• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao mocht in de eerste acht maanden van dit jaar meer toeristen op het eiland verwelkomen: het verblijfstoerisme groeide met 9 procent. In augustus was dit nog 7 procent. Het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJ) heeft de cijfers positief beïnvloed. 

 
Veel toeristen uit Venezuela, Aruba en Suriname reisden in augustus naar Curaçao voor het evenement. De voorlopige cijfers zeggen dat er in die maand 39.018 toeristen naar Curaçao kwamen: een toename van 7 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. Toen kwamen er 36.406 mensen voor kort verblijf naar het eiland. Het aantal toeristenovernachtingen steeg met 12 procent. De meeste toeristen kwamen uit Zuid-Amerika, voornamelijk uit Venezuela. Het aantal toeristen uit Europa liep in augustus sterk terug van 15.161 in 2011 naar 14.571 dit jaar. Met name Nederlanders bleven vaker weg van het eiland.

Totaal
In totaal bezochten 276.955 toeristen Curaçao in de eerste acht maanden van 2012. Europeanen zijn hier wel de grootste groep: 120.021 mensen. Zuid-Amerika staat met 74.222 verblijfsgasten op een tweede plaats, gevolgd door Noord-Amerika met 49.891 toeristen. Uit de regio kwamen er 26.565 gasten.

12 reacties op “Toerisme op Curaçao toegenomen”

 1. Jazz festival is mooi voorbeeld van hoe het bedrijfsleven (i.c. Gregory Elias) zelf zorgt voor toeristen en daar erg veel geld in steekt. Wat gaan Cur doen als dit soort ondernemers er de brui aan geeft?? Schotte heeft tot nu toe alleen maar faillisementen op zijn naam, dus van dat soort “ondernemers” hoeven we het niet te hebben. . .

 2. Joko – twee weken Curacao – $5000.00 us dollar – huisje, duiken eten boodshappen ijsje bij zuikertuintje, huuroototje.. denk jij ECHT dat een zuid amerikaan meer uitgeeft op jou eilandje? – keep on dreaming.. kom al 5 jaar heel graag naar Curacao maar typetjes als jij willen alles voor niks.. ik hoop dat je volgende maand nog kan betalen voor je gratis blackberry – maar jou boterham gaat heel duur worden zonder toeristen

 3. Joko@

  Iedere toerist die niet meer terug komt is er eentje minder, en is geen andere toerist die meer geld uitgeeft.
  Laten we hopen dat je volgend jaar nog brood kan betalen.

 4. @Joko: Aah wat leuk dat Schotte jou ook een BlackBerry heeft gegeven, nu kan ook de laag geschoolde bevolking reageren op Versgeperst.

  Ik vraag mij af of je met een rapport kunt komen dat aantoont dat de Nederlandse toerist weinig geld besteedt, en ook een diepgaande beredenering waarom je denkt dat er toeristen het eiland aan zullen doen die meer spenderen dan de Hollanders.

  Bij voorbaat dank maar ik ben bang jouw naam niet meer te zullen zien op deze pagina.

 5. Nou wij komen er aan morgen. Ik hoop dat ik als blanke Hollander nog welkom ben op het mooie eiland. Ik heb er in ieder geval In in.

 6. @ Joko. Krijgen we tenminste toeristen die wel geld uitgeven voor in plaats.

  Per saldo zijn de inkomsten uit toerisme niet zo denderend, als je weet dat 10-tallen miljoenen aan promotie wordt uitgegeven. Drugseconomie en maffia daarvan moeten we het hebben.

 7. @ Met name Nederlanders bleven vaker weg van het eiland.

  Dat was al voorzien en dit is maar het begin. Nederlanders/Europeanen hebben het niet zo op “staatsgrepen”, terwijl het voor de Z-Amerikanen een spelletje is.

 8. @joko,

  keep on dreaming………
  curacao is smerig, crimineel, heeft geen fatsoenlijke stranden en is duur…..
  vanaf nu gaat het minder worden.
  de zuidamerikanen zullen wel komen, maar of die meer geld uitgeven???
  kijk naar isla margarita ook vuil (niet smerig), crimineel wel een paar fatsoenlijke stranden en goedkoop.
  daar is het ook berg afwaarts gegaan de afgelopen 10 jaar.

 9. @Robert de Jong, en ik zeg doen!
  Wij eten geen boterham minder om, integendeel. Krijgen we tenminste toeristen die wel geld uitgeven voor in plaats.

 10. Ik ken er nog veel meer, mijn stagiaires bijvoorbeeld.

 11. Tja.. maar als meneer Wiels de bodybags besteld, blijf ik volgend jaar wel thuis in plaats van Jan Thiel… en zo ken ik er nog wel een paar

 12. Oud niuews.

  We zitten bijna in November en het ziet er nu heel anders uit!