Curacao Nieuws - CBSCURAÇAO – Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) start deze maand met een Conjunctuuronderzoek. Het doel van dit onderzoek is om actuele informatie te krijgen over bedrijfsmatige en economische ontwikkelingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd bij bedrijven met tien of meer werknemers in dienst.

Bij bedrijven met minder dan tien werknemers wordt een steekproef genomen. In totaal worden 750 bedrijven onder de loep genomen, daarvan worden 350 bedrijven benaderd door enquêteurs. De rest van de organisaties ontvangt de enquête per e-mail.

Onderzoek
In de enquête worden onder andere vragen gesteld over schattingen van de omzet, kosten en de omvang van het personeel van de laatste zes maanden. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar het oordeel van de ondernemer over een aantal indicatoren als investeringsbelemmeringen, concurrentiepositie, ondernemersvertrouwen en investeringsklimaat. Met de informatie die het onderzoek moet opleveren kunnen zowel de overheid als ondernemers beter, sneller en meer gefundeerde beslissingen nemen.

2 reacties op “CBS neemt het bedrijfsleven onder de loep”

  1. De enige serieuse belemmeringen die ondernemers op Curaco ondervinden, zijn de ambtenaren.
    Concurrentie, investeringen etc. zijn niet de echte problemen.

  2. Nou, hou m’n hart vast. Wel leuk om over een jaar te kijken wat het verschil is met nu, want dan heb je het dus over bedrijven die allemaal het slachtoffer geworden zijn van de 80/20 regeling. . .