• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De griffier van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties had eerder deze maand een update gevraagd van de stand van zaken omtrent het onderzoek van Transparency International. Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) laat weten dat het onderzoek inmiddels is gestart.

“Het onderzoek heeft de vorm van een National Integrity System Assessment”, zegt Spies in een Kamerbrief. Dit systeem doet onderzoek naar corruptie en integriteit.

Onderzoek
Transparency International was de eerste helft van september aanwezig op ons eiland. Spies heeft van de demissionaire interim-regering vernomen dat Transparency International op korte termijn met hen in gesprek wil. De onderzoekers willen meer tijd en een aanpassing van het tijdschema bespreken. Dit in verband met de ontwikkelingen van de laatste tijd en de invloed daarvan op het onderzoek. De minister wacht verdere berichtgeving daarover af.

6 reacties op “Spies licht onderzoek Transparency International toe”

 1. Lekker niveautje Ongerust… trots op je!

 2. @Tsjaaakaaaaaaaaaaaaa: dit onderzoek is door Schotte aangevraagd, niet door Spies. Dus je moet bij hem wezen als je liever geen ordentelijk bestuur wil.

  Dat Spies demissionair is heeft hier verder niks mee te maken, ze is gewoon de minister die daar over gaat.

 3. @tjaka (excuus voor de verkorte versie): weer niet opgelet he, sukkel. Inmiddels is nagenoeg de VOLTALLIGE Tweede Kamer Curacao beu, voor Curacaose onafhankelijkheid en/of voor het aandraaien van de duimschroeven op Curacao. Wake up call, tjaka! Zelfs Piar gaat jullie nu niet meer redden.

 4. @trabou: hm, tja, lokaal OM, daar zeg je zo wat. Waarom heb ik daar nou weer niet zoveel vertrouwen in. . . Vriend Serphos (woordvoerder OM) wist (een dag voor de verkiezingen!!) niet in welke bochten hij zich, namens vriend Piar (Procureur Generaal OM), moest wringen om maar te verklaren dat Schotte helemaaaaal geen schuld had aan het doodrijden van die arme mevrouw destijds. Zie bericht hieronder:

  WILLEMSTAD – Ex-premier Gerrit Schotte van Curaçao heeft begin 2005 een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakt, maar is daar nooit voor veroordeeld. Dat blijkt uit een uitgelekt vertrouwelijk rapport.

  Zo komt er vlak voor de verkiezingen morgen opnieuw een schandaal aan de oppervlakte over de MFK-lijsttrekker. In het rapport wordt Schotte door rechercheur Elrick Ruiter beschuldigd van ’dood door schuld’. Hij reed ’minimaal 116 km/uur’ op een gevaarlijke weg waar maximaal 60 km/uur gereden mag worden. Hij kwam in botsing met Anna Grion-Rossi, die daar overleed. Zelf reed zij niet te hard. Schotte verklaarde na afloop dat hij wist van de gevaarlijke wegsituatie en nog geprobeerd had af te remmen, aldus het rapport.

  Tot vervolging van Schotte kwam het echter nooit. Het rapport verdween in de prullenbak. Bronnen op het eiland melden dat de officier van justitie het bewust liet verdwijnen mede op aandringen van Schottes toenmalig schoonvader wijlen Richard Salas, oud-minister van Verkeer en Vervoer.

  Need I say more?

 5. DEMISIONAIRE Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) (sinds 23 april 2012 demissionair) hou je koest. In NL heb jij en je partij CDA minder en minder te zeggen, ga maar sollisiteren. NLse bemoeizucht.
  Licht maar eerst toe jou politieke onpopulariteit en incompetentie.

 6. stoppen dit project, bakken met gemeenschaps geld gaan verloren en er zijn voldoende bewijzen, lees transacties Corallo – Dijs – Schotte, en legio andere zaken die het voor een lokaal OM mogelijk maken dit strafrechtelijk te onderzoeken en zelf tot conclusies komen en eventueel te vervolgen.