CURAÇAO – Wegens gezondheidsredenen heeft gouverneur Frits Goedgedrag vandaag zijn ontslag ingediend bij de koningin. Bij inwilliging van het verzoek zal het ontslag, rekening houdend met resterend verlof van de gouverneur, ingaan op 24 november.

Goedgedrag vertrok op donderdag 27 september naar de Verenigde Staten voor medische behandeling. Inmiddels is hij teruggekeerd naar Curaçao en is tot de conclusie gekomen dat zijn gezondheidsproblemen een volledige invulling van het ambt in de weg staan. Naar verwachting zal de koningin op korte termijn een besluit nemen over de ontslagaanvraag. Tot het moment dat de nieuwe gouverneur van Curaçao wordt benoemd, neemt Adele van der Pluijm –Vrede waar als gouverneur.

36 reacties op “Gouverneur Goedgedrag dient ontslag in”

 1. Hoe of wat de Gouverneur had moeten doen is enkel zijn beslissing geweest, als bekwaam persoon geacht voor de functie. Hij hoeft geen medeleven of kritiek van niemand, het maakt niet meer uit wat een ieder denkt of gelooft. Wie zou met een groep mensen willen hebben die geen respect tonen voor zijn persoon. Ik bewonder zijn beslissing, ongeacht zijn gezondheidssituatie, waarvan ik vind dat niemand het recht heeft dat in twijfel te nemen.
  Who cares, its his choice, and his right to do so!
  Hr. Goedgedrag, hartelijk dank voor uw inzet van al die jaren en veel sterkte en succes in de toekomst. U was een goed bestuurder!
  Take good care and enjoy life and your beautiful family!

 2. nou dank voor u inzet alle jaren en veel sterkte
  want u was een goed bestuurder en daarvoor bedankt

  het ga u goed

 3. @Wil
  De Gouverneur had geen andere keuze aangezien hij een onwettige beslissing had genomen. Ik wens hem het beste voor de toekomst. Het wordt tijd dat wij dat hele Gouverneurschap afschaffen.

  nou dan hadden er de laatste jaren toch wel meer hun ontslag kunnen indienen wegens onwettig handelen

 4. Goed zo< gouverneur. Had dat ook gedaan, ongeacht de gezondheidssituatie.

 5. Het laatste goede wat Goedgedrag heeft kunnen doen voor de bevolking was de wet screening, teminste als de nieuwe regering hem niet gewoon overslaan net zo als de vorige keer.maar dan zijn inderdaat de poppetjes aan het dansen in NL meneer Wiels

 6. @Wil, niets onwettig want volgens het gewoonterecht wat de normale gang van zaken is heeft hij juist gehandeld.

  Zonder gouverneur zou het helemaal een potje worden op Curacao.. Curacao in de macht van de maffia en dos santos

 7. @vito: jouw geschiedkundige kennis heeft echt geen grenzen, pfffff. Zou toch wat meer tijd op Google of in de bibliotheek doorbrengen, als ik jou was. . .

 8. @Zorro, op 22-10-2012 om 17:47 schreef:

  @ ik zeg jeen ding Als deze man naar H WIELS had geluisterd dan was hij vandag rustig in z’n kantoor of zat hij thuis lekker met vakantie, hij stuurde zichzelf in deze moeilijke straat, en hij luisterde naar de big 12 en nu ja dat zorg voor stress hoor , en daar krijg je die hartklachten van .
  ik zou nooit zeggen het is goed voor hem, maar wie niet luister, je weet goed wat je te wachten staat. en als jij ook soms hartklachten krijg dan zou ik ook niet zeggen om je niet te helpen dat ben ik heus niet. en tot laast im the son of GOD zoals jij en iedereen.

 9. @ wil. De Gouverneur had geen andere keuze aangezien hij een onwettige beslissing had genomen.

  We zijn dit soort nonsens statements van je gewend en ook dat je geen antwoord kan geven op: daar is geen enkel bewijs van en vermeende deskundigen hebben in meerderheid verklaard, dat hij juist (wettig) heeft gehandeld. De mening van domoren laat iedereen koud.

 10. Asjes minister-president. Schotte statenvoorzitter.

 11. @Wil op 22-10-2012. Het idee van een gouverneur is goed allen moet het anders ingevuld worden dan nu. De taak van de koninging is toch ook een beetje aangepast aan de moderne tijd. Dus moet de taak van de gouverneur ook aangepast worden.Hij moet een soort gekozen burgermeester worden die boven alles staat en gerespecteerd wordt door het gehele volk.Hij moet de touwtjes in handen kunnen nemen als de regering valt of in nood situatie. Over het algemeen heeft het tot nu toe goed gewerkt niemand heb je heirover horen klagen. Het is de eerst keer in de geschiedenis van de eilanden dat er een grote foutje is gemaakt op bestuurlijk niveau.Het is wel jammer dat het zo is gegaan. We hadden Debrot en Leito en het ging allemaal goed. De macht van Nederland in de benoeming moet wel terug gedrongen worden dat zet veel kwaadbloed onder de politici op Curacao.Als de aarde te heet wordt onder de voeten van de Nederlandse politici laten ze de gouverneur toch als een baksteen vallen. Dat hebben ze gedaan in het verleden toen ze Min. Pourier moesten steunen, dat hebben ze gedaan in de oorlog in Bosnie en dat hebben ze gedaan in Suriname.

 12. Gouverneur Goedgedrag,

  Dank voor het werk dat u in naam van de koningin heeft gedaan voor de Nederlandse Antillen en de laatste twee jaar voor het land Curacao. Een man met heel veel bestuurlijke ervaring en kennis van zaken. Het is misschien op sommige momenten niet makkelijk geweest. Maar u heeft o.a. wel laten zien dat een Godett geen formatieopdracht kon krijgen vanwege zijn criminele status. Ik hoop van harte dat uw gezondheidstoestand niet van dien aard is dat het u belemmert te gaan genieten van het leven en uw familie.

 13. @Zorro. 4 PS-ministers

  Als iemand niet functioneert moet je die persoon laten zitten zodat jullie weer iets te doen hebben?

  Voor het overige moet je bij Schotte wezen.

  Voor de goede orde behoor ik NIET tot het categorie IWABs zoals velen hier.

 14. De Gouverneur had geen andere keuze aangezien hij een onwettige beslissing had genomen. Ik wens hem het beste voor de toekomst. Het wordt tijd dat wij dat hele Gouverneurschap afschaffen.

 15. Ach Big (baby) Sammetje, ga je nu hier je gramhalen met je vuilspuierij????Heb jij het medisch dossier van Frits Goedgedrag soms gezien?, of ben jij toevallig zijn arts? Ik denk het niet. Je kakeld constant uit je nek en niet alleen dat, je verziekt op een gigantische methode elke discussie met je stomme gekakel. Voor de redactie is het echt niet moeilijk jou incl. IP in een mooie ban te zetten. Mag je tegen die ban kakelen als een kip zonder kop.

 16. @ Henriques. De afgelopen dagen alles nog even de revue laten passeren en een voor mij ‘kleine analyse’ gemaakt.

  Ik kan dat niet helemaal met je eens zijn, hoewel het dichter bij helemaal niet is. We moeten niet al te dramatisch doen over het vertekend zetelverlies van de PAR, waar het volk de echte grote verliezer is. Door de grotere opkomst is de PAR in zetels gehalveerd, maar in stemmen verre van. Ook door die opkomst hebben PS en MFK nauwelijks significant meer zetels behaald. Het was een onmogelijke taak om tegen het grootkapitaal en stemmen kopen van MFK en de volksverlakkerij van PS weerstand te bieden. PAIS is de grote winnaar geworden, hoewel Rosaria met bepaalde stukken op VP en een uitspraak over onafhankelijkheid in het TV-debat zijn best deed om de kiezer te laten twijfelen. De een doet het uit zichzelf en de ander heeft een steuntje in de rug nodig om te verjongen en te vernieuwen en hoe vaak zien we dat niet in de vertegenwoordigende teams voor een land of bij een sportvereniging. Ook de PAR zal dat proces nu in gang moeten zetten en dat hoeft gelukkig niet morgen klaar te zijn. Ik reken er wel op, dat er nog beter oppositie gevoerd zal worden, als een Statenvoorzitter dat democratisch zal toestaan, en zal de nieuwe coalitie ferm en herhaaldelijk aan hun beloftes herinnerd worden. Ik hoop, dat het er vooral leuk en sportief aan zal toegaan in het statengebouw, maar het recente verleden geeft daarvoor weinig garantie.

 17. Zorro,

  Het ontslag van Fritsje had ik al op 20/10/12 voorspeld en jij had hierop gereageerd. 2 dagen voor de verkiezingen had ik jou ook al gecondoleerd met het verlies van PAR. 3 weken geleden had ik aan CurEye voorspeld dat de zetels van PAR gehalveerd zouden worden en dat de verloren helft naar PAIS zou gaan. Ik wacht nog steeds op mijn bolo, CurEye. Mijn voorspelling was het dichtste bij van allemaal. Alleen van MAN was verkeerd voorspeld.

 18. @ Van Speyk. Da’s nummer 1

  Dat kan je niet menen. Weliswaar niet vrijwillig maar wat denk je van 4 PS-ministers, directie van Aqualectra, hoofd van de VDC, Goede van de UNA, directeur Curoil etc. en de meeste met een flinke ontslagvergoeding wegens onrechtmatig ontslag. Dat heeft de belastingbetaler miljoenen gekost of weet jij het weer beter.

 19. @ Joshua. Goedgedrag als benoemde heeft gevraagd aan de Koningin om hem ontslag te verlenen of om hem van zijn taken te ontheffen. Het logisch gevolg is dan om hem ontslag te geven en wel cum laude dus beter dan het eervol ontslag voor de minister van kabinet Schotte, hoewel iedereen weet hoe eervol dat is.

 20. @ Big SAM. Wat ben je toch een door god verlaten persoon, die alleen minachting verdient. Jij denkt zeker dat hij voor de lol of wegens jeugdpuistjes in het ziekenhuis heeft gelegen. Een hartpatient en dat is hij al langer dan vandaag heb je je in acht te nemen en zeker geen stress te hebben. Ik wil beslist niet zeggen, dat de oorzaak van het ongemak bij de politiek ligt, maar het is wel mogelijk dat het een bijdrage heeft geleverd en dan staat hem te doen wat hij heeft gedaan ook voor zijn familie. Als jij in Nederland op straat komt te liggen door een hartprobleem hoop ik niet dat voorbijgangers denken, dat je ze in de maling neemt maar what goes around comes around dus hou er wel rekening mee.

 21. Er moet nu iemand komen die geboren en getogen Curacaonaar is, een volksmens, een bruggenbouwer die lef en kennis heeft om besluiten te kunnen nemen in turbulente periodes. Ik weet dat de koningin het heel moeilijk zal hebben zo’n iemand te vinden en te benoemen. Als de koningin mij zou vragen dan denk ik gelijk aan Dhr.Stanley Betrian, mevr. Suzy Romer, mevr.Liza Dindial meer kandidaten schiet er op dit moment niet in mijn het hoofd. Misschien zijn er meerder betere ideeen om rekening meet te houden.

 22. Niks persoonlijks tegen dhr Goedgedrag maar dit de best besluit wat hij heeft genomen. Ik heb al een paar keren in ditzelfde krant geadviseerd de eer aan zichzelf te houden door zijn ontslag in te dienen. Frits had geen moment het ontslag van het Kabinet Schotte in twijfel moeten nemen door hem verder te laten regeren. Hij had direct en informateur moeten benomen die eerst een ander meerderheid moest gaan onderzoeken.Frits heeft telang gewacht naar adviezen van die twee adviseurs om besluiten te nemen in zo’n moeilijke situatie. Hij had snel en direct moeten handelen. M.a.w. heeft hij als hooste gezag van Curacao op dat moment gefaald. Frits heeft zich lasten overtroefen door de afgetreden demisionare regering. Hierdoor heeft hij zwakte vertoond.Ik ben niet verbonden aan geen enkel politieke partij op Curacao, maar hij gat de schiedenis in als de meest slechte gouverneur die Curacao in zijn bestaan heeft gekend.Ik ben er altijd overtuigd van geweest dat hij allang had moeten aftreden. Voor de Curacaose begrippen was hij een watje. Sorry dat ik het zo moet zeggen. Dit aftreden was zijn beste besluit in het belang van de Curacaosevolk. Toch wens ik hem sterkte en het aller beste in zijn verdere leven samen met zijn gehele familie.De heer zal je zegenen voor datgene wat je wel goed heb gedaan voor Curacao.

 23. @Jojo, op 22-10-2012 om 13:51 schreef: groot gelijk

  Ja ja wegens “gezondheidsredenen” niemand gelooft dit broodje aap verhaal, ik geloof er ook niet in ga dat maar aan de baca van PAR vertellen, mischien kan de baca boe boe boeeehhoooeeee. laat de koe maar loeien.

 24. Ik vind het jammer dat sommige mensen speculeren dat hij ziek is wegens de “bruisende” politieke ontwikkelingen hier op het eiland. Zijn medisch dossier hoeft absoluut niet openbaar gemaakt te worden maar laten wij niet speculeren. Hij is geen 25 meer en heeft vast al zijn kwaaltjes. Regelmatig zie ik jonge gezichten op de overlijdenspagina’s van de kranten. Dus als de gemiddelde leeftijd van de mens steeds korter wordt……….. betekent het niet dat wij steeds op een jongere leeftijd kwaaltjes hebben? Wij hebben een tendens te geloven dat iemand gezond is zolang die niet op de grond ligt. Hij heeft trouwens al een keer ontslag aangevraagd. Dus hij doet het goed om dit weer te doen. Beter geniet hij van het leven. Ik wens hem sterkte.

 25. Een erudiete persoonlijk, aimable en volkomen afgebrand door dat zootje boeven.
  Je moet daar heel goed tegen bestand zijn. Shame on all of them.

  De afgelopen dagen alles nog even de revue laten passeren en een voor mij ‘kleine analyse’ gemaakt.
  Partij als de PAR dient te evalueren waar het voor hen is foutgegaan. 16 jaar geregeerd, welzijn van 1/4 van de bewoners van het eiland afgenomen, en daardoor een voedingsbodem waar Wiels is ingesprongen.
  Men was te zeer met zichzelf bezig en vergaten de mensen in de achtergebieden.
  Hoe triest ook allemaal, het is afgelopen vrijdag een democratisch proces geweest en we zullen het ermee moeten doen.

 26. @dré van Wanrooij

  Een gourverneur kan nooit worden ‘ontslagen’ aangezien benoemd door de Kroon.

 27. Eh, weer een aantal historische misvattingen, vrees ik. De Gouverneur vertegenwoordigt de Koningin (lees: Nederlands kabinet) op Curacao. Hij is niet in dienst van en wordt niet aangesteld door wie of wat dan ook op Curacao. Hij wordt aangesteld door De Kroon (de koningin, onder ministeriele verantwoordelijkheid, zeg dus maar het Nederlandse kabinet).

  Van Speyk: het is dus niet “nummer 1”, zoals jij het bedoelt. Jammer, he.

  Van Wanrooij: het is ook geen bijltjesdag effect, gelukkig.

  De Gouverneur kampte al lang met een slechte gezondhied en hij heeft de afgelopen periode een aantal impopulaire maatregelen moeten nemen, althans impopulair voor de huidige winnaars van de verkiezingen. Overigens volstrekt binnen zijn bevoegdheid, hoewel mfk-ers en soberano’s nog steeds denken dat dat niet zo is, maar zij weten niet beter.

  Wat is nou de grap; waarschijnlijk is dit geen toeval. De huidige Gouverneur is voor mkf/ps/man “aangeschoten wild” en daardoor kwetsbaar. NL zal de komende tijd de druk op Cur opvoeren (of referendum of je aan de afspraken houden). Bovendien zal er goed toezicht gehouden moeten worden op zaken als screening en integriteit. Het Nederlandse kabinet zit ver weg en heeft dus hier iemand nodig (met ballen) die een oogje in het zeil kan houden, iemand die zij zelf kan benoemen en onder protectie staat van het Nederlandse kabinet en bevoegdheden heeft die de lokale politiek overstijgen.

  Bovendien is de Gouverneur ook nog eens het formele hoofd van de Curacaose regering. Daar merk je niet veel van, omdat hij boven de partijen staat, maar voor een aantal zaken heeft de Curacaose regering zijn toestemming nodig en daarbij is hij ook nog eens onschendbaar.

  Voor NL dus een cruciale rol, die zij zelf invult en dat is nog nooit zo relevant geweest als nu. Reken erop, dat we hier een zeer gewiekste, diplomatieke, maar ook “harde” Gouverneur gaan krijgen, eigenlijk dus de rechterhand van NL op Curacao, hoewel dat er zeker nooit bijgezegd zal worden, maar in de praktijk (gelukkig!) wel zo zal gaan.

 28. Gezien de uitslag van de verkiezingen had de Gouverneur geen andere keuze. Beter op deze wijze “afscheid” nemen dan door een nieuwe coalitie ontslag aangezegd krijgen. Hopelijk krijgt “Bijltjesdag” geen verdere invulling… Verder wil ik kwijt dat het vertrek van de heer Goedgedrag als Gouverneur een verlies is voor Korsou. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat de Gouverneur in het belang van Korsou en het volk heeft willen handelen. Of dit nu wel of niet in goede aarde viel; de oprechte en integere betrokkenheid stond voor mij buiten twijfel! Excellentie: DANK U WEL! Moge het U en de Uwen goed gaan!

 29. dat is nr. 1!!! wat een verlies voor curacao…ik wens u sterkte!

 30. Ja dat zat er dik in, wie zou er niet ziek worden van wat er de laatste tijd in de reveu van cabinet schotte heeft gepasseerd,en met de nieuwe coalitie krijgt meneer zeker de fatale klap dus prima beslissing,nu nog een nieuwe GOUVERNEUR die weer met een vooruitstaande body het zooitje ongereel wat aanstaande is de baas kan blijven.

 31. Dat zag men wel aankomen. Goed gedaan.

 32. Da’s nummer 1

 33. Tja, wat is toeval op dit eiland, die man was zijn leven niet zeker. Als hij slim is gaat ie weer lekker terug naar de States of NL (of een ander meer gezellig eiland).

 34. Ja ja wegens “gezondheidsredenen” niemand gelooft dit broodje aap verhaal.

 35. Jammer dat deze goedwillende man is weggeintimideerd.

 36. Dat is koren op de molen voor Idi Wiels en zijn bruinhemden.