• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een vliegtuig van ArkeFly, met aan boord 283 toeristen uit Nederland, is door technische problemen een paar dagen gestrand in Cancún in Mexico. Een woordvoerster van ArkeFly liet dat vandaag weten.

De Boeing 767 zou oorspronkelijk in de nacht van woensdag op donderdag (plaatselijke tijd) vertrekken. Maar omdat er een lek van lucht was bij de motor kon het toestel niet opstijgen. Na een reparatie bleek het euvel niet verholpen en moesten de passagiers opnieuw terug naar de hotels, waar zij op kosten van ArkeFly zijn ondergebracht.

Vertraging
De maatschappij heeft een vervangend vliegtuig naar Mexico gestuurd om de passagiers op te halen. De verwachting is dat de toeristen vannacht zullen vertrekken, met zo’n 50 uur vertraging, en morgen op Schiphol landen. ArkeFly heeft ook eigen technici ingevlogen om de gestrande Boeing 767 te repareren.

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Toeristen uit Nederland gestrand in Mexico”

 1. Beste Patrick, bedankt voor je oplettende reactie. Kerosine !!!!!!

  Hai Jos, je reactie verbaaste mij niet hoor!!!! Sommige mensen riskeren liever hun leven voor een goekoper vliegticket, dan boven hun veiligheid.

 2. Ik ben 2 x met Arke naar Curacao gevlogen. De eerste keer was niet zo geweldig maar ja, ik geef ze een tweede kans. Dat was voor ons de druppel. Slechte service, een snauw en een grauw en telkens die portemonnee maar trekken.Nu vliegen we elk jaar met KLM naar Curacao, en dat bevalt zoveel beter. Je betaalt dan misschien iets meer maar tijdens de vlucht kan je geld in ieder geval in je tas blijven zitten.. Daarnaast is het entertainment veel beter geregeld en de service prima. Nee, nooit geen Arke meer voor mij!!!

 3. Echt een nieuwe opdracht voor EU-CLAIM!.. Meld je daar aan mensen!.. Succes.

 4. Arke Fly staat voor grote vertragingen, het gaat nooit op tijd. Maar beter vertraging dan met mankementen de lucht in gaan. Kan daarom ook niet begrijpen dat vliegmaatschappijen vertragingen van meer dan 3 uren moeten vergoeden altans een gedeelte dan.
  Dankzij Arke Fly reizen Henk en Ingrid nu ook de wereld rond. Goedkoper dan Arke Fly bestaat niet, laat de KLM maar met iets nieuws dan komen.
  Dus, ondanks de vertraging krijgt men er heel veel voor terug. Afke Fly kost ”bijna niks” vergeleken met de KLM. Dan kies ik liever een reis met vertraging dan dat ik 3 keer zoveel moet betalen.

 5. ( @ Ramona Een vliegtuig heeft geen benzine maar Kerosine )

  Je kan maar beter € 100 / € 200 meer betalen bij KLM dan weet je voor % 99 dat alles goed gaat.

 6. Oops, begint Arkefly weeeer ………….
  Nou ja, beter een paar dagen langer vakantie, dan korter door al te stranden op Schiphol, ja toch?

 7. Vreselijk, Wanneer krijgt Arkefly een vliegverbod. Dit is wachten op een ongeluk.

  In 2006 hebben wij ook een noodlanding met Arkefly op Dominicaan Republiek meegemaakt.
  Een Fijne vakantie op Curacao gehad. Ons Terugreis begon al met een vertraging van 2 uur want Arkefly had motor defect.
  Eenmaal opgestegen was er niks aan de hand tot dat wij via het intercom hoorde dat wij terug moest keren. Waar wij naar toe ging, werd op dat moment niet gezegd. Wij keken uit het raam van het vliegtuig en tot ons verbazing zagen wij dat de piloot bezig was met benzine loodsen. Het vliegtuig moest in de lucht blijven tot dat de benzinetank leeg was. Toen pas hoorde wij dat het vliegtuig door een kapot computer onderdeel een noodlanding op Dominicaan Republiek moet maken. Het vliegtuig trilde en sommige mensen werden op dat moment echt bang. Toen wij op Dominicaan Republiek kwam aanvliegen, stond op de landingsbaan tientallen ambulance en brandweer op ons te wachten. Het was vreselijk. Ondertussen was er midden in de nacht. Wij werden door Arkefly voor anderhalve dag in een Resort gezet in afwachting op een monteur en een computer kasje die uit Nederland moest komen. Service was slecht. Klacht en schadevergoeding bij het reisbureau D reizen ingediend. Ons Klacht werd afgewezen.
  Nooit meer Arkefly. Ook niet voor 1 euro.

 8. @ Sylvia,

  Is dat omdat je geen zin hebt om te wachten of is het omdat je het een onveilige maatschappij vindt ?

  Ieder vliegtuig kent technische problemen, is heel normaal en ook niet iets om bang van te worden. Het komt nu eenmaal voor en eenmaal vastgesteld bepaalt een pracht van een lijst of je er wel of niet mee mag vliegen. Mag het niet dan moet het worden gerepareerd en ja, dan kan het voorkomen dat je moet wachten op spare parts en technici. Kan gebeuren.

  Ik zou er niet zoveel problemen mee hebben om in Cancun verplicht een paar nachtjes over te blijven op kosten van Arke. Sterker nog, ik zou zeggen ‘ANYTIME’.

  Wie echter op een bepaalde datum in Nederland moet zijn zal het minder leuk vinden, maar dit is technische overmacht, kun je weinig aan doen. Het zou pas vervelend en ernstig worden wanneer Arke de passagiers aan hun lot zou overlaten.
  Dat hebben ze niet gedaan en voor zover bekend hebben ze ook alles netjes gemeld aan de passagiers.
  Wat hadden ze nog meer moeten doen ?

 9. De service en het eten zijn stukken beter met Arke. Vooral het cabinepersoneel zijn erg lief en vriendelijk wat ik bij KLM mis dat is arrogantie ten top die denken dat ze alles zijn en het zijn ook maar serveersters. Stukje service mis je daar. Vooral de YDC zijn zeer vriendelijk en attent.

 10. Daarom ga ik nooit met Arke fly!