• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld. De tellingen komen langzaam binnen bij Kranshi en laten zien dat Pueblo Soberano als grootste uit de bus komt, gevolgd door MFK. Dit bericht zal de rest van de avond worden geüpdate. Laatste update: 23.20 uur, 81427 stemmen.

 

 
Partij MFK PS PAIS PAR MAN PNP FOL DP
Stemmen 17257 18434 14368 16047 7822 4781 1661 1057
Zetel(s) 4+1 4+1 3+1 4 2 1 0 0

 

 

 

 

 

103 reacties op “Tussenstand verkiezingen Curaçao”

 1. Haha, nu zegt schotte dat de stemmen opnieuw moeten worden getelt omdat hij denkt datie meer stemmen heeft!

 2. Olie? Oliedom!
  Onafhankelijk? Arm!
  Gas? Luchtbel!
  Wiels? Willens en wetens!
  Schotte? Uitschot!
  Curaçao? Ga maar gauw!

 3. Een beetje geschiedenis kan geen kwaad mijne slimme curacaoenaren:

  http://www.youtube.com/watch?v=mfnRbFTklBI&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=A-MsITL5Ljs&feature=relmfu

  Suriname 37 jaar na de onafhankelijkheid:

  http://www.youtube.com/watch?v=7ITos6RHTYI

  Nog steeds in de diepe sh/thole.

  Hup curacao op weg naar de volledige onafhankelijk, op weg naar de volledige verdoemenis a la Haiti II.

  Broodje rots, dat staat jullie te wachten.

  Adieu.

 4. @ BlauBlau. Frente sivil; Waar zijn jullie gebleven?

  Ik zal je even bijpraten: de verkiezingen zijn gedaan en de kaarten zijn geschud. Er valt voor Frente Sivil dus niets meer te doen en eigenlijk de politieke partijen ook even niet behalve de partijen, die willen formeren.

 5. Frente sivil;

  Waar zijn jullie gebleven?

 6. Laat Wiels nu in de komende week de blanke vla uit de schappen van AH verwijderen?

 7. @josu

  Wel klap klap. Het slaat namelijk nergens op wat jij zegt.
  Je kan wel zeggen dat NL zijn centen bij zich moet houden maar zonder die centen (waar wiels en schotte om gevraagd hebben) maar zonder die centen is curacao naar de knoppen.

 8. @ Josu. Stop het maar waar de zon niet schijnt. We laten ons niet omkopen we zijn, ………………niet!

  Werkend en ondernemend Nederland op Curacao draagt heel wat bij aan de Curacaose schatkist zoals ook de Portugees, Chinees, Indier, Libanees e.a. Werkenden met een hoofdletter. Ik zou dat geen omkoping willen noemen, maar niemand van Curacao heeft ooit tegen deze bevolkingsgroepen gezegd, dat ze het mogen houden en niet meer hoeven te betalen of zoals jij zegt te stppen waar de zon niet schijnt. Begrijp je wel? Met de slechte economie en dalend toerisme en geen investeerders is dat meer dan ooit nodig.

 9. @ Martha de Paolo. Ik heb nog nooit hier in Nederland iemand tegen mij horen zeggen Bon Dia of Bon Siman.

  Daarop kan je wachten tot je een ons weegt, want Papiaments als wereldtaal is nog niet tot in Nederland doorgedrongen:-).

 10. @ pikiman martina. Is Tonino of Demmink de pedo al veroordeeld trouwens?

  Dat is nu het grote verschil. Hier blijven ze vrij rondlopen. Het OM heeft wel diverse onderzoeken lopen, maar of daaruit ook rechtzaken komen valt te bezien. Schotte heeft al eerder het OM te grazen gehad bij een zeer ernstig verkeersongeval.

 11. De passaat over Curaçao

  deze wind die
  handelaren bracht
  deze wind die
  slaven bracht
  deze wind die
  slavenhandelaren bracht
  en dat wat beschaving heet
  deze wind die
  corruptie bracht
  deze wind die
  corrupt beschaafde
  handelaren bracht
  deze wind
  waait hier altijd.

 12. Nee vreselijk dit. Nu kunnen de boeven niet meer verder graaien, en lijkt het erop dat ze ook nog vervolgd gaan worden. Het zweet staat ze in de bilnaad, en dat zie je ook aan de reacties als “mijn koffers staan gepakt, mijn euro pensioen is geregekd enzo” Er is een nieuw tijdperk aangebroken, een waarbij een ieder die jarenlang de boel liep op te lichten en over de rug van weerloos volk zich liepen te verrijken zullen moeten boeten. Nederland met zijn dagelijkse corruptie (vandaag weer 2 VVD’rs genoemd die schandelijk hebben gefraudeerd) moet zich de ogen uit de kop schamen. Grote mond over Curacao maar zelf een smerige dievenbende zijn. Is Tonino of Demmink de pedo al veroordeeld trouwens? Laat iedereen zijn muil houden over Curacao en zich de ogen uit de kop schamen dat men Par 16 jaar zijn gang heeft laten gaan.

 13. Morkoi! Ik heb al 10 spellingsfouten uit jouw geschreven tekst gehaald en ben nog niet eens op de helft! Denk niet dat jij de aangewezen persoon bent om hierover te spreken. Zo slim is een groot gedeelte van het volk dus niet, en hier behoor jijzelf dus ook toe. Als jij straks op reis wil zal dat door je Antiliaans paspoort erg moeilijk worden. Jullie staan ook geen moment stil wat Nederland gebracht heeft!

  P.S. Ik ben een Nederlandse Surinamer en je opmerking over Su klopt ook niet! Bouta is een crimineel! en inderdaad ook in Suriname denken veel mensen niet verder doordat ze gouden bergen wordt beloofd!

  We horen je over enkele jaren!

 14. Het zijn geen domme mensen op Curacao maar grotendeels is heel arm en ze hebben de mensen gewoon omgekocht met boodschappen, geld en vooral veel belooftes wie zou dat niet geloven dat als je kiest voor die partij dat jouw toekomst er beter uit gaat zien. Want het is nog steeds zo de armen worden armer en de rijken worden rijken. Je kan dan wel zeggen iedereen bepaald zijn eigen leven door hard te werken. Ik vind het heel erg dat deze mensen geloven in alles wat ze worden beloofd. Ik kom ieder jaar op Curacao omdat mijn man daar geboren is en onze dochter die ook daar geboren is en op het prachtige eiland woont. Ik voel mij altijd thuis vanwege de vriendelijkheid van de mensen. Ik heb nog nooit hier in Nederland iemand tegen mij horen zeggen Bon Dia of Bon Siman. De meeste nederlanders zijn onvriendelijk zeggen elkaar nooit gedag en zijn zeker niet sociaal. Hier in Nederland zijn wij ook niet blij met de eurocrisis. Hopelijk zal deze veranderingen ten goede komen voor het volk van Curacao want dat hebben ze nodig.

 15. @BlauBlau, liever water en brood dan dat vervloekte geld van jou. Stop het maar waar de zon niet schijnt. We laten ons niet omkopen we zijn, ………………niet!
  Hou jouw smerige vuile zak met geld maar voor jezelf.

  Onze zee, zon, en lucht is niet te koop!!!

 16. Okee curacao, hoe veel huizen hebben wiels en schotte jullie beloofd? En die voedselbonnen? Weten jullie hoeveel geld hun dat gaat kosten? zeg maar zo’n 10 milljoen.denken jullie nou echt dat ze zoveel geld hebben en geven? nee dus.

 17. @aiaiaaaaai,
  Jullie willen weg van NL maar ff goed nadenken he.. Jullie blijven geld vragen aan NL terwijl hun niks met ons te maken hebben dan. Probleempje? Zonder het geld van NL is curacao
  failliet!

 18. @BlauBlau, op 19-10-2012 om 22:49 schreef:

  Bai fliet schotte, wiels en cooper met blaublau erbij, blablablabla

  hahahhahaaaaaa

 19. @Ekster, donderop we hebben jou geld niet nodig

 20. @A.van Uchelen, op 19-10-2012 om 22:10 schreef:

  Nu vlug mijn huis verkopen en verdwijnen naar veilig Nederland, ja lekker leven op Curacao is voorbij jammer he, kijk op internet misschien is er de zon en strand daar te koop stomme mens.

 21. @CRIMIcao CRIMIneders dat moet je zeggen klopt meer voor jullie want juliei zijn land van PEDOFIELEN> wij doen geen sex met kinderen e dieren.

 22. Suikerdiefje, kom nooit meer terug ondankbare gast dat je bent, hoepel op

 23. Je zou denken dat het verkiezingsuitslag geen invloed zou hebben op de Nederlandse elitaire gemeenschap op Curacao. Zij haten immers de Curacaoenaars, integreren niet, haten het eiland, spreken de taal niet, sturen hun kinderen naar segregate blanke scholen en leven in enclaves. Het verdriet dat de overige ju di korsou voelt, zal deze club nederlanders onbekend zijn. Zij hebben geen emotionele band met Curacao en kunnen daardoor makkelijk remigreren naar Nederland waar ze lekker de xenofoob kunnen uithangen. Toch speur ik hier (gelukkig maar) een gevoel van zware teleurstelling dat begrijpelijk is. Want hoe je het wendt of keert, teruggaan naar een piepkliene rijtjeswoning met een privacy-loze achtertuin zo groot als een kattebak, en niet verder komen dan een gezamelijke 2de handse Opeltje is voor ons Nederlander die al jaren op Curacao wonen geen prettig vooruitzicht. Niet te vergeten dat onze Nederlandse bedrijven Op Curacao in de meeste gevalen niet door de oerwoud van regelgeving in Nederland heen zullen komen, waardoor we met z’n alle in loondienst moeten met een half uurtje pauze om ons knipwit met komijnen kaas en een op te eten.

  Dus ik zal zeggen, laten we nou samen met de overige 47% van Curacaoese oppositie genoten rouwen en hopen voor een betere toekomst. Want laten we eerlijk zijn, het is juist deze hooghartige nederlandse attitude die hier op het forum veelvuldig aanwezig is (“antillianen zijn dom”,” jullie kunnen niet zonder Nederland”,”Nederland moet de kraan dichtdraaien”) precies de oorzaak is van de overwinning van Wiels. Want waarom zou een vader en moeder uit Koral Specht stemmen op een partij zoals de PAR waar de Nederlandse PARlingen de inboorlingen beschouwen als dom, maar wel graag hun stem willen?

 24. @ Loko Loko en Sander. Ik had je eergisteren al vooruit gecondoleerd. Is deze uitslag een verrassing voor je?
  Nu zeg je dat leider en bestuur zich moeten bezinnen. Te Laat!!
  PAR is nu afgeschreven.

  Zo’n beslissing is Altijd te laat of te vroeg en het juiste moment valt niet te plannen. Het hangt er ook van af wat je als vervanging in huis hebt. Nee, afgeschreven is de PAR niet. Ik heb nooit ontkend een goed gezond verstand te hebben dus ook met deze uitslag had ik rekening gehouden en ook met de gevolgen daarvan. Ik vraag me ten sterkste af hoe dom je geweest moet zijn, dat je na de vaststelling van de negatieve daden en gevolgen door Schotte 1 toch op zo iets blijft stemmen. Zelfs het grote goed democratie ging er aan en ik zie Jasjes als MP in het verschiet. Voer voor psychologen. Nee, de armen zie ik (nog) niet vertrekken, maar wel de middeninkomens en hogere inkomens. Investeerders waren er al niet meer. Bedenk eens wat dat gaat betekenen.

 25. We hebben niet gewoonen, maar verloren alleen duurt het nog even voordat we het echt gaan voelen, Dom Korsow heeft zich laten kopen met een feestje en 100 gulden, blackberrys en valse belofte die we nooit kunnen betalen want het geld is al op. Ik schaam me voor mijn mensen die voor criminelen en onkund kiezen

 26. Zonder Nederland zijn jullie nergens? Dat is wat je graag zou willen zien. houd je mond. Wie is nou dom, olie dom! Als ik geld krijg, zal ik niet wiegeren. Nederland wil curacao niet kwijt! Handen af van onze aardgas en olie. Zelfs een voetbalvereniging in Nederland maakt meer schulden dan Curacao. Nederland moet zelf oppassen dat ze niet in hun eigen onzin verdrinken daarboven. Wij in tegenstelling kunnen goed zwemmen, want dat is wat wij al jaren doen. Wegwezen met jullie omkoperij en leugens. Bonaire hebben jullie kunnen inpikken met behulp van Par. Par heeft iov Nederland gezorgd dat er geen referendum komt op Bonaire, het volk zelf heeft niets mogen zeggen. Nu huilen alle bonerianen, omdat ze hun identiteit, eigendommen, cultuur en tradities kwijt zijn. Wie denkt de Nederlander wel niet dat hij is? Een slavenhandelaar dat is waar hij goed in is, opdonderen nu, vuile dieven! Maak je knip open en kijk wat erin zit. De nederlandse regering steelt van haar eigen volk. En al dat geld geven ze weg aan goede doelen en banden in het buitenland. Wie is nou gek? Liever samenwerken met omringende landen, dan met Nederland. En de tickets naar Nederland met factor 5 verhogen. Want zulke gulle toeristen zijn jullie ook weer niet. Suriname hebben jullie ook uit frustratie en woede de afgrond in geholpen. Dat is Nederland, als hij z’n zin niet krijgt sloopt hij alles maar. Vergeet niet dat wij in jullie huis gestudeerd hebben en van alles geleerd hebben. Zo dom zijn wij ook niet. Let op ik antwoord je in je eigen taal! De groeten en veel succes met het akkoord van Samson en Rutte

 27. De MFK en de PS samen met de MAN hebben het eiland op de rand van de financiele afgrond gezet in twee jaar tijd,en dom Curacao laat het ze nu afmaken.
  Over een poosje hebben we weer verkiezingen in een failliet land. . De onvoorstelbare domheid heeft gezegevierd en de omkoop heeft zijn werk gedaan. Niet zeuren als een brood straks 20 gulden gaat kosten net als een liter benzine. Dios spar nos

 28. Volksverlakkerij werkt hier kennelijk.:(
  Een zwarte dag voor Curacao.

 29. Aiaiaai: Maar dan ook je handje niet ophouden voor geld hè? Want daar is Nederland wel goed voor. Je komt er nog wel achter! Zonder Nederland zijn jullie nergens! Ben zeer benieuwd, maar denk niet, dat jullie het redden zonder steun van Nederland!

 30. Jonas,

  Ik weet niet of jij je er van bewust bent dat er een heel groot begrotingstekort is. Die is er vanwege het creatieve boekhouden van de vorige regering…..juist dezelfde die nu ook gekozen is……en de grote satan “Nederland” gaat geen cent naar Curacao sturen…..dus het geld moet ergens vandaan……guess what ……….van de bevolking……..dus wie is nou de sukkel?

 31. @aiaiaaaai west Afrika is jou thuisplaats jongen, zonder de Nederlanders hadden jullie uberhaupt geen eiland gehad. Veel geluk met je zooitje, scheelt ons een hoop geld. En zo snel mogelijk onafhankelijk worden, en klop dan maar aan bij vriend Chaves. Die kan zijn eigen volk geeneens te vreten geven.

  P/s wel snel je paspoort inleveren !

 32. De ondergang van Curacao is nu gewaarborgd. Het enige dat Wiels kan is blèren en dreigen. Maar het geeft niet. Gevolgen? Let op: de Nederlanders trekken zich terug, inclusief hun bedrijven. Geeft ook niet. Gevolgen? Elke bruinhemd, nu nog in dienst van zo’n bedrijf met het bijbehorende salaris, staat op straat. Economie? Welke economie? Onder Wiels? Laat me niet lachen. Dus PS aanhangers die zich gek lieten maken en zo graag op Wiels stemden zullen over niet al te lange tijd bij hem voor de deur liggen te creperen. Niks meer te eten en de huur/hypotheek kan al helemaal niet meer betaald worden. Nou, gaan we eens kijken of Wiels ze uit de brand wil helpen. Ik denk het niet. Maar even zo goed: gefeliciteerd met deze overwinning. Berouw komt na de zonde en een lege maag maakt je dat over een poosje wel duidelijk.

 33. De cultuur en voorkeur van het volk heeft gesproken: boefjes, kralen en spiegeltjes dat is wat hier geldt.

 34. Zoooo, en nu nog aan die Nederlands piraten uit het PIRATENNEST te politiek den Haag duidelijk maken dat Nederlandse Piraten geen bal te vertellen hebben op Curacao. Curacao is van de Curacaoenaars en niet van Piratennest Nederland!
  BIBA KORSÓU

 35. @Bert de Vries, het volk heeft afgerekend met arrogantie.
  Vooral het benoemen van een nieuwe minister een dag voor de verkiezingen was het druppel die de emmer deed overlopen bij de bevolking. Het was ze alleen om het ministerspensioen te doen.
  Men had de bevolking ONDERSCHAT.
  Wie het laatst lacht lacht het best !

  Toedeloeoeoe, leuk geprobeerd, hahahaaaaaaaaaaaaa

 36. Op zichzelf is het een goede zaak dat Helmin Wiels premier wordt. Hij was tot nu toe goed met woorden, nu wordt het tijd voor daden. Hij zal er snel achter komen dat iedereen voor rotte vis uitmaken weinig resultaat zal opleveren. Gelukkig ligt het onafhankelijk worden van Curacao nu binnen zijn handbereik. Nederland zal het prima vinden zolang het maar niets kost. Hoogst waarschijnlijk zal het met de vrije pers, onafhankelijke rechtspraak en eerlijke verkiezingen wel snel afgelopen zijn.

 37. Wonden likken doet.

 38. Haiti, Somalie, Jemen en Noord Korea van harte proficiat. Jullie zijn allemaal een plaatsje gestegen op de ranglijst van meest welvarende volkeren. Runner-Down Curacao onder leiding van Maffia-Schotte en dictator-Wiels heeft jullie binnen een absolute recordtijd van slechts 2 jaar verslagen en zal nu jullie positie overnemen. Binnenkort worden daar de eerste UN voedselpakketten gedropt, nadat het intelligente deel van de bevolking samen met het kapitaal en de toeristenindustrie tegen het einde van 2012 de aftocht heeft gekozen of in bodybags is afgevoerd. Vanwege de afwezigheid van enige bronnen van inkomen, de corruptie, apathie en totale weerzin tot werken van het resterende deel van haar bevolking is het honderd procent zeker dat jullie de eerste vijftig jaar nooit meer de onderste plaats zullen hoeven te bekleden. Curacao RIP.

 39. We hebben het over mensen die het verschil tussen links en rechts niet eens weten. Hallo!

 40. Als de reacties op deze site van de tegenstanders van de MFK/PS coalitie komen dan hebben deze partijen de verkiezingen terecht gewonnen. De reactie van de ‘oppositie’ beperkt zich helaas tot kortzichtig geweeklaag en het afgeven op andere landen in de regio (Suriname Venezuela, Haiti); dus ook met de zich zelf roemende oppositie zal ons eiland geen stap vooruitkomen, hun belang beperkt zich helaas tot het niet verstoken blijven van de vleespotten in het ‘moederland’. Curacao quo vadis.

 41. het is 12:06 pm. Ik ga slapen. vraag me af of ik wakker wil worden. ik meen het.

 42. Beste Zorro,

  Ik had je eergisteren al vooruit gecondoleerd. Is deze uitslag een verrassing voor je?
  Nu zeg je dat leider en bestuur zich moeten bezinnen. Te Laat!!
  PAR is nu afgeschreven.
  Ga maar lekker slapen en dromen dat jullie gewonnen hebben, maar morgen sta je met een kater op.

 43. Het volk heeft de afgelopen 2 jaar kunnen zien wat een puinhoop MFK PS. en MAN er van gemaakt hebben.

  Het volk heeft ook uitgebreid kennis kunnen nemen van de harde bewijzen van de criminele daden van PS en vooral MFK ministers.

  Desondanks kiest een meerderheid van de bevolking weer voor deze partijen, wat alleen maar kan duiden op het feit dat men ongelooflijk dom is dan wel door en door corrupt is. Of beiden natuurlijk.

  Dan rest je eigenlijk verder niets meer te zeggen. Respect voor actiegroepen als Frente en Akshon Sivil die hun best gedaan hebben, maar we moeten vaststellen dat dat aan het Curacaose volk niet besteed is. De beschaafden hebben zich van het gepeupel afgescheiden, laat het gepeupel maar voor zichzelf zorgen.

 44. Het wachten is nu op het buitenspel zetten van de screeningswet. Binnen 72 uur gaat iemand van de MFK of PS verklaren dat de wet niet rechtsgeldig is, omdat ze het interimkabinet niet accepteren. Er is wel hoop; als Wiels premier wordt, gaat het ego van Schotte dat misschien niet trekken.

 45. Zo dat was ff gezellig vandaag….. Ff mn koffertje pakken.

 46. Over gaan tot de orde van de dag, gelukkig ben ik al weg uit dat boevennest.

  P/s wil iemand een leuk huis kopen , zeer scherp geprijst !

 47. Het volk heeft gekozen. De democratie heeft gezegevierd. Nederland als u toch zo nodig moet bezuinigen dan is dit u grootste kans. Ze verdienen het niet op Curacao. Stop de geldstroom. Ontneem NL-paspoorten. Negatief reisadvies voor Curacao.
  “Me vale madre”.

 48. Trots op de stembureau’s van Montana Rey!!!

 49. @zorro,

  Met een dergelijk zwaar verlies zal de PAR zich ernstig moeten bezinnen en moeten de verantwoordelijken zoals partijleider en bestuur consequenties trekken. Eerder dan verwacht, maar vernieuwing hoeft zeker niet verkeerd te zijn. De oppositie zal weer monddood gemaakt worden en zet er dan maar personen neer om ervaring op te doen. Niet iedereen zal het willen beseffen, maar het hele volk heeft vandaag zwaar verloren.

  Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken en ook een beetje op het niveau van het volk .campagne kunnen voeren…veel beloven en niets geven laat iedereen in vreugde leven.
  Emely is absoluut 10 x meer waard dan schotte en Wiels, maar ze is te oud om het volk nog aan te spreken.
  verjonging: een jonge vrouw of man met charme en veel kennis en een goede babbel.
  dat wil het volk…
  en vooral veel beloven, het volk wil graag in de maling genomen worden….

 50. en llaat niemand bij mij z’n hand ophouden………..lekker afslanken allemaal!!

 51. Ik voelde al iets kriebelen toen ik ging stemmen..in het stemlokaal zat o.a. een team mensen aan tafels ‘mee te werken’, die allemaal MFK tshirts aan hadden. Vond ik vreemd omdat zo’n lokaal en zeker de medewerkers niet een partij dient te etaleren, toch? En van veiligheid of controle was echt geen sprake, ik had wel 80 flitsfoto’s kunnen maken. De stembiljetten zjin neutraal, geen voorgedrukte naam erop…tja ik weet niet waarom maar ik kreeg een gevoel alsof ik in Venezuela aan het stemmen was. Ook buiten iedereen mfk tshirts aan…volgt niemand dan wat er gebeurd is? Ik was daar in een soort trance en keek hun gezichten aan…allemaal onschuldige gezichten en ik had zo met ze te doen…

 52. Echt vreselijk dit, wordt er afgelopen jaren juist goed gewerkt aan toerisme en bedrijven.
  Dan nu…….moeten we weg als ondernemer of worden we alsmaar gedwarsboomd?
  Tijd zal leren, maar ben er niet gerust op!

 53. mijn hypotheek in NAFs, wordt ook straks makkelijk af te lossen.
  ons inkomen is ook in euro”s.
  wat zal ik me nog druk maken.
  het intelect heeft gekozen…
  maffia en racisten….dat is de keuze….jammer voor de mensen van dit mooie eiland.
  Het volk zal het helaas gaan merken….
  wanneer en waar kunnen we de paspoorten in leveren?

 54. @ A.van Uchelen,

  Ik kan je uit de droom helpen. Je raakt je huis aan de straatstenen niet kwijt.

 55. Is er een mogelijkheid, dat je als burger van en op dit eiland, één van de oud-staatslieden (vanaf 10.10.2010) alsnog voor de rechter kan dagen ? Ik zou dit graag doen!

 56. Ai pober Corsow je gaat nu helemaal naar de knoppen . Hoofdoorzaken : slecht onderwijs, slecht bestuur , slechte sociale omstandigheden en Nederland treft HEEL veel schuld bij dit alles ! Corsow mijn dushi Corsow mijn tabata stima bo hopi .

 57. Lekker hoor, wiels als MP…
  Daar zullen wij als land veel beter worden; vooral ons taalgebruik…
  En ik maar denken dat par, pais en pnp in de regering kwamen (hopen)

  Bai fliet schotte, wiels en cooper!

 58. @ Marius. dus met andere woorden……….. van de 37.000 mensen, kijken er 10.000 naar me die me een rot makamba vinden, en dat ik in een bodybag terug moet naar NL???

  Juist en nu zijn het er 15000 van de 65000.

 59. Van Uchelen, je huis krijg je voorlopig niet verkocht. Kijk maar eens naar het aantal woningen dat al jaren op Curaçao te koop staat . Ik vrees dat je je verlies moet nemen.

 60. het volk heeft gekozen en dat moet gerespecteerd worden , ook door nederland

 61. De enige vijand van Curacao is de YDK zelf. Als het volk zo voor z’n ondergang kiest, then be my guest. Koffers staan klaar en tickets zijn gekocht. Wanneer het zover is hoef ik ook geen YDK meer genoemd te worden! Au revoir …!!!

 62. Gecondoleerd. Nederland, geldkraan dichtdraaien. Er wonen zo veel intelligente mensen op dat eiland, dat Curaçao vanaf morgen volledig op eigen kracht verder kan. Men steunt volmondig het weggestuurde kabinet en is het dus volledig eens met het geweldige beleid uit het verleden.

 63. @ justme. Mijn euro pensioen en dat van mijn vrouw zijn veilig

  Gelukkig wel en met Surinaamse devaluaties op komst worden we mogelijk miljonair.

 64. De uitslag is hier bijna live te volgen.
  http://www.kse.cw/index.html

 65. Het wordt nog meer ‘ieder voor zich’ op dit eiland en ik zal elke MFK en PS kiezer vanaf nu zoveel als mogelijk negeren en er voor zorgen dat ze geen cent aan mij verdienen.

 66. @ Banaan. Betekend dit dat ik straks 200,- boodschappengeld krijg?!?! Whoohoo!

  Als Schotte zijn hand over zijn hart wil strijken krijg je gewoon 100 gulden ondanks dat er een PS-regering lijkt te komen en geen Schotte als MP, maar het zal niet lang meer duren, dat je voor die 100 gulden nog maar de helft of minder in de supermarkt kan kopen. Het was de laatste 2 jaar al steeds rustiger in de supermarkten en ook dat heeft niet iedereen gezien en aan het denken gezet.

 67. Suriname, nog even en wij komen eraan. Dan kunnen onze Curaçaose familieleden in Nederland, pakketten opsturen. Er gaan ladingen familiehulp vanuit Nederland naar Suriname en daar kan Curaçao over niet te lange tijd ook bij. De Naf zal devalueren en ik lach me rot als een brood straks 100 gulden kost. Daar kunnen Schotte en Wiels geen steek aan veranderen, tenzij wij allemaal in de poeder gaan.

 68. Damn shame…a strong minority is now needed.
  From and island that grew from the ashes of slavery you’d expect less votes for racism…

 69. Is het nu nog wel veilig om een reactie te plaatsen? Normaal zal ik iets plaatsen als “Gerritje zal wel blij zijn dat de maffia de bodybag die ze voor hem hadden weer op kunnen bergen.” Maar ik weet niet of dat in deze tijd nog kan. Het is bekend dat je niet moet fucken met de maffia. En GS zal na aardig wat angstzweet nu wel weer opgelucht zijn dat hij weer naar hun pijpjes mag dansen.

 70. De propaganda van frente civil heeft volgens mij averechts gewerkt!!?

 71. Met een dergelijk zwaar verlies zal de PAR zich ernstig moeten bezinnen en moeten de verantwoordelijken zoals partijleider en bestuur consequenties trekken. Eerder dan verwacht, maar vernieuwing hoeft zeker niet verkeerd te zijn. De oppositie zal weer monddood gemaakt worden en zet er dan maar personen neer om ervaring op te doen. Niet iedereen zal het willen beseffen, maar het hele volk heeft vandaag zwaar verloren.

 72. Mijn euro pensioen en dat van mijn vrouw zijn veilig en daar ben ik mijn scherpe waarnemingszin eeuwig dankbaar voor. Als geboren en getogen Curaçaoënaar ben ik van mening dat mijn domme landgenoten niet beter verdienen dan het tuig dat we hiervoor in Kranchi hadden. een volk krijgt waar het recht op heeft en ik vertrouw erop dat Nederland zichzelf niet nog belachelijker maakt en de geldkraan dichthoudt. Je kunt geld beter verbranden dan het aan dieven schenken. Mijn gevoel met het eiland is over. Mijn navelstreng is verbroken.

  Ajo en een fijne toekomst.

 73. Hoe dom kan een volk zijn. Alle witte mensen kunnen maar beter gaan verhuizen. Wiels gaat de scepter zwaaien.

 74. Nu vlug mijn huis verkopen en verdwijnen naar veilig Nederland
  Succes pensionado’s jullie moeten blijven

 75. Elk land krijgt de regering die het verdient. Ik over op de orde van de dag.

 76. Hoewel Bonaire bij de overgang naar de US$ een stuk duurder is geworden ben ik blij dat ik 8 jaar geleden van Curaçao naar Bonaire ben verhuisd. Beter wat meer betalen dan onder het juk van allerlei corrupte politici met wazige praktijken leven. Curaçao, ik heb het met je te doen.

 77. Hor dom en stom kan een volk zijn om weer dezelfde regering te kiezen??? Na alle bewijzen van corruptie enz???? Dit is het einde van Dushi Korsou………………..Felicitatie voor degene die boodschappen krijgen,geniet ervan en doe er zuinig mee want straks hebben jullie niks meer te eten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 78. Ik stel voor om het aantal zetels te verdubbelen.

 79. Ey swa!
  Betekend dit dat ik straks 200,- boodschappengeld krijg?!?! Whoohoo!

 80. Wow ! Pabien ! Ik wil mijn volk op Korsou van harte feliciteren met de nieuwe, oude coalitie. Ik wist natuurlijk dat onze mensen een wijs en afgewogen keuze zouden maken, nadat zij zich bij de partij-mevenementen van de afgetreden coalitie heel correct en waarheidsgetrouw heeft laten informeren door Gio, Dreamz en hoe die bands allemaal mogen heten.
  And, wouldn’t you know it: men plant het corrupte en gevaarlijke brouwsel van Schotte, Wiels en Cooper wederom in Fort Amsterdam.
  Ik wil het volk dan ook alvast heel veel sterkte, nog meer wijsheid en veel geluk wensen met hun oude, nieuwe mafiosi-club. Boso lo no lubida e chaos y desordu cu boso awor a manda forti atrobe.

 81. dus met andere woorden……….. van de 37.000 mensen, kijken er 10.000 naar me die me een rot makamba vinden, en dat ik in een bodybag terug moet naar NL???

 82. Het is een schrale troost, dat zowel MFK als PS VER achtergebleven zijn bij de 12 zetels, die ze elk hoopten te behalen en dat moet toch een grote tegenvaller zijn.

 83. Eh eh, politici die het land de afgelopen 2 jaren naar de knoppen hebben geholpen worden weer herkozen….. In godsnaam wat is hier aan de hand? Dit betekent het einde van dit mooie welvarende land.

 84. Helaas wonen er teveel domme mensen op het eiland. Het is afgelopen met Curacao.

 85. ach het volk kiest ze krijgen wat ze verdienen ik hoop allleen niet dat nederland dalijk weer voor ze klaar staat als ze het de verkeerde kant op zien gaan

 86. Laat duidelijk het gemiddelde IQ en mentaliteit zien hier op het eiland.
  Op naar nog meer schulden en corruptie.

 87. Beoogd MP Ivar Jasjes. Dat wordt LOL, maar niet heus. Op naar Haiti 2.

 88. Net zo dom als de Venezulanen ….. geloven in kados en grote leugens en zijn er nog trots op ook ! Hoe korrupter en krimineler hoe beter ….

 89. Korsou RIP

 90. Na telling van 37000 stemmen. It is too close to call now. PS (de grootste) en MFK hebben samen 10 zetels, waarvan 2 restzetels en PAR volgt met 4 zetels. PAIS 3, MAN 2, PNP 1. Als de restzetels wegvallen plus MAN hebben ze 10 zetels en dat is onvoldoende. Het blijft nog een beetje spannend.
  Liegen, zakkenvullen, potverteren en schulden maken. Het domme volk vindt het niet erg.

 91. Dit land gaat ten onder. Wat een hel. Ze hebben massaal voor de racisten gekozen.

 92. Gaat de goede kant op!!!

 93. Triest voorlopig: hopen dat de keuze van de kiezers met verstand tóch nog geteld moeten gaan worden. En anders gecondoleerd Curaçao. Blijkbaar niet geleerd van alles wat is gebeurd. Op naar een failliet Crimiçao!

 94. Pa que sufran!

 95. Het volk heeft gesproken. Welkom bij de B-republiek.

 96. alle inormatie van afgelopen tijd op een rijtje en dit is wat het volk wil…
  Het volk zal krijgen wat het verdient!

 97. PAIS komt nog, geen paniek.

 98. We zullen ons op het ergste moeten voorbereiden en alleen Wiels en Schotte weten wat dat zal worden. Schotte zal wel een marionet als PM moeten neerzetten, omdat hij niet door de screeningswet komt en ook geen 2/3 meerderheid heeft om die wet terug te draaien.

 99. Thanks for the updates!!!!!!

 100. Merendeel van de bevolking kiest toch voor mfk. Men krijgt wat men verdient….

 101. Tja ik denk idd verkeerde keuze maar goed dat is mij mening.

 102. Ay noooooooooooooo!

 103. Uitslag onleesbaar? begin maar opnieuw met telling