CURAÇAO – Wie zal er in de regering plaats mogen nemen? Versgeperst.com ging de straat op om de sfeer van de verkiezingen te proeven bij Frente Oberero, PNP, PAIS en Partido Laboral/Democraat. Hoe bereiden zij zich voor op de uitslag die het verlossende antwoord zal brengen?

“We staan er goed voor en we krijgen goede resultaten” zegt FOL-leider Anthony Godett vol vertrouwen. Godett hoopt dat Curaçao na de uitslag van de verkiezingen ‘bevrijdt wordt van dictoriale ideeen’. “We moeten weer terug naar de democratie waar de bevolking zich kan uiten zonder vrees. We moeten de weg naar de democratie volgen.” De FOL-leider is tevreden over de wijze waarop de partij campagne heeft gevoerd. “We vieren sinds gisteren onze overwinning. De FOL-aanhangers komen na 19.00 uur naar het FOL-kantoor zodat we gezamenlijk naar de uitslag kunnen kijken.” Godett hoopt twee zetels te bemachtigen. “Ik streef niet direct naar tien zetels maar naar twee, krijgen we meer dan is dat alleen maar beter.” Godett is zelf om 14.00 uur gaan stemmen waarna hij de wijken is ingegaan om mensen aan te moedigen om hun stem uit te brengen.

PNP
“Vanmorgen was het heel druk”, zegt Arlende Peternella van de PNP. “De Aanhangers zijn samen met de eerste drie leden op pad gegaan. Ze zijn de wijken ingegaan waar de eerste drie leden zijn gaan stemmen.” Peternella vertelt dat er gedurende dag mensen in- en uitliepen om nog promotiemateriaal op te halen. “Ze stellen vragen over de verkiezingen en vragen om het partijprogramma. Na 19.00 uur komen we bij elkaar in het PNP-kantoor om te kijken naar de uitslag. Ik hoop dat we drie zetels krijgen.”

 

PAIS
Bij het kantoor van de PAIS lopen mensen in en uit en ook hier wordt voor het laatst promotiemateriaal meegegeven. “De stemming is goed”, zegt de nummer vier van de lijst, Marilyn Moses. “We gaan samen de uitslag bekijken en nemen ook de tijd voor elkaar. Daar is het de afgelopen tijd niet van gekomen, even bijpraten.” Moses is niet zenuwachtig en laat het op zich afkomen. “Ik heb goede hoop en hoop dat we met zes zetels eindigen.”

Spannend
“De mensen die langskomen zijn zenuwachtig en enthousiast”, vertelt een PAIS-aanhanger die vandaag nog de laatste vlaggetjes en t-shirt uitdeelde. “Ik hoop op een goeie uitslag. Voor mij is de PAIS het antwoord, wat er vanavond ook gebeurd, ik blijf achter de partij staan.”

Partido Laboral/Democraat
Bij het kantoor van Partido Laboral/Democraat zijn ze optimistisch. Bhartelomeo J. Andrea vertelt dat mensen langskwamen voor informatie en promotiemateriaal. Andrea heeft het gevoel dat de mensen nu een alternatief zoeken en daarom bij de kleinere partijen langsgaan. “Ze hebben genoeg van de onenigheid die er constant heerst. We streven naar twee zetels maar dat geheel afhankelijk van de stemmen. We kijken hoe het gaat lopen, nu zijn we nog afwachtend.”

www.versgeperst.com