• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De partijen MFK, MAN en Pueblo Soberano zijn zaterdag met elkaar aan de tafel geschoven om de mogelijkheid tot een nieuwe coalitie te bespreken. MFK en MAN hebben inmiddels de bereidwilligheidsverklaring behandeld en het wachten is nu op PS-leider Helmin Wiels.

Voor MAN-leider Charles Cooper is de optie om een coalitie te vormen met PAIS in plaats van MFK een ver-van-zijn-bed-show. “Sinds het begin van de campagne hebben wij aangegeven dat als het volk duidelijke taal spreekt, wij weer een coalitie proberen te vormen. Pas wanneer dit niet lukt, gaan we overleggen met de partijraad of we eventueel aan tafel gaan met de oppositie.”

Lisette Keus van Radio Hoyer  in gesprek met MAN-leider Charles Cooper

Premier
Voor MFK staan er twee punten in de bereidwilligheidsverklaring waarover de partij valt. “Dit zijn geen grote punten”, vertelt partijleider Gerrit Schotte. Welke partij de premier gaat leveren, moet nog worden besproken.

Lisette Keus van Radio Hoyer in gesprek met Gerrit Schotte

31 reacties op “‘Optie MAN-PAIS-PS nooit ter sprake geweest’”

 1. Beste Vito, het kan je niet ontgaan zijn, dat waarschijnlijk uit een bepaalde hoek andere bijvoeglijke naamwoorden voor de kritiek worden gebruikt. Waarschijnlijk uit dezelfde hoek worden steeds maar zaken, die het bijvoeglijk naamwoord “waar(achtig)” niet kunnen dragen, keer op keer herhaald. Herhaaldelijk worden hun opmerkingen met feiten onderuit gehaald en daarop reageren ze dan nooit, maar even later herhalen ze zo’n leugen weer. Ik weiger te geloven, dat het per ongeluk is. Ik herhaal maar wat Spies over Schotte heeft gezegd: ONKUNDE EN ONWIL.

 2. @Vito, Als Cleopa een overloper is dan is Schotte dat ook. Deed precies hetzelfde dus dan zou MAN ook niet met MFK moeten samenwerken

 3. @Vito,

  cooper en Schotte waren ooit ook doodsvijanden….
  dus Cooper past zich wel aan.
  waar hij wat weet te verdienen, daar zit Cooper.
  hij heeft geen hogere idealen….
  zijn god is geld.

 4. Beste kritische broeders mijn complimenten voor de manier hoe jullie je positieve constructieve kritiek uiten in de vers gesperst laten wij het proberen ook zo te houden. Gewoon bij de thema blijven en elkaar respecteren.Relaxed.

 5. @Realist.
  Ik denk ook hetzelfde als jij dat Rosario als enige een goed premier zal kunnen worden maar hij zit met Cleofa in zijn maag. Cleofa wordt gezien als een overloper en Cooper is als de dood voor Cleofa. Cooper heeft al gezegd geen regering te willen vormen met Cleofa. Maar het is en blijft een mogelijkheid. Het zal ook niet slim zijn van Rosario om Cleofa te laten vallen om een regering kunnen vromen met Wiels en Cooper. Cleofa en Rozier gaan de geschiedenis in als redder van Curacao. Zo te zien heeft Wiels weinig andere keuze . Voor een wat ruimere meerderheid van 12 moet hij PNP erbij halen. Die combinatie kan ook met PAR maar Emilie overweegt af te treden dus heeft PAR op dit moment een leiderscrisis. Emilie zou ook een goede premier met ervaring kunnen leveren aan Wiels.Maar dit laatste gaat niet lukken want Wiels is niet PAR gezint. CDA en VVD waren ook niet Wilders gezint maar hebben toch een regring in elkaar getrommeld van korte duur. Maar het is afwachten wanneer er witte rook uit de kerk komt. De vraag blijft, wiens belangen gaat voor partijpolitieke/persoonlijke belangen of het algemeen belang.

 6. @Piet Snorr. Sorry dat was een foutje van mij. Bedankt voor je correctie. Eigenlijk bedoelde ik dat ze PNP erbij zouden moeten halen om meerderheid van 14 te kunnen behalen. Maar dat is wishfull thinking. In ieder geval hartelijk bedankt voor jouw correctie.

 7. @rignald,

  ik ben bang dat je gelijk hebt.
  Corallo for MP…..

 8. Het is heel simpel, NL gaat niet met MFK willen onderhandelen. De minister misschien wel, maar de Tweede Kamer niet!

 9. Helemaal eens met Anton!!!!Zo een partij mag nooit en te nimmer meer aan het bewind komen!!!Niemand moet meer bereid zijn met die partij te werken.Onze zuur verdiende centen waar er mee gesold is/wordt!Als ze zzelf er hard voor moesten werken ,zou ik betwijfelen als ze ook zo zouden omgaan!Geen respect voor de bevolking!

 10. @jay, je moet kijken naar de financiers van de partijen.. zij beslissen uiteindelijk niet Schotte of Wiels. Als de families van der Dijs en Dos Santos MFK en PS samen willen dan zal dat gebeuren.

 11. @ Vito. De screening blijft een hot item bij alle formaties. Zo te zien zal MFK het niet redden en zal buiten de formatie worden gehouden of er zal nieuwe verkiezingen komen.

  MFK kan gewoon andere dan de vorige ministers aanwijzen, hoor en dan is het afwachten of die door de screening komen, maar er moeten 5 integere personen te vinden zijn. Misschien gaat het niveau dan nog verder naar beneden; wie zal het zeggen.

 12. @ Jay. Laatste financieele steun is nog dit jaar.

  Dat dacht ik eerst ook, maar Nederland zal als laatste ook in 2013 nog bijdragen aan de nieuwe status.

 13. @Jay,

  Ik zou zeggen: Wiels je hebt MFK niet nodig, waarom met hun?? Dat is de vraag.

  dat is voor mij ook een vraag, misschien hebben ze elkaar in de tang….??
  weten ze te veel van elkaar…??
  chantage wederzijds…..???
  heel pijnlijk voor curacao…..!!!!

 14. Het beste wat de partijen kunnen doen is MFK buiten de coalitie laten weg ermee!!

 15. @macamba,

  olie was er alleen tijdens de verkiezingscampagne.
  daar horen we voor,lopig niets meer van.
  misschien gooien ze het weer in de strijd bij de volgende verkiezingen?
  ik geef deze combinatie een maand of 8-10….

 16. Beste VITO,
  MFK, PAIS en PAR samen zal geen 14 zetels en de ruime meerderheid hebben die u had opgenoemd. Ze zullen ook 13 hebben want 5 +4 +4= 13

 17. allemaal uit de droom: kijk naar Concert. Zimbatbwe/sauth africa,Craceland, Poul.Simon, en uw leven verbeterd zonder haat en gevoelens

 18. en dat allemaal voor “HET VOLK”….lachen!!

 19. Mijn geboorte-eiland heeft vrijwel afgedaan. Ik heb in wezen een hekel aan een groot deel van de bevolking gekregen. Het spijt mij te zeggen maar grote groepen zijn lui, gepamperd en niet vooruit te branden. Dat deel van de bevolking staat niet stil bij een toekomst waarin na onafhankelijkheid daadwerkelijk gepresteerd dient te worden om niet te vervallen tot nog grotere armoede. Men heeft aangetoond slechts ontvankelijk te zijn voor de opruiende kreten van Wiels en het gehuichel van Schotte. Mensen die al jaren zo onnozel zijn, gun ik alles behalve vooruitgang. Die mogen wat mij betreft op cocabladeren kauwen want het zou stuitend voor Nederland en het goed willende deel van Curaçao zijn, dat deze lieden enig [perspectief wordt geboden. Dit deel van de bevolking hoort aan te kloppen bij hun leiders en hen met de vinger na te wijzen wanneer het niet goed gaat. Basta ta Basta. Ik werk al jaren in zowel Amerika als Nederland en het is vooral opvallend dat zwarte Amerikanen steeds zeggen “I’m proud to be an American. Dit onsdanks het barre verleden voor veel van hun voorgangers. Als Curaçaoënaars van mening zijn dat ze niet meer trots zijn op het Nederlanderschap, is mijn motto “daar is het gat van de deur”.

 20. Het zou mij niet verassen als de Wiels weer een spelletje aanhet spelen is en zoekt naar een mogelijkheid om onder de samenwerking met MFK uit te komen. Hij wil proberen geloofwaardig te blijven en is mogelijk op zoek naar een flinke stok om mee te slaan!

  Met PS/PAIS/MAN hebben ze gelijk een goede premier, Alex Rosaria zou een goed figuur slaan denk ik!

 21. Hup hup Schotte

 22. Even en correctie op 24-10- 2012 MFK,PAIS en PAR plus PNP erbij 14 zetels.

  De screening blijft een hot item bij alle formaties. Zo te zien zal MFK het niet redden en zal buiten de formatie worden gehouden of er zal nieuwe verkiezingen komen. Dat bewijfel ik gezien de economische situaties van Curacao op dit moment haast onmogelijk. Als men de eigen belangen voorop gaat stellen dan het algemeen belang dan wordt het niks er zal heel wat water bij het wijn moeten worden gezet om eruit te komen.Anders zal er niks overblijven dan het Nederlandse ingrijpen, maar dan heeft Wiels er zelf voor gezorgd en zover denk ik niet dat hij het laat komen.

 23. @sander…..nederland ZAL zeggen??! Volgens mij begrijpen veel mensen niet dat dit reeds per 101010 gezegd is. Laatste financieele steun is nog dit jaar. En dan gaat de kraan dicht. 101010 was het onmogelijk om onafhankelijkheid los te peuteren bij Curacao vanwege de afspraken in het statuut. Men heeft toen het hoogst mogelijke bereikt. Eigenlijk is Curacao al onafhankelijk. NL blijft echter in de ogen van de rest van de wereld verantwoordelijk voor ordentlijk beleid op Curacao. Vooral big brother Amerika wil geen gezeur voor de kust van Venezuela. Dat is de enige reden waarom het een topic blijft op Curacao. En Wiels voelt met schrik naar zijn grote mond de bui hangen. En slikt nu zijn woorden in. Laten we hopen dat er nooit olie gevonden wordt in de wateren rond Curacao, in dat geval wordt het eilandje een weerloze prooi van Venezuela en Amerika. Wat de formatie betreft. MFK heeft internationaal zoveel minachting op zich afgeroepen dat een coalitie met deze partij niet serieus genomen zal worden en gedoemd is te mislukken. Ik zou zeggen: Wiels je hebt MFK niet nodig, waarom met hun?? Dat is de vraag.

 24. De MP wordt in een coalitie door de grootste partij geleverd en dit is de PS.
  Gerrit Schotte wil MP blijven. Tijdens deze rond lukt hem dat nooit. Hij zal nooit toegeven dat PS de controle over een eventuele regering PS-MFK-MAN heeft.
  Willen wij aan een gezond eiland werken dan moet alle partijpolitieke hebzucht achterwege blijven.
  Schotte is een ongeleide projectiel dus die moet je uitschakelen. Dit is de impasse waar wij nu mee zitten.

  Helaas een algemene maatregel van rijksbestuur is in aantocht dank aan HEBZUCHT.

 25. WAAR IS DE OLIE ??????

 26. @vorm,

  hoe weet je dat?
  ik dacht dat het geheim zou blijven….

 27. kan het woord VOLK niet meer horen………………gadver!!!!

 28. Laten we eerst maar eens zien hoe de formatie verloopt.

 29. Vast geen grote punten voor Schotte, iets met screening en welke partij de Minister President levert…..

 30. Optie MAN,PAIS en PS =11 zetels dus geen optie.
  wel PS, PAIS en PAR= 13 zetels ruime meerderheid.
  Andere optie MFK,PAIS en PAR ook 14 zetels zeer ruime meerderheid.
  Het volk heeft ervoor gezorgd dat die twee grootste partijen niet alleen
  een regering kunnen vormen doordat de persoonlijke belangen veelste
  groot zijn. MFK,MAN en PS =12 zetels dus geen ruime meerderheid en erg
  kwetsbaar dan zijn ze verplicht PNP erbij te betrekken voor een ruimere
  meerderheid. Dus het zal niet makkelijk zijn zo’n kabinet te vormen voor
  2 november 2012. Maar laten we zeggen never say never wie weet..

 31. jammer, want de combinatie : PS/PAIS/MAN
  had een kans van slagen.

  de combinatie PS/MFK/MAN is gedoemd te mislukken.
  vanuit NL krijgen ze geen enkele medewerking meer.
  MFK is Maffia……
  en NL zal zeggen zoeken jullie het maar lekker zelf uit.
  Nos mes por: doe het dan maar……