• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een delegatie van Curaçao Airport Holding (CAH) was deze week in Nederland en het Verenigd Koninkrijk om het masterplan van CAH te promoten aan verschillende bedrijven. Onder andere Fly Emirates toonde zich zeer geïnteresseerd in Curaçao.

De delegatie had meerdere afspraken op het programma staan met bedrijven als Share Logistics, BAM International, Fly Emirates en Grontmij. Fly Emirates is geïnteresseerd in de mogelijkheden om ons eiland als hub-vliegveld te gebruiken voor Latijns- en Noord-Amerika.

Conferentie en informatiemiddag
In Londen heeft de delegatie het masterplan gepresenteerd aan een breed publiek tijdens de Invest & Manage Airports conference. Woensdag vond er een informatiemiddag plaats in het World Trade Center bij Schiphol, Amsterdam. Ook werd er een presentatie gegeven en konden investeerders vragen stellen aan de groep van CAH.

Afspraken
CAH heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Zo is een overeenkomst getekend met partner Bluerise en zijn afspraken gemaakt met Delft Energy Initiative voor samenwerkingen op verschillende gebieden. Ook is er een overeenkomst gesloten voor de bouw van een hotel voor de zakelijke markt bij Hato en de ontwikkeling van een Arena Baseball Park. De ontwikkeling van Space Port ligt volgens CAH ook op schema.

4 reacties op “Curaçao Airport Holding promoot masterplan”

 1. ….Uit de NL 2e kamerstukken… “Dat gebeurt bijvoorbeeld ook door collega Leers, die met Aruba in gesprek is om te bezien of de luchthaven van Aruba een hubfunctie zou kunnen vervullen voor het Caraïbisch deel van het Koninkrijk en misschien wel voor Nederland.“

 2. Tuurlijk start het pas wanneer er inversteerders zijn.
  Goed bezig als dit lukt.

  (Zo, even een positieve opmerking op dit forum)

 3. voorlopig even op de lange baan schuiven.
  zowel de wereld economie als de nieuwe regering zullen deze plannen voorlopig even in de ijskast laten liggen.
  investeerders zijn moeilijk te zoeken in deze tijd.
  en in het wankele Curacao zal voorlopig ook niemand willen investeren.
  onafhankelijk? niet onafhankelijk? = onduidelijk.
  investeerders willen zekerheid….

  maar misschien is er nog een hoop maffiageld te vinden voor dit soort projecten?
  deze hebben nog plaka genoeg, dat wit gewassen moet worden.

 4. Laat ze vooral niet vergeten om de Fly Emirates commissie voor vriend El Hakim te bespreken, want die arme man zit straks zonder werk en dan moet hij het weer hebben van zijn brilletjes.