CURAÇAO – Dominique Adriaens was vanmiddag aanwezig bij haar eerste persconferentie als minister. Adriaens werd gisterochtend geinaugureerd als interim minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Ordening. Zij werd voorgedragen voor het interim-kabinet als minister door de FOL.

Adriaens is de zus van voormalig FOL-minister Maurice Adriaens. Bij de vorige verkiezingen stond Adriaens als 18e op de kandidatenlijst van de FOL. Dit jaar staat ze er niet op. Adriaens heeft een eigen bedrijf in advisering op het gebied van belonings- en formatiemanagment.

Rick Hart van Radio Hoyer vroeg haar wat haar drijft om voor zo’n korte periode een ministerspost te aanvaarden.

13 reacties op “Minister Adriaens wil echt iets betekenen”

 1. Dominique Adriaense kan gelijk de leiding overnemen van Anthony Godett en de partij herstructureren tot een partij die aangepast is aan de moderne tijd. Misschien kan jij de partij van de ondergang redden. Sukses

 2. Samuel heeft groot gelijk.
  Houd op met bekritiseren en ga voor ons eiland werken.
  Doe nou voor de verandering iets positiefs.

 3. Ik word echt kotsmisselijk van jullie allemaal.Beseffen jullie niet dat Curacao in brand staat en dat je dan de brandweermannen (vrouwen) niet kunt bekritiseren maar hun de ruimte moet geven om de brand te blussen.Jullie komem met domme opmerkingen die echt geen hout snijden.Wat doen jullie zelf om het land uit het slop te halen? Niets maar dan ook niets.
  Maar als iemand opstaat en zijn of haar nek uitsteekt om jullie situatie te verbeteren dan gaan jullie dwarsliggen.Mensen wordt nu eens voor een keer volwassen.

 4. Wat mag dat kosten? 2 jaar lang doorbetaald?

 5. Op zijn merites beoordeeld, is dit geen gelukkige beslissing van de heer Betrian:
  1. Mevr. Adriaens is in Nederland geboren en heeft een groot deel van haar leven in Nederland door gebracht.
  2. Ze heeft interne Opleidingen genoten binnen het bankbedrijf waar zij oor heeft gewerkt.
  3. Ze is de zus van en lid van een pertij, wiens leider niet altijd het land Curacao als hoogste proriteit gesteld heeft en stelt.
  4. Hoeveel ervaring heeft zij op het gebied van Verkeer en Vervoer. Al decennia lang is dit het lastigste onderdeel van welke regering dan ook van de N.A. en sinds 2 jaar van Curacao.
  Er zijn Curaçaoënaars, die op Curacao wonen en die capabeler zijn.

  Jammer

 6. Whhhoooaaa, hahha, wat een farce deze vertoning. Dat kind is dus voor 1 dag minister en nu alweer demissionair. Ja hoor, dit zet echt zoden aan de dijk. Die Betrian valt wel erg door de mand zo. Dezelfde rotte inhoud maar in een ander vepakking.

 7. @Sander Betrain heeft al aangegeven van wachtgeld af te zien als het toch maar voor een paar maanden is.
  @Pro …. Pro nederland is niet per definitie tegen Curacao, je denkt teveel in vijanden
  @Big Sam Het interim kabinet is demissionair totdat er een nieuw kabinet is. Hoe lang het duurt voordat een nieuw kabinet is gevormd is niet bekend. Tot die tijd is het goed om iemand te hebben die de lopende en dringende zaken afhandeld. Dat is dus niet voor een dag maar wellicht voor nog maanden.

 8. @ Sander. Als ze goed werk levert als haar collegae, is ze haar wachtgeld waard en dat kan ik van Schotte c.s. niet zeggen. Hopelijk gaat het snel, maar 1-2 weken om een nieuwe regering te vormen lijkt me wat overmoedig. De periode wachtgeld is gelijk aan de zittingsperiode met een maximum van 2 jaar dus het valt best mee.

 9. He Dominique, hoeveel mag je houden en hoeveel moet je afstaan?

 10. . Adriaens werd gisterochtend geinaugureerd als interim minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Ordening.
  wat voor onzin is dit pure onzin, jullie zijn fout bezig, maar vandag houd het op, oprotten .

  stanley beriaan en zin sequas het is over.

 11. Waar is nou onze Stella van Rijn gebleven ze is de Tanja Niemijer van Curacao

 12. In de Nederlandse kranten heeft men het over Pro Nederlandse partijen, OP CURAÇAO!
  Wat een belediging naar het Curaçaose volk toe, dat er politieke partijen op het eiland zijn die niet pro Curacao zijn (die hun betaalt) maar, pro Nederland. Wat een belediging voor onze bevolking die straatarm is. Curaçaose partijen die opkomen voor Nederland in plaats van hun eigen eiland, Curacao…

  Man man man, typische bomba mentaliteit.

 13. een vraagje??

  wat gaat ze doen met het wachtgeld ????

  want was het echt nodig om voor 1 of 2 weken nog een minister te benoemen.

  curacao heeft al helemaal geen geld meer voor dit soort dure uitkeringen.