CURAÇAO – Een zeiljacht van ruim twaalf meter is zaterdag bij het Spaanse Water gekapseisd. Hierdoor is het jacht diesel gaan lekken. Boeien die om de olie zijn neergelegd moeten ervoor zorgen dat het zwarte goedje niet wegdrijft. De boot raakte los bij Brakkeput en dreef af naar ondiep water.

De kustwacht heeft de CITRO ingelicht, die getracht heeft het zeiljacht los te trekken. Dit is niet gelukt, omdat de boot te groot is. Roderick Gouverneur, woordvoerder van de kustwacht, gaf aan dat het jacht is gekapseisd omdat er veel water in is gelopen. “Er is ten opzichte van gisteren nog niets veranderd aan de situatie en de eigenaar is nog steeds niet gevonden”, aldus Gouverneur.

2 reacties op “Gekapseisde zeiljacht lekt diesel”

  1. Geachte….
    deze boot is niet los geslagen,door de wind veranderingen van de afgelopen dagen,is het op het ondiepe vlaggemast gelopen,met hoog/laag water kan het niet anders dan, dat het water maakt, ze ligt overgens nog steeds op haar eigen anker,,,gaat eraan getrokken worden,dan zinkt het..

  2. Beste mensen van de Citro etc. een flacon afwasmiddel of iets dergelijks doet wonderen bij gelekte dieselolie. Het is geen ruwe ongeraffineerde aardolie!