• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De onderhandelingen tussen de politieke partijen PS, MAN en MFK zijn vanmiddag gestart en de komende dagen zullen afspraken gemaakt worden en de ministerposten verdeeld worden. De drie voormalige coalitiegenoten hebben vanochtend een bereidwilligheidsverklaring ondertekend.

Met de verklaring tonen de drie partijen zich in hoofdlijnen bereid om de komende vier jaar te gaan samenwerken. De volgende coalitieregering is volgens de bereidwilligheidsverklaring gebaseerd op wederzijds respect, respect tegenover de sociale partners in onze samenleving en respect voor onze samenleving in zijn totaliteit.

Screeningswet
Het AOV-stelsel, de basisverzekering en de tweede suppletoire begrotingen zijn voor MFK urgentiepunten die volgens MFK-leider Gerrit Schotte de komende dagen als eerste besproken zullen worden. De MFK heeft een duidelijk standpunt over de nieuwe screeningswet. Daar gaat volgens Schotte ook over gesproken worden, maar verder wilde hij daar weinig over kwijt.

Schotte legt aan Rick Hart van Radio Hoyer uit wat er in de bereidwilligheidsverklaring staat.

12 reacties op “Onderhandelingen nieuw kabinet begonnen”

 1. Het tekort is in 2 jaar 500 miljoen geworden, deze trend volgend is ons tekort ten tijde van de door Wiels aan zijn achterban beloofde onafhankelijkheid (over zo’n 10 jaar) minstens opgelopen naar 2500 miljoen, kort gezegd 2 1/2 miljard. Hoeveel dat per inwoner is wil ik niet eens uitrekenen, maar dat het meer is dan dat de meeste mensen in a lifetime verdienen staat wel vast. Halleluja !

 2. Ik ben zo diep ontroerd bij de gedachten aan de respect volle tijd die we tegemoet gaan dat ik niet op woorden kan komen om mijn vreugde hierover te uiten.

 3. hahaha, respect? dat was 2 jaar geleden toch ook het motto?
  we kunnen wel raden wat gerritje zijn standpunt is met de screeningswet.
  constancia en hakim kunnen er nooit door komen…

 4. Waarom is de MFK tegen de screeningswet? geen voorstander van degelijk bestuur?

 5. Nederland heeft laten weten dat de Curacaouse verkiezingsuitslag voldoende is om afscheid te nemen van elkaar. Referendum is niet nodig. Curacao wordt strikt gehouden aan de aanwijzing en bij niet nakoming volgen sancties. Als Curacao dan eventueel uit het Koninkrijk wil stappen, kan dat zonder referendum gebeuren, naar aanleiding van de laatste verkiezingsuitslag. So Wiels, put your money where your mouth is en kom je belofte naar je achterban nu maar snel na, lever je paspoort in en ga zelfstandig het faillisement van het eiland tegemoet. Misschien is het idee om zelf geen Minister President te worden te heroverwegen.

 6. NL zit op dit moment, grappig genoeg, in dezelfde fase. Laten we hopen dat ze er hier nog wat van kunnen leren. Laten we ook hopen dat ze hier iets hebben geleerd van de “corruptie-zuivering” die afgelopen twee weken in NL heeft plaatsgevonden, maar dat zal wel niet!

 7. deze regering gaat Curacao naar de afgrond brengen. Laten we hopen dat ze ruzie krijgen en dat er weer snel nieuwe verkiezingen komen. Dat is de enige manier om Curacao te redden. En als Curacao uit het koninkrijk gaat, dan zal het net zoals Haiti worden.

 8. Het begrotingstekort is niet 200 miljoen maar is in de nadagen van Schotte 1 tot 500 miljoen opgelopen, waarvoor de komende regering minimaal 4 jaar nodig zal hebben om weg te werken. Tsjongejonge wat heeft die Jamaloodin huisgehouden. Het zou mooi zijn, wanneer er flink op de ministers teruggevorderd kan worden.

 9. Feestend ten onder, Hopi Bon !

 10. Laten ze maar snel beginnen. Dan is het ook snel weer voorbij.

 11. HAHA respect voor onze samenleving nadat je de mensen zo belazerd hebt. Je moet maar durven. We gaan gewoon door met het zakkenvullen. Aard van het beest.

 12. The show must go on.