de regels…….van nette mensen. Eenieder die hier wat aan wil afdoen heeft daar een niet nette reden voor.

 13. Wie woord de nieuwe NAR?.

 14. Ik vind het alleen maar fijn dat de heer Cooper en zijn MFK maatjes de nieuwe screeningswet niet erkennen, want dat betekent in de praktijk dat de demissionaire interim kambinet alleen maar langer zal regeren totdat zij eindelijk beseffen dat er geen uitweg mogelijk is….

 15. Dag dikkie dik,trek nu maar maar ff aan je pinnokio neus ,maar dan aan de on..kant,dat zal je goed doen.3$#5%2=4$$#@##!#~~~`zal je wel denken,maar er zal nu toch echt wel na gedacht moeten worden voor u je hantekening zet, volledig zelf verantwoording.gaat het niet goed ,kassa niet in je eigen knip,maar dan eruit in plaats van erin.Koprento.goed verstaan aub .het is trouwens aardig rustig in het land van Oz,wie gaat er achter het orgel zitten?persoonlijk! Betrian ik ben trots op u en uw medewerkers tot nu toe geweldig werk gedaan.