• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano (PS) heeft de verkiezingen op Curaçao gewonnen. Partijleider Helmin Wiels maakte vanavond bekend weer een coalitie te vormen met MFK en MAN. Deze coalitie regeerde de laatste twee jaar het land tot zij eind juli de meerderheid verloor door het opstappen van twee statenleden.

Ex-Statenvoorzitter Ivar Asjes is niet verbaasd door de overwinning. “We hadden dit verwacht. De democratie is hersteld en dit is heel belangrijk voor PS, MAN en MFK. Het volk heeft gesproken, dat is duidelijke taal. Er keert nu weer rust terug en dat is definitief”, aldus Asjes.

De voorlopige uitslag van de verkiezingen na 87058 stemmen

 
Partij MFK PS PAIS PAR MAN PNP FOL DP
Stemmen 18441 19716 15395 17149 8297 5136 1793 1131
Zetel(s) 4+1 4+1 3+1 4 1+1 1 0  0

 

 

 

 

 

173 reacties op “Pueblo Soberano wint verkiezingen Curaçao”

 1. Frits Goedgedrag Koningin Beatrix gevraagd om hem van zijn functie te ontheffen en komt niet meer terug.

 2. *corruptie *alimentatie

 3. En nu gaan regeren met mensen die niet corrupt zijn en alle boeven oppakken en de gevangenis in. Wie het ook is.En de begrotings tekort weg werken die Schotte veroorzaakt heeft.En a.u.b. geen boeven en corrupte mensen in de regering.

 4. @Titanic
  Nederland is niet zoals andere landen alles is perfect, de lucht is schoner, de mensen zijn slimmer, “coruptie bestaat helemaal niet”, mannen hebben geen minnaressen, ze betalen altijd alimimentatie, iedereen betaald hun belasting, kinderen worden niet misbruikt of vermoordt, bejaarden worden elke dag gewassen en krijgen altijd bezoek, er is geen armoede, enz. enz.

 5. No lo puedo creer, que ha pasado con el Common Sense de mi querido Pueblo, nuevamente se fumaron esa loempia verde, abran los ojos que los del otro lado ya llevamos 14 años en esto, brood en spellen en veel corruptie zo houdt je een volk dom

 6. Een beetje geschiedenis kan geen kwaad mijne slimme curacaoenaren:

  http://www.youtube.com/watch?v=mfnRbFTklBI&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=A-MsITL5Ljs&feature=relmfu

  Suriname 37 jaar na de onafhankelijkheid:

  http://www.youtube.com/watch?v=7ITos6RHTYI

  Nog steeds in de diepe sh/thole.

  Hup curacao op weg naar de volledige onafhankelijk, op weg naar de volledige verdoemenis a la Haiti II.

  Broodje rots, dat staat jullie te wachten.

  Adieu.

 7. @ sonerania,

  de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.
  Jij komt waarschijnlijk zelf indirect uit Afrika!!!
  Heb je wel eens van de Arawakken gehoord??? Dat zijn de enige echte yu Korsow! De rest is import geimporteerd als slaven door de macambas die EERDER voet op Curacaosche bodem gezet hebben? Wie was hier nu eerder? Wiens eiland is het nu eigenlijk? Besf wel dat er behalve mooi weer! en mooi water HELLEMAAL NIETS, MAAR DAN OOK ECHT NIETS te halen valt op Curacao!!
  Vooral zo door gaan!! krijgen jullie allemaal spijt van!

 8. @mester por,

  Waarvoor hulde!

 9. er is zeker 1 voordeel aan de uitslag van de verkiezingen: binnen een jaar of 2 is de hele lionfish populatie verdwenen. Opgegeten door de hongerige achtergebleven bevolking.

 10. @ Marisol
  Je taalgebruik zegt wel iets over je kansen op de internationale arbeidsmarkt!

 11. Nederlanders, en overigens andere toeristen komen alleen naar Curacao voor het mooie weer en stranden. Zij zijn het die het geld uitgeven zodat dit eiland niet onmiddellijk afzinkt. Ik vind het een grof schandaal hoe de Nederlanders hier neer gezet worden. Is het niet zo dat er door Nederland miljarden in Curacao zijn gepompt? Van waar de negatieve houding naar de Nederlanders? Omdat er eeuwen geleden slavernij is geweest? Komop, wat een onzin. Het zjn deze vijandige gevoelens naar de buitenlanders die er voor zullen zorgen dat de toeristen Curacao zullen mijden en uit zullen wijken naar andere vakantie bestemmingen. Met alle gevolgen voor Curacao. Zoals de Amerikanen zeggen: “If the shit hits the fan” nemen wij aan dat Schotte en Wiels cum suis inmiddels in Miami wonen.

  Ik vind het een grof schandaal. Korte tijd geleden heeftt de Nederlandse overheid een enorme schuld kwijt gescholden. Is dit onze dank? De middelvinger van de curacaoenaren?

  De Nederlandse overheid moet nu echt gaan stoppen met betalen. Nederland heeft zelf enorme schulden. Van de bevolking worden grote offers gevraagd. Er moet 18 miljard woren bezuinigd. Ouderen leveren in, onze gezondheidszorg staat op de tocht en de studenten moeten in de toekomst hun geld gaan lenen. etc etc.

  Ik neem aan dat het nieuwe kabinet o.l.v. de heer Rutte nu gaat stoppen met deze idioterie. Dit kan zo niet langer. Dit is onverkoopbaar aan het Nederlandse volk. Het blijkt wel dat met dit eiland geen afspraken zijn te maken. Naar mijn mening is er maar 1 oplossing mogelijk. Een referendum voor of tegen de Nederlandse paraplu. Een voor stem betekend dan net als de BES eilanden doorgaan als een Nederlandse gemeente zonder zelfstandigheid. Een tegenstem het kiezen voor onafhankelijkheid van Curacao met eigen paspoort e.d.

 12. @WTK, op 20-10-2012 om 06:17 schreef:
  ach ja…….nederland heeft in 2010 een staats-schuld van curacao overgenomen van 850 miljoen euro..
  mijn vraag, wie heeft die 850 miljoen euro schuld veroorzakt??? Toen was er Schotte NIET, toen was er WIELS NIET??? Wie Oh Wie???
  Vul maar in…………heel simpel PAR

 13. onafhankelijkheid en nu meteen.

  waarom wachten laten we de banden met onze broeders versterken.

  in Nederland hebben onze kinderen niks te zoeken.

  kijk wat voor rare dingen ze mee terug nemen

  liever arm en eigen baas in een krot dan een flat woning en niks te zeggen hebben

 14. Curacao could have had it all… <3 Mensen laten we het leuk houden op dit practhige eiland. http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw

 15. Als Nederlander die pas een paar jaar op Curacao heeft mogen wonen en van Curacao en haar mensen houdt accepteer ik zeker deze verkiezingsuitslag. Maar zijn jullie echt trots op de racistische instelling van jullie gekozen leider? Ook moet je niet vergeten dat de NL politiek ook niet alle Nederlanders gepresenteert, Net zoals Hitler indertijd ook maar 30% van de stemmen had. Je kunt daarom niet iedereen over 1 kam scheren, wat jullie en ook een hoop NL wel vaak doen. Kunnen we niet met zijn allen vechten voor een mooier eiland? Laten we niet op onze leiders wachten maar zelf het heft in handen nemen en stoppen met de verdeeldheid. Er zijn mensen van verschillende slag overal, sommigen hebben het goed voor met Curacao en anderen niet. Kijk daar eens naar in plaats van naar huidskleur. Genoeg met het racisme! Vrede op aarde en op Curacao.

 16. @ M.O. Gelijk. Schotte besluit uit nijd een coalitie aan te gaan met PAR en PAIS. Samen 12 zetels. Stelt inhoudelijk weinig eisen. Schotte eist dan alleen voor zichzelf dat hij dan niet gerechtelijk wordt vervolgd en dus gevrijwaard wordt van alle mogelijke aantijgingen/processen i.v.m. de afgelopen 2 jaar.

  Samen 13 zetels zal je bedoelen. Nee, de formatie is niet klaar zeker niet als Schotte te veel van de PS zal eisen. Een gerechtelijke vervolging is niet te ontlopen en dan is er nog de screening, die hij en andere MFK-ers niet zullen overleven. PAR zal hem nooit als minister accepteren zoals ze dat ook niet met Godett hebben gedaan. PS kan eerder kiezen voor PAIS en MAN (11 zetels), als Wiels Cooper kan overtuigen, dat PAIS zo erg nog niet is en beter dan MFK. Of Wiels wil of niet maar hij zal veel van Schotte moeten slikken of anders stort zijn hele kaartenhuis in elkaar en Schotte moet beseffen, dat Wiels misschien kan toveren maar geen wonderen voor hem kan verrichten.

 17. Marisol, vind je het raar dat mensen zo reageren op de winst van PS nadat wiels voor jaren alleen maar anti macamba racistische uitlatingen heeft zitten schreeuwen op radio en tv. En mensen stemmen op dit beest!?

 18. @ Baak. Ik zal niet vluchten, ik blijf hier. Het mooie is, ik verdien hier niets, ik breng iedere maand een paar duizend euro mee die ik hier uitgeef. En waarom kom ik hier? Niet voor het eten. De meeste restaurants zijn te zeer afgestemd op de slechte Nederlandse smaak. Voor het vertier? Nee , je kunt hier alleen maar zwemmen en af en toe naar de film.
  Ik kom hier omdat de bevolking fijn is, het eiland ontroerend rauw en de zee onmetelijk rustgevend.

  Hoewel me niet duidelijk is of je hier blijft of dat je hier steeds komt, hebben de meeste (oudere) Nederlanders deze mening en geen enkele regering met verstandelijke vermogens zal ze wegjagen. Ze kosten Curacao geen cent en besteden hier alleen. Wie ook nog officieel ingeschreven is betaalt ook nog eens belastingen en die heeft Curacao hard nodig. Op de laatste beurs hebben vele makelaars de moed opgegeven om Nederlanders een huis op Curacao aan te praten en dat gevolg van Schotte 1 is al erg genoeg. Wiels moet het beter kunnen, als hij wil en als hij het niet met Schotte kan dan moet het maar met PAIS ook al zal Cooper dan even moeten slikken.

 19. nou nou gaat nog meer .. plan om naar cura -te gaan nee en nee – wat kan nog worden op curacao , nog een paar jaar aan kijken . jammer zo mooie eiland word verkocht ,,,geen woord hiervoor , vanuit nederland = dag curacao .tot wie weet ,,,,zieggy.

 20. Ook deze verschrikking valt volledig in de schoenen te steken van Nederland, in verband met de slavernij zelfs. Vroeger haalde Nederland slaven naar Curaçao, gaf ze een opleiding en verkocht ze weer. Althans: de goede slaven, de domme slaven hoefde niemand. De domme slaven zijn dan ook op het eiland blijven hangen en zie hier: er is een waar volk uit geboren. Een volk met zwakke genen, bovengemiddeld onintelligent. Onintelligente mensen hebben nooit iets van de oude politiek gesnapt en daarom nooit gestemd. PS en MFK zijn in 2010 in dit gat gesprongen en daarmee op de proppen gekomen met het populisme. Dit spreekt de zwakbegaafde bevolking wél aan: je roept even dat er bodemschatten in Curaçao’s terratoriale wateren zitten en dat Nederland dit af wil pakken. De Curaçao’se bevolking snapt dit en staat op de achterste benen. Te dom om te begrijpen dat er alleen rond verkiezingstijd olie in de grond zit, te dom om te snappen dat de vondst hiervan eerst aangetoond moet worden met een onderzoek, te dom om te snappen dat op hun populistische partijen na iedereen zegt dat er niks is, te dom om te snappen dat áls er al olie zou liggen, dit door de minuscule oppervlakte van Curaçao’s terratoriaal gebied de olie al lang gevonden zou zijn, te dom om te snappen dat Nederland wettelijk nooit aanspraak kan maken op de olie op Curaçao’s grondgebied. Ook deze pagina staat vol met de reacties van dit domme volk, dat vrijdag massaal uw toekomst in de waagschaal heeft gelegd door hun domme stem uit te brengen.

  Zie hier ook meteen de reden waarom op Aruba, al ging dat begin ook niet goed, wel kan wat op Curaçao nooit zal lukken.

 21. Ik zit toch met een vraag die niemand beantwoord: in welk opzicht profiteert Nederland van Curaça of heeft ze geprofiteerd ?

 22. @ Marisol,

  Toen ik mij 15 jaar geleden op Curacao vestigde had ik niet eens het idee hier langer dan 3 jaar te zijn. Dat is anders gelopen en heb daar gen moment spijt van. Maar even je laatste posting kritisch bekijken. Toen ik hier kwam moest je een verblijfsvergunnineg EN een werkvergunning hebben als Europese Nederlander. Voor beide vergunningen moesten niet bestaande papieren worden ingeleverd, diende een leger aan onwelwillende ambtenare te worden verslagen, en moest er borg betaald woren (om de terugreis te bekostigen in het geval dat het mis zou gaan). Na maanden strijd eindelijk het felbegeerde document in handen en de wetenschap dat dit ritueel binnen 2 jaar nogmaals opgevoerd moest worden.
  Als Europese NEderlander werd je behandeld als buitenlander. MP Romer zei destijds in een interview “wij zijn ook Nederlanders” om 5 minuten laten in het zelfde interview kenbaar te maken “wat zeuren die Nederlanders hier nou, ze worden behandeld als iedere andere buitenlander”. Antillianen die naar Nederland gingen hadden hier niet mee te maken. Kom dr maar in. Ok, zoek het zelf maar uit als je daar bent, maar dat geldt hier ook.Nederland voor Nederlanders? Nederland voor Europa bedoel je.

 23. Ik zeg: Geldkraan dicht!!!!!!!
  Geen cent meer van de Nederlandse belastingbetaler naar dit zooitje arrogante ondankbaren!
  Ik zeg : dezelfde maatregelen die op Curacao gading vinden, speciaal voor Antillianen in Nederland toepassen (80/20 % etc.etc.)
  Alle criminele Antillianen direct terug sturen naar Curacao!! (niet het probleem van Nederland meer)
  Wiels, en alle mensen die symphatien voor zijn opruiende oneliners hebben!
  HET IS TIJD OM OP DE BLAREN TE GAAN ZITTEN!!!!!!
  Ik denk alleen dat de mensen in de Antilliaanse regering echt niet minder te eten zullen krijgen gezien het overgewicht dat de gemiddelde parlementarier op Curacao heeft!!

 24. Morkoi

  Droom verder, je hebt teveel boeken gelezen, blijkbaar weet je niets over de Antillen, mocht je daar wonen…dan is dat NOG erger.

  Een nederlands voetbalteam heeft meer schulden?
  Uh…duh… zo’n Nederlands team heeft ook IETSJES…meer geld dan curacao!
  Dream on

 25. Overal lees ik: De meerderheid van het volk heeft voor Wiels gekozen….hoezo? 22.6% is toch geen meerderheid??

 26. @Sonerania

  Ik snap het of terwijl; I got the message. Wij Nederlanders moeten oprotten.

  Dat is een leus die ik de laatste twee jaar (na 10-10) vaak heb gehoord, ‘jij moet oprotten naar je eigen land’. Van politieagenten, ambtenaren, in het verkeer en zelfs in winkels en restaurants! Euh nee, we hebben daarna vriendelijk bedankt voor hun diensten. Als je dan weg gaat, samen met andere geshockeerde Makamba’s die op het punt stonden (veel) geld uit te geven, werd je nog uitgelachen ook. Vanmiddag geen omzet gehad, wel veel Makamba’s gepest.

  Maar goed, dit terzijde. Als iedereen op dit eilandje moet ‘oprotten’ naar waar hij/zij vandaan komt, dan weet je toch waar jij overmorgen beland beste Sonerania?

  Vind je het erg als we dan wel even, voordat we ‘oprotten’, langs het partijkantoor op Veeris rijden om te vragen wie van de PS aanhangers z’n Nederlandse paspoort gelijk even wil inleveren? Dan kunnen we die vast meenemen om af te geven in Den Haag. Stempeltje ‘permanent ongeldig’ erop en klaar.

  Het zou je verbazen hoeveel mede dom-oren op Veeris ineens terug zullen krabbelen. Zoals eerder iemand zei ergens op dit forum; realiseer je wel dat als Curacao onder de veilige vleugels van Mama Nederland uit kruipt, je een visum nodig zal hebben voor ieder land buiten deze klip. Tuurlijk, wij ook om Curacao binnen te komen, geheel terecht. Maar euh, waarom zou ik dat willen? Ik ga gewoon lekker op vakantie naar Aruba, Bonaire of eender welk tropisch eilandje. Zelfde zon, zelfde strand en nog welkom ook!

  Maar jij? Waar ga jij heen als het hier spaak loopt? En het loopt nu al spaak want jouw leiders hebben al na twee jaar al een giga-staatsschuld opgebouwd die jij moet gaan betalen. Ik niet, want alle macamba’s zijn dan al ‘opgerot’ en alle banden met de geldschieter zijn verbroken. Terwijl jij aan het buffelen was (macamba baas?) zaten jouw leiders first-class in de KLM interessant te doen. Kochten ze iPad’s (7), wapens (4), auto’s, mooie pakken en God weet wat nog meer met jouw Goverment Credit Card.

  Jij komt dan Nederland niet meer binnen. Jouw gevierde leider Helmin misschien nog een keer om z’n kinderen te bezoeken -hoe hypocriet kan je zijn- maar het walhalla van de gesubsidieerde studies, uitkeringen en eeuwige geldbuidel is daarna definitief gesloten voor alle niet landgenoten.

  Zijn we trouwens ook meteen af van die wachtrijen en het gedoe bij bagageband 16. Als je zo dom bent om een halve kilo coke door te slikken zal je waarschijnlijk net zo dom zijn om PS te stemmen en daarna je paspoort in te leveren.

  Bij de MFK aanhangers is het nog simpeler; die verkopen voor 150 NAF hun idealen. Als ik 175 NAF biedt steunen ze direct en zonder vragen hetgeen IK dan verkondig.

  Maar goed, ‘oprotten’ dus. Ik en honderden mede macamba’s, ondernemers, investeerders, bestuurders en mensen met meer dan 4 hersencellen overwegen het serieus.

  Een oud (ja, Nederlands) gezegde leert ons; wie betaald die bepaald.

  Het ‘volk’ heeft nu bepaald. Lijkt me logisch dat het ‘volk’ dus nu ook gaat betalen.. toch?

 27. Waw jen di reakshon nan hopi falso mes. Nederlanders, het eiland Curacao is van de degenen die daar geboren zijn en die daar jaren hun leven hebben opgebouwd. Hoe kunnen julie van beide kanten zo smerig reageren. Mensen als je niet eens bent met de beslissing van het volk, en je vindt dat je het echt niet meer aankan moet gewoon ergens anders gaan wonen of naar nederland terug keren. Want het probleem is dat wij op de ABC eilanden altijd Nederlanders hebben geaccepteerd, samen met hun hier gewoond etc. Maar in NEderland worden wij als allochtoon beschouwt, minderheid, bruinen, zwarten etcc. zelf wij die daar zijn gaan wonen om te studeren, en niet van een uitkering te leven. Maar ik heb me niks van aangetrokken studeren afgelopen en wegwezen. En ik heb nooit in Nederland gestemd en nooit met de politiek bemoeid in Nederland. Want mijn eiland ga ik beschermen en verdedigen. Nederland voor de Nederlanders en ik respecteer hun beslissing. Dus ik ga ervan uit dat de Nederlanders die op de ABC wonen ook de eilandenbewoners respecteer als ze voor wie dan ook hebben gekozen. maar zo negatief en onbeschoft reageren is very lowww. Als nederland morgen alle allochtonen terug naar hun land gaan sturen zal ik zeker geen probleem mee hebben. Het is hun land en zij moeten het beslissen. IK ben daar niet geboren!! NEDERLAND VOOR NEDERLANDERS DIE daar zijn geboren. niet voor mij, laat ik maar lekker op mij eiland in de zon blijven.

 28. @Peter van Dungen respect voor je betoog.Ik heb het niet zo goed en duidelijk kunnen uiten in het Nederlands als jij. Jij heb duidelijk verwoord wat de Curacaonaars voelt op dit moment. Dat is de waarheid en niet anders.Hun moeten maar gaan leren om te gaan met situaties op dit moment. Men moet niet vergeten dat de nieuwe generatie curacaonaars ook in Nederland hebben gewoond en gestudeerd en moeten ervaren dat ze niet welkom waren in het moederland en constant als criminelen werden behandeld.

 29. Kan iemand volgende zin in het papiamentu vertalen zodat we kunnen uitleggen hoe de zaken werken :
  “Bite the hand that feeds you and you’ll go hungry.”

 30. wiels kan niet door de screening. wiels ben je jeugdzorg vergeten?

 31. @MesterPor

  Je praat teveel rotzooi… terwijl het enige wat je rest is OPROTTEN

 32. Beste kiezers voor onafhankelijkheid,

  Wij Nederlanders wensen u veel sterkte toe in de komende jaren met uw eigen paspoort. Helaas zal dit betekenen dat u visa moet aanvragen voor de meeste landen op deze planeet, waaronder Europa en de VS. Veel succes met uw onafhankelijkheid, een sluitende begroting, een geweldig opererend justicieel apparaat, een perfect lopende economie en een besparing voor de Staat der Nederlanden van enkele miljarden AWG! Top gedaan!

 33. SOBERANO, op 20-10-2012 om 10:49 schreef:

  HEERLIJK deze reacties!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! het is AFGELOPEN met jullie Makamba’s die hier komen om te profiteren. Lui lekker land is OVER. Ik hoop dat er veel makamba’s alvast vrijwillig hun spullen pakken en oprotten, dan hebben wij minder werk.
  Jullie zijn in de zware minderheid dus beter hou je je rustig of neem de eerste KLM en ROT op.

  Beste Soberano, (wat zou jij gestemd hebben?)

  Wat leuk dat je schrijft ‘dan hebben wij minder werk’. Hoezo, had jij werk dan? En als je het al hebt vriend, dan gaat dat niet lang meer duren vrees ik.

  In inderdaad, wij kwamen hier om te profiteren. Dat past namelijk echt bij ons makamba’s, net zo als hard werken bij jullie Soberano’s past. Voor ons is lui-lekker-land over, helaas. Voor jullie begint nu pas het echte genieten.

  Het zal je verbazen hoeveel makamba’s inderdaad vrijwillig zullen vertrekken, samen met de werkgelegenheid, hun kapitaal en het verstand. En als dan de laatste KLM op het eilandje vertrokken is (en niet meer terug komt..) dan wordt hier heel, heel rustig. Tot dat de Soberano’s honger krijgen. En dan?

 34. Haha, we zijn nog geen 12 uur verder en onze Helmin laat nu al weten geen PM te willen worden. Wat ben je nou voor een mietje als je als partij aanvoerder niet zelf gaat voor het PM schap? Zou hij bang zijn dat niemand in Nederland nog met hem wil praten? Ga es op internet Helmin, Nederland heeft Curacao in hetzelfde tijdsbestek van 12 uur, al afgeschreven. Je kan je niet voorstellen hoe opgelucht ze daar zijn!

  Ai, stel je eens voor dat Helmin die mafkees Ivar Asjes naar voren schuift als PM! Dan zijn we helemaal gefeliciteerd. Die straalt op z’n billboards al dommigheid uit.

 35. Hi iedereen,
  Laten we de situatie eens vanuit een ander perspectief gaan kijken. Wiels heeft altijd vanuit een “underdog”positie lopen gillen en brullen. De rollen zijn nu omgedraaid. Hij is NU VERANTWOORDELIJK. Heeft hij een goede nachtrust gehad? Wat is er allemaal door zijn hoofd gegaan? Het is niet niks de puinhoop die hij nu moet gaan opruimen.
  Ik heb het gevoel dat Wiels zich nu flink achter de oren aan het krabbelen is. Voordat hij uberhaupt aan iets als onafhankelijkheid wil gaan denken moet hij het huis eerst op orde krijgen. Hij heeft ook geen boodschap aan een NL die de deur per direct wil gaan dicht doen en de sleutel weg wil gooien.

  Mark my words, deze man gaat anders kraaien. Hij is niet achterlijk. Misschien geen PS/MFK/MAN, Maar erg verrassend PS/MAN/PAIS. Dan hebben we Schotte en kornuiten in de oppositie. Deze formatie kan alleen gebeuren als Wiels ballen heeft. Ik sta aan de zijlijn en kijk ernaar.

  Wiels, het is nu over met Woorden nu is het tijd voor DADEN. Jij hebt altijd gebukt gestaan en bij de paard naar binnen gekeken, maar nu ben jij zelf in de picture.

 36. De meerderheid van het volk heeft voor Wiels gekozen en dat moet iedereen respecteren, gezeur help niet, gedane zaak, Ik wens de nieuwe regering alle beste toe en door hard werken kunnen julie het beter doen. Aruba is ook een puinhoop de laatste jaren, heel veel sociale problemen, armoede, criminaliteit, en wij hebben een Minister PResident die om de week gaat reizen, Een tram van 1 km in Oranjestad die ons miljoenen heeft gekost, i,p,v, dit geld in onderwijs te steken, oplossing zoeken voor de sociale problemen. MInisters di corupt zijn, een minister van volksgezondheid die eigenaar is van bijna alle boticas op dit eiland. Een Min. van Toerisme die de Toeristisch logo patent geeft aan zijn beste vriend, een bedrijf die indirect van hem is. Een minister president di een scientist die met een boot uit nederland naar ARuba komt varen sponsored. En hier lijden kinderen honger, frustratie, werkloosheid. Het verschil is dat de arubanen te rustig zijn lammetjes zijn en gewoon wachten op de verkiezing om ze weg te jagen. Nederlanders geboren in Nederland you guys have a choice, jullie kunnnen terug keren naar Nederland, maar wij moeten hier blijven kunnen nergens terecht> HOPEND volgend jaar op een andere regering. Die zgn. laat nederland denken dat alles koek en ei is hier en terwijl hier helemaal niet zo is.

 37. @Sonerania, jij bent een duidelijk voorbeeld van onwetendheid. Als je uit je eigen slaventijd gedachte stap zal ook jij je snel gaan realiseren dat deze uitslag niet in het voordeel werkt voor iedere Curaçaoënaar! Ik wil net als ieder ander dat de arme wijken worden geholpen, stadions worden opgeknapt en meer werkgelegenheid voor lokalen. Maar.. Geld om dit op te knappen is er niet! En dat wat er was heeft de regeringspartij waar PS Wederom mee wil samenwerken in hun eigen zak gestopt. Geld wat jij en ik betaald hebben!! Het zijn al met al veel loze beloftes die je alleen maar kan wijs maken aan mensen die net als jij niet willen in zien dat je van alles kan beloven, maar niet realistisch nadenkt over de gevolgen hiervan internationaal !!

 38. @ CRIMIcao,
  Uw vergelijking loop volledig mank. Hitler heeft miljoenen doden op zijn geweten, heeft bijna heel europa bezet gehouden, en een bevolking van tientallen miljoenen gecontroleerd en ge-brainwashed. Pas als Wiels Venezuela bezet gaat houden, deportaties, massavernietiging, en in een bunker gaat wonen gaat uw vergelijking met Hitler op. Dat heerschap past in een rijtje met Papa Doc, Idi Amin, Mao, en Stalin. Wiels niet.
  Als u de toekomst onder Wiels wilt spiegelen aan de situatie in Zimbabwe onder Mugabe denk ik dat dit een meer realistisch beeld is. Ik hoop het niet, maar de kans is aanwezig dat er onteigend gaat worden, buitenlanders uitgezet gaan worden, en het land nog sneller naar de k l o t e n geholpen gaat worden.

 39. @Ongerust.
  Wat een infantiel koloniaal stukje tekst.. ”we hebben ze aan het werk geholpen” ”wij hebben ze te eten gegeven” typisch een omhooggevallen onderdrukker. Helaas is het feest nu ook voor jou OVER. Nu wil je de slachtoffer spelen maar wat jij moet doen is precies wat jezelf zegt, weggaan. Ga gewoon WEG. Weg uit een land dat niet van jou is, denk je dat we om jou hulp gaan smeken????? We hebben je niet geroepen toch? Je bent uit vrije wil gekomen. Natuurlijk word je weggejaagd, dit soort type mensen zijn we liever kwijt dan rijk. Als je mensen wilt ”helpen” rot op naar Afrika of naar je eigen land daar is genoeg werk te doen.

 40. @ NLER en anderen mbt tot het opruimen van de puinhopen van MFK/PS/MAN het volgende:

  Einstein heeft eens gezegd: je kunt problemen niet oplossen met dezelfde wijze van denken als waarmee je ze gecreerd hebt….

 41. @ ALL: Monday I am in the office, end of month I get paid and pay taxes and my bills…gas will go up, and down, so will taxes and water and electricity…
  My daughter will go to school, my wife and I will take her to beach each weekend…She will play with her friends and catch lizards…as she says “eh, eh, papa! Ta graaaaaaaaandiiiiii”
  PS, PAIS, or anyone else…each election I do the same and hope that they will do better, that’s all I can do (and vote).
  Opinions are needed, emotions are volitile…
  Blame the Dutch, the locals, blame the past…it’s an easy excuse because you are measured by what you do today and tomorrow now.
  Bon siman in advance

 42. @ ongerust: goed gezegd, eindelijk iemand die het juist verwoord. En zo is het precies, luie mensen die niets willen doen om zichzelf te verbeteren, zelf niet hard willen werken om iets te bereiken. Ta duel mi masha hopi di bisa esey mi stima Korsou pero esey ta e berdat! Altijd maar met dat vingertje wijzen naar een ander en niemand wat gunnen, jaloezie bah en awor nos tin ku sigui juda e flohonan, ami no, ma kansa !!
  Nou moeten ze het maar zelf uitzoeken. Zodra alle bedrijven weg gaan en er meer werkloosheid is, geen olie & gas blijkt te zijn, wellicht worden ze wakker, ik lig niet wakker ervan, hopi suerte ku boso futuro.

 43. @ Abraham Mossel
  JAWOHL verstanden! Er is toch de spreuk : “De geschiedenis herhaalt zich” HELAAS!
  Alleen der Führer is nu zwart en niet wit. En het zijn niet de Joden maar de Nederlanders (en daarna zeker alle buitenlanders) die de klos zijn. Abhauen und schnell, schneller!

 44. @joyceline: wij zijn als Curacaose macamba’s dit eiland niets verschuldigd. Als ik eraan denk hoeveel niet-Nederlanders wij aan het werk hebben geholpen en gehouden, terwijl daar een rot-mentaliteit en een hoop jaloezie tegenover stond. . . als ik eraan denk hoeveel weerstand we hebben ondervonden als we wilden dat mensen zich ontwikkelden, omdat ze liever 2,5 uur pauze nemen elke middag en om 5 uur bo’i palu gaan. . . Nee, mevrouw, het gaat er niet om dat wij het eiland niet willen ontwikkelen, dat proberen we al eeuwen. Het gaat erom, dat de doorsnee mentaliteit van de doorsnee Curacaoenaar dit niet toelaat. Mag je dan een keer overwegen om je heil ergens anders te zoeken, als juist dat deel van de bevolking jouw bloed wel kan drinken, ook al heb je ze eeuwenlang letterlijk te eten gegeven? Wij doen niets over niemand’s rug, maar omgekeerd helaas wel! Curacao is een grote sociale werkplaats, altijd al geweest en dat weet u ook en dat zal onder Idina Wiels niet veranderen. Wij zijn niet laf ,als we vertrekken, wij worden weggejaagd!

 45. Binnenkort geen obesitas meer op het eiland. Voedsel is niet meer te betalen. Elk nadeel heb ze voordeel ….

 46. Sinners Gonna Weep & Mourn

 47. Gelukkig mogen ze nu hen eigen troep van de afgelopen 2 jaar weer verder oppakken! Kunnen nu niet meer de PAR de schuld geven. Succes MFK/PS/MAN

  Gelukkig dat PS de premier gaat leveren! Eigenlijk zijn de verschillen in aantal stemmen niet eens zo groot tussen bijvoorbeel PAR en PS. Onafhankelijkheid kan je wel vergeten zo gek is Wiels ook niet. De komende 5 jaar heeft hij Nederland echt wel nodig.

 48. @P. Vesseur, piepen jullie anders als PAR PAIS EN NOEM had gewonnen.

  hipocrieten

 49. Je kunt nou wel zeggen, dat de meerderheid van de bevolking niet heeft gekozen voor dit tuig, maar laten we niet vergeten, dat in 1936 Hitler ook maar 30% van de stemmen nodig had!!

 50. In this live you must respect yourself.That is the way to have good thing from GOD.

  RESPECT TO THE HUMANITY

 51. Despues di tur cos ta e PUEBLO ta dicidi.Si un kier pensa cu e pueblo ta hanja loke cu e merece anto asina sea.Si abo ta yui di Korsow y bo a vota ,bo a hasi uso di bo derecho y bon hasi.!! Awor boso kier papia di un gobierno ladron Boef ,awor Macamba nan ta kiko Piet Hein tawata ta anto ????? Unta ladron,ja ta esey boso macamba nan a bin hasi aki bandanan toch ,awel si ta asina cu bosa ta yama nos ladron ta di boso mes nos lo a sinja.Y Korsow ta pa y di YUI DI CORSOW !!!

 52. FF een opfrissertje.Het gebeurde in 1936 in Duitsland en in 2012 gebeurde het in Curacao. wees gewaarschuwd volk.

 53. Heb in 5 verschillende landen voor een langdurige periode gewoond.

  Nog NOOIT is het voorgekomen dat een politieke partij zijn primaire beloftes nakomt.
  Politici zitten er toch voor zich zelf en het geld zo simpel zie ik het en zo is het iedere keer ook weer gebleken.

  Het volk heeft gestemd en heeft laten zien dat het 1 tweeen verdeeld is. Wat gaat er nu gebeuren. Je kan vluchten naar een ander of 2-4 jaar uitzitten en dan verder gaan.

  Het volk zal de ware aard van het beestje wel leren kennen.

 54. PS heeft wel zijn stemmen eerlijk verdient, gelukkig zijn zij de grootste en niet MFK. Het beste wat Curacao nu kan overkomen is dat Wiels zijn verantwoordelijk neemt en MP wordt….alhoewel dat twijfelachtig lijkt te zijn.

  Overigens wordt PS gesteund door Dos Santos en Robbie’s lottery, en die loterij is nu niet echt in het belang van de armen….

  Een coalitie van PAIS/PAR/PNP had ik ook erg moeilijk gekregen….laten we hopen dat Wiels echt in het belang van het volk gaat opereren en zijn beloftes voor minder overheidscorruptie nakomt…….de MFK zal dan moeten inschikken…..

  Helaas konden we ook gister wel zien dat Wiels weer de volksmenner speelde, met redelijk beschaafde interim-ministers door het slijk halen.

 55. Ik ben blij met dze uitslag.Ik hoop dat de coalitie gaat bestaan uit PS?MFK?MAN,dan kunnen zij zelf de puinhopen opruimen die ze zelf hebben veroorzaakt.kijken hoe wij er over een jaar voor staan? ben benieuwd.

 56. Kom op mensen. Het is gelukt om Schotte op het 2e plan te krijgen. Ik heb veel liever Wiels.
  De man is misschien wel bot in zijn uitspraken hij staat wel ergens voor. Dat kunnen we van gekke Gerrit niet zeggen. Die staat voor zichzelf. Wiels is al jaren bezig met het voor de arme bevolking. Het en dat doet hij goed!

  Ik kwam 8 jaar voor het eerst op Curaçao. Ik schrok van de armoe van de mensen. Ik schaamde mij rot. Ik vind dat Nederland er een zooitje van heeft gemaakt hier op deze eilanden. Het was beter geweest dat Nederland de Fransen hadden gevolgd en een outre Mer hadden gecreëerd. Zoals u weet heeft frankrijk Frans grondgebied overzees.
  In de plaats daarvan heeft het post koloniaal getraumatiseerde Nederland de boel de voel gelaten en sinds 1969 de ene mafkees regering naar de andere op Curaçao laten regeren.
  Beter was om in een keer dit eiland te verheffen.

  Ik ben daar nog voor. Waarom investeren we geen 3 of 4 miljard in dit eiland. Bouw het op, samen met het bedrijfsleven. Voer echte scholen in. Sluit samenwerkingsverdragen met overzees scholen. Voedt de kinderen op.

  Wat heeft het voor zin om de arme bevolking van Curaçao in de steek te laten. En laten we eerlijk zijn , samen is zelfs een win win mogelijk. Nederland laat dan de wereld zien hoe ontwikkelingshulp echt effect heeft. Hoe samenwerken tot ontwikkeling leidt van een bevolking. Vervolgens kan Curaçao een voorbeeld worden voor landen in de regio.

  Ik zal niet vluchten, ik blijf hier. Het mooie is, ik verdien hier niets, ik breng iedere maand een paar duizend euro mee die ik hier uitgeef. En waarom kom ik hier? Niet voor het eten. De meeste restaurants zijn te zeer afgestemd op de slechte Nederlandse smaak. Voor het vertier? Nee , je kunt hier alleen maar zwemmen en af en toe naar de film.

  Ik kom hier omdat de bevolking fijn is, het eiland ontroerend rauw en de zee onmetelijk rustgevend.

 57. @Wil.

  Jij komt nooit in Nederland he..?
  Of ben jij daar 30 jaar geleden eens geweest?

 58. ”Zo jammer dit……ik kom elk jaar een paar keer naar jullie prachtige eiland…helaas zullen de reisplannen voor 2013 plaatsvinden op een ander eiland. Ook al ben ik Nederlandse met een hoop liefde voor Curacao…ik wil niet op eiland zitten, omringd door mensen die gekozen hebben voor een man die alleen maar haat zaait…….echt zo spijtig.”

  GOED ZO !!!! Blijf in je eigen land, hier ben je ook niet welkom, blijf ver weg. We hebben jou je geld en jouw volk niet nodig. De tijd zal het leren…………………………..

 59. Trouwens, wanneer ik hier zoal de reacties lees… ben ik benieuwd hoe die telling is gegaan. Zijn toch veel inwoners niet blij met de uitslag. Vreemd.

  Ok, ook zie ik hier natuurlijk mensen van het kalibur/ intellect van Wilders… die niet vooruit kijken, maar alleen naar vandaag. Niet wetende dat ze straks in een woestijn terecht komen…..

 60. HEERLIJK deze reacties!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! het is AFGELOPEN met jullie Makamba’s die hier komen om te profiteren. Lui lekker land is OVER. Ik hoop dat er veel makamba’s alvast vrijwillig hun spullen pakken en oprotten, dan hebben wij minder werk.
  Jullie zijn in de zware minderheid dus beter hou je je rustig of neem de eerste KLM en ROT op.

 61. Curacao zal zich nooit meer bij Bonaire of Saba kunnen aansluiten… duh..

  Het zal een wonder zijn wanneer Curacao er nu nog bovenop komt. Maar ja, dat moet/ zal blijken.
  Wat wel zeker is…is dat Nederland ook van Curacao af wil.. En dat weten de Curacaoenaren ook ‘echt wel. Dus houdt op te mopperen en zorg dat je los komt.
  Alle Nederlandse bedrijven daar weghalen, inversteerders. En dan wordt het net zo’n mooi en lux als Haiiti of de Dominicaanse. Mooie straatjes en natuur daar. Wel veel bedelaars.

  Jammer, jammer. Maar ik hoop dat er dan geen geld meer gaat naar mensen die schelden/ mopperen op de geldschieters..

 62. Jonge, jonge… Ik dacht net de Venezaanse hel te ontvluchten en naar Curacao te emigreren… Gaan het daar bij jullie blijkbaar identiek dezelfde weg op ! Een regering die haat en armoede zaait maar de schuld op de kolonialen/rijken/anderen steekt… En een oppositie die op de rode doek reageert als een dolle stier en ook slechts verwijten en beledigingen stuurt richting regering en diens kiespubliek, waardoor dit door rancune gedreven nog meer in de handen van die politici zonder scrupules valt en de bevolking door de armoede, die door dit alles gegarandeerd zal toenemen, nog meer van hen afhankelijk wordt… Goed gedaan, Chavez, je revolución bolivariana werkt aanstekelijk…

 63. @ Joyceline en welke eeuw leef jij? ban serio si, niks te helpen die boevenbende, hala kita vooral e inversionistanan dan zullen ze wel moeten voelen. Nos tur a help masha hopi mes maar het volk wilde niet luisteren dan maar inpakken wegwezen.
  Zoals ik al eerder zij geen handje ophouden paso Nos mes Por toch?

 64. Mijn excuus joyceline, schreeft je naam verkeerd in de haast.

 65. Jocyline,
  Perfect laat ons vechten met ons allen voor een goed Curacao.

 66. @ joyceline. Waarvan hebben de Nederlanders geprofiteerd? Het prettige weer, het investeren, het werk bieden, het belasting betalen? Laten we het eens over de formatie hebben. Trouwens die Schotte met z’n eeuwige grote mond is wel opvallend stil. Hij is vast niet helemaal blij. Een gelijk aantale zetels en PS is de grootste en het zijn geen vrienden. Hoeveel zal Wiels (op)eisen en hoeveel zal Schotte willen geven? Schotte hoeft als onderhandelaar niet gescreend te worden. Het is absoluut geen gelopen race dankzij de kiezers.

 67. Beste Helmin………

  Ik hoop dat de intentie van dhr Wiels zo oprecht is als hij pretendeert.
  Ik hoop ook dat hij beseft dat dit land NIETS produceert en alleen maar importeert. Dat betekent dat je het moet hebben van service verlening (raffineren voor Venezuela maar ook de touristenindustrie) voor de regio maar ook voor de rest van de wereld.
  Dan moet je verdomd hard je best doen om het aantrekkelijk te maken hier te komen.
  Nederlandse Touristen spenderen hier toch veel geld en met dubieuze partners komen de Amerikanen echt niet……….

  Daarom bij deze Beste Helmin,
  Jij bent zeker GEEN domme vent, so THINK!
  Stop alsjeblieft met opruien en ga daadwerkelijk aan het werk!!!!
  Maak schoon schip in de staten en zorg dat je respectabele partners krijgt die daadwerkelijk strategisch service verlenen.
  begin met een deugdelijke begroting zonder gekke dingen.

  Het volk heeft voor JOU gekozen! JIJ bent nu verantwoordelijk!
  Neem deze verantwoordelijkheid en ga aan het werk!!!!!!
  Please!

 68. Trouwens de houding van sommige Nederlanders op dit forum is sterk af te keuren. Jullie hebben geprofiteerd over de rug van de Curaçaoënaar en geef DIT TOE! Ook andere buitenlanders. Ik weet dat de Curaçaoënaar daartoe deels heeft bijgedragen want ze ontwikkelden zichzelf maar matig maar sommigen van jullie vonden het prima zo. Dan konden jullie lekker je gang gaan. I.pv te vluchten blijf je schouder onder het werk zetten en help opbouwen want anders is dat zuiver de kolonialistische mentaliteit van uitbuiten en als er niets meer is, wegvluchten. Dat is laf!!! Ik maak me zorgen om de verkiezings uitslag maar ik blijf meedenken en meehelpen om dit mooie eiland tot bloei te zien komen. Jij dus ook! Als er rassenhaat gezaaid wordt, is dat intriest, maar vlucht niet weg!

 69. Het is zoals het is. En zorg nu niet met ons allen dat we in Curacao een duidelijker twee kamp gaan krijgen. Wees contructie en draag bij in de vorm; dat wat goed is ondersteunen en dat wat niet goed is, in jou ogen, breng dan atternatieven aan..
  maar ga niet met modder gooien en rechszaken aanspannen dat hebben we nu gezien werkt niet. Wees respectvol tegen over elkaar.
  Een verschil van mening mag zeker en is zelfs gezond, maar kom in je discusies met argumenten die steek houden en die op waarheid berusten. Hij die alleen maar modder gooit zal altijd verliezen is het niet in de eerste game dan later, maar die tijd komt.
  Wat de keizer heeft verteld is dat de oude tradionele partijen in de huidige vorm hebben afgedaan.Dat partijen die een ander gezicht laten zien nu de kans krijgen zie als voorbeeld ook de FOL en Pais. En waarom is PS de grootste en niet MFK.
  Samen vechten voor een goed Curacao waar het goed leven is en waar mensen met plezier moeten komen. We hebben het mooiste eiland en meeste te bieden zorg dat we dat beschermen en verder uitberieden.
  En maak een klimaat waar de landskinderen die elders studeren met pleizer terug komen om hier een toekomst op te bouwen. En voor jullie info ik ben een makamba en steun de PAR, maar hou echt van dit eiland en zijn bevolking en wil constructief meewerken aan nog mooier eiland.

 70. die mensen op die foto, zijn dat de nieuwe machthebbers? jeetje..echt?

 71. Ok dus business as usual. Deskundige professionals zullen dus weer door het slijk worden gehaald zoals eerst en worden ontslagen. Een nieuwe cultuur van de angst in het kwadraat dient zich aan. De mensen met geld (werkgevers) zullen wegtrekken want zo kan je geen zaken doen. Naar Nederland gaan is geen optie. Want daar ben ik een allochtoon.
  De propaganda van Radio Mas heeft gezegevierd.
  Shonnan, boso kuenta, ami ta hala kita.

 72. wel…. laat nu maar eens zien of je ballen hebt zo groot als een wiel met de onafhankelijkheid.
  of dat dhr wiels maar een man is die maar wat populistisch toetert…

 73. Ik snap niet waarom we die zgn nette Nederlanders aanhalen die achteraf van alles en nog wat uitvreten. Het gaat om CURACAO. Het gaat om wat wij er van willen maken. We moeten onderhandelen met landen om ons heen. Politici zijn rolemodels. Snappen we dat niet of hoeft dat niet zo te zijn? Criminaliteit neemt toe als mensen denken dat politici dat ook zijn. Zijn we verblind of zo? Zijn we jaloers op de rijke stinkerds, die helaas ook YDK zijn? Het gaat om wat wij ervan willen maken! Wat willen wij ervan maken? Communicatieproblemen vergroten, want onze leiders schreeuwen, stelen,liegen, etc etc… Ja, schuld van PAR of Godett,maar als volk moeten we VOORUIT kijken en moeten we LEREN. Leren van de les van de afgelopen twee jaar of zelfs afgelopen 3 maanden. Maar we zijn zooo emotioneel, net als onze leiders en al gaan we ten onder, we willen ze weer. We krijgen toch matrassen, spaarlampen of 500gld. Wie, een handjevol mensen en de rest???
  Gaan we nu de nederlanders of alle andere buitenlanders haten terwijl we zelf zo weinig uitvreten??? Is dit de manier waarop we onze minderwaardigheidscomplexen gaan maskeren? Wij moeten iets er van maken met integere,betrouwbare mensen. Trouwens, waarover klets ik? Zijn die wel te vinden op het eiland? Overal loopt er geboefte rond, daarom wilde ik een andere partij de kans geven. Eentje die net zo steelt als Ned misschien maar ook een beetje aan ons denkt. Want politici zijn overal op de wereld boeven, houden de schijn op, maar mijn GOD ik ben op zoek naar eerlijke mensen met een hart voor dit land die niet alleen maar uitschelden of stelen maar MORAAL hoog in het vaandel houden.Help!!!
  Waar gaan we ze vinden. Wil de eerlijke Curacaoenaar opstaan???? HELP HELP!

 74. …. en plots staan meer dan 50% van de huizen te koop ….. 🙁

 75. @ Peter van Dungen. Ik proef uit je reactie een soort verwijzing naar de bijbel, dat als je op de ene wang geslagen wordt, je ook de andere wang moet toekeren. That is not happening en de waarheid, die vaak hard is, mag best gezegd worden. Als het deze uitslag misschien als gevolg heeft gehad, zal dat ook geaccepteerd worden. Bij een andere uitslag zou PAR ook de gevolgen hebben gedragen door niet met MFK en/of PS te willen regeren ook al zou dat een plaats in de oppositie hebben opgeleverd. Voor mij moet het glas van de PAR halfvol zijn met goede perspectieven voor de toekomst.

 76. Wiels heeft in zijn eerste toespraak de wens om uit het koninkrijk te stappen meteen al afgezwakt, dat was dus de eerste daad!
  Ben benieuwd hoe de te vormen regering zich uit de financiele nesten gaat werken, aangezien we in twee jaar tijd keihard achteruit zijn gegaan.

  Binnen twee jaar zijn er weer verkiezingen als dat niet lukt, daar durf ik om te wedden.
  Het zijn de zelfde mensen die voor onder andere deze partij gestemd hebben die de hoogste prijs gaan betalen, en men had al niet veel. Pabien Korsow?.

 77. @wil: zoals het een echte yui korsou betaamt, altijd maar wijzen naar een ander!
  Te stom voor woorden. Pabien Korsou je hebt gekozen, korda no bin puntra Hulanda pa sen paso kranchi a sera, dia boso hanja hamber bai bati na porta di sede di PS! Ay no ma lubida, korsou ta riku tin gas ku crudo, no jora malai dia bo find out ku ta ganja nan a ganja bosonan!
  Suerte!

 78. Het volk heeft gesproken. “Vox populi”. Twee jaar zwak beleid en een overmaat aan incompetentie en corruptie tot zelfs mafia-financiering hebben het volk kennelijk niet overtuigd dat het anders moet. Verrassend. In economisch slechte tijden kun je verwachten dat een populistisch, semi-racistische en weinig demokratische partij als de PS het wel gaat redden. Zo leert ons de geschiedenis. Je kunt slechts hopen dat dit niet tot meer racisme, diktatoriaal gedrag en zelfs fascisme gaat leiden waarbij sprake is van terreur van de (nipte) meerderheid. Moeilijker te begrijpen is dat de incompetentie en corruptie van de MFK worden beloond. Er waren immers alternatieven. Duidelijk is gebleken dat deze mensen niet in staat zijn het Land Curacao in de goede richting te duwen. Voorbeelden te over. Helaas zal dit waarschijnlijk leiden tot minder werk, inkomen en welzijn. En dat is slecht nieuws, met name ook voor de velen die aan de onderkant van de maatschappij staan. Kennelijk is een groot deel van de bevolking niet echt in staat tot dit inzicht te komen en zijn we nog niet toe aan echte demokratie en kwaliteit. Hopelijk lukt het echter toch de economische moter weer op te starten (vraag me niet hoe; met welke goede bestuurders? En “Den Haag” is nu geen alternatief meer, die hebben we te veel zonder respekt en onverstandig behandeld), de financien op orde te brengen en vooruit te gaan; als Land, als kleine jonge natie. Ik wens de nieuwe bestuurders veel wijsheid en integriteit toe.

 79. LET OP!

  Meerderheid kiest niet voor PS.

  Van de 87058 stemmen, hebben 67342 (77%) stemmers duidelyk NIET voor PS gekozen.

  Het volk heeft inderdaad gesproken.

  (201012:0921)

 80. @ wil

  Dat stukje in het AD over Rutte… Dat was een parodie!! Even goed lezen en je hersencellen laten werken…zou toch wel heeeeeeeeeel apart zijn als Rutte precies en exact hetzelfde heeft gedaan als Schotte… Hallo zeg! En nu vind je t erg? Maar als Schotte iemand dood rijdt, steelt, oplicht en liegt etc is t normaal?

  Zucht

 81. Het volk krijgt wat het verdient, kosten zullen stijgen, ivesteerders trekken weg en ontslagen zullen vallen. Helaas niet alleen voor die domme PS en MFK aanhangers, maar ook voor alle ydk! Voz di pueblo ta voz di dios!

 82. De uitslag is wat het is. Curaçao is duidelijk aan het puberen; mensen, geef iedereen ruimte om fouten te maken, om te ontdekken. En Nederland kan dit emotionele kind waarschijnlijk de komende jaren niet openlijk aanspreken op het gedrag, maar dat is nog geen reden voor ‘gedag’.

 83. kijk naar de verkiezingsuitslag jongens, nou ik doe toch weer een poging, want mijn laatste niet geplaatste poging heeft precies deze situatie voorspeld en ik hoop dat de redactie nu niet zo flauw is om het niet te plaatsen, want nu zitten wij “Curacaose macamba’s” en “macambanan pretu” in het verdomhoekje!

  Curacao is al 150 jaar lang een tijdbom. Van 7000 ex-slaven, binnen 100 jaar naar 120.000 Afro-Curacaoenaars, bijna de volledige bevolking. Veel ongemengde relaties, dus veel familie-relaties daardoor, dus veel inteelt. Dat doet iets met een volk, duhhh. Anyway. Van 7000 ex-slaven naar 120.000 verongelijkte, anti-Nederlandse Afro-Curacaoenaars, die liever met elkaar in de shit zitten, dan toegeven, dat “de nazaten” er iets van kunnen maken, met een voormalig moederland en buitenlandse investeerders.

  Voorspelbaar dit. Curacao is nu een “boze Afro” eiland, net als Haiti en het gaat dezelfde toekomst tegemoet. Grappig wel, dat het de afgelopen twee jaar is geleid door een mulat, van Colombiaans-Nederlandse afkomt, maar goed, de Afro’s hoeven nu niet meer op de “tweede rang” te zitten, want nu mag Idina Wiels de scepter zwaaien.

  Gevolgen:

  – De slimme niet-Nederlanders, die niets moeten hebben van Wiels en Schotte, die gaan naar Nederland, Miami of Bonaire, afhankelijk van hoeveel geld ze hebben.
  – De Nederlanders zonder geld zullen voor een belangrijk deel terug gaan naar Nederland. Een aantal Nederlanders zal kiezen voor Bonaire.
  – Curacaose zakenlieden gaan naar Miami of elders.
  – Buitenlandse investeringen kan je vergeten!
  – Nederland krijgt komende week haar eerste motie voor eenzijdige onafhankelijkheid voor de kiezen, gevolgd door een (grond)wetsontwerp, waar op dit moment in beide kamers best eens een twee-derde meerderheid voor zou kunnen zijn.
  – Het Nederlands wordt als taal afgeschaft in het onderwijs, de ambtenarij en het bedrijfsleven en het Engels blijft van een bedroevend niveau, als het uberhaupt al wordt gesproken, waardoor kinderen die hier naar school gaan buiten Curacao niet kunnen doorleren en niet kunnen werken. Door geldgebrek zal het onderwijs sowieso stagneren, dus ‘doorleren’ op het eiland kan je in de toekomst vergeten.
  – Door geldgebrek zal de gezondheidszorg volledig afkalven, naar Hatitiaans niveau.
  – De raffinaderij zal op enig moment sluiten, mede door gebrek aan onderhoud en Venezuela zal ervoor kiezen om een deal te maken met de Chineze nieuwe eigenaar van de ex-Valero plant op Aruba (zijn ze al mee bezig, weet ik uit betrouwbare bron!).
  – Nederland zal, als gezegd, haar handen volledig van Curacao af trekken, waardoor ook de jaarlijkse reguliere koninkrijksbijdrage wegvalt.

  Nou ja, zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan, maar het is duidelijk dat er voor het verstandige deel van de bevolking hier geen plaats meer is. Dus PS/MAN/MFK aanhangers, jullie mogen deze rots hebben en veel plezier ermee! Het wordt weer mango’s uit de eigen boom eten en op hagedissen jagen in de knoek, maar who cares, genoeg leuke plekken in de wereld om een bestaan op te bouwen!

  Bonaire is voor ons een prima optie. Zakelijk nog niet zo sterk, maar dat is een kwestie van tijd! Ik roep bij deze iedereen op, die overweegt zich (zakelijk) op Bonaire te gaan vestigen, om een berichtje te sturen naar ongerust@rocketmail.com, mag voorlopig best even anoniem, want we kunnen voorlopig mensen die we niet kennen niet vertrouwen (kijk naar de zwarte lijst op Facebook!).

 84. Moteen we al het nederlandse paspoort inleveren?

 85. Geen buitenlandse investeerders, geen Werk, terug naar BASIC.
  Curacao heeft het zelf verdient, jammer

 86. Bon dia, de verkiezingsuitslag is bekend. De PS onder leiding van de heer Wiels is de winnaar en is aan zet. Ik voldoe bijna voor 100% aan de PS-definite van makamba. Ik vind dat de uitslag van de stemming door een ieder moet worden gerespecteerd. Dat is democtratie. We moeten ophouden met vuil naar elkaar toegooien. De PS staat voor een hele lastige taak, De heer Wiels mag zich dan geregeld uitgesproken uitlaten over bepaalde zaken, maar is zeker iemand die voor de volle 100% gaat voor het belang van Curacao. Zijn beleid zal een sociaal karakter hebben, corruptie niet accepteren en er op gericht zijn de finnciele huishuiding in orde te maken. Het streven naar uiteindelijke autonomie is ieders recht en een dergelijke partijvisie is prima. De PS onder leiding van de heer Wiels heeft dit altijd hoog in het vaandel gehad en laat zich hierover ook geregeld wat genuanceerder uit. Ook zij realiseren zich dat het van de éne op de amdere dag niet kan en willen het alleen maar doen als het echt kan en verantwoord kan. Het is te hopen dat de PS er in slaagt om een stabiele regering te scheppen. Dat is in het belang van heel Curacao (het land en de inwoners ongeacht afkomst). Mijn persoonlijke mening is dat in het huidige politieke klimaat het beter zou zijn om (tijdelijk) met een zakenkabinet te regeren, waarbij al het oude zeer (incl. mogelijke corruptie in de afgelopen jaren) kan worden opgeruimd. Nu blijft het corruptie aspect mogelijk hangen en elke nieuwe coalitie krijgt hier (te veel) last van. .

 87. maar er komen betere tijden,
  de revolutie eet zijn eigen kinderen.

  Gezien het statuut zal Nederland elke maatregel van Wiels beantwoorden met dezelfde maatregel.
  De Nederlanders hebben geen enkele binding met ons land. Helemaal niet omdat de PS willens en wetens de vorige regering hebben laten zitten ook al waren er aanwijzingen dat de MFK niet helemaal zuiver waren.

  De Ps heeft nu de kans om alles recht te zetten, Wiels heeft het aangekondigd, strengere wetten, 1volk, 1 land.
  Dit is een goede ontwikkeling, mensen moet weten waar ze aan toe zijn, in Cuba konden ze ook allemaal studeren, kijk hoe ontwikkeld daar de mensen zijn.
  De staat geeft hun werk, huizen, stroom , water en eten, daarvoor hoeven alleen maar te werken en iedereen krijgt evenveel loon.
  Wiels heeft gelijk dat er meer controle moet zijn, strengere straffen tegen ontucht, drugs, berovingen enz.
  zoals Wiels zei geld is een middel maar niet noodzakelijk, waarom een dure graafmachine kopen als je genoeg handen heb die niks doen., die kunnen ook graven.

  waarom een dure gevangenis voor moeilijk opvoedbare gevangen als je klein curacao heb.
  Wiels heeft gelijk als hij straks beslag legt op de gelden van R dos Santos 54 miljoen dollar is ruim 100 miljoen guldens.
  Zo zullen nog meer uitzuigers van het volk hun onterechte verdiensten kwijt raken , tenslotte alles voor het land.

 88. Het weldenkende deel van de Curacaose bevolking , gelukkig is dat het helft, woont inmiddels in Nederland en mag helaas niet meestemmen. Het deel wat vindt dat de voorouders al voldoende hebben gewerkt, zodat zij dat nooit meer hoeven, heeft nu gestemd voor een “vrijkaartje” boodschappen en eenwekelijkse grote mond op de radio. Nu al het geld is opgemaakt door gladde Gerrit , mag Wiels zelf gaan zeggen wie zijn 80/20 en “free for all ” hobbies mag financieren. Chavez zat met het zelfde probleem. Die ging bedrijven nationaliseren. Ik breng je hopelijk toch niet op een idee Helmin ?

 89. Als je legaal crimineel wil zijn zorg je toch dat er een legale criminele regering zit, wie zei dat het volk dom is.

 90. Veel beloven, weinig geven doet de dwaas in vreugde leven. R.I.P. dushi korsou.

 91. De Pvv en de SP gaan zo snel mogenlijk over om alles klaar te leggen voor zijn onafhankelijkheid de PS regering olv H.Wiels ik zeg bye bye Dushi Korsow hopenlijk word het geen Haiti 2 .

 92. Curacao gefeliciteerd, gerechtigheid heeft gezegevierd. Een verrader is al weg, onze (nep )
  vice staten voorzitter Go det. Geef ze nu de kans om de puinhopen van 16 jaren PAR op te ruimen. En voor al de genen die zo negatief zijn, of weg willen uit Curacao, ik zou zeggen daar is de deur. Stop a.u.b met kritiek over de mafia. Vooral de Nederlanders, koop een Antilliaans dagblad van 19 oktober, en lees op pagina 7, wat er nu allemaal in onze Nederland gezegd wordt. Ook de Nederlandse kranten stonden er vol van. Onze keurige ( zogenaamd nette mensen )Nederlandse Premier Mark Rutte heeft banden met de Italiaanse mafia, heeft zonder rijbewijs gereden en zo voorts, enz. Minister de Jager, en Verhagen hebben belasting schuld van vele tien duizenden euro. Minister Schippers heeft ……….En wie zat hier op Curacao achter een coupe , om een interim regering te vormen, ja hoor Nederland. En waarom moest een interim regering komen ? Om zogenaamd een screenings wet aan te nemen, om te voorkomen dat de Ministers hier op Curacao geen banden met de mafia hebben, geen belastingschuld hebben. En wat blijk onze keurige mensen daar in Nederland hebben zelf banden met de mafia, hebben zeer hoge belastingschuld, enz. Haal eerst de balk uit je ogen, en dan pas kan je de splinter in andermans ogen zien. Dit noemen ze hypocriet. Hahahahaha .

 93. HAHAHAHAHA KORSOW pabien pueblo a papia RESPET.

 94. niet allemaal ……..

 95. “Wat men zaait zal men oogsten” PAR met zijn vuile spelletjes en hun clubjes hebben duidelijk de 3 musketiers sterker gemaakt! Het gooien met slijk heeft hun de nek om gedaan. Zoals ik al weken aanhaalde is slijk gooien niet de manier om mensen te overtuigen dat een ander slecht is. Zelfs een gegijzelde zal de gijzelaar lief hebben! En dat zien we hier duidelijk. Ik ben blij dat de vuile wereld van mevr Leeflang het niet gehaald heeft en ik vraag me af wanneer PAR gaat begrijpen dat ze van een partij van respect gedaald zijn dankzij haar naar een riool partij! Laten we de heren gewoon hun werk doen al zie ik haiti 2 al dichterbij komen. Want de heren Wiels en Schotte hebben een probleem ze denken door Nederland langszij te zetten dat er vrij spel is maar vergeten de 3de macht die alle touwtjes in handen hebben. Die staan nu scherp en dan verwijs ik naar wat heer Pim Fortuin zijn leven heeft gekost. Bestudeer deze zaak maar eens.

 96. Zonde, vaarwel Dushi Korsou

 97. Fijn, onafhankelijk onder fascisten.

 98. Zo jammer dit……ik kom elk jaar een paar keer naar jullie prachtige eiland…helaas zullen de reisplannen voor 2013 plaatsvinden op een ander eiland. Ook al ben ik Nederlandse met een hoop liefde voor Curacao…ik wil niet op eiland zitten, omringd door mensen die gekozen hebben voor een man die alleen maar haat zaait…….echt zo spijtig.

 99. Je zou denken dat het verkiezingsuitslag geen invloed zou hebben op de Nederlandse elitaire gemeenschap op Curacao. Zij haten immers de Curacaoenaars, integreren niet, haten het eiland, spreken de taal niet, sturen hun kinderen naar segregate blanke scholen en leven in enclaves. Het verdriet dat de overige ju di korsou voelt, zal deze club nederlanders onbekend zijn. Zij hebben geen emotionele band met Curacao en kunnen daardoor makkelijk remigreren naar Nederland waar ze lekker de xenofoob kunnen uithangen. Toch speur ik hier (gelukkig maar) een gevoel van zware teleurstelling dat begrijpelijk is. Want hoe je het wendt of keert, teruggaan naar een piepkliene rijtjeswoning met een privacy-loze achtertuin zo groot als een kattebak, en niet verder komen dan een gezamelijke 2de handse Opeltje is voor ons Nederlander die al jaren op Curacao wonen geen prettig vooruitzicht. Niet te vergeten dat onze Nederlandse bedrijven Op Curacao in de meeste gevalen niet door de oerwoud van regelgeving in Nederland heen zullen komen, waardoor we met z’n alle in loondienst moeten met een half uurtje pauze om ons knipwit met komijnen kaas en een op te eten.

  Dus ik zal zeggen, laten we nou samen met de overige 47% van Curacaoese oppositie genoten rouwen en hopen voor een betere toekomst. Want laten we eerlijk zijn, het is juist deze hooghartige nederlandse attitude die hier op het forum veelvuldig aanwezig is (“antillianen zijn dom”,” jullie kunnen niet zonder Nederland”,”Nederland moet de kraan dichtdraaien”) precies de oorzaak is van de overwinning van Wiels. Want waarom zou een vader en moeder uit Koral Specht stemmen op een partij zoals de PAR waar de Nederlandse PARlingen de inboorlingen beschouwen als dom, maar wel graag hun stem willen?

 100. Ik was van plan om als Surinamer in Curacao te investeren (wilde een appartementencomplex neerzetten voor toeristen). Maar met zulke figuren aan de macht die de volledige onafhankelijkheid van Curacao hoog op hun vaandel hebben staan, ben ik van plan om mijn pijlen op een ander eiland te richten waar het politieke en economische klimaat wat gezonder blijkt te zijn. Ik wil geen Suriname/Haiti 2 onder mijn voeten hebben. Aruba of Sint Maarten lijkt mij een goeie optie.

  Verdomme nog aan toe met die oliedomme nazaten van de slaven die zogenaamde met een slavernijtrauma rondlopen. Ze verschillen niet veel met dat gespuis dat we in Suriname hebben.

 101. @ Jonas. En laat nu duidelijk zijn dat HET CURAÇAOSE VOLK REGEERT en niet een handje elitaire zakkenvullers die denkt beter te weten.

  Ik zou de groei van jouw bankrekening in de laatste 2 jaar willen zien en die van de ministers van MAN/MFK/PS. Dan weet ik precies wie de elitaire zakkenvullers zijn. Er lopen ook nog wat onderzoekjes bij het OM en hoe gaan ze dat afkopen?

 102. Lekker geslapen .. nou krijgen ze meer hekel aan ons .. stelletje rijke st ………

 103. Geen enkele commentaar van Zorro te zien. Hij is toch niet van de brug gesprongen?

 104. Gefelicitieerd aan de winnaars. Het curacaose volk heeft gesproken. Ik hoop dat deze nieuwe regering aan zijn beloftes houdt en van curacao het beste maakt.

  Een advies voor tur yu di korsou: ” Vertrouwen is goed, maar controleren is beter.”
  (Socrates)

 105. goed nieuws voor de onafankelijkheid voor curacao….vandaag telegraaf.nl..pvv en sp willen dat curacao nu onafhankelijk wordt;;geert wilders pvv en sietse fritsma(sp)gaan het kabinet woensdag oproepen om het afscheid van curaco snel te regelen…..volledige onafhankelijkheid is goed voor nederland,en de NEDERLANDSE BELASTINGBETALER… hoeft Wiels geen referendum te houden,,en krijgen de stemmers wat ze willen,,volledige onafhankelijkheid

 106. Zelfs de eigen Curaçaoënaar praat er over hoe dom het volk is, maar dit…woow!!! Ik had verwacht dat wij gegroeid waren. Seksueel misbruik, jattende regering, toename criminaliteit, angst, liegende regeringsleiders. Ja, Par en co…hebben er ook een zooitje van gemaakt maar een leider die alleen maar uitscheldt of boeven het land inbrengt…mensen waar gaan we naar toe! DENK NA aub! Had desnoods PAIS of PNP binnengehaald om IETS anders te proberen maar PS of MFK? Hoe dom kan een volk zijn? Oliedom!!! tja!

 107. maar we zijn er nog niet:

  MAN zit met 2 zetels in een luxe positie. Kunnen de coalitie met PS en MFK maken of breken.Willen echter graag iin het kabinet. Stellen dus nauwelijks eiisen aan PS en MFK. (Cooper komt niet door de screening).
  PS en MFK zijn water en vuur. Schotte komt ook niet door de screening. Schotte gaat dwars liggen. Waarom zou hij zich de eisen van de leidende PS/Wiels laten welgevallen nu de macht niet meer bij Schotte himself ligt?

  Schotte besluit uit nijd een coalitie aan te gaan met PAR en PAIS. Samen 12 zetels. Stelt inhoudelijk weinig eisen. Schotte eist dan alleen voor zichzelf dat hij dan niet gerechtelijk wordt vervolgd en dus gevrijwaard wordt van alle mogelijke aantijgingen/processen i.v.m. de afgelopen 2 jaar.
  We’ll see!
  To be continued.

 108. Ik roep alle politici op Curacao op zich neer te leggen bij hun verlies en gezamenlijk achter Wiels aan te sluiten om te gaan strijden voor een gezamenlijke doel het welzijn van het Curacaose volk ongeacht kleur of ras.Ik hoop dat Wiels ook hetzelfde zal doen om toenadering te zoeken naar andere politieke partijen die mee willen werken naar een gezamenlijke doel.

 109. Alleen ezels stoten zichzelf tweemaal aan dezelfde Steen! Ayooooo invershonistas….. ayoooooo koopkrachtigen….!! Toekomst voor korsou is een straatarm volk met een corrupte overheid. Zo zien we maar weer dat we niets verschillen met die chaotische afrikaanse landen. Elk volk verdiend hun regering zeggen ze………….

 110. Op de eerste plaats mijn felicitaties aan dhr Wiels van Pueblo Soberano die de geluiden vanuit BV nederland goed heeft vertaald in verkieizngswinst. Nederlandse politici als Brinkman en Wilders en van Raak Sp hebben altijd geschreeuwd de eilanden te willen sluiten aan Venezuela of te willen afstoten net als in het verleden met Suriname hebben gedaan.Ik hoop echt dat hij zijn houding zal veranderen in een positieve om zijn doel te bereiken. Persoonlijk ben ik geen aanhanger van Wiels maar het volk heeft gekozen en dient gerespecteerd te worden. Nederlandse politici kan blijven schreeuwen dat de maffia regeerd op Curacao maar wat kan je anders verwachten als je je eigen gekleurde rijksgenoten zo als een stukje vuil behandeld. Als ik eerlijk mag zijn moeten wel eerlijk kijken hoe arrogant ze zich opstellen jegens het doorsnee geleurde bevolking op de eilanden. BV Nederland kan niet meer om Wiels heen ze zullen hem met open armen ontvangen vooral de regering Rutte. Verder is niks diep triest voor Curacao dat heeft Nederland zelf zo gewild. Kijk maar naar die konstante negatieve bejegening van de Nederlandse critici in dit krant zelf. Het is echt bagger. Het volk heeft gekozen en dat zal ik ook respecteren. Wiels heeft nog een kans gekregen van het volk en zal nu moeten gaan bewijzen wat hij echt in zijn mars heeft om een verdeelde volk bijeen te brengen. Ik wens Wiels nogmaals sukses toe.

 111. Jammer voor ons, het deel van deze bevolking die leest, analiseert, zich een eigen mening probeert te volgen en meestal in overleg met anderen probeert te handelen naar beste EER en GEWETEN. Vandaag kunnen we nog via onze eigen computer, vanuit een plekje in ons eigen huis inloggen op de computer, om te schrijven.Hoelang zal dit nog kunnen???? Naar de uitleg van de Heer H Wiels gisteren(op weg naar zijn stembuereau) heeft HIJ Curacao opgedeeld in C O M M U N E S, zelfs zijn(hun) OUTFIT(kaki) is typerend hier voor. Wij MOETEN alert blijven en voorkomen dat hetgeen wij door arbeid en doorzettingsvermogen bereikt hebben, ‘AFGEPAKT’ wordt!

 112. Het lijkt me dat het volk van Curaçao een nuchtere keuze heeft gemaakt. Het heeft de heer Schotte in de parkeerstand gezet, maar was kennelijk niet overtuigd geraakt van de noodzaak van de opportunistische manoeuvre van de oppositie en de gouverneur om een interim regering te benoemen buiten de normale orde om. Dat alles voor een ‘screeningwetje’ dat bepaald ondemocratisch is en ongrondwettelijk. De formateur strafbaar stellen met voorbijgaan aan de Staten zelf getuigt van weinig vertrouwen in de democratie. In de Staatsregeling van Curaçao is bovendien evenals in de Grondwet van Nederland bepaald dat de Staten bij (gewone) meerderheid beslissen en niet met minstens twee derde van de zitting hebbende leden. Het lijkt me echter dat de heren Asjes en Wiels ook waarde hechten aan de integriteit van ministers. Ze kunnen aan dat gelegenheidswetje wel voorbij te gaan, maar zouden toch in die geest kunnen handelen. Een democratische manier waarop dat kan, is door de ‘niet-ministeriabel’ bevonden minister alleen te benoemen na het vrijgeven, met zijn eigen toestemming, van de sceeningresultaten aan de Staten van Curaçao en het publiek.’Better the devil you know, than the devil you don’t know’ is geen nieuw spreekwoord en wordt ook in Nederland wel begrepen.

 113. Nou daar gaat het met onze dushi korsou. Ongelooflijk dat het volk hiervoor heeft gekozen. Keer op keer worden mensen aan de macht geholpen die er niets van bakken en ook niet de bedoeling hebben om het land beter te maken. Waar ligt het eigenlijk aan??? TRIEST.

 114. Zonder Nederland zijn jullie nergens? Dat is wat je graag zou willen zien. houd je mond. Wie is nou dom, olie dom! Als ik geld krijg, zal ik niet wiegeren. Nederland wil curacao niet kwijt! Handen af van onze aardgas en olie. Zelfs een voetbalvereniging in Nederland maakt meer schulden dan Curacao. Nederland moet zelf oppassen dat ze niet in hun eigen onzin verdrinken daarboven. Wij in tegenstelling kunnen goed zwemmen, want dat is wat wij al jaren doen. Wegwezen met jullie omkoperij en leugens. Bonaire hebben jullie kunnen inpikken met behulp van Par. Par heeft iov Nederland gezorgd dat er geen referendum komt op Bonaire, het volk zelf heeft niets mogen zeggen. Nu huilen alle bonerianen, omdat ze hun identiteit, eigendommen, cultuur en tradities kwijt zijn. Wie denkt de Nederlander wel niet dat hij is? Een slavenhandelaar dat is waar hij goed in is, opdonderen nu, vuile dieven! Maak je knip open en kijk wat erin zit. De nederlandse regering steelt van haar eigen volk. En al dat geld geven ze weg aan goede doelen en banden in het buitenland. Wie is nou gek? Liever samenwerken met omringende landen, dan met Nederland. En de tickets naar Nederland met factor 5 verhogen. Want zulke gulle toeristen zijn jullie ook weer niet. Suriname hebben jullie ook uit frustratie en woede de afgrond in geholpen. Dat is Nederland, als hij z’n zin niet krijgt sloopt hij alles maar. Vergeet niet dat wij in jullie huis gestudeerd hebben en van alles geleerd hebben. Zo dom zijn wij ook niet. Let op ik antwoord je in je eigen taal! De groeten en veel succes met het akkoord van Samson en Rutte

 115. Nu wordt het echt Afrika hier. RIP Curacao you chose your own destiny. Wat een dom volk!

 116. Vergis je niet. Die man heeft reeds enkele van zijn bestuursleden naar Nederland gestuurd om opleiding te volgen. hij hoeft Nederland niet; nu kunnen zijn mensen rustig afstuderen, ons eigen landgenoten. Hij eet van uit twee schotels.

  Mijn hoop is dat werken aan het werk komen, en of eigen zaak mogen beginnen.
  Er valt ontzettend te herstellen op het eiland. Nu ze samen zijn zullen ze zich werk sterk maken zodat het eiland / bevolkink niet weg zinken

  het is inderdaad een straf voor PAR!

  Ik wens ze wijsheid toe!

 117. BIBA Gefeliciteerd Curaçao je hebt met wijsheid gekozen, voor eigen waarde, trots en rechtvaardigheid. Niemand geen andere land mag bemoeien met de interne aangelegenheden van Curaçao en ook Nederland niet. Biba Pabien Pueblo Soberno, met het winnen van de verkiezingen. Pabien Dhr Wiels het volk heeft jouw boodschap duidelijk begrijpen.
  Jij had de durf als Yui di Korsow om altijd de waarheid te zeggen tegen welke persoon of politieke partij en ook tegen Nederlandse Politici. Soms was je wel fel maar de waarheid moet gezegd worden en het volk moet onderwezen worden. Wij willen meer autonomie, en later onafhankelijkheid. Wij willen met Respect behandeld worden en op basis van wederzijdse gelijkwaardigheid met andere Landen samenwerken.
  Wij willen geen tweederangs burgers zijn in het Koninkrijk. Allen die tegen de volkspartij was hebben nu het na kijken. Bai Fliet.
  Pabien ook aan de MFK die zware tijden heeft meegemaakt. Ze hebben Dhr. Schotte voor alles de schuld gegeven, maar toch wij het volk zijn niet dom, niemand gooit zand in onze ogen. Pabien dhr. Schotte je stond als een man voor Curaçao tegen de kwade bedoelingen van de andere oppositie partijen en Nederland. Pabien MAN al heb je niet gewonnen. Maar je bestaat nog en dat is belangrijk. Pabien Dhr. Cooper, het is nu wel tijd voor een nieuwe leider vindt je niet. Curaçao Gefeliciteerd hèhè eindelijk het volk heeft verstandig uitgesproken.
  Einde Commentaar.

 118. Rutte is niet gek met zijn univisitaire opleiding, MAAR HIJ IS WEL DOM

  SCREENING VOOR HEM EN ROSEMULLER .

  GROTE DIEVEN VAN NEDERLANDSE MAFFIA.

 119. @Marijke, precies wat mensen zoals jij dachten te willen bereiken… 🙂

 120. ach ja…….nederland heeft in 2010 een staats-schuld van curacao overgenomen van 850 miljoen euro..

  mijn vraag, wie heeft die 850 miljoen euro schuld veroorzakt??? Toen was er Schotte NIET, toen was er WIELS NIET??? Wie Oh Wie???

  Vul maar in.

 121. @jonas
  Yesssssssssssssssssssssssssssss Pabien pueblo. En laat nu duidelijk zijn dat HET CURAÇAOSE VOLK REGEERT en niet een handje elitaire zakkenvullers die denkt beter te weten

  nou ok dan maar gaan het zien wat ze nu echt voor het volk gaan doen????? is nog niet veel Aqualektra —financiel aaan de afgrond
  UTS– financiel geen reserve
  Curoil– betalingsproblemen

  onderwijs — geen aansluiting in andere landen

  maar ze mogen het nu gaan laten zien
  dus zoals het hoort in democratie gaan we het afwachten en zien of curacao nu echt vooruit gaat of alleen de coalitie

 122. PABIEN PABIEN PABIEN AAN MIJ PARTIJ, PS GOD ZEGENE JULLIE MET DEZE OVERWINNIG DE BACA VAN PAR ALLEMAAL BOE BOE BOE VOOR JULLIE ZELF.

  BLIJF DOMME DINGEN SCHRIJVEN MAAR WIJ BLIVEN GEWOON DOORGAAN MET ONS WERK MET GOD’S WIL.

  H.WIELS STERKTE EEN SODAAT VAN JOU.

  PAR R.I.P.

 123. Verkoop je huis nu het nog kan, Curacao denkt dat ze amerikanen zullen aantrekken als alternatief voor de nederlandse tourist ..met een kl*** service kom je er niet en de amerikaan gaat graag naar Bonaire of Aruba maar niet naar een crimineel eiland met corrupte mensen daar zijn yanks bang voor heel erg bang..en blijven dan gewoon in hun resort zoals in Jamaica, over 10 jaar is het een falliet eiland wat smeekt om zich bij Bonaire aan te sluiten en het zal dan zijn naam veranderen in CUBON Islands..Kijk wat Chavez heeft gedaan de investeerders uit de US zijn pleite de US Tourist is ook weg uit caracas en er is infaltie etc ect goed gedaan meneer Wiels wat een domme fout van het volk maar ja ze kunnen dan ook niet goed lezen slechst tv kijken en naar de radio luiteren naar het gewkwaak van Wiels..die Wiels is 200x erger dan Mussert ..Wilders is een doetje vergeleken met Wiels want je stuurd geen allochtonen weg die voor 80% de economie bepalen!! blanken weg Curacao falliet en dan huilie huilie doen..Wiels is ook gewoon een Nederlander kijk maar in zijn paspoort..

 124. Super uitslag. En nu snel onafhankelijk worden lekker weg bij Nederland. Scheelt ons (nl) hopi plaka en jullie zijn van die bemoeizuchtige Nederlanders af. Wij blij jullie blij. En snel graag, niet laf zijn zoals ik vanmorgen in de krant las dat Wiels met een referendum over onafhankelijkheid wil wachten tot de tijd rijp is. Wat een lafaard. Je weet toch wat je wil. Hak de jnoop door en maak je los van Nederland. Het kan ons niet snel genoeg gaan.

 125. Het volk heeft gesproken, het volk zal op de blaren gaan / moeten zitten……….. soon 🙁

 126. Wiels Schotte Cooper pabien pueblo a papia voz di pueblo ta bos di dios.

 127. Wilde investeren op Curacao trek me nu per direct terug, Die Wiels is een soort Chavez knettergek en kan zo de makamba eigendommen vorderen..boycotten dat land en wel per direct, en ja klm zal dan straks nog maar 1x in de week vliegen naar die socialistische staat..Wat een domme mensen die daar hebben gestemd, die Wiels heeft Belgische wortels en zijn kinderen maken gebruik van ons sociale systeem bah wat een enge man..Eigenlijk moeten we de cruise liners waarschuwen dat blanken niet welkom zijn op het eiland..en dat je zo in een body bag terug kan keren als het aan Wiels ligt..lach me gek dat die domme mensen hun eigenland naar de kl*** helpen..eind goed al goed..

 128. @tsakaaa,
  Welke betere en gulle toeristen.
  Amerikanen kijken wel uit, die gaan naar Aruba, en aan de Zuid Amerikaanse toeristen verdien je niets. Als investeerders het land verlaten wordt de neerwaartse spiraal alleen maar erger. Ik hoop voor Curacao het beste, maar ik vrees het ergste. En stop met generaliseren, dat tekend alleen maar en bevestigd wat Wiels is maar probeert te verdoezelen, snap je?

 129. Arm Arm volk. Dit is pure zelfvernietiging. Nu zal het land nog verder in armoede worden gestort. Toerisen zullen massaal wegblijven,de enige bron van inkomsten. Vanwege zijn haat tegen blanken,zullen toeristen zeker het eiland gaan mijden. De armoede zal enorm stijgen,alsmede de criminaliteit. Hoe is het toch mogelijk dat een volk hun eigen land naar de verdoemenis helpt.

 130. Dag Curacao,
  Je was een mooi eiland.
  Nu heeft er alleen een ramp van ongekende omvang plaatsgevonden.
  R.I.P. Curacao, rust in vrede

 131. Het volk heeft gekozen, alleen jammer dat hier heel.erg familiedruk heerst emotiestemmers,mensen die gevoelig zijn voor omkoping, en niet inzien dat ze het land laten zitten. Maar alleen aan hun eigen denken. Ik hoop dat mfk en de man de ballen hebben om niet met ps samen te werken. Dan zijn we weer terug bij af krijgen nog meer schulden. Nog steeds onrust, wat zou het mooi zijn als de om nu ingrijpt mensen laat oppakken en ook een goeie screening uitvoeren.

  Blijt spannend

 132. Ik schaam me voor mijn volk, die te koop zijn en domme dingen doen, kijk waar ons deze regering gaat brengen, niemand will straks nog iets met ons.

 133. Tsja en nu… zelfs ik weet het even niet meer….. 🙁

  Niet gedacht dat volksverlakkerij uiteindelijk zou zegevieren. Hier zeggen de meesten nu: ‘Een land krijgt de leiders die men verdiend.’ Welnu, Helmin “Bodybag” Wiels is een fascist/gek, Schotte een ordinaire crook, en Curacao en Aqualectra zijn nagenoeg failliet…….

 134. Het volk heeft gesproken, de democratie bepaalt. Wiels en Schotte moeten het gaan doen. Laten we hopen dat ook zij beseffen dat ze het huishoudboekje snel op orde moeten krijgen. En dat het nooit helpt om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten maar dat je elkaar juist nodig hebt.

  Maar helaas zijn alle tekenen dat zowel Korsou als Nederland nu steeds minder met elkaar te maken willen hebben terwijl de harde Nederlandse euro’s keihard nodig zijn.

  Maar ja, democratie zegeviert. Ik wens de heren Wiels en Schotte alle succes!

 135. De MFK en de PS samen met de MAN hebben het eiland op de rand van de financiele afgrond gezet in twee jaar tijd,en dom Curacao laat het ze nu afmaken.
  Over een poosje hebben we weer verkiezingen in een failliet land. . De onvoorstelbare domheid heeft gezegevierd en de omkoop heeft zijn werk gedaan. Niet zeuren als een brood straks 20 gulden gaat kosten net als een liter benzine. Dios spar nos

 136. Na 400 jaar het goede voorbeeld; niets geleerd, en zal altijd stupide blijven. Curaçao: veel succes.

  Nederlandse politiek: afsteken dat eiland en weg laten drijven…..

 137. De PS is de winnaar–vrede terug op Curacao??-rust terug en dat is definitief??—woorden en daden zijn niet altijd hetzelfde—nu maar afwachten en kijken wat de partij van Dhr.Wiels ervan gaat maken–ben benieuwd!! Maar een plus punt is dat Dhr.Schotte niet heeft gewonnen. Ben benieuwd wat Dhr.Wiels het volk gaat brengen.—IK WIL O.A. DAT ER GOEDE OPVANG KOMT VOOR BEJAARDE _OUDERE MENSEN OP CURACAO.DIT IS NOG NIET GOED GENOEG GEREGELD OP CURACAO!!!!!

 138. Triest wat de “Curaçao”s” mensen denken te hebben bereikt met deze overwinning…
  R.I.P.

 139. …..oja tsaka, ik zie dat je dit vanuit NL schrijft….ja zo kan ik het ook, maar je Ruman’s zitten straks met de ellende. Jouw persoonlijke frustraties zijn niet in het belang van een heel volk.

 140. het volk heeft gekozen,en de tyd zal het leren….maar Rutte heeft allang aangegeven aan curacao,dat als curacao niet drastisch bezuinigd er geen euro naar curacao gaat..en zeker niet aan een regering die er body-bags voor koopt..nederland heeft in 2010 een staats-schuld van curacao overgenomen van 850 miljoen euro..en nu in 22maanden tyd is de staats-schuld all 160 miljoen naf(80miljoen euro),dus die loopt op met 7 miljoen naf per maand met deze regering..ik heb ook nog geen felicitaties gezien van rutte aan wiels,en ook geen telegram van de koningin…en ik als toerist ga wel naar aruba,want het verschil tussen makamba’s en nederlandse toeristen ,is niet te zien….Telegraaf .nl vandaag;;wiels wil nog een gelijkwaardige relatie met nederland,,nu onafhankelijkheid vindt hij te voorbarig,,,zeker om het handje nog open te houden ivm staats-schuld die ze hebben opgebouwd van80miljoen euro..Rutte is niet gek met zijn univisitaire opleiding

 141. @tsaaakaaaaa

  volgens mij maak je een inschattingsfout. In NL zal niemand een traan laten als Curacao onafhankelijk wordt. Wiels zal met open armen en een rode loper ontvangen worden in Den Haag.

 142. Ja, ja,ja mensen, hadden jullie dit voorspelt. Nee, zeker nee. Na alle prostesten van de Nederlands sprekende bevolking op Curacao en de Elite door middel van Frente Sivil en PAR, tegen Gerrit Schotte, kijk nu wat hebben jullie geoogst, Helmien Wiels. IK HOU NU MIJN HART VAST. Schotte heeft alleen maar een paar maanden gezeten, en toch alle schuld gekregen van alles die ze probeerden te doen. Terecht? Logisch niet. Frente Sivil waar waren jullie TOEN, tien, twintig jaar geleden? Toen PAR aan de macht was en niets heeft gedaan voor de bevolking van Curacao, waarom was er geen protesten van jullie?

  Dit hebben jullie zelf veroorzaakt, door tegen regering Schotte te gaan zonder enige bewijs te criminaliseren. Feiten waren nooit duidelijk, bewijs is er niet. Jullie wilden een REGIME CHANGE, maar het volk heeft gesproken.

  Ik ben tegen die soort gasten Wiels, Wilders en noem maar op. Maar ik moet de verkiezingsresultaat accepteren. En nu, wat gaan jullie doen, het resultaat NIET accepteren? Hoe gaan jullie Schotte achter de tralies krijgen ZONDER enige bewijs?

  Het volk heeft gesproken. RESPET PA CURACAO .

 143. Zie hier beneden…..Tsaakaaaaa…….niet met ratio maar emotie. Overigens ben je geen lafaard wanneer je je land verlaat met je gezin en jonge kinderen. Slechte scholen, geen fatsoenlijk ziekenhuis, kapotte straten, rottende honden, verkrachtende overvallers, bevuilde mondis, corrupte leiders, columbiaanse/italiaanse/lenanese Maffia. Wanneer je dan vertrekt, ook als yu’i korsou, ben je een wijs man.

  In een ding heb je gelijk tsaka, als van waarde op Curacao is zwaar in prijs gedaald en heel veel gezinnen die met hard werken ern bestaan hebben opgebouwd op Curacao zitten nu in de ellende. Werkgevers gaan vertrekken! Tsaakaaaa je hebt het voor mekaar PABIEN. Enjoy je feestje met GIO en dan morgenvroeg ras richting de ellende op de geniale glijbaan.

  Slechte verliezer niet maar wel eentje die verder kijkt dan het feestje van gisteravond en dat maakt mij een teleurgestelde verliezer.

 144. @ Basora

  Curaçao heeft ontzetten weinig grondstoffen. De olie is niet van ons, maar van Venezuela. Zij maken alleen gebruik van onze olieraffinaderij ;-). De olie die Nederland koopt, kopen ze dus van Venezuela.
  Volgens mij is het de regering van Curaçao die mensen omkoopt, zodat ze hun corruptie kunnen voortzetten. Wie daar niet in mee gaat wordt ontslagen of moet op verlicht verlof. Noem je dat een democratie?

 145. ‘niet’….

 146. Ik vind het echt diep triest. Wat wordt een groot deel van de bevolking toch makkelijk gemanipuleerd. Maar ja dat gebeurt overal op de wereld. Ik had alleen niet verwacht dat ze zich weer aan de zelfde steen zouden stoten.

 147. Het volk heeft gesproken. Het volk die zich liever verschuilt achter een stelletje schreeuwlelijke domhoofden. Het volk die liever de hand ophoudt dan de hand uit de mouwen steekt. Het volk die zich met beloftes laat omkopen.
  Het volk die zijn eigen huishouding niet op orde heeft.

  De dalende lijn die is ingezet dat nog steiler naar beneden zal blijven gaan. Investeerders die vanaf de zijlijn de ontwikkelingen volgen gaan elders heen. Vakantiegangers zullen wegblijven. Dit betekent een verlies aan inkomsten. Waar denkt het domme volk die de handen ophoudt dat hun pan di cada dia vandaan komt.

  Wiels is nu aan de macht. Laat hij maar goed gaan kijken bij Chavez die aan een nieuw zittingstermijn is begonnen. Hij kan nu zijn wet van 80/20 doordrukken. Misschien dat het tijd wordt dat Wiels het volk die de handen ophoudt eens hardhandig gaat aanpakken met een zweep opdat ze in beweging komen. Een goed idee om net als in HAiti de Tonton Macout gaat instellen om zo ervoor te zorgen dat iedereen naar school, naar het werk gaat en het eiland strak en schoon gaat houden.

  Voorlopig is er van onafhankelijkheid nog geen sprake want de miljoenenschuldenlast drukt zwaar. Achh, we hebben olie als onderpand. Maar ja bezitten geen stuiver om het zelf uit de grond te halen. Zullen we Shell vragen om dit te doen. We verkopen wel onze ziel maar zijn onafhankelijk.

  Ik wens het volk heel veel sterkte toe de komende jaren met die blaaskaak. Ik hoop dat Wiels aan het regeren toekomt. Hij heeft volgens mij nu weinig tijd om Chichi canga saja te spelen.

 148. @ basora

  Welke olie, hier ligt enkel een verouderde fabriek welke nodig venieuwd dient te worden ! Hoop dat Wiels het licht gaat zien en constructief te werk zal gaan maar ik ben er erg bang voor ! Bye dushi korsou !

 149. Helmin Magno Wiels….De leider die heeft gestreden voor zijn volk. En als we het hebben over democratie zie hier het volk spreekt.

  Anthony Goddet je vader zou nooit achter jou hebben gestaan als hij zag met welke idioten van jou kaliber wilde regeren.

  Korsou tin ku bira manera Korsou mester tabata prome ku Par, Fol, PNP i e otro nan ku no ta kere den nos mes.

  Korsou ariba ariba ariba

 150. Stelletjes NL-lafaards, is het voor jullie nog niet genoeg.
  Democratie heeft bepaald, wees niet zo’n onsportieve en slechte verliezer.
  Misschien krijgen we uiteindelijk wat betere en gulle toeristen van andere landen (net als Aruba), dan wat gierige hollanders.
  Respect is iets wat je niet kan vragen of afdwingen, en als natie en als volk zij de curacoanaars zat.
  Ik hoop dat jullie nog de kans krijgen om wat te doen om deze kwade 2de van jullie NL-er, arrogantie en trots.
  By the way, een hele slechte tijd om jullie huis nu te verkopen en te vluchten, lafaards.

 151. @ Free Market is over!

  I couldn’t have said it better myself.

  Mensen, ik verwacht nu dat door volslagen idioot handelen en onkunde van PS/MFK binnen de kortste keren de economie van Curacao en de waarde van de Gulden naar de verdoemenis gaan.
  Redde wie zich redden kan en en pak een vlucht eruit terwijl ze u nog niet thuis zijn komen lynchen!
  U dacht toch niet dat Curacao die broodnodige intelligente, hard werkende mensen aan zich gaat binden door te beweren dat joden en blanken weg moeten en de beroepsbevolking uit 80/20 moet bestaan? 80% die niets kan en 20% die geen poot op eiland durft te zetten!!

  Mijn God wat en nachtmerrie. Dios salba mi baranka den lamàn!

 152. 2 jaar chaos, geweld en corruptie wordt beloond met deze verkiezingsuitslag. De komende jaren zal Curacao afglijden, investeringen zullen sterk afnemen, evenals het toerisme in verband met de sterk toenemnde criminaliteit.

  Aan de andre kant, wie zij wij, de Nederlanders om een mening te hebben, zoals dat zo mooi heet, het volk heeft gesproken.
  Maar dan ook, wie zij wij die nog steeds veel geld pompen in Curacao. Bij de start van het land Curacao heeft Nederland alle schulden gesaneerd(betaald) en is er zonder schuld gestart met de afspraak dat er een sluitende begroting zou komen.
  Onder Schotte is er inmiddels weer ruim 200 miljoen! Schuld opgebouwd.
  Wie zijn wij, Nederlanders, om nog steeds geld te sturen????

  Stoppen, en wel per direct!
  Curacao onafhankelijk? Wie zijn wij om dat tegen te houden?????

 153. jullie zijn allemaal idiot abroad wat moeten ze doen laat die ander mensen stelen en Nederland als afpakt en die oli die van ons krijgen wij zelf 5% van ik ben tOch niet gek en wat heeft Nederland gedan die mensen omkopen om de regering te laten valen en wat is gebeurd die regering is gevallen dus wat lul jullie dan

 154. laten we optimistisch blijven, PAR won 2 jaar geleden en eindigde alsnog in de oppositie

 155. Al de genen die hun geld hebben verspilt,vergeet jullie rotzooien niet, Dushi Korsou,Frente Sivil en van grupo 3 t/m 40 en nog iets ; MEE TE NEMENNN!!
  Vriendelijk bedankt. Hihihi

 156. Zelfs een ezel stoot zicht twee keer aan dezelfde steen.

 157. Lionfish,

  Dan wordt de ticket naar Curacao natuurlijk ook goedkoper?
  mmm… vanwege een negatief reisadvies?

 158. Ben blij dat Nederland geen gaten gaat vullen……..dan gaat men het wel voelen….en dan maar hopen dat bevolking niet teveel lijdt onder het ongetwijfelde wanbeleid…..

 159. over twee jaar onafhankelijkheid,

 160. Gecondoleerd geachte patriochanen. Zure citroenen plukken tegen kerst onder het galmend Ave Maria. Holy Circus. De kansel kleppert heen en weer, de deksel boven dondert op en neer en de kerkorganist ligt languit op de toetsen krom van het lachen.
  Ja ja beste lezertjes: soms valt Goede Vrijdag samen met verkiezingen. Opeens heeft iedereen “verkiezingsuitslag” gekregen. Nieuwe volksziekte.
  En bij de ene staat het kruis bij de wieg en bij de ander staat de wieg op Golgotha…
  Nu nog de screentest. Zij treden binnen in dure gewaden in wierook gewalm, maar eenmaal door de achterdeur: kleetjes uit, schrobben in de badkuip en vier jaar naar het gesticht.
  TBS.
  En vergeet het Gedenkteken niet voor deze onfortuinlijk verkiezinsdag!!!

 161. We hebben het begrepen. We vertrekken. Jammer, een mooi eiland zonder toekomst.

 162. Voor iedereen die nu terecht twijfelt over curacao als vakantieplek. Alle grote reisburo’s in nederland ruilen vanaf vandaag uw vakantie op curacao gratis in voor bonaire of aruba. U krijgt er een bonus van 100 gulden bij voor uw boodschappen.

 163. Nu niet raar gaan doen wanneer Nederland nog een stap terug neemt. De banden met Chavez een beetje meer aanhalen en dan ..hup! een Venezuelaans paspoort!..
  Hoop dat de telling ook democraties is gegaan.

 164. Rip berdat!

 165. http://www.youtube.com/watch?v=xuAl2DohrfI

 166. Curacao, RIP

 167. R.I.P Mi dushi Corsow

 168. De stem van het volk heeft bepaald hoe het de komende tijd geregeerd wil worden. Wiels en Schotte samen weer aan het roer. De kas is leeg, de vrindjes blijven zitten waar ze zitten. Het internationale vertrouwen heeft een forse deuk. Pabien Korsou

 169. Congratulations to Helmin Wiels who won the Oct 19, 2012 elections in Curacao. Awor ban traha na bienestar di tur hende, flora i fauna na Dushi Korsou.

 170. Dag Dean, dag Godet, dag …….
  Dit is jullie verdiende loon!

 171. Yesssssssssssssssssssssssssssss Pabien pueblo. En laat nu duidelijk zijn dat HET CURAÇAOSE VOLK REGEERT en niet een handje elitaire zakkenvullers die denkt beter te weten.
  Het is zoals het is.
  Respect !

 172. 2 kinds of people in Curacao. The once who believe in the free market and are willing to work for it; and the once that rather accept hand outs, and steal from other people! The latter won!
  Bye bye dushi Korsow!

 173. De vaststelling dat de democratie is hersteld, lijkt me een juiste constatering. Ben benieuwd hoe de heer Asjes het parlement weer als één vergadering aan de praat krijgt.