• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zetels zijn verdeeld en de vorming van een nieuwe coalitie is in gang. De laatste maanden waren onstuimig en de meningen over de politiek erg verdeeld. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers wat zij verwachten van de aankomende regering.
“Ik verwacht dat ze doorgaan met de plannen die ze hadden”, antwoordt de 28-jarige Anishka. “Ze zijn gestopt door een groep die zich nergens mee had moeten bemoeien, maar vrijdag heeft bewezen dan de coalitie het goed deed. Ik verwacht dat ze hiermee doorgaan.” De 43-jarige Sam ziet het niet rooskleuring in. “Ik verwacht dat deze mensen het land nog meer naar de verdoemenis helpen. Gepaard met corruptie door MFK en racisme door PS beloven we echt af te zakken naar een derdewereldland.”

Respect
De 39-jarige Roza hoopt dat Nederland zich anders gaat opstellen. “Het volk heeft gekozen voor een volkspartij en niet voor een partij die wordt goedgekeurd door Nederland. Er moet respect komen voor deze regering en Curaçao. Ik verwacht dat dat gaat gebeuren met PS aan het roer.”

Racistisch
De 31-jarige Lisa is erg verdrietig. “Ik had nooit verwacht dat zo een groot deel van Curaçao racistisch was. Ik verwacht dat dit erger gaat worden nu. Dat het geweld tegen de Nederlanders gaat toenemen en niet meer wordt afgekeurd: Wiels is nu het grote voorbeeld. Nederland trekt zich terug en Curaçao zakt verder weg naar een racistische dictatuur. Ik voel me niet meer veilig hier.”

Veiligheid gaat voor
“Ik zit serieus te denken om weg te gaan”, vertelt de 34-jarige Ryan. “Ik ben na mijn studie teruggekomen om mijn eiland te helpen, maar als ik zie wat er gebeurt is het voor niets. Mensen die ruimdenkend en ontwikkelt zijn worden belachelijk gemaakt. De economie zakt als dezelfde mensen terugkomen en de criminaliteit stijgt. Ik wilde mijn dochtertje laten opgroeien op mijn eiland, maar haar veiligheid en ontwikkeling gaat voor. Zij verdient ook de kans om goed Nederlands te leren en een goede studie te volgen.”

50 reacties op “‘Er moet respect komen voor deze regering’”

 1. “Er moet respect komen voor deze regering ” Ietwat voorbarige uitspraak als je niet weet wat voor regering het wordt. Met Schotte als MP , zal er minder respect zijn, zeker als blijkt dat zijn voedselbonnen na 1 januari voornamelijk houtjes zijn om op te bijten.
  Met Wiels als dirigent en goede screeningen daarmee integere bestuurders, kan het wel wat worden. Ik houd mijn respect nog even in beraad dus.

 2. @edsel

  het slavernij denken zit niet bij de nederlanders….
  nederlanders denken nooit na over de slavernij, hebben er niets mee.
  hier is het slavernij denken heilig verklaard.
  hier zijn de rijke mensen na de slavernij door gegaan met deze mensen minderwaardig te behandelen.
  hier zijn de rijke mensen nog steeds bezig de mensen minderwaardig te behandelen.
  deze rijke mensen zijn de mensen die hier al generaties wonen, dus noem deze geen Nederlanders.

  NL heeft al heel veel geld gegeven om de grote verschillen tussen rijk en arm op te lossen.
  Maar dit geld is naar de politiek gegaan en in achterkamertjes verdeeld.
  Dezelfde politieke partijen willen nog steeds dat NL de grote schuldige is.
  Maar ik denk echt dat het de politieke partijen zijn van de afgelopen 50 jaar, die het volk dom heeft willen houden.
  Papiaments is een goed middel om het volk dom te houden….

  je zult zien dat de verschillen tussen rijk en arm op Bonaire, Saba en St eustatius binnen een paar jaar grote verbeteringen zullen laten zien.

  Wat Curacao heeft is verdeeldheid (door politiek)
  en echt grote klasse verschillen.
  in NL is er ook arm en rijk, maar iedereen die wil, kan studeren en heeft de mogelijkheid om verder te komen.
  Hier is het zo goed als onmogelijk, alleen al door de heiligheid van het papiamentu.
  en natuurlijk ook door de armoede.

 3. Curacao is een eiland die door de eeuwen heen gastvrij voor alle buitenlanders en nog steeds, iedereen is welkom. Wai Wiels duidelijk wil maken en voet op de rem wil zetten is het minilliseren van het klasse justitie en dit proces is van lange adem en dit komt door het koloniale erfgoed die verdeelheid en rangen in stand houd. Voorbeeld al die prive stranden die subtiel geld vraag om locals uit te sluiten om te genieten van sommige stranden en baaien. Door het koloniale wet die prive eigendom beschermd is het moeilijk om een wet vast te leggen om dit soort apartheid te verbreken en alle stranden gratis wordt, Dhr.Chin Behelia heeft het geprobeer maar het is complex, Vele Nederlanders woont prive in hun eigen enclave en niet betrokken is met locals zie dat ze langs elkaar leven en wordt het eiland duurder en duurder groeit het kloof tussen rijk en arme elke maand. Zie Bonaire als voorbeeld. Nederland en de tweede kamer praat over Curacaonaar en Antilianen als tweede rang burger die kansloos zijn. en niet welkom zijn in Nederland. Een land als Amerika, heeft o.a Hawai, Puerto Rico, Virgen eiland als kolonie, maar bejegend o.a. puerto Ricanen gewoon als Amerikaans landgenoten en ze kunnen binnen de USA reizen en imigregren wanneer ze willen. Niemand vstigmaniseerd je als geen Engels praat dat je kansloos ben of allochtoen..In Nederland Hebben o.a. Polen, Chinees niet het stempel kansloos maar die kunnen amper Nederlands praten.. Wiel met MAN en MFK heeft zeer goede bedoeling en houd van het eiland en wil en eist dat Curacao met meer respect bejegend worden door Nederland. Houd a.u.b. met angst bericht want Curacaonaar bepalen wanneer ze echt klaar is voor onafhankelijkheid want dit proces kan ook nog 10 jaar duren . Curacao heeft gestemd om stapje bij stapje los te komen van het koloniale slavernij denken systeem af te komen. Dit is een proces van lange adem.

 4. Schotte heeft alweer een nieuwe aanklacht aan zijn broek met ingekorte broekspijpen hangen. Het gaat over de uitgelekte bankafschriften van stortingen van Corallo op rekening van van der Dijs en vervolgens op de rekening van Schotte en overtreding van de landsverordening financiering politieke partijen. Waarover zal de volgende aanklacht gaan?

 5. @Edgar: Accepteer die verantwoordelijkheid en hou op met vingertje wijzen naar voorgaande jaren. 2 jaar is meer dan genoeg tijd om veranderingen aan te brengen en die hebben we niet gezien.

  RECORDAR ES VIVIR.

  Elke dag is om nooit te vergeten, maar er zijn er zoveel.

 6. @ Tsjaka. anders mag Sjors en Zorro

  De enig juiste conclusie is, dat je blijkbaar een groot probleem met de waarheid en realiteit hebt.

 7. @big sam: Otis Reading?? Jouw hersenspinselen zijn onnavolgbaar. . . Als je nou Bob Marley had gezegd of zo, dat had ik nog enigszins kunnen plaatsen, maar Otis Reading. . .

 8. als the man himself the late Otis Redding horen jullie over respect praten ja alleen sommige mensen, dan sta hij recht op van zijn graf en weet je wat hij zou zeggen

  gota gota have it, give it to me , everyday i need it.
  what you want honey i got it, what you need, baby ive got it etc etc.

  RESPECT to this great singer.

 9. Respect voor wie,ja voor de normale bevolking,die in harmonie willen leven maar voor dat zooitje ongeregeld wat aan de macht komt en dictators bij het Ambtswezen zeker niet.

 10. @sjors: dat is nou juist het enge aan dit zooitje ongeregeld (MAN/PS).

 11. @ Van Speijk,

  Verwijzen naar een situatie van 7 jaar geleden heeft zo weinig zin wanneer de regering Schotte nog geen 2 jaar geleden met een redelijk schone lei kon beginnen.
  Schotte werd niet geconfronteerd met rentelasten van rond de 400 miljoen per jaar. Schotte werd niet geconfronteerd met het nog moeten privatiseren van de overheids NV’s etc.

  Het verschil tussen de financiële situatie van 10-10-10 en nu is geheel voor het conto van Schotte en Wiels………….van niemand anders.

  Het was niet Ys die continu in het vliegtuig stapte om zijn kinderen in het verguisde Nederland, op kosten van de belastingbetaler, te bezoeken.
  Het was niet Ys die een totaal incapabele minster van financiën op zijn post heeft gezet en gehouden.
  Het was niet Ys die de afgelopen jaren geen openheid van zaken wenste te geven.
  Het was niet Ys die continu iedereen en alles liep uit te maken voor rotte vis (en vaak nog erger).

  Alles wat de afgelopen 2 jaar is gebeurd is voor rekening van Schotte en Wiels en voor niemand anders.
  Accepteer die verantwoordelijkheid en hou op met vingertje wijzen naar voorgaande jaren. 2 jaar is meer dan genoeg tijd om veranderingen aan te brengen en die hebben we niet gezien.

 12. Ja wiels je moet respect hebben voor schotte je mag hem geen ladron meer noemen

 13. als je je zin niet krijgt, betekent het nog niet dat je zielig en negetief moet worden.
  GROW UP.
  anders mag Sjors en Zorro en nog NLse betweter zich verkiesbaar stellen (8% = minderheid).
  Huizen verkopen en weggaan is een slecht idee, lik je wonden en werk mee aan een betere Curacao.
  Dit is Zuid Afrika NIET (onder de APARTHEID regimes).
  En Wiels is ook Mandela niet.

  Dat wantrouwen en achterdocht zijn een slechte raadgevers.

 14. @ Big Sam. Sampie, ik geloof heus wel dat je ‘big’ bent, maar je moet niet zo leuteren over de ‘Almachtige’. Die God is een uitvinding van de kolonisten, weet je dat niet? Verder zou ik in het Papiaments schrijven. Zowel je Nederlands als je Engels is zo belabberd, dat ik een beetje moet gokken naar de bedoeling. Die is gelukkig zo rechtlijnig, hoekig en nationalistisch dat dit, zelfs met jouw zeer matige taalbeheersing, toch nog lukt. Sampie Sampie toch. Denk je een echte Soevereine te zijn, heul je met de God van de vijand. Sampie houdt toch nog meer van de ‘Makamba’ dan hij zelf weet….

 15. Het zijn altijd nog 2 partijen die schuld hebben!
  Alleen 1 die er nooit meer mee wil stoppen Herr van Speyk!

 16. @ongerust, De MAN onder leiding van Eunice Eisden heeft een aantal jaren een conferentie gehouden met wie nu de echte YDK was. En dat was volgens haar de afro-curacaonaar.

 17. Ik zou respect hebben voor Wiels als hij niet elke maand in Nederland zit terwijl hij Nederland haat, hij zijn kinderen in Curacao laat studeren zoals hij wil dat alle studenten op curacao blijven en niet naar nederland gaan, hij Monk wegens corruptie wegstuurd, Asjes zijn schuld bij Selikor laat betalen en hij naar het OM gaat om Schotte en Jamaloodin voor jaren naar Bon Futuro te sturen. Dan zou ik respect hebben voor Wiels!

 18. Ex MP Entienne N. Ys heeft om respect gevraagd welk hij, zoals te verwachten was, nooit kreeg.

  qoute

  Hoe het op de Antillen wel heeft gewerkt.

  Een reactie op de brief van 22 augustus 2005 van de Minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties aan de Tweede Kamer over de aanpak van de staatkundige vernieuwing op de Nederlandse Antillen.

  unquote

  De brief zelf kan je hier vinden. Op het moment dat PS inhoud van deze brief aanhaalde om de vertroebelde relaties tussen Politiek Den Haag en Curaçao, want het is de Nederlandse politiek die de oorzaak is van de vertroebelde relaties, is deze brief van het internet gehaald.
  Deze pdf-file is authentiek.

  http://www.pueblosoberano.org/pdf/Hoe_het_op_de_Antillen_wel_heeft_gewerkt_060905.pdf

 19. Als je arme mensen 100 gulden beloofd, als ze op je stemmen doen ze dat en daardoor heeft een partij meer stemmen gehad. Het is echt niet zo dat ze het goed hebben gedaan.
  Omdat ze het zo goed hebben gedaan moesten we weer naar de stembus. En mensen hou nou een keer op om Nederland de schuld overal voor te geven. Ze hebben wel zoveel schulden op zich genomen. Daar hoor je niemand over en nu na 2 jaar zijn er weer een hoop schulden, hoe kan dat? Laten we het daarover hebben.

 20. Als je uit een gat wilt kruipen, moet je eerst stoppen met graven. Als het graven uit liegen bestaat moet je eerst stoppen met liegen.

 21. Nieuwe functie? Vaak ook een andere kijk. Wiels is leider van de grootste partij en dat is een nieuwe functie.
  Hij heeft een stem in de nieuw samen te stellen regering, mogelijk wat transparanter dan de vorige. En wie weet, als hij en zijn partijleden zien wat er met de financiele en economische situatie van Curacao is gebeurd de afgelopen 2 jaren, is zijn opstelling t.a.v. rijkstoezicht mogelijk anders dan daarvoor..
  Zo zijn er nog een paar zaken die gezien vanuit een ander perspectief en heel andere reactie kan geven.
  Dat hij een teleurstellende ervaring met een Europese Nederlander projecteert op alle Nederlanders is jammer, maar misschien komt, nu hij meer gedwongen is met Europese Nederlanders samen te werken, zelfs daarin verandering.
  Ik wens hem succes en laten we er het beste van hopen!

 22. @ Chopie. dat de scholen niet functioneren hier heeft te maken met het regeren van PAR

  Heb je een black-out gehad. Schotte 1 kreeg een work in progress mee dus er was al mee begonnen, maar heeft het in de prullenbak gegooid zonder alternatief en is het onderwijs in 22 maanden naar de filistijnen gegaan. Lees www.deltaplan.an

 23. ik kan geen respect hebben voor een partij die samen wil werken met een maffia partij.
  jammer, maar dat is nu eenmaal zo.
  Als Wiels en het volk onafhankelijkheid wil, dan moeten ze daar voor gaan.
  maar eerst even afvragen wat de grote winst is van deze onafhankleijkheid.
  naar mijn mening heeft het te maken met emotie/frustratie/boosheid.
  zijn deze gevoelens goede raadgevers?

 24. @van speyk: bedankt voor deze opheldering. Zou je ons een nieuw Curacaos woordenboek willen sturen, waarin al jullie verwrongen woordjes en hun verwrongen betekenissen in staan, dan kunnen we tenminste discussieren op jullie niveau, want wij zijn maar domme macamba’s of Nederlanders of Curacaoenaars van Nederlandse afkomst of. . . tja, nu ben ik ook de weg kwijt. . .

 25. @big sam: hou toch op met je God. Jullie God/geloof heet Santeria! De God waar jij op doelt is er door de NEDERLANDSE MISSIE in geramd, maar heeft niets met jullie of met Afrika te maken. Get real! Je hebt toch zo’n hekel aan macamba’s en het kolonialistische gedrag van de macamba’s? Verschuil je dan ook niet steeds achter een “blanke God”. Over assimilieren gesproken, duhhh. Jullie zijn trots op jullie slaven-taal, maar als je nou echt ballen hebt, dan spreek je echt Lucumi. Nou ben je de weg weer kwijt he, Google het maar, leer je nog eens iets over je “eigenlijke” cultuur en achtergrond.

 26. Heel bijzonder, ik heb afgelopen weekend naar de interviews van Wiels gekeken hij heeft het als maar over gebrek aan respect van uit nederland maar ik begrijp niet waar hij het over heeft. Hij zegt dat van Raak geen politicus van zijn caliber is maar is zelf net gekozen voor deze postzegel in de caribische zee. Vervolgens noemt hij van Raak letterlijk een clown en begint dan weer over respect. Ik denk dat zijn Hitler groet maar dan met een gesloten vuistje zoals op de foto in het NRC ook ons toerisme niet ten goede komt.

 27. Ons volk is emotioneel, zowel in hun stemgedrag als hun (verbale) uiting. Dat is ook duidelijk te merken in de onderstaande reacties (alsook de meeste reacties op deze site). De reacties van Chopie en Van Speyk zijn onderbouwd, misschien subjectief, zoals “duivelse bomba’s”, maar zelfs dat respecteer ik.
  Respecteren is het aannemen of accepteren van een feit, ondanks dat iemand er wel of niet mee eens is. “Rèspèt” zoals vaak in het Papiamentu wordt gebruikt heeft vaak een andere, onderdanige betekenis ten opzichte van de Nederlandse inhoud. “Duna mi rèspèt” of “bo mester respetá” is een eis die opgelegd wordt in een gesegmenteerde maatschappij. Wij dienen de uitslag van de verkiezingen te respecteren.

 28. Wiels wil graag een wijziging van het Statuut. Ik vermoed dat dit eerder aan de orde komt dan onafhankelijkheid. Nederlands wil een Wet Personenverkeer en die komt er nu snel. Daarnaast zal Nederland best bereid zijn het Statuut aan te passen, waarbij de waarborgfunctie bij de VN komt te liggen.Nederlandse Paspoorten worden vanaf die datum niet meer verstrekt in Curacao. Let op, deze tussenstap naar onafhankelijkheid,gaat veel ongenoegen brengen en weinig soberano. Maar Nederland staat dan wel op afstand. De toeristen vermoedelijk ook.

 29. Een goede leider wordt geacht zijn hele volk te leiden, niet alleen een kleine groep dat nieteens een kwart van de bevolking opmaakt.

  Ik ben terug gekomen om mijn eiland te verbeteren, ik ben gebleven toen een aantal jaar geleden een hele vloedgolf van antilianen naar Nederland vertrok en hun auto’s op de parkeerplaats van Hato hebben laten wegrotten.

  Ik hou van mijn eiland. Ik heb al die jaren ook belasting betaald, geinvesteerd en hard gewerkt. En nu wordt ik uitgemaakt voor een “makamba” terwijl ik hier ben geboren, getogen en compleet geintegreerd ben. Boso nan ke mandami mi pais bek, ta Korsou ta mi pais!

  Haat, criminaliteit en rasisme zijn we zo goed in hier. “We” lopen een chinese mini-market binnen en spreken de mensen aan met “chino”.
  Toen ik in Nederland studeerde was ik zo trots op onze multi culturele samenleving op het eiland, the joke is on me.

  Stop blaming others for your problems and solve them yourself! Envidia no ta yudabu ku nada! Soda bo kurpa traha, pabo tambe por tin!

 30. RESPECT is een kwaliteits kenmerk dat men kan verdienen door het op te bouwen. RESPECT kun je niet op voorhand vragen of afdwingen. Gezien de schandalige prestaties van de MFK/PS/MAN coalitie de afgelopen 2 jaar is het logisch dat geen van de drie nu RESPECT verdiend… Ben ik nou zo slim of zijn Anishka en Roza nu zo dom ? (Louis van Gaal)
  Big SAM vindt dat hij wordt gehaat en een “pure Soberano” is.. Nou dat zijn de zieligste en meest ontspoorden op Curaçao, help ze a.u.b. !!! Jamaica, Trinidad, Haïti en Suriname zijn o.a. (onder anderen) lichtende voorbeelden van hoe en waarom onafhankelijkheid niet moet op een koraal rots eiland waar zelfs het koraal bijna niet meer groeit… Kijk: De Nederlandse voorouders hebben geld verdiend met de import/handel van Afrikanen. Het enige wat op de Curaçaose koraal rots groeit zijn de nazaten van die Afrikanen… Verzin dan in hemelsnaam een manier om dat als exportproduct te gaan verhandelen en geef hen school, medische zorg, eigenwaarde en een kans op een beurs in Nederland of op de UNA maar draai het verhaal niet om en wil eerst onafhankelijk worden, want de afgelopen 2 jaar sinds de onafhankelijkheid 10-10-10 heeft PUEBLO di KORSOW laten zien dat het niet voor zichzelf kan zorgen gezien de forse staatsschuld nu , na een start v/d onafhankelijkheid op 10-10-10 met een schuldloos eiland Curaçao (Dankzij een Nederlandse gift van 1,6 miljard !!!) Als je de basisschool niet hebt weten afronden en hooguit wat LTS onder je broeksriem hebt, dan kun je dit ook niet snappen, maar houd je onnozelheid dan geheim en zet het niet op’t internet ! En God gaat dit niet voor je oplossen, dat moet jezelf doen want dat is je opdracht voor je leven van God. Ken je de gelijkenis van de drie slaven niet die elk geld kregen van hun meester ? De Curaçaose slaaf begroef zijn geld en ging onder de boom zitten…En toen de Meester terugkwam was hij de pisang want hij had niets gedaan ! God zal altijd over je waken maar Hij gaat niet voor je werken Big SAM… Dat moet jezelf doen !

 31. @ Big Sam. De nazi’s hadden ook “Gott mit Uns” op hun koppel gegraveerd. Dat is niet goed afgelopen, ten koste van 30 miljoen doden. Reken dus niet teveel op zegen van hierboven.

 32. Papia un papia dos. Mi no ta simpatisante di Wiels pero den un intervista ku Chaco Castro riba you tube, e la bisa klaramente ku e no ta menshona niun fecha, pasobra e tin ku spera resultado prome di un refrendum.Ta desidi ki rumbo nos ta sigi. Maske kuantu Chacho Castro a purba di bire, e no a duna niun fecha e la keda ankra na su palabra. Esey si ma gosa di Wiels.
  Awel e problema di independencia ta bini for di anja 1954 ku Doktor da Costa gomez tabata na bida. Bo tabata hanja e mes dos gruponan ku tabata bringa pa independencia. Bo tabata hanja Pietje van der Hoeven di C.O.P. (Curacaose Onafhankelijk Partij) esaki tabata konsisti di e shonan blancu ala democrat ku tabata boga pa indenpendencia. Dor di DR MF da Costa Gomez tabata teme pa rechtszekerheid na Korsou en de Nederlandse Antillen in geding komt, a bira man lanta su Partida N.V.P. (Nationale Volks Partij) Toen onstond er ook een patsstelling tussen de partijen in 1954 over het feit de uitzetting van een Nederlandse Hoofdredacteur van de Beurs en NIeuwsberichten op Curacao door de eigen blanke machthebbers van de C.O.P. Pietje van der Hoeven secretaris van de partij en E.J. van Romondt als voorzitter van de C.O.P. Van Romondt e ora ey a bula bai Islanan ariba y keds te fin di februari 1957 Precies 1 dia prome ku su regreso e desishon a kai den Raad van Ministers om tot uitzetting over tegaan van hoofdredacteur van de Beurs en nieuwsberichten. DFus moest de PG dat besluit gewoon uity te voeren. Dit zette veel kwaad bloed of verontwaardiging bij Doktor dat hij zijn eigen partij oprichtte en te gaan streven naar onafhankelijkheid van de blanke overheersers op Curacao. Dit gegevens komen allemaal uit het boek”De vrijheidsrechten van de Mens in de Nederlandse Antillen” uit 1957.
  Daarom wil ik een dringend beroep doen op Wiels om alle boosheid en agitaie op zij te schuiven en te kiezen voor toenadering naar de interiem gouveur mevr. Vrede.die het probleem van Goedgedrag heeft geerft. Als Wiels slim genoeg is moet hij in beraad gaan met zijn eigen partijleden.Hij moet mevr. Vrede een brief sturen en vragen te bemiddeling om tot vrede te komen voor Curacao. Hier een brief copie voor Wiels.

  De partij doet een dringend beroep op U om deze zak opnieuw in overweging te nemen ten einde de voor Curacao ernstige nadelige gevolgen voor de rechtszekerheid en democratie te voorkomen. De partij acht het optreden van de meerderheid van de raad van ministers flagrante strijd met de democratische beginselen en sprak in besluit eind september dhr Goedgedrag grote fout heeft begaan terug te komen op zijn eerder genomen besluit alsnog de demensionaire regering naar huis te sturen en een regering van meerderheid te vormen. Dit is maar een korte inleiding van een mogelijke brief naar mevr. de gouverneur Vrede.
  De gouverneur is ook een mens en heeft ook fouten gemaakt die hersteld dienen te worden om de rechtszekerheid op Curacao te herstellen. Dus laten wij gezamenlijk proberen deze impase of patsstelling te doorbereken anders is het einde zoek op Curacao.
  Sukses

 33. Als je zegt dat de coalitie het goed doet en het bewijs is dat ze weer herkozen zijn zoals iemand van de geinterviewden zegt, dan loop je toch wel met je hoofd in het zand rond, of je kunt gewoon niet denken.

 34. Kijk eens naar de verkiezingsuitslagen per stembureau en kijk dan vooral hoe er gestemd is in de gevangenis. Dit zegt alles over de mentaliteit van de Curaçaoënaar op dit moment.

 35. Respect voor iemand die medebewoners wil afvoeren in bodybags …….
  Respect voor mensen die bezig zijn met corruptie…….
  Respect voor mensen die frauderen, liegen en geen respect voor elkaar hebben …..
  Respect voor Wiels waar iedereen op stemt en geen MP wil worden …….
  Eerst eens de bevolking respecteren en zo handelen , dan komt het wederzijdse respect vanzelf !

 36. @Chopie volg zelf je advies aan Rayen help bouwen aan een beter Curacao en volg niet je meesters

 37. Respect kun je niet EISEN.
  Respect VERDIEN je en KRIJG je door je opstelling, houding en gedrag.

  Maar dat schijnt een heel lastig concept te zijn voor Wiels.

 38. LOL, respect…..respect dwing je af, of verdien je……als Wiels gewoon zijn uiterste best doet voor het volk en er geen verborgen agenda op na houdt wordt hij in Nederland met open armen ontvangen. Sterker nog, NL wil nu onafhankelijkheid, Wiels over 10 jaar….dus daar kan ook niemand meer over jammeren…hooguit dat Wiels nu niet durft.

 39. Respect

  MFK en MAN eisen respect. Dit is een rookgordijn omdat zij de controle van PS niet accepteren.
  Voorheen had MFK de regie. Nu niet meer. Dus er komt GEEN Schotte2.
  Koste wet het kost moet er een Schotte2 komen met een krappe meerderheid van 1 zetel.
  MAN wil alle, aan het electoraat voorgehouden principes los om die beoogde meerderheid met PAIS te gaan vormen.

  MAN heeft het FOL-virus te pakken en MFK het MP-virus.

  Zij RESPECTEREN niet wat het volk wil want hebzucht is belangrijker dan het volk.

 40. ik zou graag een regering hebben waar je respect voor kunt opbrengen!
  Respect verdien je en dwing je niet af, geldt voor NL maar ook voor Wiels.
  Wat respectloos is is de meeste voorkeursstemmen krijgen en wijgeren minister president te worden. Dat is als je het mij vraagt gewoon angst.
  Ook mensen intimideren en discrimineren (bodybags) getuigt niet erg respectvol gedrag.
  Daar kan ik geen respect voor opbrengen.
  helaas…..

 41. Racistisch

  Wiels heeft het altijd over NEDERLANDERS en MAKAMBA’s.

  NEDERLANDERS zijn allen die mee willen werken aan beter Curaçao en
  MAKAMBA’s zijn allen die tegen ‘zelfstandig’ Curaçao zijn

 42. Respect voor corruptie en facisme?

  Ja Anishka hun plannen met het eiland leegroven daar gaan ze gewoon mee door!

 43. ik ben bang dat Ryan en Lisa gelijk hebben….
  maar we zullen het afwachten.

  ik kan me vergissen, maar voel me sinds een tijdje als blanke hier niet prettig meer.
  toen ik hier kwam waren de mensen vriendelijk en zeiden je gedag en je kon nog een grapje/praatje maken.
  maar sinds een jaar of misschien langer voel ik me toch wat minder thuis op Curacao.
  echt jammer, maar misschien waait het over.

 44. ‘Er moet respect komen voor deze regering’ IS DAT TEVEEL GEZEGD KOM NOU,

  RESPECT VRAAG JE NIET JE DWING RESPECT,BANG ZIJN GELOOF IK NIET IN

  HET GAAT OM LEF HEBBEN, EN DAT IS EEN PURE SOBERANO.

  TO ALL YOU OUT THERE WHO HATE US ,BUT THE MIGHTY GOD WILL KEEPON

  LOVING US. AND SO BE IT.

 45. Wat erg voor Ryan en Lisa. Ryan dat de scholen niet functioneren hier heeft te maken met het regeren van PAR en die andere duivelse bomba’s die het volk dom wilde houden door hier geen aandacht aan te besteden. Uiteindelijk hun kinderen gingen naar privéscholen.

  Ik kan wel begrijpen dat je denkwijze vernederlands is, dat geeft aan dat je je goed had aangepast of beter gezegd geassimileerd had zoals van je verwacht werd.

  Ryan als je hier bent om je eiland op te bouwen doe dat dan ook en ga niet rennen voor werk. wat je dochter betreft…. er zijn hier zoveel kinderen die naar Amerika gaan Nederland of welk andere regio ook en met succes terugkomen. Moeilijk te verklaren he?
  Dat noemen ze ons talent, mensen vergeten vaak hoe talentvol ons volk is.

  Laat je niet gebruiken door je meester, werk voor de toekomst.

 46. Grootste “etterende” wond in samenleving is MFK:
  1) relatie netwerk met maffia en criminele witwassers
  2) laag opgeleide en incapable ministersploeg
  3) totaal geen verantwoording voor budgetten
  4) leugens..leugens..leugens
  5) omkopen stemmers
  Isoleer MFK van mogelijke coalitie en je lost dit probleem vanzelf al op.
  Volgende stap is dan een werkbare coalitie te vormen van bv
  PS + MAN + PAIS

 47. Er moet respect komen voor deze regering? Waarom? Respect moet je afdwingen!

  Hoe kun je een liegende en frauderende Schotte (waarvoor de bewijzen opgestapeld liggen) respecteren?

  Hoe kun je een Jamaloodin en el Hakim respecteren die zich boven de wet achten en hun belastingen, premies en Aqualectra niet betalen? Hoe kun je een Constantia respecteren die veroordeeld is voor meineed en recent nog betrapt is op het vervalsen van een HBO diploma waar ze keer op keer voor gezakt was?

  Respect voor deze politici is een teken van domheid, en daaraan bestaat hier helaas gezien de verkiezingsuitslag geen gebrek.

 48. Behalve Anischka, die absoluut een verkeerde conclusie trekt, kijkt iedereen realistisch naar de verkiezingsuitslag.

 49. De nieuwe regering dient ook respect te hebben voor de GEHELE bevolking. Hoe kan je respect hebben voor regeerders die racistische uitlatingen doen. Goed voorbeeld doet goed volgen.

 50. Respect kan je alleen verdienen.