• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het eerste wat we gaan doen, is proberen de wet te elimineren”, stelt MAN-leider Charles Cooper. De nieuwe screeningswet moet volgens hem en partij MFK aangepast worden, omdat de wet een gelegenheidswet zou zijn die op illegale wijze tot stand is gekomen.

 
Volgens de MAN-leider is de wet op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat bepaalde mensen niet terug kunnen komen als minister in een nieuw kabinet. De wet moet volgens Cooper geëlimineerd worden omdat deze roomser is dan de paus.

Rick Hart van Radio Hoyer in gesprek met Cooper

56 reacties op “Cooper: Screeningswet elimineren”

 1. @Ruwensly; @Ongerust; @Nicolaas; @Baca.
  BULLSEYE.

  De één mag een KOE stelen, de ander mag niet over het hek kijken.(Sommigen mogen alles, anderen mogen niets)

  anderen mogen niets: Dat is GEEN vrijbrief dat anderen OOK mogen stelen.

  Ja, ik kan rekenen, 1 miljard begin situatie vervolgens eindigen met 6 miljard. 4 miljard restant is toch 0 (NUL)???? Dat is toch de gezonde startpositie. 1.8 miljard. Dat is ook 0 (NUL). Kunnen jullie het volgen?? O(f moet ik het met een paplepel inbrengen?

  @Sjors: Naar het OM met je bewijs van 16 jaar PAR of ga Fiesten!
  Is allang gebeurt wijsneus. Het hof was niet thuis.
  Tijdens de komende parlementair hoorzitting gaan we dat dunnetjes over doen.
  Dan ga ik “Fiesten”?? Jazeker, ik ga lekker FEESTEN als het PAR-beerput opengaat.

  Als je niet weet wie ik ben kan je beter je HARSES houden?

 2. @Baca: van de PAR niets! Ga naar het OM of publiceer!

  Wat een hypocriet. Hersenspoeling gehad????

  CARLA_OMAYRA. Het hof; NIET OPPORTUUN!!!!!!

  HET SMOKKELEN VAN DIESEL VAN FAMILIELID VAN mp De Jong-Elhage:
  VDNA het onderzoek van de DOUANE-recherche over laten nemen en de VDNA laat de zaak in het ronde archief verdwijnen.

  Tijdens de hoorzittingen van de komende parlementaire enquette geen proppen in je oren steken, geen blinddoek gaan dragen en geen prop in je mond stoppen.

  Trouwens, KOE, LEEF JE NOG??? Volgens mij hebben ze al ‘stoba’ en ‘BBQ’ van je gemaakt.

 3. wel even vermedenswaard.
  Gisteren – zaten we bij Il Forno (Caracasbaaiweg) en vertrokken net op tijd voor de atrako. Verschrikkelijk wat daar nu weer is gebeurd.

  Lang verhaal kort te maken, we waren met zijn 4-en waaronder 2 bekende makelaars. Nu blijkt dus dat bij hun kantoor 4 mensen zich hebben teruggetrokken van een koop.
  Verlies bijna 75.000 NAF.
  Ik wil dit toch even met u delen omdat het goed is alles kritisch te blijven volgen. He is duidelijk dat het vertrouwen bij veel mensen verder wegzakt.
  Slecht teken, dus.

 4. Maar even iets geheel anders. Als een partij 2 zetels heeft dan zou er altijd 1 persoon in de staten moeten plaatsnemen.
  Opvallend nu dat obesitas figuur Cooper met 2 mensen in een regering
  zou gaan zitten” en er dus nemand in de staten overblijft. Een hele vreemde gang van zaken, zeker ivm stemmen etc.
  Kan iemand daar een verklaring op geven. In Nederland is het dus niet mogelijk.

 5. @vanSpijk, volwassen antwoord. Omdat een partij dat deed mogen de andere partijen dat ook. Vraag wie gaat dit allemaal betalen? En heb je er geen probleem mee dat zo Curacao naar de hel gaat?

 6. Cooper geeft duidelijk weer dat hij ook het een en ander moet verbergen. Zijn het soms de pastechi’s die hij steeds goedgevuld krijgt van PDVSA of van bouwondernemers die straattegels en drempels enz. zetten. Ach, his time will come too.

 7. @ Van Speyk (1831)

  Als een ander iemand vermoord, betekent dit niet dat jij dit dan ook mag…..wat een trieste gedachtengang heb je.

  En mocht de PAR 16 jaar ongeoorloofde dingen hebben gedaan, dan is dit des te meer reden om te zorgen dat dit niet weer gebeurt, in plaats van dat dit juist wel weer gebeurd en dan in het quadraat!

 8. Curacao terug bij af indien deze gasten aan de macht verschijnen. De ratten zullen dansen op de kaastolp. Bang voor vergiftfing zulen ze niet meer zijn tussen de (d) ju di korsou

 9. @Van Speyk (1831), Naar het OM met je bewijs van 16 jaar PAR of ga Fiesten!

 10. @van speyk en juanna: jullie zijn waarschijnlijk niet naar school geweest, dus even een klein lesje rekenen voor beginners: de uitkomst van “fout maal fout” is “fout” en niet “goed”, is het zelfde als “1 + 1 = 2” en niet “3”. Als het toen niet deugde, deugt het nu nog steeds niet, ongeacht welke partij er iets over roept. PAR heeft zich daar absoluut ook schuldig aan gemaakt, dat is in dit forum al gezegd, omdat ze die crimineel Godett nodig hadden, maar dat betekent niet dat we dan maar door moeten gaan met criminelen laten regeren!

  Wel typisch voor jullie manier van denken, overigens. “Zij waren slecht, dus wij mogen ook slecht zijn.”

 11. Hou maar op MAN/PS/MFK, er is niets meer aan te doen. NL is er klaar mee. Hebben jullie het debat in NL gisteren niet gevolgd? Er wordt openlijk gesproken over een Maatregel van Rijksbestuur (Cur eindelijk weer onder curatele), in het kader van de waarborgfunctie. Denken jullie nou echt, dat NL gaat accepteren dat er gemorreld wordt aan de screeningwet of welke afspraak dan ook? Inmiddels heeft NL ook de overheids NV’s onder contole van de CFT geplaatst en dat was nog maar de eerste stap. Ook wordt begonnen met het doorlichten van wat er allemaal is gebeurd met de centrale bank.

  Jullie hoeven je niet druk meer te maken om de lokale screeningwet. NL is begonnen met haar eigen screeningwet, dus fris je kennis van het Nederlands maar vast op, want jullie hebben straks een hopi uit te leggen “bo ta kompronde?”.

 12. Cooper: Screeningswet elimineren,

  Screeningswet: Cooper elimineren.

 13. “Het eerste wat we gaan doen, is proberen de wet te elimineren”, stelt MAN-leider Charles Cooper.
  Succes!

 14. Cooper had Geltdekker en anderen ook geholpen.
  Waarom is het wel goed als Nederlanders geholpen worden en onze eigen mensen niet? Dit is zo typisch.
  Cooper, ga zo door en help onze mensen zoals ieder land dat ook doet.
  Mensen, stop porfabor di balota boso mes, Wiels tin un trabow hopi duru paso e kos ta diep ingeworteld den pensementu di sierto hende.
  Het zou de Curacaoenaar sieren indien hij even trots was op zichzelf zoals de Nederlander.
  De Nederlander komt voor elkaar op, maar de Curaçaoënaar heeft de gewoonte mekaar te bestrijden, brabbelcultuur.

  @Van Speyk (1831) je was luid en duidelijk in de uitzending een paar dagen geleden.
  Soberano di kurason. Chapeau!

 15. Dit is klare onzin wat deze MAN uit spreekt,geen toevoeging aan te geven,Bertus van W ,gesproken uit A.dam

 16. Cooper zegt dat hij niet akkoord is met de screeningswet aangezien die alleen maar gemaakt is om bepaalde personen uit te sluiten van een ministerschap. Wel Cooper dat heb je goed begrepen !! Jij mag b.v. nooit meer minister worden. Voor de rest zijn zijn argumenten niet steekhoudend en onsamenhangend.
  Dat het in andere landen niet bestaat ,is natuurlijk gen argument. Misschien komt dat nog maar in ieder geval is het op Curacao als eerste hard nodig.
  ( met een achtergrond zoals vele ex-ministers op Curacao die hebben, word je, ook zonder screeningswet, in Nederland never nooit minister!)

 17. @van Speyk,

  het gaat nu over Cooper… en MFK maffa..
  de wet geld voor iedereen, dus ook voor eventuele toekomstige PAR mensen.

 18. Verkoop je huis nu het nog kan, straks breekt echt de pleuris uit..In Nederland wil men eigenlijk niet meer naar Curacao ( te gevaarlijk) Curacao wil Amerikanen maar die willen niet naar een eiland waar het gevaarlijk is en erg klantonvriendelijk, Amerikanen zitten dan wel in een Resort maar komen er nauwelijks uit en het resort heeft een Tax Holliday rule dus het eiland profiteert er toch niet van..Blijf gewoon even weg dan leren ze beter samen te werken met investeerders die gaan voor de lange termijn ipv van wat casino mannetjes met wat gekd die voor de korte termijn gaan.

 19. Ieder zichzelf respecterend land heeft een screeningswet. Ik had gehoopt, dat Curacao een zichzelf respecterend land zou zijn. Blijkbaar niet.
  Niet integere personen horen niet thuis in een regering van een zichzelf respecteren land (dit geldt ook voor Nederland).

 20. Helaas is mijn nachtmerrie uitgekomen. Er komt een regering, die niet zorgt voor de armen en alleen maar kijkt naar het vullen van de eigen zakken. De fraaie bedoelingen om de boeven weg te zeven met de nieuwe wet staat nu ook al weer op de tocht. Quo vadis Korsou?

 21. Dit is duidelijk, niet eens wijzigen maar elimineren. Hoe diep kun je zakken. Alleen al op basis van deze woorden is hij verdacht. Dat ze nog hun gezicht aan het volk durven te vertonen. Maar ja, gezien de verkiezingsuitslag………………….!!

 22. @vanSpeijk en alle andere soberanos. komen jullie aub met bewijzen van 16 jaar PAR. want van de MFK, PS en MAN mensen zijn er genoeg bewijzen maar over jullie geblaat van de PAR niets! Ga naar het OM of publiceer!

  SPREEK OF ZWIJG VOOR EEUWIG!

 23. @Orfeo schreef: Even het geheugen opfrissen.

  Bij deze: http://www.knipselkrantcuracao.com/dossiers/dossier-veiliheids-dienst-curacao-vdc/

 24. Als je niets hebt te verbergen????
  Even het geheugen opfrissen.

  Lees dit: http://www.knipselkrantcuracao.com/2012/10/waarom-de-screeningswet-elimineren/

  Dan weet je waarom zowel Schotte (bekend bij een ieder) en Cooper deze Screeningswet eruit willen hebben. Bijlage 2 Blad 17 zegt al genoeg. Wat meer heeft hij te verbergen.

 25. precies!

 26. @Sambalman

  Prachtig verhaal. Waarom vertel je niets, nu je toch bezig bent en schijnt veel te weten, over de afgelopen 16 jaar onder leiding van de PAR??????????????????????????

  De een mag een KOE stelen, een ander mag niet eens over het hek kijken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Dames en heren op dit forum er zijn 14 stemmen nodig om de screeningswet te torpederen. Dus dat kan helemaal niet wat hier geopperd wordt.

 28. Natuurlijk heeft dit prioriteit, anders kan het criminele zooitje uitschot niet aan de gang. Dan (J)Asjes minister president maken, dan maakt Curaçao zich nog belachelijker als ze al gedaan hebben met Schofte. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor de ambtenaren geen salaris krijgen, omdat de “heren” alles hebben opgemaakt.
  Dit is het begin van de voedselbank voor de gehele bevolking!

 29. Op Curaçao is het blijkbaar nodig om deze screeningswet toe te passen, omdat de mensen die in de politiek willen deelnemen niet zelf kunnen verzinnen dat ze een voorbeeldfunctie hebben.

 30. ahn si? cooper foei. je weet drommels goed wat je mede colegas hebben uitgespookt. daarom wil je zo snel mogelijk af van die wet. zou me niet verbazen dat JIJ ook zo bezig bent. foei.

 31. Laat me raden, dan wordt de nieuwe screeningswet precies zo gemaakt dat bepaalde mensen wel kunnen terugkomen als minister.
  Laten we daar eens een referendum over houden, of de screeningswet alweer moet worden aangepast 😉

 32. Hoeveel stemmen heeft Cooper eigenlijk zelf gekregen ?

 33. Cooper dat is gewoon belachelijk wat jij daar allemaal uitkraamd. Jij hebt dus iets te verbrergen.

  Deze nieuwe screeningswet is er om te zorgen voor degelijk bestuurd op Curacao. Op deze manier kunnen prutsers zoals jij niet meer terug keren op een ministerspost.

  Ik zou me maar effe aanpassen.

  Want deze wet zal blijven bestaan en zo niet dan grijpt NL zeker weten in.

 34. In het kader van de screening is het goed om de geschiedenis hierover te lezen:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Politieke_crisis_Cura%C3%A7ao

  (…) Daarnaast was op 10 oktober 2010 de screening van de kandidaat-ministers van Curaçao niet geheel afgerond door de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA)[2] en dus werd er afgesproken dat de onderzoeken zouden worden afgerond door de nieuwe Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) nadat de Nederlandse Antillen waren opgeheven en de kandidaat-ministers op hun post zaten. Daarmee ontstond een situatie waarin de zittende ministers gescreend werden door hun eigen ministers. Toen het leek dat het onderzoek niet voltooid zou worden heeft Gouverneur Frits Goedgedrag op 26 oktober druk uitgeoefend op de VDC om het onderzoek toch af te ronden.[2]
  [bewerken]Geen gevolgen na screening

  De volgende dag ontsloeg premier Schotte het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao. Het hoofd van de VDC kreeg daarbij een toegangsverbod opgelegd voor het gebouw van de veiligheidsdienst. Schotte stelde daarop een interim-hoofd aan, maar op 23 november oordeelde het Gerecht in Ambtenarenzaken dat het ontslag onjuist was. Het interim-hoofd van de veiligheidsdienst bood op diezelfde dag nog het eindrapport van de screening aan aan de Gouverneur Goedgedrag.[2][4]
  Op 6 december meldt premier Schotte aan de Staten van Curaçao dat het screeningsrapport geen nieuwe feiten heeft opgeleverd en dat eventuele (vroegere) misstappen reeds zijn bijgelegd door middel van regelingen met de officiële instanties.[2] Premier Schotte zegt daarover:
  Ondanks de onjuiste procedure die gevolgd is bij het verrichten van het onderzoek, is in de resultaten van de VDC nauwelijks meer bekend geworden dan ik al wist aan de hand van de gesprekken die ik als formateur heb gevoerd met de kandidaat-bewindslieden.
  — Premier Schotte, 6 december 2010[5]

  Ondanks dat de grootste oppositiepartij Partido Antiá Restrukturá (PAR) kritiek heeft op de manier waarop de screening is verlopen, blijft de regeringscoalitie volhouden dat er niets aan de hand is. PAR schreef daarna een brief aan gouverneur Goedgedrag met de vraag om in te grijpen.[6]

  zie verder http://nl.wikipedia.org/wiki/Politieke_crisis_Cura%C3%A7ao
  (….)

 35. DEnk Cooper dat Curacao zit te wachten op wijziging van de screeningswet. Volgens mij zijn er andere belangrijke thema’s die prioriteit verdienen dan de screeningswet. Belangrijke onderwerpen die op de eerste plaats komen zijn,Economie,Huisvesting. Armoede en Werk gelegenheid en onderwijs. Ik moet me schamen om de MAN onder leiding van Cooper. DE oprichter van de MAN was een integere man met schone handen. Denk Cooper dat hij alleen met met de MFK wetten kan wijzigen 5+5+2 =12 dat is geen 2/3 meerderheid om een wet te wijzigen. Of kan hij niet goed tellen. Om de wet te wijzigen heeft hij de Pais ,Par of PNP nodig zonder een van deze partijen kan hij niks. Het is nu slikken of stikken want geen enkele van deze partijen zijn voorstander voor wijziging van de screeningswet of hebben zich al erbij neergelegd. Dit zal hun niet voor de tweede keer overkomen dat Schotte weer zijn gang mag gaan, met die Maffia’s om zich heen. Illegaal of niet het is officieel al vast geankerd in de staatscourant. Het is bedoeld dat bepaalde schurken niet terug kunnen komen als minister in een nieuwe kabinet.Dat is duidelijke taal. Als ik Cooper was zou ik snel ik opschieten met een regering te vormen voor Curacao want de tijd dringt voor een totale onder curatele stelling en dan hebben jullie het zelf gedaan..

 36. Mijnheer Cooper,

  Probeer nou eens volwassen te worden. Zoek niet altijd wegen naar hoe we onder alles uit kunnen komen. Gelegenheidswetgeving of niet, het is wettelijk volgens de geldende regels opgesteld, aangenomen en gepujbliceerd. Zelfs Wiels zei onlangs, “het is wettelijk en we moeten er mee leven”. Ergens is hij blij dat die wet er is, want hij kan zo een heel stel zgn. coalitie rakkers uit “zijn” kabinet weren, zonder dat hij zijn kaarten op tafel hoeft te leggen.

  Vergeet nou even Uw frustraties en probeer althans te beseffen wat de ware achtergrond van deze regel is. Dat weet U toch wel!!?? Nl. Om een herhaling te voorkomen dat een volledig corrupt stelletje mensen op het pluche komt te zitten om zichzelf te verrijken en de bevolking te bestelen. Niet meer en niet minder. De heer Wiels, waar ik zelf echt geen aanhanger van ben, stelde in het verleden precies zo’n screening procedure voor, maar de PAR kon het niet accepteren omdat ze de Goddet/FOL nodig hadden om te regeren. Goddet was vermoedelijk volgens de Wiels criteria niet goedgekeurd. Maar er was geen wet. Nu wel! Geestig he?

 37. En zo sprak de crimineel!

 38. Haha daar beginnen ze al.Roomser dan de paus klinkt grappig ,maar meneer Cooper ,we mogen toch wel van een minister verwachten dat hij een blanco strafblad heeft.Iedereen die zich op Curacao wilt vestigen moet al een bewijs van goed gedrag hebben.

  Oja en waar is de olie???????

 39. Natuurlijk, dáár gáán we weer. Die wet is er niet voor niets gekomen Cooper 🙁

 40. Toch triest dat dat je eerste goal moet zijn… Als je toch niets te verbergen hebt kan je zo’n wet toch niet schelen! Als je een MAN bent laat je je screenen!

 41. hr cooper heeft gelijk alles wat op een illegale wijze tot stand is gekomen kan niet.
  dus de afgelopen regering PS/MFK/MAN die met illegale financiering konden regeren ( storting gelden bij de Hr Schotte) alle veranderingen de afgelopen 2 jaar zijn dus niet legaal.

  by the way net de grond belasting 2012 betaald kan iemand me vertellen waarom we nog steeds opcenten betalen nu we een land curacao zijn de opcenten toch niet meer nodig

 42. Sleutelen aan deze Screeningswet, gaat worden Sleutelen aan een wet om het land verder leeg te plunderen.
  Cooper eerst eens naar het Volk luisteren voor jezelf maar wat gaan doen aan het bevordering van misdage ministers.

 43. Wat was ook al weer de uitkomst van de vorige screening? Voor wie het vergeten is, volgt hier de tekst van de screeningsmemo:

  Charles Cooper:
  Het onderzoek rond dhr. Charles Cooper heeft feiten en omstandigheden opgeleverd die mogelijke “veiligheidsrisico”s” met zich meebrengen.
  Deze feiten en omstandigheden zijn als volgt te noemen:

  • Betrokkene heeft tijdens zijn ambtsperiode hand -en spandiensten voor de lokale investeerder Boy Luckert verricht. Charles Cooper is zakenpartner van voomoemde investeerder. Zijn naam komt echter niet voor op officiele stukken. Cooper is degene die alles op alles heeft gedaan om de weg vrij te maken voor de investeerder Luckert.
  • Betrokkene was samen met FOL-adviseur Nelson MONTE bezig met onderhandelingen om een project bij de Isla-raffinderij te krijgen voor het schoonmaken van tanken. Verder was Charles COOPER ook bezig is om een bedrijf, waar hij belangen in heeft (had), een project bij de Isla-raffinaderij te laten krijgen.
  • Verder deelde berichtgever aan rapporteur mede dat Cooper lid zal worden van de nieuwe op te richten organisatie / departement bij PDVSA. Dezeis gericht op de nieuwe projecten binnen PDVSA-Curacao. Dit zijn o.a. de nog te bouwen “plants” en de nodige upgrading.
  • Charles Cooper samen met Ricardo (eigenaar van Antillian Billboards) zijn de eigenaren van SPF-CORI (Cooper en Ricardo). Deze stichting, die op 04 april2006 was opgericht, wordt door Rooi Catootje Management N.V. bestuurd. Laatstgenoemde N.V. heeft als directeur de advocaat Ruben Anthony Diaz. Daarnaast komt ook een zekere LutiAlbertus, dieeigenaatis varreen-aannernersbedrijf dieals front fungeert. .Hij is een soort “mannetje van alles” van o.a. Cooper. SPF-Corri heeft op 8 november 2006 een verzoek ingediend om in aanmerking te komen voor het recht van erfpacht op een perceel grond te Knip. Dit verzoek werd toen “abnormaal” spoedig behandeld. In die periode was Gerrit Schotte Gedeputeerde van Toerisme en Economie. Het plan van SPF-Corri met het verkregen terrein te Knip is (was) om te speculeren met het oogpunt op winstbejag.
  • Toen Gerrit Schotte Gedeputeerde van Toerisme was heeft Charles Cooper ANG: 400.000,– van Robby Dos Santos ontvangen voor het verkrijgen van een groot terre in bij Playa Bou & Abou alwaar Dos Santos zijn project Playa Abou & Abou heeft. Volgens informant is Dos Santos de eigenaar van dat project maar het staat op naam van een van zijn bedrijven. De akte van overdracht werd bij het notariskantoor Hu-ang gepasseerd.
  Vit het hierboven valt op te maken dat dhr. Cooper aan de hand van de in punt drie vermelde criteria niet positief uit de screening komt.

 44. http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=93120
  E na to bon di kabes. Uit de eerste regels van de link blijkt het geen gelegenheidswetgeving te zijn en uit het vervolg blijkt, dat er nogal wat haken en ogen aan zitten. Het elimineren of wijzigen kan bovendien pas, nadat de nieuwe regering ZONDER MFK-BESMETTEN is geinstalleerd. Het is verder niet mogelijk hiervoor naar enige rechtbank te stappen dus blijft de belastingbetaler voor hoge kosten gespaard. De nieuwe screeningswet is evenals de vorige van toepassing op ELKE minister zonder aanziens des persoons en derhalve onmogelijk om bepaalde figuren buiten het kabinet te houden. Voor Cooper is het schoonhouden of beter niet schoon houden van de rooien en het te laat of niet onderhouden van wegen GELEGENHEIDSWERK. Laat hij daaraan zijn tijd besteden.

 45. juist juist nos mes por !!

 46. ze gaan hem nu elimineren en dan op maat maken zodat bepaalde mensen er wel doorheen komen

 47. Natuurlijk wil hij die elimineren, hij komt niet door de screening hahaha. Echter zolang de interim regering nog zit zal de wet gewoon gehandhaafd blijven. Nieuwe ministers kunnen pas aantreden nadat ze zijn gescreend volgens de nieuwe screeningswet. Voor die tijd kunnen kandidaat ministers daar natuurlijk niks aan veranderen, ze hebben daarvoor gewoonweg geen bevoegdheid. Mocht de nieuwe regering eenmaal zitting hebben genomen is er een 2/3 meerderheid nodig om de wet terug te draaien, gaat dus niet gebeuren.
  Je kunt je ook het volgende afvragen: waarom zou iemand in hemelsnaam tegen een dergelijke wet zijn, of het nu een ‘gelegenheidswet’ is of niet…. Het antwoord laat zich raden. Gelukkig heeft Betrian dit snel en goed aangepakt!

 48. Wat zitten de MAN/MFK toch zielig te doen over de screening.
  Het is heel simpel:
  als je niets te verbergen hebt en geen “gekke” dingen hebt gedaan hoef je nergens voor te vrezen. Ze leveren met hun gezeur nu zelf het bewijs dat ze niet oké zijn!!!
  Hoeveel zou MAFFAIGerritje aan Coopertje betalen om zijn nek voor deze actie uit te steken ???
  Gewoon OPZOUTEN (gelijk door naar Bon Futuro) als je niet door de screening komt !!!!

 49. There we go again !

 50. Ja hoor, daar gaan we weer, er moet ruimte gemaakt worden voor criminelen en vriendjes. Dit land wil geen nette bestuurders, maar pulp en losers die hun hele leven nog niets anders bereikt hebben dan failisementen of veroordelingen of valsheid in geschrifte, die ook niet betalen wat iedere burger wel moet zoals; belastingen en afdracht premies vwb awbz en aov en dergelijke, bestuurders die winkeldiefstallen hebben gepleegd, diploma`s hebben vervalst, meineed hebben gepleegd, onduidelijke dienstreizen hebben gemaakt die kapitalen hebben gekost zonder dat het wat opleverde, en …ik hoef toch niet echt door te gaan is het wel?
  Geweldig het niveau wat men hier dus wil hebben, absoluut gegarandeert succes op een volledige catostrofe al behoorlijk ingang gezet in de laatse twee jaar.

 51. Zo de rotzooi gaat weer beginnen. GEEN schoriemorie meer in de regering, Dus jij ook niet Cooper.

 52. Opvallend. Wat verbergt hij.

 53. Wet is Wet…

  maar van Cooper en Gerrit kan je niet anders verwachten…
  het volk slikt het weer als zoete koek.
  dat is het voordeel als je het volk dom houd met papiaments talige scholen.
  Criminelen moeten hier gewoon minister kunnen worden.
  Duidelijk…

 54. Alleen het idee al om te proberen de wet te elimineren zegt al genoeg.
  Deze crimineel is gewoon bang dat hij niet op het pluche kan komen. Bij het vorige screeningsproces werd hij al geëlimineerd.

  Ik neem aan dat Wiels, u weet wel die man die zegt dat hij transparantie hoog in het vaandel heeft staan, de wet respecteert en deze criminelen helemaal niet in zijn regering wil hebben.
  Kijken wat zijn woord waard is …….

 55. “Volgens de MAN-leider is de wet op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat bepaalde mensen niet terug kunnen komen als minister in een nieuw kabinet”

  Nee meneer Cooper, de wet is om mensen met een strafblad buiten de regering te houden.
  En jullie partij en de MFK hebben volgens mij voor een groot deel mensen met een strafblad in dienst en dat is de reden dat jullie de screeningswet niet willen.

 56. Als je niets te verbergen hebt is het niet nodig om deze screeningswet te elimineren ook al is het op een illegale wijze toto stand is gekomen. Ze zijn gewoon niet integer en willen het daarom elimineren om dan alsnog aan de positie van Minister te komen. Triest heel triest.