• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Transparency International (TI) brengt volgende week een bezoek aan Curaçao. Vorig jaar zette TI instellingen op het eiland onder de loep om te kunnen evalueren waar sprake is van corruptie. Het doel van dit onderzoek is om te kijken welke risicofactoren spelen bij corruptie.

Daarnaast doet de organisatie aanbevelingen voor zowel de korte als lange termijn. Dit onderzoek maakt deel uit van het National Integrity System Assessment. TI is vanaf volgende week maandag tot en met vrijdag op het eiland.

Resultaten
Het onderzoek van TI is uitgevoerd door een lokaal team die toegang hebben tot voornaamste stakeholders van de publieke en private sector. Als onderdeel van het National Integrity System Assessment organiseert TI eind deze maand workshop. Tijdens de workshop worden de voorlopige onderzoeksresultaten besproken en gedeeld met de stakeholders voor terugkoppeling. De bedoeling is om op deze manier overeenstemming te krijgen rond hervormingen op het gebied van anti-corruptie, transparantie en goed bestuur.

Dialoog
“Een dialoog met de stakeholders is van groot belang”, zegt Alejandro Salas, Regional Director van Transparency International Amerika. “Op deze manier kunnen problemen beter in kaart worden gebracht.” Na dit bezoek wordt een eindrapport samengesteld dat eind juni wordt gepubliceerd.

Onderzoek
Demissionair premier Gerrit Schotte heeft het onderzoek aangevraagd om de zorgen rondom de screening van zijn kabinet te sussen. Verschillende pressiegroepen op het eiland eisten al enige tijd een nieuwe screening en verschillende documenten over de screening die wel is uitgevoerd zijn de afgelopen tijd naar buiten gelekt. Vorig jaar augustus startte TI met de eerste fase van het onderzoek. Kort daarna kwam de organisatie naar Curaçao om poolshoogte te nemen bij het lokale onderzoeksteam.

1 reactie op “TI gaat dialoog aan met stakeholders”

  1. Volgens mij kunnen ze beter (minstens) vijf JAAR jaar blijven in plaats van vijf dagen ………..