• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Hoofdstembureau maakt woensdag 24 oktober de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend. Dit gebeurt tijdens een openbare bijeenkomst bij Kranshi. Volgens het Kiesreglement Curaçao art. 86 lid 1, moet de definitieve uitslag vijf dagen na de verkiezingen bekend gemaakt worden.

Dit weekeinde worden de stemmen geteld en gecontroleerd. Ook worden alle incidenten en meldingen tijdens de verkiezingen gelezen en onderzocht. De resultaten worden ook online gepubliceerd via de site van de Kiesraad, via Twitter en via Facebook. De definitieve uitslag wordt woensdag om 10.00 uur medegedeeld.

De huidige uitslag:

MFK 5
FOL 0
PS 5
MAN 2
PAR 4
DP/Laboral 0
PAIS 4
PNP 1

6 reacties op “Definitieve uitslag op woensdag”

 1. Zonder twijfel mogen we de PS en Dhr. Wiels feliciteren met het resultaat. Ik wens de partij leiding veel wijsheid toe bij het formeren van een regering.
  Ik hoop dat het ook hier is doorgedrongen dat de strijd om een onafhankelijk Curacao niet gestreden wordt met Nederlanders, maar met de eigen bevolking.
  Om de meerderheid achter het onafhankelijkheid plan te krijgen willen wij een goede en eerlijk verdeelde economie, rechtszekerheid, justitie, democratie, beveiliging van onze grenzen enz.
  Genoeg om aan te werken ( of als dat beter klinkt “om voor te strijden”).
  Succes!

 2. Kunnen jullie ook A.U.B. ophouden met ALLE Nederlanders over 1 kam te scheren? Wij zijn niet allemaal hetzelfde en ik neem aan dat er eeuwen geleden ook al een hoop Nederlanders waren die het niet eens waren met slavernij. Maar zoals altijd zijn Nederlanders zelf ook afhankelijk van wat er in Den Haag gebeurt. Denk je nu echt dat wij allemaal dezelfde mening hebben?

 3. De politici hebben hun fel begeerde stemmen, en zetels, weer binnen. Onafhankelijkheid is nooit een echte issue geweest. De kassen zijn leeg en ze weten maar al te goed dat Curacao bij een status van onafhankelijkheid naar de knoppen gaat. En dat weet iedereen, en de groep politici zelf het beste! Dus, laten we ons op Curacao en Nederland niet al te zenuwachtig maken, en weer allemaal rustig gaan slapen. Tot de volgende verkiezingen. En ons dushi Korsou alle succes toewensen!

 4. Het is duidelijk dat er verdeeldheid heerst op Curacao. Het volk heeft gekozen dus God heeft gesproken. Het is duidelijk dat veel van de stemmers nog lijden aan de gevolgen van de slavernij. Nederland plukt de vruchten af van de kuezes die zij in het verleden heeft gemaakt. Natuurlijk heeft Nederland niet alleen slecht gedaan. Maar een deel van het Curacaose bevolking is zo gewond van het gevolg van de slavernij wat: haat, minderwaardigheid, armoede en wanhoop heeft veroorzaakt. Nederland lijkt wel een voogd van een weeskind die alles heeft geprobeerd om dat kind, op wat voor hun het goede pad is, te brengen. Net als ieder kind, moet Curacao op gegeven moment haar eigen pad op. Dit kind denkt nu klaar te zijn om zelfstandig verder te werken naar complete onafhankelijkheid, vergetende wie haar gemaakt heeft. Ik vrees voor de profiteurs en de corrupten die gebruik maakt van alle kansen die er zijn in een onstabiele Curacao. De rest van de volk die een stapje verder is in hun ontwikkeling zullen met veel liefde dit proces moeten verdragen en in begrip voor de situatie blijven vechten voor rechtvaardigheid. Nare dingen zullen moeten gebeuren tot wanneer de blinden ziek worden van hun domme keuzes en uiteindelijk voor het goede zullen gaan kiezen. Mijn meest positieve conclusie: Na moeilijke tijden op het eiland zal hopelijk het eiland stabieler gaan worden.
  Als je voelt dat je volk moet helpen of het eiland moet verlaten, volg je hart! I wish everybody goodluck!!!

 5. 21, zie het lijstje met de zetelverdeling

 6. Hoeveel zetels telt de Kamer in Curaçao eigenlijk?