• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het arrestatiebevel tegen Tanja Nijmeijer is tijdelijk ingetrokken. Dat maakt Eduardo Montealegre, openbaar aanklager Colombia, bekend. Het intrekken van bevelen van enkele leden van de FARC geldt gedurende de periode van de vredesonderhandelingen tussen de FARC en de Colombiaanse regering.

Mochten die worden afgebroken, dan zijn de arrestatiebevelen weer van kracht, meldde Montealegre. Tegen FARC-strijdster lopen in Colombia twee arrestatiebevelen, vertelde de hoogste aanklager: “Eén vanwege rebellie tegen de Colombiaanse staat en één vanwege een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten.” Nijmeijer was betrokken bij de ontvoering van drie Amerikanen.

Arrestatiebevelen
Nijmeijer mag alleen naar Havana reizen. Als ze daarbuiten komt, kan ze worden gearresteerd. Om terug te keren moet ze toestemming van de Colombiaanse autoriteiten hebben. Behalve voor de Nederlandse zijn voor 28 guerrillero’s van de FARC de arrestatiebevelen ingetrokken. Tegen hoofd-onderhandelaar Iván Márquez lopen 132 arrestatiebevelen. In dertig gevallen is hij al veroordeeld.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Arrestatiebevelen Tanja Nijmeijer ingetrokken”

  1. En ze ziet er nog best leuk uit ook, haha.

  2. Denk dat we haar, met haar ervaring, hier op Cur nog wel kunnen gebruiken, zou me, na vrijdag, toch een stuk veiliger voelen ;-).

  3. die juffrouw is pseudo-interessant