• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 61-jarige vrouw in Brazilië heeft een tweeling ter wereld gebracht. Moeder Antonia en de beide baby’s Sofia en Roberto maken het goed. De vrouw en haar 55-jarige man hadden 20 jaar jaar geprobeerd om een kind te krijgen, meldden lokale media donderdag. Met kunstmatige bevruchting was het uiteindelijk gelukt.De baby’s zijn met een keizersnee geboren met een gewicht van 900 gram elk. De zwangerschap was verkort tot 7 maanden wegens een hoge bloeddruk van de moeder.

Leeftijd
De leeftijd van de moeder leidt tot discussie in Brazilië. De Braziliaanse vereniging voor menselijke voortplanting zegt zelf een grens van 55 jaar te hanteren. ‘De leeftijd van 61 jaar is twijfelachtig uit sociaal oogpunt, maar de gebruikte methode is niet onethisch’, zei arts en voorzitter van de vereniging Arthur Dzik tegen nieuwssite globo.com.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “61-jarige baart tweeling”

 1. Ik vindt het zielig voor de kinderen, straks worden ze gepest als ze naar school gaan. Ik kan best begrijpen dat ze heel lang geprobeerd hebben, maar het houdt een keertje op en zeker op je 61ste, kom nou!

 2. @ Thea. Je mag er rustig aan denken, maar laat het daar dan bij.

 3. Mag er niet aan denken!
  Thea, 61 jaar

 4. Dit is ronduit ZIEK. Die arme kinderen zijn waarschijnlijk nauwelijks uit de puberteit als de ouders het loodje leggen. Ook zo leuk als ze straks naar school gaan: “Nee, dat is niet mijn overgrootmoeder, het is mijn moeder. . .”, pfffff

 5. Oh my God,niet on ethisch,dan ben ik gek.
  Waar is dat mens in hemelsnaam mee bezig?

 6. de wonderen zijn de wereld nog niet uit….
  conclusie: er is hoop…………ook voor Curacao…..