• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De kiezer heeft gesproken. Tot welk kabinet dat gaat leiden moeten we afwachten. Duidelijk is wel dat een kabinet voor een zware opgave staat’’. Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag weten in reactie op de Curaçaose verkiezingen.

 
Het ministerie wijst erop dat Curaçao grote financiële en economische problemen heeft. “En er is een taak om tegenstellingen in de samenleving te overbruggen, die uit de verkiezingscampagne en uitslag naar voren zijn gekomen’’, aldus de zegsman.

© ANP, alle rechten voorbehouden

26 reacties op “Kabinet Curaçao staat voor zware opgave”

 1. @ batman,

  Ik hoop op dat een multiculturele samenleving de kans krijgt ! Ik bedoel het nastreven van een afrocultuur fout ! Hierbij zie je se gevoeligheid van het onderwerp bij jezelf door alleen dat woord eruit te pikken. Laat iedereen in zijn waarde en bouw samen een samenleving op !

 2. @Henriques,
  Het is mijn perceptie dat je nog niet zo lang op de wereld bent dat je zulke onzin over generalisatie van politieke partijen in mijn richting schrijft, of jou neus is verstopt.
  Ik zou wel willen adviseren dat men eerst moet denken voordat men schrijft anders komt je dom over.
  Dat geldt ook voor die (@NLER) met hitler gevoel en Eddy Aruba met zijn afrocultuur.
  Het is nog steeds een Afro Americaan die president is van de Verenigde Staten en hitler is DOOD.

  Biba Corsow!

 3. @Henriques,
  Het is mijn perceptie dat je nog niet zo lang op de wereld bent dat je zulke onzin over generalisatie van politieke partijen in mijn richting schrijft, of jou neus is verstopt.
  Ik zou wel willen adviseren dat men eerst moet denken voordat men schrijft anders komt je dom over.
  Dat geldt ook voor die arubaan (@Eddy, Aruba) met hitler gevoel.
  Biba Corsow!

 4. Wat jammer is dat ik alleen maar negativiteit in deze blog lees over de verkiezingen en de uitslag, en ik durf te zeggen van Nederlanders. Dit zeg ik omdat de taal zo goed geschreven is. (een Curacaoenaar schrijft immers niet zo goed Nederlands)
  Als julie Nederlanders er niet mee eens zijn met de uitkomt van de verkiezingen, pak dan de boeltje in en donder op terug. (stelletje gevangenen van eigen cultuur)
  Het is vanwege de Nederlanders dat Curacao een grote sociale ongelijkheid en daardoor schuld kent.
  Ik zou zeggen devalueer de Euro.

  Met de Nederlanders waar de euro bijna aan het inzinken is weg, zal Curacao weer opbloeien.
  Sinja respeta.
  Biba Corsow!

 5. Eddy Aruba@ Hitler was ook geen Duitser een geboren Oosterijker een schilder die het eens ging proberen bij de buuren wat hem trouwens aardig is gelukt.en als ik het goed berijp is wiels opgegroeid in Rotterdam,in eidergeval heeft hij daar zijn diploma welzijnmedewerker gehaald.Nederland moet heel snel Curacao overdragen aan de VN.kunnen daar op CUraCRIM er achter komen wat onderdrukking is de VN is niet makkelijk bij hun hebben ze niks te vertelen en gaan ze het gevang in bij tegenspraak en afspraken niet nakomen sucses wiels en co

 6. @Batman,

  Achterlijke reactie, excuses dat ik dit zo blund zeg.
  Je moet ‘ns leren niet te generaliseren. Niet iedereen is hetzelfde namelijk.
  Shame on you.

 7. samen op een klein eiland is geen plus punt = juda curacao of bira lomba bai ,, florin ta mas tiki ku euro pa trabou ,,,voorlopig naar nederland dan ,,,,

 8. Mijnheer Wiels, u bent alleen geboren in Curacao net als vele blanke mensen. U wilt dit veranderen in een afrocultuur ! Waar haalt u de moed vandaan om zich “oorspronkelijke bewoners ” van Korsou te noemen , waren dit niet de caquetio ? Nee u bent net zo fout als ieder ander die werkelijk naar macht schreeuwt en de massa achter zich schaart en misbruikt! Veel succes met uw afrocultuur en een rots zonder delfstoffen, edelmetalen en geen agricultuur. Waar gaat al het geld vandaan komen ? tourisme kunt u wel afschrijven want zelfs wij Arubanen zijn niet echt welkom !
  Lang leve een samenleving welke er voor iedereen is, geel,blank,purper , jood, islamiet of ….. Nederlander !

 9. Het volk verdiend de regering die zij gekozen heeft. Een ding is zeker, alle politieke partijen zijn hetzelfde maar hebben een andere geur.
  Als de nieuwe regering daadwerkelijk iets aan het eiland wil doen, is als eerste de economie WEER opkrikken door deviezen binnen te halen; en twee, de sociale ongelijkheid niveleren. Het wordt tijd dat Nederlanders de Curacaoenaars beginnen te respecteren.
  Tur cos bon Corsow!

 10. De arrogantie op Curaçao heeft gesproken, men wil van Nederland af. Al dat geld dat door dat eiland werd verbrast kan mooi in eigen land worden gebruikt. Ik gun het de Curaçaoënaars, die met hun grote mond verdomd weinig presteren, dat men straks met afgunst naar Aruba en Bonaire kijkt. Lang leve de lol op die klip hahaha. Ajo ku bosnan. Bai fliet.

 11. Wansito, in Nederland viert men feest nu een partij die voor onafhankelijkheid is de verkiezingen heeft gewonnen. Men is het daar niet alleen beu om miljarden op te sturen die hier over de balk worden gegooid aan mafia auto’s en prive fotografen, veel erger vind men het dat opsporingsprogrammas op tv tegenwoordig ondertiteld moeten worden omdat alle daarin getoonde criminelen Papiamentu spreken.

 12. Wat betekend dit !!!!! Dat er GEEN REKENING WORDT GEHOUDEN MET HET BESLISSING VAN HET EILAND ?????? Is DIT DAAN DEMOKRATIE ???? Voor WIE DAAN ?? WAT is DIT DAAN ???? Is DAT OOK BESPROKEN IN HET EUROPEESE WET/ RECHT?? Ban SERIO !!! AWOR SI NAN TA DESVIA FOR DI TUR REGLA !!!! P.N.P. Unda BOSO AKEDA!!!!!!! Aki BOSO TIN DI PAPIA!!!!!!!! Mi ONLY WATCHING BOY!!!!!!

 13. Ach, een kabinet met PS en MFK waarbij PS leidend is, zal geen lang leven hebben. Daarvoor is Schotte te heersend. (en zijn vermoede achterban kan zijn plannen niet doorzetten)

 14. Geweldig, nu kan het echte roofwerk pas beginnen!

  Weldenkende mensen gaan nu hun bezit op Curaçao te gelde maken, houden zo min mogelijk valuta in Naf aan en maken zo min mogelijk gebruik van de diensten van MFK/PS/MAN kiezers (de zoutwater curacaoenaar).

 15. Ligt dat contract voor 200 James Bond Fords, 200 vuurwapens (nu Uzi’s in plaats van pistolen) en 100 surveillancecamera’s al klaar? Openbaar aanbesteden werd toch al weinig meer gedaan. Van welke overheids-NV worden de volgende miljoenen gestolen voor gratis onderwijs voor de kindertjes van rijke ouders en nog rijkere politici?

 16. Gevolg:

  Toename criminaliteit
  Toename werkloosheid
  Afname economische ontwikkeling
  Afname toerisme
  Enorme inflatie
  enz…..

  Ben ik even blij dat ik in Euro’s verdien en niet afhankelijk ben van de economie op deze klip.

 17. @ Loko Loko. Geen enkele zichzelf respecterende partij wil met Schotte regeren dus dat is klaar en laat Schotte maar pissed zijn. Wie heeft het meeste last van Wiels’ schade? Niet ik en niet Nederland, maar Curacao en de armoedzaaiers van die 3 partijen. Ik denk en zou dat ook adviseren, dat Goedgedrag zijn ontslag zal indienen en hopelijk komt er een krachtiger en jonger figuur. Mevr. Goedgedrag zal dat ook een goed idee vinden. Er kan nooit een reden zijn om ten koste van je gezondheid ergens te blijven zitten zelfs niet uit liefde voor het eiland.

 18. Rare woordvoerder in Nederland.
  Financiele en economische problemen bestaan hier niet, doch alleen in de fantasie van gefrustreerde mensen die Nederlands denken.
  Tegenstellingen in de samenleving??
  De coalitie met 12 zetels zorgt wel dat iedereen in de pas blijft.
  Lang leve de democratie!

 19. Tegenstellingen in de samenleving overbruggen… Is dit een hint naar een sociaal beleid?
  De benenwagen nemen of in een Ferrari stappen? Of voor elkeen vrij openbaar vervoer? Zekerheid van een minimum aan inkomen als het tegenzit? Want wie eten enz. kan kopen betaalt BTW en is altijd nog een deelnemer in of aan het werkend circuit.
  Alleen aso’s weten armoede te houden…

 20. Zware opgave?

  dat is voor het nieuwe kabinet geen probleem….
  gewoon weer reizen, dure hotels, vriendeje op posities zetten en potverteren.
  over een jaar komt de rekening (langer, korter?).
  maar het het volk zal moeten betalen voor deze keuze.

 21. Laten ze hun eigen rotzooi maar opruimen. De vervuiler betaalt.

 22. Tsjakkes. Wij zijn de enige met “grote financiële en economische problemen”. Met de rest van de wereld gaat het prima. Onze rijksgenoten in Europa hebben een staatsschuld van 25.500 euro per persoon. Dat is NAfl 58650 die per seconde meer wordt.
  Heeft Nederland een CFT? Heeft Nederland een directeur van de Centrale bank die denkt dat hij het land regeert?
  Wij moeten onze eigen rotzooi opruimen en beginnen alle duisterheden aan te pakken en justitieel af te handelen. VAN EEN IEDER WIE HIJ/ZIJ OOK IS.
  Klasse justitie is voltooid verleden tijd.

 23. NOS MES POR !!

 24. Als u de toekomst wil zien , ga dan naar Isla Margaritha. Net om de hoek. 12 Jaar geleden het voorbeeld van een vakantie-eiland in optima forma. Drommen toeristen uit heel Europa. Nu een verpauperd eiland zonder een spat verf op de huizen en langsvarende cruiseschepen die nooit meer aanleggen. Bewoond door verslaafden en hoeren, die bestaan van de Venezolaanse weekend toerist. Product van de Bolivariaanse Revolutie van Chavez, die alle investeerders nationaliseerde. Curacao, zie daar uw toekomst.

 25. wordt maar onafhankelijk verdomme.

 26. Een coalitie PAR/PAIS/MFK zou mogelijk geweest zijn indien PAR (Frente Sivil) niet zo’n smerige campagne hadden gevoerd. Nu is Schotte pissed! Dus vergeet het maar.
  Wiels is de gevaarlijke politicus en zal veel schade veroorzaken met een coalitie PS/MFK/MAN.
  En zien we Fritsje naar huis homen om het nieuwe kabinet in te zweren? Ik denk dat hij eerder zijn ontslag “vanwege gezondheids redenen” indient.