• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

 CURAÇAO –  De ketels van de Isla-raffinaderij produceren sinds vorige week vrijdag genoeg stoom om de voorbereidende fase van de catcracker van start te laten gaan. De opstartfase van de catcracker, die grotendeels verantwoordelijk is voor het destilleren van de benzine, werd eerder al meerdere keren uitgesteld.

Als de productie van de ketels gelijk blijft en er gedurende de testperiode niks misgaat, wordt de catcracker deze week definitief opgestart, verklaard Kenneth Gijsberta, woordvoerder van de Isla aan Amigoe. De raffinaderij wordt voorzien van stoom, water en stroom door de BOO- energiecentrale en wordt momenteel opgeknapt. Het budget dat beschikbaar was gesteld voor deze opknapbeurt was oorspronkelijk 44 miljoen dollar, maar momenteel is dit bedrag al gestegen tot 78 miljoen.  Het SOAB heeft de overheid geadviseerd om hier aanvullend onderzoek naar te doen.

 

6 reacties op “Catcracker wordt opgestart”

 1. De Cat. Cracker is een moneymaker. Maar, profiteert Curacao ervan of alleen Refineria Isla of een Dijsje???.?.?.?.

 2. Dit begint nou tech echt een sneu verhaal te worden. Weg met dat kl..te ding en maak er een mooi groen recreatie-gebied van, dat hebben we namelijk nog niet en daar liggen kant-en-klare plannen voor!

 3. Goed nieuws!

 4. Laat de vervuiling maar weer beginnen.

  Er was niet genoeg vuil en sushi met de verkiezingen, nu dit ook nog erbij. Zekker Chavez die aan het vieren is dat de corruptie en racisme heeft gewonnen.

  Even een verschill, Venezuela kan zich veroorloven om tegen amerika te schoppen, zij hebben namelijk oilie. Curacao kan niet tegen Nederland of Amerika schoppen, omdat wij simpel weg niets hebben dan domme racisten en corrupte politici.
  YWN

 5. quote
  Het SOAB heeft de overheid geadviseerd om hier aanvullend onderzoek naar te doen.
  unquote

  Daar gaan we weer. Wat moet er onderzocht worden?
  Als we toch bezig zijn laten we beginnen voordat de eerste steen gelegd is.
  Als de BOO-beerput open gaat moeten bij de Gedeputeerde Beni Demei beginnen. Ik geloof dat er veel zullen sneuvelen. Begrijpen jullie nog steeds niet waarom er gescreend moet worden???????????????

  Beni Demei is op het eiland is bereidt het een en ander aan een hele boel “ONGELOVIGE THOMASSEN” te vertellen. Dit jaar heeft hij dat al een paar keer gedaan maar iedereen was ‘OOST-INDISCH DOOF’

 6. En waar komen deze benodigde centjes vandaan..?