• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Colombiaanse regering dient deze week een verzoek in bij het Openbaar Ministerie om het arrestatiebevel tegen de Nederlandse FARC-strijdster Tanja Nijmeijer op te schorten. Dit meldt het radiostation RCN op gezag van ‘bronnen dicht bij het vredesproces’.

 
Met de stap komt de regering tegemoet aan de wens van de FARC om Nijmeijer toe te voegen tot de FARC-delegatie die met de regering onderhandelt over vrede. Het startschot voor de onderhandelingen werd vorige week gegeven in Oslo. De gesprekken worden op 15 november voortgezet in de Cubaanse hoofdstad Havana.

Afwezigheid
Dat Nijmeijer niet in Oslo aanwezig kon zijn, komt doordat de FARC haar op het laatste moment bij de delegatie heeft gevoegd. Ook bemoeilijkte haar Nederlandse nationaliteit de procedures die nodig waren om haar naar Oslo te laten reizen, aldus RCN.

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “‘Arrestatiebevel Nijmeijer opschorten’”

 1. Niemand vergeet die moordende rol. Door erop te wijzen dat zij moord wordt ook absoluut niet makkelijk de moordende rol van de tegenpartij onderdrukt. Hoe kom je daar nu bij?
  Dat Pietje iets doet, maakt het niet goed dat Jantje het ook doet.
  En Tanja is daarheen te gaan om te moorden, ze kwam er niet vanuit geboorte in verzeild.

 2. @wimpiri: ik denk dat je niet voldoende van mijn postings hebt gelezen ;-). Als Curacao over twee jaar onafhankelijk is, wat ik niet denk, maar ok “for the sake of argument”, zal Curacao een eigen leger moeten gaan optuigen (kwestie van de achterban van de PS bewapenen, dan kom je al een eind). Niet dat de VS dat gaan trekken, want dat dachten ze op Grenada ook en dat liep eeeeeeven iets anders. . .

 3. @Ongerust je denkt slim te zijn maar ontwijkt mijn vraag, die luide; wie gaat straks onze grondwet verdedigen ?
  En ik bedoel dus over twee jaar, als wij onze onafhankelijkheid hebben afgedwongen. Nederland ?, lubida. Veiligheidsraad ?, dus je wil niet echt je onafhankelijkheid, je wil wel de centen/onderhoud van derden. Heerlijk deze “nos mes por” mentaliteit. Man we worden nu al door de rest van de wereld uitgelachen dat uitlachen wordt straks vervangen door medelijden en daar zit jouw type Curaçaoenaar dus op te wachten ?

 4. Curacao gaat hard de Zuid Amerikaanse weg op en dat bedoel ik niet op een goede manier. Met topcriminelen als Schotte en Wilsoe en haatzaaiers als Wiels en Asjes worden ook de laatste centen nog uit de schatkist geroofd en blijft dit eilandje leeggeplunderd achter.

  En dat met dank aan een bevolking die dit blijkbaar verdient en wil en er met open ogen intrapt… Jammer.

 5. Wie onze grondwet gaat verdedigen? De Nederlandse grondwet zal als het moet verdedigd moeten worden door Nederlandse leger (maar laten we ervan uitgaan dat het zover niet komt). Die “andere” grondwet, het statuut, zal ook verdedigd moeten worden door het Nederlandse leger, want er is geen ander leger. . Behalve als Cur een mandaatgebied wordt, dan mag de Veiligheidsraad het oplossen.

 6. De Colombiaanse grondwet. Tja, de FARC is niet gisteren in het leven geroepen, maar is inmiddels net zo oud als ons statuut, dus hoe ver wil je terug in de tijd. Denk niet dat jij in het Colombia van 50 jaar geleden had willen leven en zeker niet als kleine boer, zwaar onderdrukt door leger en regering en van democratie geen echte sprake. De FARC is opgericht om landhervormingen af te dwingen, maar is uiteindelijk afgezakt naar een drugsverkopend groepje en dat is jammer, want die landhervormingen zijn er nooit echt gekomen.

  Alles in de geschiedenis heeft twee kanten. Zuid Amerika was in die tijd het achtertuintje van de VS er er gebeurde helemaal niets zonder toestemming van Washington en de CIA, hoewel Colombia formeel onafhankelijk en democratisch was. . .

 7. @ Ongerust, wat zou je ervan zeggen als die door jouw bedoelde militairen de Colombiaanse grondwet verdedigen ? Nu ik het hier toch over heb, wie gaat straks onze grondwet verdedigen ?

 8. Wat dat “moorden” betreft overigens, wordt nu wel heel makkelijk de moordende en onderdrukkende rol van de Colombiaanse (para)militairen vergeten, die daar helemaal nooit voor veroordeeld gaan worden. . .

 9. Tja, aan de andere kant heeft het ook wel iets, op een bizarre manier, zo van “onze eigen Che” of zoiets. Jammer alleen van die drugs en die ontvoeringen. . .

 10. Een moordenares laten lopen ter wille van een vredesonderhandeling, waarbij zij fungeert als knuffel-crimineel?
  Jeetjs het moet niet gekker worden.
  Misschien kunnen ze beter het Curacaose OM vragen, die laat wel meer moordenaars lopen