• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het imterim-kabinet is sinds gisteren demissionair. In verband met de verkiezingen van vandaag heeft Stanley Betrian, inmiddels demissionair interim-premier, zijn ontslag en dat van de overige minister aangeboden aan de waarnemend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede.

Van der Pluijm-Vrede heeft laten dat zij het ontslag van Betrian en de overige ministers ‘in beraad houdt’. Daarnaast heeft de waarnemend gouverneur de ‘bewindslieden verzocht zich te blijven belasten met hetgeen in het belang van Curaçao noodzakelijk moet worden geacht, totdat op de ontslagaanvrage is beslist’.

9 reacties op “Interim-kabinet demissionair”

 1. @ Alfira en Jeroen. Hoe zit het met de vergoedingen voor haar werkzaamheden, krijgt zij ook een volledig pensioen en 2 jaar wachtgeld?

  1. Lees hier meer dan je tot nu toe hebt gedaan; 2. gebruik je gezond verstand; 3. het wachtgeld van Schotte c.s. is gepubliceerd hier en in het AD. Dan hadden die vragen niet gesteld hoeven worden.

 2. ZO moeilijk is het niet. Net als Kabinet schotte dat nog doorwerkte nadat ze hun ontslag in hebben gedient werkt de interim regering ook door totdat de nieuwe regering beedigd is. staat.

  Gewoon correct volgens de voorgeschreven wetten en regels. Je hoort nu ook niemand klagen en zeuren want het verloopt gewoon volgens de regels.

  @ Alfira.
  Verdiep je wat meer in de politiek en de wetten. Dan zou je weten dat je een wat langere tijd moet zitten voordat je in aanmerking komt voor het minister pension.

  @ Jeroen
  Allen jij en Alfira vragen zich dit af zo te zien….

 3. @Alfira,

  ik wil ook graag aantwoord op die vraag….

 4. @Alfira, dat vraagt iedereen zich af. Nu ziet iedereen wie de echte zakkenvullers zijn

 5. @Alfira dimissioniar : is een synoniem voor ontslagnemend en duidt op de toestand waarin deze macht zich bevindt nadat zij haar ontslag heeft ingediend bij het staatshoofd.Het gevolg hiervan is dat deze regering enkel nog de lopende zaken mag afhandelen en geen omstreden zaken mag behandelen.Dit betekend dat men gewoon hun werk moeten blijven doen tot dat er een nieuwe regering is beëdigd.

 6. 😉 goeie move

 7. Jammert

 8. Houdt dit nu in dat Minister Adriaens wel getelt nog geen 24 uur dienst heeft gedaan als minister?
  Hoe zit het met de vergoedingen voor haar werkzaamheden, krijgt zij ook een volledig pensioen en 2 jaar wachtgeld?

 9. Keurig!
  Gelukkig kent Curacao ook regeringen die wel weten hoe het hoort 🙂