• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Internationale Rode Kruis is beschikbaar om te helpen bij het overbrengen van Tanja Nijmeijer naar de Cubaanse hoofdstad Havana als de FARC en de Colombiaanse regering dat vragen. Dat heeft het Colombiaanse radiostation RCN gemeld.
“Als het verzoek eenmaal gedaan is door beide partijen, kan het Rode Kruis dit onderzoeken zoals het ook andere humanitaire verzoeken heeft behandeld”, zeiden woordvoerders van het Rode Kruis volgens RCN Radio.

Hulp
Het Rode Kruis heeft geholpen met het transport van enkele andere leden van de onderhandelingsdelegatie van de FARC. In de afgelopen jaren heeft de organisatie ook geholpen met het overbrengen van gijzelaars van de FARC van het oerwoud naar de bewoonde wereld.

Onderhandelingen
Tanja Nijmeijer is lid van de delegatie van de FARC die met de Colombiaanse regering onderhandelt over vrede. Het startschot is vorige week donderdag gegeven in de Noorse hoofdstad Oslo en de onderhandelingen worden voortgezet in de Cubaanse hoofdstad Havana vanaf 15 november. De FARC zelf zei in een persverklaring te verwachten dat Nijmeijer, door hen Alexandra Nariño genoemd, nog deze week naar Havana kan worden overgebracht. Dit is volgens deze guerrillagroep overeengekomen met de Colombiaanse regering.

5 reacties op “‘Rode Kruis kan helpen bij reis Nijmeijer’”

  1. Ik heb er lang over zitten te peinzen wat het Rode Kruis hier mee te maken heeft of zelfs maar mee te maken wil hebben. Wellicht de ‘humanitaire’ gedachte om hulp te kunnen bieden om haar familie die ook voornemens is naar Cuba af te reizen te ontmoeten. Zoontje van 11 van een Colombiaanse kennis van mij is enige tijd geleden ontvoerd. Nooit meer wat van ghoord. Volgens politie en familie zelf ontvoerd door de FARC om opgeleid te worden. Vanaf nu zal ik het Rode Kruis met ander ogen bekijken en de jaarlijkse contributie kunnen ze wel op hun buik schrijven.

  2. nou was mevrouw Tanja jarenlang heel handig in het vinden van de weg in de bush van Colombia. Maar voor het vinden van de weg naar Cuba heeft ze het Rode kruis nodig? En het Rode Kruis leent zich daarvoor?

  3. Totally agree with Totekki and Martijn. Anyone who has a romantic vision of this monster woman, in fact makes the statement that a Colombian life is worth less than a Dutch life.

  4. Het Rode Kruis helpen bij het vervoer van deze moordenaares, niet met mijn bijdrage aan hun jaarlijkse collecte.

  5. Mijn diepe hoop is dat deze moordenares van het Groninger platteland een eenzame en afschuwelijk pijnlijke dood zal sterven. Het is toch niet te geloven dat zo’n anarchistische polder kraker naar een vreemd land afreist en daar de inwoners gaat terroriseren? Ze heeft met een bom die ze achterliet in de transmilenio (busvervoer in de hoofdstad Bogota) 17 Colombianen gedood. Dapper hoor! Nou ben je de Groningse polder wel ontgroeid…