CURAÇAO – Statenvoorzitter Dean Rozier neemt afscheid van de politiek en verhuist naar het buitenland. “Ik zie daar mooie kansen en activiteiten liggen en dat is op dit moment een commerciële uitdaging die ik grijp. Daarnaast neem ik ook rust van de afgelopen periode, dat is ook waar mijn familie naar verlangt.”

“Ik ben een ‘Yu di Korsòu’ en ik hou van dit land”, zegt Rozier. “Ik zal uiteindelijk wel terugkregen naar Curaçao maar voor nu zeg ik even gedag.”

Kortijn Ijs
Het familiebedrijf van Rozier Kortijn Ijs blijft wel voortbestaan op Curaçao “Het bedrijf loopt goed en dat heeft het altijd gedaan, ook zonder mijn inbreng. Er zijn ongeveer 40 mensen in dienst en ik wil dat zij hun werk behouden.” De Statenvoorzitter zegt dat het bedrijf niet te koop staat maar sluit het niet uit. “Ik ben tenslotte wel een zakenman.”

Samenwerken
Vanmorgen had Rozier een consult met waarnemend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede. Over de inhoud van het gesprek kan de bewindsman nog niet veel zeggen. “Ik heb haar wel mijn standpunt over de huidige situatie gegeven.” Rozier zegt dat het volk duidelijke taal heeft gesproken en gekozen heeft voor de voormalige coalitie. “Het hangt van de politieke leider af, hoe die te werk zal gaan. Vanuit mijn oogpunt moet er hard gewerkt worden aan de verdeeldheid die nu heerst. Daarnaast vind ik ook dat de coalitie niet meer te werk moet gaan zoals zij de afgelopen twee jaar hebben gedaan. Je kunt niet alles alleen doen, probeer juist samen te werken ten goede van het land. Als de coalitie op dezelfde manier te werk gaat, zal dit alleen maar leiden tot consequenties waardoor het volk zal lijden.”

Water bij de wijn
“Het mooiste is een brede coalitie die bereidt is om water bij de wijn te doen en een screeningswet als rode draad leidt”, zegt Rozier. De Statenvoorzitter is van mening dat beide kampen moeten samenwerken en sociale partners bij beslissingen moeten betrekken. “Dit vergt wel tijd en we moeten elkaar vergeven, enigszins vergeten wat er is gebeurd en volwassenheid tonen. Curaçao heeft een held nodig die niet alleen zijn eigen politieke visie en droom waarmaakt maar de droom van het volk.”

Statenvoorzitter
Rozier blijft nog even zijn functie als Statenvoorzitter aanhouden en behandelt de vergadering van 1 november. Daarna zal het indienen van zijn ontslag volgen. Rozier vertrekt dan met zijn familie naar een land in de regio.

24 reacties op “Rozier neemt afscheid van de politiek”

 1. @virago 535: ik zal een ooglapje, een houten been en een piratenhoed voor je kopen, mag je diefje met verlos spelen, met je vriendjes.

 2. Deze verrader vertrekt beter…

  uit Curacao en uit de MFK

  opgeruimd staat netjes

 3. Jan C, ach ja zo werden rozier en cleopa voor verraders uitgemaakt terwijl zij precies hetzelfde deden als Schotte deed en daar hoor je niets over!

  Randy, OM functioneerd niet.. anders hadden Constancia el hakim jamaloodin Schotte Cooper en Monk allang in Bon Futuro gezeten

 4. Triest hoe hypocriet mensen op Curacao kunnen zijn, eerst werd hij door PAR als crimineel beschouwd, en toen waren jullie allemaal tegen hem. En nu meteen is hij een held, en hij verlaat Curacao nu zomaar… HALLOOOO dont you guys get the message? ..

 5. @ Randy. OM wakker worden dhr Rozier heeft drie getuigen tegen hem voor omkooping

  Vind je het dan niet raar, dat Rozier een rechtzaak tegen die zogenaamde drie getuigen is gestart en zet je dat niet aan het denken. Je weet toch, dat MFK gelijk staat aan liegen.

 6. Heel begrijpelijk hr. Rozier, zou ik ook doen, op gegeven moment moet je naar jezelf kijken en het beste voor jezelf kiezen. Het volk heeft haar keuze gedaan en moet het maar mee doen!
  Dank voor uw eerlijkheid,integriteit en het altijd handhaven van de gedragcodes. Goede voorbeeld voor de maatschappij.
  Veel succes in de toekomst toegewenst!

 7. Eerst werd Rozier door PAR (en aahnagers) beticht van drugsmokkel en diefstal van containers. En nu zitten mensen hem hier als held te prijzen? I don’t get it.

 8. @Louise: Jammer ku Kòrsou lo perde un hende drechi.

  Op aantijgingen van Omayra Leeflang dat hij een container met kaas van zijn werkgever zou hebben verduisterd heeft hij NOOIT gereageerd.

  Op aantijgingen van de drie musketiers van MFK, als hij echt een hende drechi is, heeft hij NIET adequate gereageerd. Ik zou de volgende dag gelijk een kort geding aanspannen om mijn naam te zuiveren. Tot op vandaag. NIETS, NULO, NADA.
  Als volgens jou mensen als hij ‘hende drechi’ zijn, dan is NIEMAND op Curaçao hende drechi.

 9. wat je zaai zal je oogsten.

  blijf a.u.b. bereikbaar voor OM.

  als Schotte echt de bak in moet, zoals degenen van jou kamp beweren, is er een grootte kans dat zowel hij als jij een prachtige tijd daar zullen hebben (in de bak) om jullie memoires te schrijven.
  Zo niet, sta je ook daar (in de bak) alleen voor.
  Want jou maatjes die samen met jou deze val van de afgelopen regering hebben georkestreeerd, hebben hij NU in de steek gelaten.
  Je ben een nog jonge Jiu di Korsou, leer jou om jou vrienden te kiezen.

 10. Het C.V. lezend van de heer Rozier is het inderdaad zonde als hij zijn talenten verspilt op Curaçao. In andere landen zal hij meer waardering krijgen dan op het eiland waar schreeuwers en criminelen de boventoon voeren en waar intelligentie niet gewenst is. Het gaat u goed heer Rozier.

 11. OM wakker worden dhr Rozier heeft drie getuigen tegen hem voor omkooping.het kan niet waar zijn dat hij gewoon de eiland verlaten zonder geen ene proces,ik dit niet geloven of is dit en deel van klasse justitie PG halloooooooooo.

 12. @ Louise

  Huh ??????
  Integriteit ?
  Eerlijkheid ?
  Hij heeft de stekker uit Schotte getrokken, maar dat maakt hem niet per definitie integer.
  Kan je nog wel wat verhaaltjes vertellen en daar is de integritet heel erg ver te zoeken.

 13. Ja na al die bedreigingen zou ik ook het eiland verlaten.
  Laat ze in hun eigen sop gaar koken.

 14. “Water in de wijn doen”, moet dit dan gezien worden als ‘een keuze’? En waarom had U dan geen water in uw eigen wijn gedaan en gekozen voor “oneer”? Deze dingen blijven niet eeuwig bestaan en zijn voorbijgaand.
  MFK had niet doen blijken dat uw vertrek een aderlating was en nu het Eiland verlaten zal geen rust met zich meebrengen, bovendien deze wereld is zeer klein! Eén ding staat zo vast als een muur: U heeft persoonlijkheid en had daarom water in uw wijn moeten doen
  en een rotte ei laten voor wat het is! Weglopen en verschuilen is geen optie: Een persoonlijkheid neemt de volle laag en blijft rechtop staan, omdat na iedere orkaan, zal de zon weer schijnen, nadat alles weggespoeld is! In een open wonde zal steeds zout erin gegooid worden en dit kan zeer lang duren! Uw proefstuk is echt zwaar!

 15. Jammer dat dhr. Rozier vertrekt.
  Dank voor uw integriteit en eerlijkheid.
  Jammer ku Kòrsou lo perde un hende drechi.

 16. Stel een stevig onderzoek in naar de manier waarop het stemmingsproces voor M(affia)FK is verlopen!!! OMKOPEN is STRAFBAAR en er is haast openbaar op deze wijze gestemd met GEKOCHTE stemmen op M(affia)FK!
  ISOLEREN van deze partij lost een heleboel problemen in dit land op !!!!!!!

 17. @YDK, MAN en PS zijn ook niet echt te vertrouwen.. en PNP, PAIS en PAR wel?

 18. Wijze woorden:

  “Het mooiste is een brede coalitie die bereidt is om water bij de wijn te doen en een screeningswet als rode draad leidt”, zegt Rozier. De Statenvoorzitter is van mening dat beide kampen moeten samenwerken en sociale partners bij beslissingen moeten betrekken. “Dit vergt wel tijd en we moeten elkaar vergeven, enigszins vergeten wat er is gebeurd en volwassenheid tonen. Curaçao heeft een held nodig die niet alleen zijn eigen politieke visie en droom waarmaakt maar de droom van het volk.”

  Alleen door samen te werken kan hier iets positiefs gebeuren.
  maar helaas, men vertrouwt elkaar niet.
  dat is jammer, want in feite is er maar 1 partij die niet te vertrouwen is: MFK (pinokkio)
  de rest zou met samen werking goede resultaten kunnen bereiken.

 19. Zou ik ook doen. En ik zou het bedrijf verkopen want mark my words ze zullen weer proberen het af te branden.

 20. “Het mooiste is een brede coalitie die bereidt is om water bij de wijn te doen en een screeningswet als rode draad leidt”

  Jakkes. Alsof met het aannemen van een screeningswet wij capabel en integer bewindslieden krijgen.

  So Long, Farewell, Auf Wiedersehen, Goodbye ‘Yu di Korsòu’

 21. Bedankt Rizier, je hebt je best gedaan. Een heel verstandig bsluit om het op Curacao voorlopig even voor gezien te houden, daar vallen de komende jaren geen toch zaken meer te doen.

 22. Rozier; het is je niet overal in dank afgenomen, maar wat mij betreft bedankt voor het tot stilstand brengen van de financiele achteruitgang, en de poging om de ogen geopend te krijgen in ons land.
  Nu maar weer hopen dat er weer niet zo een ei als die Jamolodin de staatskas mag gaan beheren, want dan is het helemaal gauw over.

 23. Soms heb je een ideaal, en sluit je je aan bij een partij. Later blijkt dat je keuze niet de juiste is geweest. Dat kan gebeuren.
  Hij heeft moed getoond eruit te stappen. Ongeacht de reden, blijft het een treurige zaak
  dat je je land waar je van houdt moet verlaten.
  Ik wens hem en zijn familie alle goeds toe.

 24. Respect voor Rozier!