CURAÇAO – De PVV wil dat de gouverneur van Curaçao aangifte doet tegen Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels, winnaar van de verkiezingen. Volgens PVV-Kamerlid Sietse Fritsma heeft Wiels zich schuldig gemaakt tot aanzetten van haat, belediging en opruiing.

Fritsma wijst erop dat Wiels berucht is om de uitspraak dat ‘Makamba’s in bodybags terug moeten naar Nederland. “Zeker nu Wiels kans maakt premier te worden kan Nederland dat niet over zijn kant laten gaan”, vindt Fritsma. “Binnen ons koninkrijk past geen racistische premier die Nederlanders dood wil hebben.”

Debat
Fritsma gaat minister van Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies (CDA) vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer vragen of de waarnemend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede aangifte kan doen tegen Wiels. De Tweede Kamer spreekt vanavond (Nederlandse tijd) met Spies over ondere Curaçao. Na de verkiezingen bleek al dat een meerderheid van de Kamer het prima vindt als het eiland onafhankelijk wordt.

© Novum

61 reacties op “PVV wil aangifte tegen Wiels”

 1. @Johan
  Dank je voor je volwassen reactie, een goed advies van je. Prettige instelling ook, lijkt een beetje op de instelling van (helaas) velen die op Curacao wonen, al dan niet ‘locals’.

  Iets meer respect, wat meer hulp en samenwerking, een minder negatieve houding, shouders eronder, communiceren met elkaar, en we zouden op een paradijselijk eilandje wonen.

 2. De PVV. Toch tussen alle berichten op Versgepers…wat humor!

 3. asjemenou…. Dit zegt de PVV hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 4. PVV beschuldigd PS van opruiing en aanzetten tot haat?? Omfg…steek je hand in eigen boezem. Wat doen jullie in Nederland??? Ga toch weg simpele ziel..

 5. @ Tuna, ik zit te wachten op het uitkomen van je filosofie en hoop dat je gelijk hebt. Kunnen wij toch binnen afzienbare tijd afscheid nemen van onze schreeuwer Wiels (en nog een stel van zijn mede-schreeuwers)

 6. @Troepiaal ga maar zelf aan de grote leider vragen, je hebt hier geen loopjongens in dienst.

 7. @gerardus dirks……nu al aan het bedelen? Probeer eerst eens uit zoeken waar al het geld gebleven is. Waarschijnlijk OOK bij de par, maar zeker ook bij de man, fol, mfk, pnp, ….het houdd niet op.
  Gezien de afspraken van 101010 ben ik bang dat die kraan dicht is. En laten we eerlijk zijn de afgelopen 2 jaar is gebleken dat de politici op Curacao een bodemloze put zijn. Waar is al dat geld?

 8. De stap naar de onafhankelijkheid is in beweging gezet. Hier beneden is te lezen hoe dat gaat. Maak vanuit een irritante nederlander een opmerking over Wiels, gerrit, wie dan ook, en automatisch vergeten de YDK hun onderlinge problemen en kruipen samen. Nog nooit zoveel verdedigers van Wiels meegemaakt. Zelfs namen die de lastste weken anti-wiels waren. Dit gaat komen de jaren keer op keer gebeuren. Opvoeren die haat vervolgens een referendum en je hebt je doel bereikt, onafhankelijkheid. Hetzelfde geld voor Wiels om Nederland zoveel mogelijk te provoceren om zo reacties op te roepen, die een gezamelijk haat oproepen, mijn voorspelling 3 jaar.

 9. In Limburg thuishaven van de wordt de laatste dagen de ene fabriek na de andere dichtgegooid, laat de PVV zich daar maar eens druk om gaan maken.

  Wiels had het woord bodybag niet gebruikt, hij is niet gek! Als je dat eruit haalt dan is het jou zaak. Heb net de uitzending beluisterd.

 10. Waar zouden we aangifte moeten doen als het OM ook corrupt is en niets doet met aangiftes die tegen bepaalde personen zijn ingediend.

 11. @Tineke, geef aub een voorbeeld van haat van Wilders. Hij constanteerd alleen maar feiten van de islam (zoals neerschieten van meisjes die naar school willen) en is van mening dat buitenlanders dienen te intergreren. Wat is daar nu mis mee?

 12. Als ik de reacties hier zo lees moet ik vreselijk lachen.

  Toen WIels (en Monk) de bewuste uitspraken deed was hier het huis te klein. De bodybags voor makamba’s, een voorzitter van het katholiek schoolbestuur aan de haren naar buiten slepen, ‘dit is oorlog’, wij gaan de gouverneur aanpakken etc teveel om op te noemen…….het hield niet op.
  Velen wisten toen te melden dat er aangifte moest worden gedaan, Wiels moest worden vervolgd.
  Nu zegt Fritsma hetzelfde en ineens zijn de uitspraken van Wiels voor velen geen enkel probleem meer.
  Norm vervaging ?

 13. Het is wel duidelijk dat echt NIEMAND op Curacao zit te wachten op deze opruiende stomme opmerkingen. Die politici in NL hebben geen idee wat zich op Curacao afspeelt, horen af en toe wat uit de bekende hoeken en herhalen dat zonder ook maar 1 keer iets na te trekken of naar andere meningen te luisteren.
  Beter dat ze zich nu heel stilletjes houden, de NL politici hebben politiek een keuze gemaakt voor een partij die afgestraft is door de kiezers van Curacao voor negatieve politiek en geen politiek beleid anders dan een regering ten val willen brengen.
  Die oppositie samen met die NL politici moeten zich nu maar eens een tijdje gaan bezinnen, hoe ze werkelijk kunnen bijdragen aan een beter Curacao, want in 20 jaar is er NIKS gedaan voor de armoede, dus denk daar maar eens over na hoe dat kan NL politici terwijl jullie vriendje PAR ( nu parretje) hier aan de macht was!

 14. @ Fred T

  “Eerst het eiland decennia lang laten barsten, dan zogenaamd de schuld afkopen maar tegelijk een statuut doordrammen waarmee NL op de achtergrond wel aan de touwtjes blijft trekken en Curacao afhankelijker is dan voor 10-10-10.”

  Onzin en Niet waar. Alleen toezicht gedurende vijf jaar op financiën en Justitie.

  “Intussen lekker stoken en iedereen tegen elkaar opjutten want stel je voor als het eiland WEL vooruit gaat met een goed draaiende raffinaderij (al in 1985 door NL om zeep geholpen), ”

  Met Schotte aan het roer hoef je niet te stoken. Hoe kan die raffinaderij goed draaien als hij in 1985 al om zeep is geholpen ? 1985 Jaar van de gratis overdracht aan Curacao, geheel volgens Curacouse wens. Na verhuur aan PdVsa levert dat 400 miljoen

  een bloeiende offshore-industrie (later in de jaren 80 naar NL verplaatst, scheelt weer miljoenen), weer wat later een 1-2tje waarbij Curacao als eerste stap het ambtenarenapparaat met 30 procent uitdunde.

  Curacao verdiende voor Schotte aantrad 170 miljoen US$ per jaar aan de offshore industrie. Als je zonder kleerscheuren 30% van je ambtenaren kunt missen klopt er iets niet helemaal.

  maar Nederland de beloofde tweede stap – investeringen in werkgelegenheid – vervolgens niet zette…
  Werkgelegenheid hier, daar is geld en arbeid voor nodig. Wiels komt nu met 80/20, hopelijk krijgt hij die 80 % aan de gang.

 15. Iedereen op dit eiland is een kei in het opblazen van futiliteiten. Het gekakel van Fritsma is voor binnenlands gebruik. Om het “piratennest” van Hero Brinkman voort te zetten. Niemand hier gaat Wiels vervolgen. De hoofdzaken krijgen veel minder aandacht. In het Antill. Dagblad staat het op de voorpagina ” De IJstijd Breekt Aan” Nederland is (met vertraging) boos op de puinhoop die Schotte nalaat en de beloning hiervoor met de verkiezingen. Als het volk van Curacao er zo over denkt gaat de geldkraan dicht, terwijl juist nu een beetje steun in de rug welkom zou zijn. Wat er hier verder wordt afgekakeld op het eiland , staat steeds verder van Nederland. Als in de Washington Post wordt opgeroepen om vooral eens op vakantie te gaan in Aruba, Bonaire, St.Maarten, Saba en St. Eustatius, is Curacao de grote afwezige. Vooral NOET samenwerken, weet u nog. Hopelijk kan Wiels de zweep er over leggen en de 80/20 wet dwinged uitvoeren, waarbij de 80% die niet willen werken,worden gekort op hun uitkering of , gedwongen, in de sociale dienstverlening worden geplaatst

 16. @Papagaai, @De Hond
  Is deze opname ergens te beluisteren/vinden? Zo ja, ik zou ook graag een link van de – of de bewuste opname ontvangen. Dit zou ik graag zelf willen beluisteren, zodat ik een hierover een gefundeerde mening kan vormen.

 17. Nederland krijgt nu de wind van voren en van achter!!! Moet afgelopen zijn met dat gezeur, gezeik,met descriminatie met het kleineren van ons eiland. Zulke mannen als Wiels hebben wij op Curacao nodig. Geen jaknikkers. Meneer Wiels heel veel succes en God staat in ons midden.

 18. Ach de PVV…, een partij van populistische screeuwers die bij de laatse verkiezing al genadeloos afgestraft is, zoals alle partijen met schreeuwers dat op den duur worden, ook hier. De schreeuwers van toen (FOL) zijn al weg en de nieuwe schreeuwers gaan op den duur ook verliezen.

 19. En laat de PVV nou ff helemaal ze smoel houden Dag Wilders met je…… van 24 naar 15 je hebt geen recht van spreken,net zoals de MFK.

 20. What about aangifte tegen Schotte voor het door hem veroorzaakte dodelijke auto-ongeluk? Hoe kan het dat hij daar nooit voor veroordeeld is terwijl hij zonder rijbewijs, onverzekerd en met 2 maal de toegstane snelheid reed?

  Gisteren in de Amigoe gelezen over een rechtszaak van precies een zelfde geval: een chauffeur die weliswaar voorrang had maar veel te hard reed en daardoor een auto-ongeluk met 2 doden veroorzaakte. Deze chauffeur is wel bestraft met intrekking van rijbewijs, een geldboete en een (helaas voorwaardelijke) gevangenisstraf. En deze man reed een stuk langzamer dan Schotte met 106 km/h dubbel zo hard reed als toegestaan!

 21. vlugthaven het kan ook zijn het narrenschip,tik in op je pc. narrenschip.?

 22. Ik lees mijn kranten.maar laat mij daar niet door inponeren cq injecteren door wie dan ook.
  Ik geef Wielemien de voorkeur van de twijfel.ik geef Schotte het schafot,en ik geef Cooper de nieuwe renbaan op de vluchthaven Hato,veel sucses heren wereld wonders.

 23. Fred T. weer wat later een 1-2tje waarbij Curacao als eerste stap het ambtenarenapparaat met 30 procent uitdunde, maar Nederland de beloofde tweede stap – investeringen in werkgelegenheid – vervolgens niet zette…

  Je zou wat meer aan fact checking kunnen doen bijv. over het bovenstaande. Nederland had een weinig coulante maar zeer valide reden om die stap niet te zetten en deed geen afbreuk aan de belofte, integendeel. Het was alles of niets en het werd niets.

 24. Ongelooflijk, een nieuwe van dale woord de pot klacht de ketel aan, is toch van de zotte.

 25. @Ikke. Ik ben ook geen Wiels aanhanger maar soms heeft hij gelijk maar verwoordt het verkeerd. Hij is recht door zee. Wiels moet rustig zijn dingen doen en niet laten opjutten door die stel rascisten van de PVV en SP. Ik ben blij met de laatste verkiezingen niet op de SP te hebben gestemd want dat is ook een snickie rascistische partij.Wiels moet wel weten dat je Curacao niet kan regeren met uitsluitend Timmerleiden maar ook slimme economen en rechtsgeleerden en een goede PR nodig heeft om je doel te bereiken.
  De Nederlandse politici moeten ophouden met opjutten en polariseren en een andere benaderingswijze toepassen. Ik begrijp best dat Schotte verkeerd bezig is geweest maar waarom heeft de OM deze man nog steeds niet in de gevangenis kunnen donderen. Wat is dan de macht van het OM. Met zo’n houding dwing je veel mensen die eerst tegen Wiels waren, te gaan afvragen wat bedoel deze man eigenlijk en achter hem te gaan scharen. Straks zullen ze praten over de Curacaose lente. Het wordt tijd dat Nederland tot de Nederlandse poliotici zich gaan afvragen waar ze mee bezig. Dit is niet goed voor het Nederlandse imago in het buitenland over hoe men omgaat met hun kolonies. Een land dat hoog staat op het gebied van internationale rechten van de mens en op dit manier omgaat met zijn kolonies. Ze moeten zich schamen. Neem een voorbeeld van Engeland en Frankrijk met hnn kolonies.

 26. PVV (Partij Voor de Verliezers), bemoei je niet mat zkane die je nietaan gaat.
  Begin eerst bij je/jullie zelf aangifte te doen en dan kont de rest aan de beurt.

  Kappen nou zeg………….

 27. Even een vraagje aan iedereen:

  Zijn jullie ervan overtuigd dat Curaçao NU onafhankelijk zou kunnen zijn?

 28. Heer Fritsma bemoei met politiek denhaag laat Curacao met rust.jij heb geen zeggenschap op het eilland ik heb advies voor je bemoei met kuruptie en maffia van VVD van dhr Rutte dat is jou taak daar krijg betaald voor in de tweede kamer toch stuur de bericht naar je collega van Raak.

 29. Whahahahaha, look who’s talking, uitgerekend de PVVracisten die jarenlang allessoort haat naar verschillende bevolkingsgroepen in NL gezaaid hebben. Wat een harlekijnen zijn die Fritsema en zijn geblondeerde führer Geert Wilders toch.. Ze hebben de Antilliaanse bevolkingsgroep tot op het bot gedemoniseerd! Mevr. Marjan v.d. Anker van Leefbaar Rotterdam is in 2006, tot grote schrik en afschuw van vele autochtone Nederlanders die de 2e wereldoorlog nog hebben meegemaakt, zelfs met het misdadige voorstel gekomen om uitsluitend zwangere Antilliaanse>lees zwangere Curacaouse vrouwen en tienermoeders verplicht te laten aborteren en steriliseren. Hoe ongeloofwaardig zijn deze racistische PVV adepten eigenlijk?
  Pas maar op dat er niet tegen Nederland en de PVV aangifte wordt gedaan voor poging tot genocide van Antillianen in Nederland. Fritsema, donder op en ga lekker uit je racistische neus vreten. Stelletje racistische gekken daar bij de PVV.

 30. Mijn mening
  mmm. Nederland is excuses aan het verzinnen, redenen aan het aanhalen om Curacao onder VN toezicht te plaatsen? Want je mensen in gevaar is een goede reden.
  Enfin, Pvv is zelf ook absoluut niet schoon in uitspraken. Lijkt alsof ze proberen weer aanhangers te krijgen. Echter vanuit Nederlandse kant wat weinig meewerking aangezien de PVV zelf om rare uitspraken bekend staat. Ok, ze hadden overal een vieze benaming voor…en niet over en bodybags
  En volgens mij het type PVV stemmers….zijn hetzelfde type dat Wiels stemde toch? (gokje)

  Oh nee, ik kijk vooruit. Sorry. Op dit forum hebben ze liever dat ik mijn gedachten in de slaventijd houd.

 31. @Fred T, van welke planeet kom jij? Ben je wel eens op1 Van de andere “ex” koloniale eilanden in de caribean geweest? Dan moet je maar eens goed kijken hoe goed NL voor de antillen is geweest!

 32. Zo zie je weer dat dit volk blanco kan zijn van allerlei beschuldigingen jaar in en jaar uit en iedereen over een kam wordt geschoren,,maar zodra terug wordt geschoten, voelen bepaalde nederlanders zich op hun tenen getrapt. De pvv’ers moeten de laatsten zijn, die zich getrapt voelen.Hun leider kan hierover praten. Geen enkele minderheidgroep wordt door hem gespaard. Ik zal zeggen meneer Fritsma, steek je hand, samen met je leider en je partijgenoten in eigen boezem. Je mag zelf ook overgaan tot het doen van een aangifte.Be a man and not a mouse.Het moet een keer afgelopen zijn met
  jullie naiviteit.

 33. Hier moet een ieder boven gaan staan, laat de PVV maar roepen. Een roepende gefrustreerde partij in de woestijn is de aandacht niet waard.

 34. nederland moet zich minder bemoeien met interne aangelegenheden van curacao. door hun bemoeienis oefenen zij vaak een te grote invloed uit op interne processen op het eiland. Nederland moet zich niet meer met de financien bemoeien dat is een zaak van curaco zelf. Nederland moet dus ook nergens meer garant voor staan. Dat lukt curacao zelf prima………, toch???

 35. Maar met alle lklachtenover vrekkig nederland, de ofshore ( die het zo en zo niet lang gered had), achtergebleven investeringen in de olieindustrie ( door zowel shell als pdvsa). Wanneer komt men vanbuit curacao nu eens zel met realistische, uitvoerbare oplossingen , die we zelf kunnen doen, zonder steeds van anderen afhankelijk te zijn. Banden afkappen met NL is niet de slimste zet, alle inkomsten via pensionados ( hoe arrogant ook), stagiares ( hoe irritant ook), toeristen ( hoe serviceverlangend ook) zullen flink slinken, zelfs voor de informele drugsindustrie gaande inkomsten flink naar beneden. Of je het nu vervelend vind of niet, ook de nederlanders zijn een onderdeel van curacao, curacao is een mix en is net zomin een filiaal van nederland als een afgedreven stuk afrika. verwijder 1 van de vele etnische groepen van het eiland en het is alsof je een stuk je uit een balon knipt. Er lopen hier zeker arrogante nederlanders rond, maat ook aroganten curacaoenaars, colombianen, libanezen, chinezen etc. Een aantal problemen zijn op nederland terug te voeren, maar een flink aantal problemen hebben de curacaoenaars ook zelf veroorzaakt, zo onschuldig zijn ze nu ook weer niet. Ze zijn wel verrekte bedrijven in het maximaal exploiteren van slachtofferschap en zeuren. Los zelf de problemen op. Het is een teken van gemakzucht om dat altijd maar weer aan anderen over te laten. En laten we eerlijk zijn: iemand die nooit toegeeft een fout gemaakt te hebben is of een heilige, of een onbetrouwbare leugenaar. Wat denkt u dat het is?????

 36. Welke idioot is er nu gekomen over geruchten dat nederlandse militairen naar curacao zouden komen om mensen neer te schieten, en welke halve zool geloofd dit? Wiels heeft de uitspraak van de bodybags niet gedaan, maar om nu te zeggen dat hij zich altijd even beschaaft uitdrukt? Tja, leiders waarvan de naam met Wi begint ; Wilders, Wiels, de Winter, je zou haast denken dat ze allemaal hetzelfde zijn….. maar wiels moet voorzichtig zijn met zijn ophitsende taalgebruik, zowel zijn tegenstanders, maar ook zijn voorstanders zouden het wel eens voor serieus kunnen nemen, er lopen genoeg idioten rond….. Maar Wiels kennende zal hij zich er nooit verantwoordelijk voor stellen als er iets fout gaat. Dat lef heeft ie dan weer niet, liever zal ie dan naar de andere partij wijzen..

 37. @Papegaai, om bij de dieren te blijven: hehe, daar komt eindelijk de aap uit de mouw; heb je misschien een link naar welke radio-uitzending op welke datum, want dat weet waarschijnlijk geen hond 😉 meer?

 38. @Papegaai, om bij de dieren te blijven: hehe, daar komt eindelijk de aap uit de mouw; heb je misschien een link naar welke radio-uitzending op welke datum, want dat weet waarschijnlijk geen hond 😉 meer?

 39. Meneer Fritsma, iets met balk, splinter en oog?

  Wie nog geen PS stemde, gaat daar met de stinkende adem in de nek van PVV, VVD en niet te vergeten beroepsintrigant Van Raak vanzelf wel toe over…
  Eerst het eiland decennia lang laten barsten, dan zogenaamd de schuld afkopen maar tegelijk een statuut doordrammen waarmee NL op de achtergrond wel aan de touwtjes blijft trekken en Curacao afhankelijker is dan voor 10-10-10.
  Intussen lekker stoken en iedereen tegen elkaar opjutten want stel je voor als het eiland WEL vooruit gaat met een goed draaiende raffinaderij (al in 1985 door NL om zeep geholpen), een bloeiende offshore-industrie (later in de jaren 80 naar NL verplaatst, scheelt weer miljoenen), weer wat later een 1-2tje waarbij Curacao als eerste stap het ambtenarenapparaat met 30 procent uitdunde, maar Nederland de beloofde tweede stap – investeringen in werkgelegenheid – vervolgens niet zette… en dat zijn dan nog maar de hoofdpunten uit een veel langere reeks.
  Nederland heeft nooit een zier om zijn kolonies gegeven behalve dan wat er aan financieel gewin uit te sleuren viel – de VOC-mentaliteit, weet-u-wel. Trouwens ook in eigen land ging dat lekker met horigen en lijfeigenen, later arbeiders, dagloners en stempelaars in de werkverschaffing.
  Niet verwonderlijk dat geen enkele kolonie op een nette manier ex-kolonie van Nederland is geworden.
  Met Curacao zal dat niet anders gaan.

 40. De PVV moet niet zo zeuren.

 41. Meneer Fritsma, iets met balk, splinter en oog?

  Wie nog geen PS wilde stemmen, gaat daar met de stinkende adem in de nek van PVV, VVD en niet te vergeten beroepsintrigant Van Raak vanzelf wel toe over…
  Eerst het eiland decennia lang laten barsten, dan zogenaamd de schuld afkopen maar tegelijk een statuut doordrammen waarmee NL op de achtergrond wel aan de touwtjes blijft trekken en Curacao afhankelijker is dan voor 10-10-10.
  Intussen lekker stoken en iedereen tegen elkaar opjutten want stel je voor als het eiland WEL vooruit gaat met een goed draaiende raffinaderij (al in 1985 door NL om zeep geholpen), een bloeiende offshore-industrie (later in de jaren 80 naar NL verplaatst, scheelt weer miljoenen), weer wat later een 1-2tje waarbij Curacao als eerste stap het ambtenarenapparaat met 30 procent uitdunde, maar Nederland de beloofde tweede stap – investeringen in werkgelegenheid – vervolgens niet zette… en dat zijn dan nog maar de hoofdpunten uit een veel langere reeks.
  Nederland heeft nooit een zier om zijn kolonies gegeven behalve dan wat er aan financieel gewin uit te sleuren viel – de VOC-mentaliteit, weet-u-wel. Trouwens ook in eigen land ging dat lekker met horigen en lijfeigenen, later arbeiders, dagloners en stempelaars in de werkverschaffing.
  Niet verwonderlijk dat geen enkele kolonie op een nette manier ex-kolonie van Nederland is geworden.
  Met Curacao zal dat niet anders gaan.

 42. Meneer Fritsma, iets met balk, splinter en oog?

  Wie nog geen PS stemde, gaat daar met de stinkende adem in de nek van PVV, VVD en niet te vergeten beroepsintrigant Van Raak vanzelf wel toe over…
  Eerst het eiland decennia lang laten barsten, dan zogenaamd de schuld afkopen maar tegelijk een statuut doordrammen waarmee NL op de achtergrond wel aan de touwtjes blijft trekken en Curacao afhankelijker is dan voor 10-10-10.
  Intussen lekker stoken en iedereen tegen elkaar opjutten want stel je voor als het eiland WEL vooruit gaat met een goed draaiende raffinaderij (al in 1985 door NL om zeep geholpen), een bloeiende offshore-industrie (later in de jaren 80 naar NL verplaatst, scheelt weer miljoenen), weer wat later een 1-2tje waarbij Curacao als eerste stap het ambtenarenapparaat met 30 procent uitdunde, maar Nederland de beloofde tweede stap – investeringen in werkgelegenheid – vervolgens niet zette… en dat zijn dan nog maar de hoofdpunten uit een veel langere reeks.
  Nederland heeft nooit een zier om zijn kolonies gegeven behalve dan wat er aan financieel gewin uit te sleuren viel – de VOC-mentaliteit, weet-u-wel. Trouwens ook in eigen land ging dat lekker met horigen en lijfeigenen, later arbeiders, dagloners en stempelaars in de werkverschaffing.
  Niet verwonderlijk dat geen enkele kolonie op een nette manier ex-kolonie van Nederland is geworden.
  Met Curacao zal dat niet anders gaan.

 43. goh…zijn we ineens pro wiels?! het was trouwens monk en niet wiels (blijft voor mij hetzelfde)….heeft monk dat mooie rooie boekje al ingeleverd???

 44. Takes one to know one 😉

 45. @ Tineke/Oscar. Even de feiten. Jullie beschuldigingen zijn strafbare feiten en laat nu Wilders daarvan vrijgesproken zijn, helaas. Dat moeten we accepteren dus ook Wiels, totdat hij misschien wel gestraft wordt, maar dat gaat Nederland geen moer aan.

 46. Hopen dat ze inderdaad aangifte gaan doen.

 47. Deze man herhaalt als een papegaai wat hij van de ezel gehoord heeft. Dhr. Wiels had dat niet zo gezegd. Alle uitzendingen zijn alsnog te beluisteren.

  Er ging destijds een gerucht dat Nederland militairen naar Curacao zou sturen om mensen neer te schieten. De mensen raakten in paniek en belden tijdens de uitzending en toen gaf dhr. Wiels zijn reactie hierop.

 48. Laat de PVV eerst hun hand in eigen boezem steken!
  De partij zet al tijden aan tot haat en discriminatie,te belachelijk voor woorden dat juist deze partij durft uit te halen.
  Wat overigens niet wegneemt dat Wiels heel scherp in de gaten behoort te worden,deze man is net zo misselijkmakend als de PVV.

 49. Hoe kan het nou toch dat de neo koloniaal dat prima vindt, die onafhankelijkheid, nou ja zal wel. Dat van die aangifte llijkt mij ene prima idee, maar nos mes por, toch, heeft echt nog niemand aangifte gedaan?

 50. Aangifte voor haat, belediging en opruiing…? En dat zegt de PVV! De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Nederland bemoei je er nu ff niet mee.

 51. Waarom gaat Sietsma Fritsma de interim Gouverneur belasten met noncence. Waarom gaat hij zelf niet daar naar toe om zelf aangifte te gaan doen.Met dit soort uitspraken brengt hij mevr. van der Pluijn Vrede in een heel lastig pakket terwijl er niet eens een regering is gevormt.Als hij lef had dan had hij Schotte allang moeten laten oppakken voor opruiing tegen de staat. Deze man is noncense aan het kraaien tracht hij dan te zeggen dat zijn Partij de PVV geen rascistische partij is die haat oproept tegen medelanders.Net als Wilders van alles schreeuwt tegenover de gekleurde buitenlanders/ Antillianen heeft hij ook het recht op vrije meningsuitingheid om alles te schreeuwen wat hij wil.Gelukkig ben ik geen Wiels aanhanger maar er is een Nederlandse gezegde”gelijke monnik gelijke kap”. Met dit soort opruiende uitspraken denk ik dat de koningin eerder aangifte moet doen tegen Sietsma Fritsma en Van Raak van SP voor Staats gevaarlijke uitspraken tegen Curacao, het aanzetten tot haat, belediging en opruiing. Vervolgens wil ik Interim gouverneur Adele van der Pluijn Vrede adviseren niet in te gaan om dit soort rascistische aangiftes te doen naar geen enkele Wiels laat Sietsma Fritsma het maar zelf gaan doen op Curacao. Als hij wat heeft tegen Wiels dan moet hij het maar zelf gaan uitvechten met Wiels op Curacao. Mevr Pluijn Vrede houdt je afstand van dit soort uitspraken.Is er een Nederlander terug gestuurd in een bodyback awel ophouden met de boel opjutten.

 52. ik heb liever dat ze aangifte doen tegen Schotte.
  dat is de meest foute persoon binnen de MFK.
  deze man is een leugenaar, een fraudeur en heeft medogenloos iemand dood gereden.
  ik zou daar niets meet e maken willen hebben.
  maar de rest van de MFK deugt ook niet.
  want ze blijven willens en wetens deze griezel steunen.

  Wiels heeft een grote mond, maar dat heeft Wilders ook.
  uitspraak Wilders: kopvoddentax…….en veel meer….

 53. Waarom weet Fritsma het asntwoord van Spies niet: Nederland mag zich daar niet mee bemoeien, want het is een zaak van Curacao.

 54. kijken als we die pvv ook aan kunnen klagen voor andere uitspraken.
  zoals eens een burgemeester zei het zijn wel kl…….. Wieltjes maar het zijn onze kl……… wieltjes. afblijven dus.

 55. Hahaha hoor wie het zegt, bemoei je er aub niet mee waufs heb je niks beters te doen. Ikke vind hat jammer dat mijn vorige reactie op het kranten artikel in de volkskrant niet geplaatst is, waarschijnlijk door hard woord gebruik. Dus nu iets netter geef wiels een kans om te laten zien dat hij het kan en bemoei je er niet mee en zeker niet de pvv (de pot verwijdt de ketel). Btw ik ben geen wiels aanhanger maar soms heeft hij gelijkt maar verwoordt het verkeerd.

 56. Stelletjes hypocrieten weer… zucht!

 57. Fritsma, hou je is stil man. Op dat gezeik van jou zitten we helemaal niet te wachten. Kappen nou

 58. Aino PVV, berguensa.. “aangifte tegen Wiels omdat blablabla binnen ‘ons’ koninkrijk”… terwijl PVV zelf van het ‘corrupte boevennest’ af wilt? meten met 2 maten, van mij mag de PVV in Nederland in een bodybag kruipen en daar blijven..

 59. De pot verwijt de ketel…

 60. maar Nederlanders zijn geen ras, dus het is geen racisme..

 61. PVV? Aanzetten tot haat? La me niet lache…..