• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Dean Rozier beloofde op de dag dat hij vertrok en zijn zetel meenam, dat hij één dag voor de verkiezingen iets groots zou onthullen. Dit deed hij vanmorgen bij Radio Direct waar Rozier zei dat hij niet alleen zou opstappen maar samen met Amerigo Thodé, Gilmar ‘Pik’ Pisas en Monique Koeyers-Felida.

De ‘kers op de taart’ zoals Rozier het noemde, is dat hij samen met de drie andere MFK-leden op één lijn zat. Rozier zei in de radio-uitzending dat hij naar de vergadering kwam zodat de andere MFK-leden hem konden overtuigen om te blijven. “Maar dat hebben ze niet gedaan en daarnaast was ik verbaasd dat de anderen met wie ik zou vertrekken, niets zeiden.”

Fout rechtgezet
Rozier zegt een fout te hebben begaan doordat hij in Gerrit Schotte geloofde. “Door op te stappen heb ik deze fout recht getrokken. Ik heb hiermee mijn nek uitgestoken voor het volk met alle gevolgen van dien.” De bewindsman doelt op bedreigingen en het in brand steken van twee trucks van zijn bedrijf Kortijn.

E-mail
Tijdens de uitzending las Radiopresentator Jachmin Pinedo een e-mail voor van koeyers-Felida die zij in juni verstuurde naar ondere andere Schotte. Koeyers-Felida geeft in de mail haar standpunt over de situatie en zegt dat Pueblo Soberano (PS) en de MFK vijanden van elkaar zijn. Volgens het MFK-lid was het de bedoeling om tijd te rekken om deze vijand weg te werken. Daarnaast geeft zij aan dat zij geen zin meer heeft om steeds in de verdediging te gaan en daarmee doelt ze op uitspraken van ex-minister van Financiën George Jamaloodin. “Hij praat alleen maar onzin terwijl hij zelf van alles heeft te verbergen.”

Bedreiging
Behalve de mail, werd er tijdens de uitzending ook naar de studio van Radio Direct gebeld. Er werden onder meer bedreigingen geuit naar de radiozender. Van wie het telefoontje afkomstig was, is niet duidelijk.

Dean Rozier in gesprek met radiopresentator Jachmin Pinedo van Radio Direct (Papiamentstalig, deel 1):

Deel twee:

E-mail van Monique Koeyers-Felida (Papiamentstalig):
[scribd id=110424706 key=key-1xw7yqo8lki1lcihev26 mode=scroll]

26 reacties op “Rozier: ik zou niet alleen vertrekken bij de MFK”

 1. Zorro,
  jij praat er gewoon over heen: had die 12 een legale meerderheid en door welk volk bekrachtigd of niet?

 2. @Nicolaas, San Nicolaastijd is voorbij, over en uit. Daaaag Nicolaas.
  En doe de groetjes aan zwarte Piets als je hem ziet.

 3. en de han kraaide drie keer

 4. @ Shon fiel. Indien Asjes beweert dat de 12 statenleden geen meerderheid kunnen vormen opgrond van hun verlopen mandaten, heeft hij gelijk.

  Volgens mij heb je niet helemaal goed naar Rozier geluisterdm maar dat ter zijde. Wacht even de processen af, die Asjes als hij een flinke vent is gaat voeren om zijn gelijk te halen. Volgens mij zal hij with flying colours zakken, maar laten we afwachten. Vele vermeende deskundigen hebben al hun nek gebroken over het fenomeen Asjes, de anti-democraat.

 5. @Shon Fiel

  @Jeroen

  Jullie hebben nogal een grote mond over de heer Rozier. Dat vind ik prima maar geef nou eens jullie mening over alle daden van Schotte en Co……creditcardfraude, iemand doodrijden, verzekeringsfraude, middelen van het volk misbruiken, liegen etcetera…

  Of jullie mening over Asjes en Wiels, die het Nederlands willen uitroeien maar zelf hun kinderen in Nederland laten studeren ofwel naar een Nederlandstalgie school op Curacao sturen….

  Of PS dat overheidscorruptie wil tegengaan en de grootste corruptiepartij uit de Curacaose geschiedenis gedoogt….revolvers, snoepreisjes etc…

  Zeg daar nu eens iets over..

 6. Ophouden met huilen Mannetje. Je hebt geen kans meer in de politiek Curacao. Eens een verrader altijd een verrader. Doei. En vergeet niet jou ijssalon mee te nemen naar Colombia als je weer je geld gaat tellen daar.

 7. @ Hans: “Ach het valt de man te prijzen dat ie op gegeven moment inziet dat ie niet meer mee wil doen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het geeft mij vertrouwen dat iemand bij misstanden het lef heeft om de consequenties te nemen en op te stappen.”

  Uitstekend verwoord, 100% eens!
  En zo denken velen samen met jou en mij…

 8. Zo begon het met de LPF ook.

 9. Ach het valt de man te prijzen dat ie op gegeven moment inziet dat ie niet meer mee wil doen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het geeft mij vertrouwen dat iemand bij misstanden het lef heeft om de consequenties te nemen en op te stappen.

 10. Rozier,
  Indien Asjes beweert dat de 12 statenleden geen meerderheid kunnen vormen opgrond van hun verlopen mandaten, heeft hij gelijk. Volgens jou vormen de 12 statenleden een geldige meerderheid, door welke democratische volkmacht bekrachtigd? Of bedoel je op grond van de verkiezings resultaten van 27/o8/10, waarbij volgens jou alles gelijk is gebleven ook de omstandigheden en alle factoren opgrond waarvan je kan zeggen de mandaten van toen nog geldig zijn voor september 2012. Indien zo, waarom ben je dan overgelopen? Je bent overgelopen, omdat er veranderingen waren m.b.t. de situatie van aug. 2010, die de mandaten van toen door deze huidige veranderingen, irrelevant maken en aanleiding geeft dat je overliep. Hoe kan je nu beweren dat die zelfde mandaten geldig zijn m.b.t. die 12 die je als meerderheid beschouwt? Je had de boel verkocht en je zelf verplicht om een interimkabinet te leveren om niet in gebreke te blijven. Dat je het gelukt is, is te danken aan het systeem samen met Spies de Jongh Elhage en de Gouverneur.
  Je schamen kan niet, maar een geweten als mens heb je wel, te hopen is dat die geweten niet in opstand zal komen……..er waren anderen voor jou ook in zulke situaties met een triestig verloop!

 11. @Mytecom: Wie gelooft nog in god’s naam nog in Dean come clean Rozier..:

  Antw: ik.
  En zeker veeeel meer dan ieder ander lid van de MFK 🙂

 12. Amerigo Thodé, Gilmar ‘Pik’ Pisas en Monique Koeyers-Felida.

  laffe mensen die vast blijven zitten bij de maffia….

  hun ziel verkocht aan Schotte!!!

  ze weten dat deze partij totaal fout is, maar blijven toch steun geven.

 13. wel wel wel. Spel is uit. Wat ik ik jullie gezegd.

 14. Wie gelooft nog in god’s naam nog in Dean come clean Rozier..

 15. Moniekje bedacht zich maar, want ze verdient nu 5 keer zo veel dan als onderwijzeres. Daar zal ze toch aan moeten geloven, als ze haar nog als onderwijzeres willen hebben.

 16. Ik wens Rozier heel veel sterkte,..
  Want bij de Maffia weg gaan is een groot risico.
  Is ook gebeleken…. met de uitgebrande vrachtwagens
  MFK= Maffia
  wie dit na alle info van de laatste dagen nog niet hebben begrepen???
  die moeten zelf maffia zijn of willen worden…

 17. de grootste held is toch wel Godett, die op het juiste moment uit eigenbelang de screening tegen houdt

 18. Vota PNP

 19. Nog een leuk weetje voor degenen die geen Papiaments verstaan.
  In deel 2 van de bijgesloten radiouitzending, na ongeveer 5 minuten zegt Dean Rozier het volgende:
  Dat elke regering boringen doen, omdat ze stiekum hopen op gas of olie. Venezuela ligt dichtbij en heeft immers ook.
  Omdat de techniek steeds verbeterd, kan het ook zinvol zijn een boring te herhalen: je kan dieper en beter testen.
  Maar tot nog toe is er geen spoor van olie of gas!
  De MFK heeft die boorresultaten en toch liegen ze nu weer dat PAR de olie verkocht heeft aan NL.
  Wat een smerige propagandastreek en moeilijk te ontkrachten..

 20. Gaat meneertje ook onthullen dat hij weg was gelopen doordat hij geen ”monopolie kon krijgen op levering van ijs bij hotels?” Mis poes, verkeerd gegokt.

 21. @Peter op de MAN? Die zo tegen de heer Gregory Elias spreekt? Dankzij Charles Cooper mogen wij misschien volgend jaar September met zn allen naar Aruba North Sea Jazz :S
  Weg met MFK MAN en PS!

 22. VOTA PAIS !!

 23. De eensgezindheid bij fe MFK is ver te zoeken, maar wat will je met volgers van zo een soort leider. Om je kapot te lachen als het effect op het land niet zo triest was.

 24. Ik kan het bijna niet meer volgen deze soap, het is wel entertaining.

 25. Wat zijn Amerigo Thodé, Gilmar ‘Pik’ Pisas en Monique Koeyers-Felida toch een….! Zijn dat nu statenleden die ons moeten vertegenwoordigen? Als je op MFK wilt stemmen doe het dan nog liever op MAN.

 26. ^#@$$$ DOEFFF $$$^%$#>#~
  ………………………
  ……………………..
  ………………………
  ………………………
  ………………………
  ……………………..
  ………………………
  ………………………
  8 seconds ——————— GS & MFK KNOCK OUT !!!!!!!!!!!!!!!